Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuszka28 wrote:Nie mam. Wizyta dopiero w czwartek.
Nie możesz umówić się wcześniej ? Z tą luteina to lepiej, żeby przepisał lekarz i ocenił sytuacje / wyniki. Ja poleciałam do ginekologa na początku ciąży jak jeszcze nic nie było widać na usg - tylko beta była 24, ale miałam ogromne bole brzucha i myślałam, że potrzebuje luteinę to babeczka mi odradziła. Progesteron był w dolnej granicy ale powiedziała, ze nie bierze się go w każdym przypadku bo wtedy trzeba go brać już do końca pierwszego trymestru a nie jest on obojętny na płód - bo dziewczynki mogą przyjmować cechy męskie a chłopcy żeńskie. I to naprawdę musi ocenić ginekolog. Trzymam kciuki, życzę spokoju i może spróbuj umówić się wcześniej.
New Baby
Julia -
Anuszka28 wrote:Gdzie pracujecie? Kiedy zamierzacie iść na L4?
-
Ja mam pracę biurowa, pracuje zdalnie i pewnie tak jak ostatnio do 6 miesiąca pociągnę. Do października miałam 7/8 etatu bo skróciłam wymiar pracy na rok po powrocie z macierzyńskiego żeby mieć ochrone i teraz muszę popracować na całym etacie kilka miesięcy żeby wyrównać kasę bo niestety liczy się średnia z całego roku 🤦Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Ja dzisiaj byłam na wizycie u dr.
Tak jak myślałam.
Wg om dzisiaj powinien być 5t + 4 dzień, ale mi się owulacja przesunęła o 5 dni i idealnie dzisiaj na usg obraz pęcherzyka ciążowego pokazuje ze to 4T plus 6, pęcherzyk ładny okraglutki, mówiła ze widzi zalążek zoltkowego.
Pojedynczy.
Umówiłam się równo za tydzień w niedziele na kolejne podglądanie.
Chciała mi dać L4, do czasu zrobienia prenatalnych i testu Sanco niesteyy nie wybieram się na L4. Pracuje jako pielegniarka.
Oczywiście Acard, clexane, witaminki, nospe. Zestaw musi być.
Stresu tyle ze…04.16, 08.16, 01.17 [*]
08.19 - synek 17t[*]
01.22 - 8 t [*] -
Ja tak jak Margaret według om powinnam mieć 5+3, a owulację miałam 5 dni później wiec dzisiaj według moich obliczeń jest 4+6. Ostatnio u gin nic nie było widać więc pójdę w tym tygodniu.
Na zwolnienie chciałabym iść jak najszybciej ponieważ jestem na wychowawczym.
Macie już jakieś objawy? Ja mam cały czas mdłości i boli mnie podbrzusze jak przed okresem. -
Kasik wrote:Ja tak jak Margaret według om powinnam mieć 5+3, a owulację miałam 5 dni później wiec dzisiaj według moich obliczeń jest 4+6. Ostatnio u gin nic nie było widać więc pójdę w tym tygodniu.
Macie już jakieś objawy? Ja mam cały czas mdłości i boli mnie podbrzusze jak przed okresem.
U mnie takie lekko średnie mdłości, senność, brak sił. Kręci mi się w głowie, i jakaś taka jestem nieswoja
Wczoraj zjadłam parówkę, przegryzlam dżemem i poprawiłam sokiem multiwitamina i byłam bardzo zadowolona 😂04.16, 08.16, 01.17 [*]
08.19 - synek 17t[*]
01.22 - 8 t [*] -
Kasik wrote:Ja tak jak Margaret według om powinnam mieć 5+3, a owulację miałam 5 dni później wiec dzisiaj według moich obliczeń jest 4+6. Ostatnio u gin nic nie było widać więc pójdę w tym tygodniu.
Macie już jakieś objawy? Ja mam cały czas mdłości i boli mnie podbrzusze jak przed okresem.
Ja też jestem na wychowawczym, trochę dorabiam w domu. Również będę próbować przejść na L4. Podobno trzeba wrócić na jeden dzień do pracy. Ja czuję się coraz gorzej, dzisiaj to najgorzej jak do tej pory. Mdłości i wymioty się pojawiły, do tego ból piersi.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Macie już jakieś objawy? Ja mam cały czas mdłości i boli mnie podbrzusze jak przed okresem. -
Ja jestem fizjoterapeutka na własnej działalności. Pracuje z dziećmi ale na co dzień calkiem lekko więc chciałabym pociągnąć jak najdłużej, tym bardziej ze na działalności jestem dopiero od września🙈. Mam nadzieję że samopoczucie dopisze. Ostatnio urządzam popołudniowe drzemki w gabinecie kiedy tylko jest chwila przerwy 😅 oby tylko wszystko było ok
-
Ja, pracuje jako opiekunka w żłobku. Może uda mi się pracować do końca pierwszego trymestru.
Z Synem poszłam szybko na l4 z racji plamień teraz zobaczymy jak to będzie. -
Anuszka28 wrote:Gdzie pracujecie? Kiedy zamierzacie iść na L4?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2021, 20:43
Dawid i Kamil💙💙
-
Sylvka wrote:Ja też jestem na wychowawczym, trochę dorabiam w domu. Również będę próbować przejść na L4. Podobno trzeba wrócić na jeden dzień do pracy. Ja czuję się coraz gorzej, dzisiaj to najgorzej jak do tej pory. Mdłości i wymioty się pojawiły, do tego ból piersi.
Nie musisz fizycznie wrócić do pracy. Zależy jakiego masz pracodawcę - albo mu mówisz jaka jest sytuacja, piszesz prośbę o skrócenie urlopu wychowawczego (na dzien na który się umówicie) i pierwszego dnia dostarczasz L4. Albo nic nie mówisz, piszesz rezygnacje z części wychowawczego (21 dni przed planowanym powrotem) i w dzień powrotu wpływa L4. Ale wtedy pracodawca jest zaskoczony i różnie bywa po powrocie 🙈
Pracuje w kadrach. I dziś jestem już na L4, ale nie wiem czy wrócę jeszcze do pracy czy nie. W pierwszej ciąży też poszłam tak szybko na zwolnienie bo bardzo bolał mnie brzuch, bo wylał mi się jakiś płyn/krew na tylną ścianę macicy. Teraz mam to samo ale myślałam, że dam radę łączyć zdalną pracę z chodzeniem do biura, ale ta ospa u dziecka w przedszkolu wiec musze z nią siedzieć w domu teraz dwa tygodnie, wiec wzięłam L4 z kodem B zamiast opieki na dziecko.
New Baby
Julia -
KarolinaŚ wrote:Hej ja oszaleje 40 połączeń do poradni ginekologicznej nikt nie odbiera od 8 dzwonię.. Chyba jednak prywatnie pójdę
A pracują od 8? Mój ginekolog przyjmuje od 16 chyba (wcześniej pracuje w szpitalu), wiec nie mam nawet co dzwonić wcześniej - chyba że na prywatną komórkę w razie pilnej potrzeby.
New Baby
Julia