Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja panikuje od wczorajszego wieczora 🙈 otóż stwierdziłam że za dobrze się czuję. Przez około 1,5 tygodnia męczyły mnie okropne mdłości. Wczoraj wieczorem zaczęłam się czuć bardzo normalnie i oczywiście spanikowałam że już po wszystkim. Wizyta dopiero w środę więc osiwieje do tego czasu. W tamtym roku dzień przed wigilia dowiedziałam na się że serce mojego 14 tygodniowego Janka nie bije. W tym roku wolałabym nie wylądować w szpitalu przed świętami 😔
-
Bunia89 wrote:Ja właśnie zaczynam panikować, bo w ogóle piersi mnie nie bolą, no nic. W poprzedniej ciąży to był pierwszy objaw🤦🏼♀️ a teraz czasem mam mdłości po południu, jakieś zawroty głowy, dzisiaj miałam też problem z umyciem zębów, no ale to jakieś takie nieoczywiste objawy🤦🏼♀️ ehh człowiek zamiast się cieszyć, że go nie sponiewierał o to wymyśla
Ja jeszcze dwa dni temu nie mogłam leżeć na brzuchu🙈 ale z tymi objawami to jest różnie, w jednej ciąży mogą boleć a w drugiej nie. Najgorzej jak zaczynają boleć i przestaną, to wtedy włącza się głowa. Jeśli nie zacznę mieć większych mdłości to nie wiem jak dożyje do środy ze spokojem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 13:34
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Bunia89 wrote:Ja właśnie zaczynam panikować, bo w ogóle piersi mnie nie bolą, no nic. W poprzedniej ciąży to był pierwszy objaw🤦🏼♀️ a teraz czasem mam mdłości po południu, jakieś zawroty głowy, dzisiaj miałam też problem z umyciem zębów, no ale to jakieś takie nieoczywiste objawy🤦🏼♀️ ehh człowiek zamiast się cieszyć, że go nie sponiewierał o to wymyśla
Ja też mam problem z myciem zębów. Takie mam przy tym odruchy wymiotne jakbym co najmniej do gardła tą szczoteczkę wkładała. W pierwszej ciąży z której mam mojego 14 latka ❤️ miałam identycznie. Co do mdłości to pojawiają się i znikają więc da się przeżyć bez problemu. Dziś już taka zmęczona nie jestem bo przez ostatnie kilka dni to byłam totalnie bez mocy.
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
Ja również z witamin biorę pregna plus.
Z takich objawów to lekki ból piersi mam, cmiacy ból brzucha i to zmeczenie tragiczne…
Robi mi się słabo, ale jakoś daje radę.
Od papierosów mnie odrzuca, ale o dziwo w każdej ciąży odrzucało mnie od kawy, a tutaj kawa to cudo.
Odebrałam już wyniki beta hcg
W poniedziałek 201. Dzisiaj 1273. To chyba dobry przyrost 🤔KasiaCh lubi tę wiadomość
04.16, 08.16, 01.17 [*]
08.19 - synek 17t[*]
01.22 - 8 t [*] -
Margaret_ja wrote:Ja również z witamin biorę pregna plus.
Z takich objawów to lekki ból piersi mam, cmiacy ból brzucha i to zmeczenie tragiczne…
Robi mi się słabo, ale jakoś daje radę.
Od papierosów mnie odrzuca, ale o dziwo w każdej ciąży odrzucało mnie od kawy, a tutaj kawa to cudo.
Odebrałam już wyniki beta hcg
W poniedziałek 201. Dzisiaj 1273. To chyba dobry przyrost 🤔
Dobry wynik! Gratuluję!3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
KasiaCh wrote:Ja też mam problem z myciem zębów. Takie mam przy tym odruchy wymiotne jakbym co najmniej do gardła tą szczoteczkę wkładała. W pierwszej ciąży z której mam mojego 14 latka ❤️ miałam identycznie. Co do mdłości to pojawiają się i znikają więc da się przeżyć bez problemu. Dziś już taka zmęczona nie jestem bo przez ostatnie kilka dni to byłam totalnie bez mocy.
-
Cześć dziewczyny 😘 jestem tutaj nowa ☺️ po prawie 5 latach ciężkiej walki doczekałam się swojego cudu i nieśmiało do Was dołączam 🤭
Mam do Was pytanie. Zrobiłam już pierwsze badania-wszystko super tylko cukier 111🤦🏼♀️ bardzo uważam na dietę ale i tak wychodzi mi taki wynik. Mam się martwić?Sylvka, MamaChlopcow, KasiaCh, kasha86 lubią tę wiadomość
Po prawie 5 latach starań jesteś 🥰
Czekamy na Ciebie Synku💙
termin wg OM 4.08.2022
termin wg USG 30.07.2022 -
-
ADRIANNA wrote:Cześć dziewczyny 😘 jestem tutaj nowa ☺️ po prawie 5 latach ciężkiej walki doczekałam się swojego cudu i nieśmiało do Was dołączam 🤭
Mam do Was pytanie. Zrobiłam już pierwsze badania-wszystko super tylko cukier 111🤦🏼♀️ bardzo uważam na dietę ale i tak wychodzi mi taki wynik. Mam się martwić? -
ADRIANNA wrote:Cześć dziewczyny 😘 jestem tutaj nowa ☺️ po prawie 5 latach ciężkiej walki doczekałam się swojego cudu i nieśmiało do Was dołączam 🤭
Mam do Was pytanie. Zrobiłam już pierwsze badania-wszystko super tylko cukier 111🤦🏼♀️ bardzo uważam na dietę ale i tak wychodzi mi taki wynik. Mam się martwić?
