X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    A pracują od 8? Mój ginekolog przyjmuje od 16 chyba (wcześniej pracuje w szpitalu), wiec nie mam nawet co dzwonić wcześniej - chyba że na prywatną komórkę w razie pilnej potrzeby.
    Tak od 7:30 czynne... Jutro po 12 zadzwoniw do Ginekologa prywatnie się umowie na 1 wizytę a potem na nfz do niego

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wyniki bety. Będą wieczorem.

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • Margaret_ja Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka28 wrote:
    Ja czekam na wyniki bety. Będą wieczorem.
    Trzymam kciuki

04.16, 08.16, 01.17 [*]
    08.19 - synek 17t[*]
    01.22 - 8 t [*]
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Nie musisz fizycznie wrócić do pracy. Zależy jakiego masz pracodawcę - albo mu mówisz jaka jest sytuacja, piszesz prośbę o skrócenie urlopu wychowawczego (na dzien na który się umówicie) i pierwszego dnia dostarczasz L4. Albo nic nie mówisz, piszesz rezygnacje z części wychowawczego (21 dni przed planowanym powrotem) i w dzień powrotu wpływa L4. Ale wtedy pracodawca jest zaskoczony i różnie bywa po powrocie 🙈

Pracuje w kadrach. I dziś jestem już na L4, ale nie wiem czy wrócę jeszcze do pracy czy nie. W pierwszej ciąży też poszłam tak szybko na zwolnienie bo bardzo bolał mnie brzuch, bo wylał mi się jakiś płyn/krew na tylną ścianę macicy. Teraz mam to samo ale myślałam, że dam radę łączyć zdalną pracę z chodzeniem do biura, ale ta ospa u dziecka w przedszkolu wiec musze z nią siedzieć w domu teraz dwa tygodnie, wiec wzięłam L4 z kodem B zamiast opieki na dziecko.

Na pewno powiem pracodawcy o ciąży, już w ostatniej dzwoniłam i byłyśmy umówione na przerwanie wychowawczego, ale w efekcie skończyło się jak skończyło...
    Miała jakiś plan jak to załatwić, ale ostatecznie się nie dowiedziałam. Po cichu liczę na to że nie będę musiała fizycznie się zjawić na ten jeden dzień 🙈
    A powiedz mi czy przed tym rzekomym powrotem muszę zaktualizować badania zdolności do pracy?

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• a.ky.ska Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim 😊
    Witam się nieśmiało😀
    Jestem jeszcze przed pierwszą wizytą - dopiero 5.01 idę. Mam nadzieję, że do tego czasu będzie wszytko dobrze 😊

💑+😺
    11 cs - 2cs z CLO.
    3.12 - 12 dpo ⏸
    5.01 Dwa maluszki 🥰
    👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
    07.07.2022 (34+4)
    💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADRIANNA wrote:
    Ja też łączę NFZ i prywatnie. Mam konflikt serologiczny i te immunoglobuliny prywatnie są bardzo drogie, badania też mi wypisuje ta lekarka ale ona mnie dobrze zna. USG mam zawsze prywatnie a do nie dzwonię kiedy coś potrzebuję i mi wypisuje :D ja odnośnie płci nie mam żadnych oczekiwań. Kocham tego mojego kropka i pragnę tylko aby się dobrze, zdrowo rozwijał ❤️
    A to twoja pierwsza ciąża? Dostałaś immuno po 1 porodzie?

• Różowa_90 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się nieśmiało, trochę już Was podglądałam, ale jeszcze nic nie pisałam :)
    Zaliczyłam już dwa razy wizytę u gina, bo pojawiły się plamienia, a ze względu na poronienie, stres mi się potęguję. Póki co (odpukać) wszystko jest w porządku - jest zarodek i serduszko! ♥
    Trzymam kciuki za nas wszystkie :)

Sylvka lubi tę wiadomość

Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
    2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
    4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
    13.12.21 - jest ♥️!
    25.01.22 - prenatalne 👌 👨‍🦱
    22.03.22 - połówkowe 👌 👨‍🦱
    26.05.22-badanie III trymestru 👌👨‍🦱
    ❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
  • Rybka17 Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Beta 75,3 ❤️ 23dc, owulacja między 10a 13dc była 🤩

