Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, częste usg nic nie zmieni, meliska mantra joga medytacja i będzie dobrze bez paniki:) ja przestałam panikować i wierze i wiem ze będzie wszystko dobrze:) bardziej się martwię o męża i jego życie. Tak mnie wkurwia ze najchętniej bym go udusiła, po prostu nie mogę na niego patrzeć tak mnie wkurwia :D już mi lepiej :D haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 22:20

DeLaCruz, Mommy2, _Luna_, Maybelle, Felinka94, Karo_lalala lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka nie ma to jak wyrzucić coś z siebie 🤪

Ani0nka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • _Luna_ Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka nie jesteś w tym stwierdzeniu sama ! Mojego często nie ma i to go chyba ratuje 🤣

🩷 16.08.2022 👱‍♀️
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 00:55

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie wkurwia tylko czasem 😁 póki co 😌

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sobie dziś zaplusował bo wracając z pracy kupił mi lody 😁 Także na kolację wjechała kanapka z twarogiem wędzonym i porcja lodów miętowych 😁

Ani0nka, Karo_lalala, Różowa_90 lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Ehhhhhh ten mój gin, ciagle coś. A z synem byłam zadowolona z niego. Tez tak miałyście ze poprzednia ciąże prowadziłyście u innego gina a teraz jesteście u innego?
    Tak :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Tylko jak mu powiedzieć ze rezygnuje z wizyt u niego i zmieniam go na inny model 🤭😅?

Ja w poprzedniej ciazy zmienialam lekarzy 2 razy. Pierwsza lekarka wiedziala, ze zmieniam, kupilam jej nawet kwiaty na pożegnanie (pomogla zajsc w ciaze), a od drugiego lekarza ucieklam po cichu 😅

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Ja miałam 3 usg i wszystkie w tygodniowych odstępach bo najpierw było za wcześnie, potem podejrzenie pustego jaja płodowego i trzecie USG zbiegło się ze zmianą ginekologa.
    Teraz kolejne mamy 29.01.

Myślę że nie ma potrzeby robienia ciągłego usg, to bądź co bądź też fale które nie są naturalne tak myślę 🤔 w końcu nie bez powodu większość lekarzy serca daje słuchać w późniejszym etapie bo podobno tak wcześnie jest szkodliwe dla Kropka.
    Nasze mamy kiedyś musiały obyć się bez usg 😅😅 z pewnością wszystko jest dobrze i niepotrzebnie się stresujesz :)

Ja tylko dodam od siebie, ze zwykle USG dziala troche inaczej niz "Doppler" podczas ktorego mozna sluchac bicia serca. To nie jest to samo i jesli co do Dopplera we wczesnej ciazy sa mieszane opinie to nie dotyczy to "zwyklego" USG. Aczkolwiek mi sie do ginekologa nie spieszy 😅 Ja mam jeszcze ich dosc po poorzednim porodzie 🤣 Ale rozumiem, ze jak sa przeslanki, ze jest cos nie tak, to tez bym poszla szybciej na kolejna wizyte. Szczegolnie gdyby to byla moja pierwsza ciaza i ciezko wywalczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 23:45

salenne, Felinka94, Lexia, kasha86 lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja tylko dodam od siebie, ze zwykle USG dziala troche inaczej niz "Doppler" podczas ktorego mozna sluchac bicia serca. To nie jest to samo i jesli co do Dopplera we wczesnej ciazy sa mieszane opinie to nie dotyczy to "zwyklego" USG. Aczkolwiek mi sie do ginekologa nie spieszy 😅 Ja mam jeszcze ich dosc po poorzednim porodzie 🤣 Ale rozumiem, ze jak sa przeslanki, ze jest cos nie tak, to tez bym poszla szybciej na kolejna wizyte. Szczegolnie gdyby to byla moja pierwsza ciaza i ciezko wywalczona.
    Dziękuję że mnie poprawiłaś :D

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż natomiast twierdzi, że teraz to jestem milutka i w ogóle super, w porównaniu z tym co było, jak w cyklach staraniowych czekałam na zrobienie testu i miałam huśtawki nastrojów, doły itp 😅

Sny kobiet w ciąży to hit, nigdy nie pamiętałam ich aż tyle 👌🏻 jedne tak abstrakcyjne, że szkoda gadać 😂

Dziś wizyta, o 12.20 proszę o kciuki 💪🏻

Ani0nka, Felinka94 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
    06.11.24: wizyta
    preg.png
  • Czarna32 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja jestem zdania że niech każdy robi to chce i czuje...nie jesteśmy w innych umysłach. Jeżeli ktoś czuje potrzebę chodzić co tydzień niech chodzi a i nawet co 3 dni. Każda ma inny próg cierpliwości i spokoju jedna usiądzie i wezmie to na chłodno a innej sie będą śnić martwe płody i wstanie upocona ze strachu... a jeżeli ma być spokojniejsza bo pójdzie wcześniej -niech idzie.
    Nie udowodniono nigdzie że częste usg źle wpływa na dziecko i Ja tego sie trzymam.
    Lexia kciuki🙂
    Miłego dnia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 07:43

