Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Luna_ wrote:
    Dzięki dziewczyny za informacje. Ja dziś pójdę raczej sama i wybadam jak to jest i jak ma do tego podejście lekarz, mam obawy właśnie że tak jak Lexia napisałaś potem będzie miał jakieś dziwne odczucia patrząc na to bo ma trochę takie skrzywienie i muszę nim walczyć, że np podczas stosunku nie wali dziecka w czoło🙈 a jak u was w tej kwesti ?
    Ja dziś też jakoś spać nie mogłam i ten ciągły niepokój.
    Czarna dziś po wizycie powiem czy I na kiedy się zapisuje :)
    Miłego dnia 🥰

U nas dużo zmieniła szkoła rodzenia :) wcześniej mój partner nawet nie chciał słuchać o okresie - wszystko go obrzydzało, a w szkole rodzenia wszyscy bez ogródek mówili o nacięciu krocza, o połogu, itd to już wyluzował w tym temacie :) na usg ze mna chodził jak miałam w gabinecie w którym robi USG prze brzuch (co 2 wizyta) - potem dopochwowo też było ale na leżąco a nie na fotelu. Dla mojego było to ważne - słuchanie serduszka i oglądanie na monitorze dzieciątka - lekarz nam wszystko tłumaczył itd także teraz też bym chciała, żeby raz chociaż był na takiej wizycie ale nie wcześniej niż na badaniu 2 trym. I chciałabym, żeby córka też mogła zobaczyć dzidziusia na USG (widziałam kiedyś, że ktoś wchodził z dzieckiem) - myślę, że to może być fajne wspomnienie - dużo jej tłumacze jak to wyglada itd. Jest na maksa zaangażowana.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret,Lusia przykro mi 😔 życzę wam odnalezienia siły di dalszej walki ❤

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, Lusia - jesteście mega dzielne !! Trzymam za Was mocno kciuki - jestem pewna, że szybko uda Wam się zajść w kolejną ciąże kiedy będziecie na to gotowe ❤️ Mocno Was tulę !!

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, Lusia bardzo mi przykro. Trzymajcie sie dziewczyny.

Ja się ostatnio słabo czuje, śpiącą jestem, mdli mnie i ogólnie taka kupa, nie mam nawet siły na nic. Czekam na 18.01 mają mi wtedy wyznaczyć termin prenatalnych.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Mirra Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia bardzo mi przykro, współczuję...

• Mirra Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro wizytę i jakoś inaczej do niej podchodzę. Ufam, że moje 2 skarby mają się dobrze.
    A Was dziewczyny mocno tule!

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dziś tylko pozytywne wiadomości wchodzą w grę i tego się trzymajmy ❤️ Miłego dnia ☺️

Mommy2, salenne, kasha86 lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już krew oddałam do badania. Za tydzień wizyta, jeszcze tyle czekania.

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki.
    Lusia okropnie mi przykro :(

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊ ✊

Co polecacie na grzybice pochwy? Cholera ta zmora wróciła. Ziołami sroki sobie wszystko wyleczyłam jak je 2 miesiące piłam tak po grzybicy ślad zaginął, teraz nie pije miesiąc i znowu wraca 😭😭 wizyta dopiero jutro :( a do jutra to wiecie co będzie 😭 muszę choć trochę to zahamować..

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Mommy2 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Dzień dobry! Dziś tylko pozytywne wiadomości wchodzą w grę i tego się trzymajmy ❤️ Miłego dnia ☺️

Dzien dobry 😊

Ani0nka lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka dużo wietrzenia spanie bez majtek i mycie sama woda :) a ja w ciąży z synem to od czasu do czasu używałam tabletek dopochwowych od gina ale nie pamietam nazwy :(

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Mommy2 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naszła mnie taka refleksja.
    Mój maciupek ma 1 cm i serduszko, które bije.
    Do tej pory bałam się żeby nie zapeszać, ale czy to w porządku wobec maciupka? Żeby chować go w tajemnicy? Mam mętlik w głowie. Nie chodź mi o to żeby obwieścić dobra nowinę wszystkim wkoło, ale powiedzieć najbliższej rodzinie.
    Pamiętam jak powiedzieliśmy rodzinie ze strony męża, że spodziewamy się dziecka, a to był 8 albo 9 tydzień to teściowa zgasiła mój entuzjazm i oświadczyła, że na tym etapie nie ma co sie cieszyć jeszcze 😳 Czy to normalne że boję się powiedzieć komukolwiek, że jestem w ciąży?