Fajnie Adrianna, że dołączyłaś 😍
Kochana zapewne Twój ginekolog zleci Ci szybciej krzywą. Niestety ten wynik jest poza normą. Ja również mam problem z cukrem, więc staram się pilnować diety. Poczytaj w necie co wskazane a co nie przy diecie cukrzycowej w ciąży. Ważne też są regularne posiłki.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
JaSzczurek wrote:Ja nie mam absolutnie żadnych objawów 😊
To może być cisza przed burzą 😁 Pamiętam, że zawsze jak zamartwiałam się brakiem objawów w ciąży z synem to wracały z potrójną siłą 😁
Mnie tylko lekko mdli rano, azjem śniadanie i jest ok.
Mycie zębów rano to i u mnie katorga, wieczorem nie mam tego problemu.
Wczoraj przez dzień były jeszcze jakieś mdłości, ale dziś to kiszka 😏🙄
Także oby do środy....a jest nas tutaj więcej,tych które idą na podgląd maluchów właśnie w ten dzień! ✊✊3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Witamy
Ja mam syna 14 lat, a potem to już jak widać w stopce...
Odebrałam wynik progesteronu. Jest 11,5 ng to chyba dolna granica, mam w domu luteinę więc zaczęłam brać i zobaczymy w niedziele co powie mi doktor...04.16, 08.16, 01.17 [*]
08.19 - synek 17t[*]
01.22 - 8 t [*] -
Cześć to ja się przywitam z Wami.
W środę zrobiłam test i wyszedł pozytywny, powtórzyłam jeszcze w piątek a dzisiaj idę na Bete
Mam na imię Ania mam 28 lat, mam juz dwoje dzieci z pierwszego małżeństwa, oraz dwa poronienia. Więc w sumie to moja 5 ciąża.
Z racji tego, że wszystkie ciąże są wysokiego ryzyka w czwartek idę do lekarza po receptę.
Wg OM termin porodu mam na 21.08
Miłego dnia.MamaChlopcow, ADRIANNA, Sylvka, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Anuszka28 wrote:Cześć to ja się przywitam z Wami.
W środę zrobiłam test i wyszedł pozytywny, powtórzyłam jeszcze w piątek a dzisiaj idę na Bete
Mam na imię Ania mam 28 lat, mam juz dwoje dzieci z pierwszego małżeństwa, oraz dwa poronienia. Więc w sumie to moja 5 ciąża.
Z racji tego, że wszystkie ciąże są wysokiego ryzyka w czwartek idę do lekarza po receptę.
Wg OM termin porodu mam na 21.08
Miłego dnia.MamaChlopcow
-
Witam nowe mamusie 🤗❤️. Gratulacje kochane 🥰.
Adrianna nie chcę straszyć ale ja właśnie przy takim cukrze dostałam insulinę. Nie jest to jednak nic strasznego ❤️. Trzymam kciuki aby u Ciebie obeszło się bez ✊❤️.
Margaret też mam syna 14 letniego 🥰.
We wtorek usg 😍❤️. Mam nadzieję że zobaczę już serduszko ❤️.Sylvka lubi tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
KasiaCh wrote:Witam nowe mamusie 🤗❤️. Gratulacje kochane 🥰.
Adrianna nie chcę straszyć ale ja właśnie przy takim cukrze dostałam insulinę. Nie jest to jednak nic strasznego ❤️. Trzymam kciuki aby u Ciebie obeszło się bez ✊❤️.
Margaret też mam syna 14 letniego 🥰.
We wtorek usg 😍❤️. Mam nadzieję że zobaczę już serduszko ❤️.
KasiaCh lubi tę wiadomość
Po prawie 5 latach starań jesteś 🥰
Czekamy na Ciebie Synku💙
termin wg OM 4.08.2022
termin wg USG 30.07.2022 -
ADRIANNA wrote:Dziękuję Ci za tą odpowiedź❤️ w środę mam wizytę u lekarza. Zobaczymy co powie. Węgle jem tylko złożone, owoce jagodowe-maliny i borówki, jogurt naturalny, nic nie słodzę, obiad to u mnie mięso i warzywa. Ziemniaków nie jem wcale, jajecznica, serek wiejski z kiełkami. Skąd te cukry 😥 narazie jestem spokojna bo ja zawsze mam taki wysoki ten cukier na czczo...
Trzymam kciuki za wizytę ✊❤️
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
ADRIANNA wrote:Dziękuję Ci za tą odpowiedź❤️ w środę mam wizytę u lekarza. Zobaczymy co powie. Węgle jem tylko złożone, owoce jagodowe-maliny i borówki, jogurt naturalny, nic nie słodzę, obiad to u mnie mięso i warzywa. Ziemniaków nie jem wcale, jajecznica, serek wiejski z kiełkami. Skąd te cukry 😥 narazie jestem spokojna bo ja zawsze mam taki wysoki ten cukier na czczo...
Niestety cukry na czczo to jest częsta zmora 🙈 Ja też miałam w ciąży insuline na dzień i na noc, niestety sama dieta nie dawała rady. Teraz widzę, że będzie podobnie.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]