Karo_lalala, megson91, salenne, Felinka94, kasha86 lubią tę wiadomość

Dawid i Kamil💙💙

w57v9n73bfal0428.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem stres itp, ale naprawdę warto dać maluchowi podrosnąć. Jeśli są nieprawidłowości to wtedy wiadomo.usg jest koniecznością. Gdzieś czytałam badania, że dzieci, które miały więcej usg w ciąży miały statystycznie więcej jakichś wad, ale równie dobrze mogłoby tak, że miały nieprawidłowością dlatego miały więcej badań usg.
    U nas i tak usg jest co wizyta. Często kobiety chodzą prv i na nfz, więc mają dwa razy w msc. Za granicą są ze 3 usg w ciąży.
    Tu piszecie o usg Doppler, że nie bardzo na wczesnym etapie ciąży, ale część chce kupić detektor tętna, który nq podobnej zasadzie dziala. Medycy najwcześniej słuchają tym po 21 tc. Naprawdę nie ma sensu wcześniej. Może spowodować więcej stresu, jak korzyści. Nie raz w nocy panie spanikowane przyjeżdżałyma IP, ze w 13 tc nie mogły znaleźć tętna tym. Dodatkowo tak jak mówię, w większej ciąży może uśpić czujność. Przykładowo nie czujecie ruchów. Wezmeicie detektor, znajdziecie tętno (może Wasze podwyższone) i nie pojedziecie do szpitala, a po czasie może wydarzyć się tragedia.

Maybelle, DeLaCruz, Różowa_90, Felinka94, Malina330 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Karo_lalala Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Wydaje mi się, że nie minęło wcale 😂 Tylko teraz już się lekko przyzwyczaiłam, że ciągle jestem w kuchni. Wstaje pół godziny wcześniej i męczę śniadanie, bo ledwo wchodzi. Potem idę na 2/3h do pracy i muszę mieć kanapkę. Zjadam pomiędzy zajęciami i jak wrócę do domu to znowu muszę coś zjeść. Potem drzemka. Jak wstanę to znowu muszę zjeść. Na 17 do pracy i przed znowu jedzonko. Kończę koło 19 i biegiem wracam bo głodna. Jak nie zjem na czas to boli brzuch, albo strasznie mi niedobrze. Już się przyzwyczaiłam lekko żeby bardzo o to dbać to się tak nie męczę. Ale na początku to rzeczywiście ratowałam się nospą, bo tak mnie bolał żołądek. Trzymam kciuki że szybko rozpracujesz sposób na siebie i swoją dzidzie ❤️😊
    O jeny. Mam to samo. Jak nie dostarczę na czas jedzenia, to raz że mega źle się czuję, a dwa ogarniają mnie straszne słabości..

thgfkw7icaham55v.png
  • Avaaa Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ale ja bym zrozumiała, żeby jeść co 3h, a ja żebym się dobrze czuła to musiałabym jeść co pol godz w nocy również, bo sie budzę z takim bólem i dzisiaj sobie przyszykowałam koło łóżka jogurt na noc no i o 3.30 jadłam, dzieki temu przespałam do 6. Przed samym snem tez zjadłam. Jak nie zjem to mi słabo i odruch wymiotny, oblewają mnie poty itd. Pomijam, ze na myśl o jedzeniu tez mi niedobrze, bo wszystko stoi mi w gardle i przeżuwam godzinami. No, ale to tez nie jest dobrze, tak cały czas jeść, bo za dużo soków trawiennych. Po za tym nie wyobrażam sobie tak rozregulowac organizmu. Nigdy sie nie głodziłam, bo jadłam 5razy dziennie, no ale teraz to przesadza, żeby w nocy jeść bo innaczej nie można spać. Zaplanowałam sobie, ze będę chodzila na basen i na siłownie delikatnie ćwiczyć 😂mój organizm już mnie przygotowuje, ze przy dziecku nie ma planow🙈jak narazie zamiast siłowni to modle sie żeby wrócić z pracy do domu i nie „zarzygac auta” a w domu spędzam czas miedzy kuchnia a łazienka, taka siłownia 😂Mam nadzieje, ze to minie. Nie chce narzekać, bo wiem, ze ludzie maja inne problemy. No ale już zaczęłam się niepokoić ze tylko ja tak mam, bo żadne moje koleżanki nie miały tego problemu.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avaaa też tak mam ;) także nie jesteś sama. U mnie trzecia ciąża i w każdej tak samo się męczę. I też sobie obiecywałam, że będę się dobrze odżywiać i ćwiczyć 🤪

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Avaaa Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Avaaa też tak mam ;) także nie jesteś sama. U mnie trzecia ciąża i w każdej tak samo się męczę. I też sobie obiecywałam, że będę się dobrze odżywiać i ćwiczyć 🤪
    Ja juz chciałam się umówić do gastrologa, a tu mówicie, ze to całkiem normalne. Mam nadzieje ze jeszcze z miesiąc i przejdzie. Ściskam cieplutko i pozdrawiam :)

• antonna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam bardzo tych dolegliwości 😔 @DeLaCruz kiedy Ci to mijalo w poprzednich ciazach?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 00:55

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeju, 2h przeżuwałam śniadanie na leżąco, a i tak jak tylko wstałam to wszystko zwymiotowałam 😭

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