• Lexia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mommy2 wrote:
    Do tej pory bałam się żeby nie zapeszać, ale czy to w porządku wobec maciupka? Żeby chować go w tajemnicy? Mam mętlik w głowie. Nie chodź mi o to żeby obwieścić dobra nowinę wszystkim wkoło, ale powiedzieć najbliższej rodzinie.
    Pamiętam jak powiedzieliśmy rodzinie ze strony męża, że spodziewamy się dziecka, a to był 8 albo 9 tydzień to teściowa zgasiła mój entuzjazm i oświadczyła, że na tym etapie nie ma co sie cieszyć jeszcze 😳 Czy to normalne że boję się powiedzieć komukolwiek, że jestem w ciąży?

Zależy, jakie masz podejście i odczucia. Ja mam podobne jak Twoja teściowa. Znaczy cieszę się, ale w pełnej świadomości, że różnie może być. A czy się podzielicie wieściami teraz, za tydzień czy miesiąc, to Wasza decyzja. My chcieliśmy poczekać do prenatalnych, ale wypada Dzień Babci i Dziadka i w sumie powiemy w 10 tygodniu trwającym prosząc, żeby do prenatalnych się jeszcze wstrzymali z chwaleniem się.

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
    06.11.24: wizyta
    preg.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Felinka dużo wietrzenia spanie bez majtek i mycie sama woda :) a ja w ciąży z synem to od czasu do czasu używałam tabletek dopochwowych od gina ale nie pamietam nazwy :(
    No właśnie śpię bez gaci, myje się płynem femina z biedry (on dosłownie jest jak woda nie pachnie nie ma koloru) jakoś mam wrażenie że sama woda to za mało 🙄

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Czarna32 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mommy2 wrote:
    To zależy od Was...ja nie mam takiej myśli
    Ze to nie w porzadku 🙂 czekam az poznam płeć zeby unikać tego "a chłopczyk czy w końcu dziewczynka?" ...wiaodmo ze musiała bym odp "jeszcze za wcześnie " ...chce tego uniknąć dlatego teściowie i rodzina mojego sie dowiedzą jak poznam płeć. Moja mama już wie i bliskie przyjaciółki też.
    Na każdym etapie moze sie coś stać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 09:09

Dawid i Kamil💙💙

w57v9n73bfal0428.png
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mommy2 wrote:
    Ja o jednej i drugiej ciąży powiedziałam w okolicach 8/9tygodnia po pierwszym USG, ale gdzieś podskórnie czułam i czuje taki spokój, że tym razem wszystko będzie okej. Kurcze w sumie nie ma takiego bezpiecznego terminu kiedy powiedzieć, więc nie rozumiem takich pocisków ze strony bliskich, że nie ma się z czego cieszyć. To, że przekroczymy 12 tydzień, nie sprawi magicznie że nam i dziecku już nic nie zagraża, odpukać zawsze może się coś wydarzyć.

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy najbliższej rodzinie a dalszej po prenatalnych

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• antonna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie nie mowimy. Czekam do prenatalnych, a najlepiej do wynikow Nifty. Wole byc troche pewniejsza jak juz mam mowic córce.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Mommy2 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:
    Ja o jednej i drugiej ciąży powiedziałam w okolicach 8/9tygodnia po pierwszym USG, ale gdzieś podskórnie czułam i czuje taki spokój, że tym razem wszystko będzie okej. Kurcze w sumie nie ma takiego bezpiecznego terminu kiedy powiedzieć, więc nie rozumiem takich pocisków ze strony bliskich, że nie ma się z czego cieszyć. To, że przekroczymy 12 tydzień, nie sprawi magicznie że nam i dziecku już nic nie zagraża, odpukać zawsze może się coś wydarzyć.

Dokładnie tak. Chodzi mi to że we mnie jest życie, przecież rozmiar maluszka nie zmieni tego że to życie stanie się lepsze po 12 tygodniu czy 20... Mam udawać że go nie ma? Bo jest malutkie? O to mi chodzi. Czy te maleństwa nie zasługują na to by o nich mówić i pamiętać?
    Teściowej najchetniej powiedziałabym po porodzie :p i nie dlatego że jej nie trawię tylko sprawiła mi wtedy przykrość.
    Wiem że to nasza decyzja, tylko ja jestem w tym temacie, tym razem niezdecydowana. Nie chodzi też o to, że korci mnie żeby się pochwalić. Jestem na l4 i unikam rozmów bo nie chcę kłamać.
    Mąż jak to mąż ;) wiadomo.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy w sumie od razu. To nasz pierwszy cud, ja byłam nastawiona na to aby nie mówić bo wiadomo że wszystko może się zdarzyć. Ale mój nie mąż zaczął się chwalić wszystkim więc się rozniosło. Rozumiem go cieszy się :) aczkolwiek chciałam aby poczekał choć do <3... No ale trudno, wierzę że nie będzie trzeba tego odkręcać.. :)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