PaniHa, Kasik, Różowa_90, kasha86, Sylvka lubią tę wiadomość

• Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka beta 88, przyrost w normie.
    Do ginekologa dzwoniłam ale nie odbiera.
    Witam nowe Dziewczyny 😀😀❤🙂

PaniHa, Kasik, Różowa_90, kasha86, Sylvka lubią tę wiadomość

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa_90 wrote:
    Cześć dziewczyny, witam się nieśmiało, trochę już Was podglądałam, ale jeszcze nic nie pisałam :)
    Zaliczyłam już dwa razy wizytę u gina, bo pojawiły się plamienia, a ze względu na poronienie, stres mi się potęguję. Póki co (odpukać) wszystko jest w porządku - jest zarodek i serduszko! ♥
    Trzymam kciuki za nas wszystkie :)
    Ale fajnie że masz już serduszko ❤️ który jesteś DC?

Gratuluję nowych pozytywnych bet i przyrostu oby tak dalej 😉😉😉

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Andzia35 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też się nieśmiało przywitam. W ubiegłym tygodniu miałam usg 5 tydzień 1 dzień i widać było pęcherzyk i ciałko żółte i prawdopodobnie 1 mm zarodek. Po koniec tego tygodnia mam usg oceniające czy jest serduszko. Każdy dzień wlecze mi się niemiłosiernie. Czy wy też tak macie ? Jestem po 1 poronienieniu i długich staraniach, teraz obstawiona lekami i codziennie mam inną psychozę: a to jednego dnia boli mnie podbrzusze za bardzo, a drugiego nic nie boli, a to beta za wysoka a to za nisko rośnie, a to jakieś bakterie w moczu, a to piersi mniej bolą :)

f2w3rjjg2cdpokqz.png
  • ADRIANNA Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    A to twoja pierwsza ciąża? Dostałaś immuno po 1 porodzie?
    Ciąża pierwsza :) narazie badanie nie wykryło przeciwciał w moim organiźmie więc mam nadzieje, że tak zostanie ☺️ dziewczyny trzymam kciuki za Wasze bety i one wyniki 🤞 ja jestem jakaś nienormalna bo jestem cały czas spokojna. Nawet jak w dniu planowanej miesiączki miałam minimalne plamienie przyjęłam to "no tak, dziewczyny też tak miały" 😁

kasha86 lubi tę wiadomość

Po prawie 5 latach starań jesteś 🥰
    Czekamy na Ciebie Synku💙
    termin wg OM 4.08.2022
    termin wg USG 30.07.2022
  • Różowa_90 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia35 wrote:
    Każdy dzień wlecze mi się niemiłosiernie. Czy wy też tak macie?

Hej, hej, to super, że wszystko dobrze, idziesz zgodnie z planem :)
    Też tak mam, odliczam dni, też jestem po poronieniu i też ogarniają mnie starszne lęki. Musimy jakoś przetrwać, być dobrej myśli, bo nie mamy na to wpływu, razem zawsze raźniej :) nie ukrywam, że zazdroszczę (tak pozytywnie!) dziewczynom, dla których jest to pierwsza ciąża i cudowne radosne uniesienia :)

13.12.21 - jest ♥️!
  • Różowa_90 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Ale fajnie że masz już serduszko ❤️ który jesteś DC?

Dzięki, bardzo się cieszę, mam nadzieję, że będzie mocno biło :)
    55 dc, ale ja mam długie, 35 dniowe cykle, więc w obliczeniach mi zawsze obcinają dni.

13.12.21 - jest ♥️!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam wszystkie nowe sierpniowki :)
    Orientujecie się jak to z tymi USG na początku ciąży jest ? Tzn. Chodzi mi o to czy faktycznie są szkodliwe, jutro idę na badania krwi i akurat jest w tym czasie termin do ginekolog i myślę żeby skorzystać i podejrzeć. Ciążę będę prowadzić prywatnie oraz w Medicover że względu na pakiet, no i wizyta prywatną wypada mi w czwartek. Czy dwa USG w krótkim odstępie czasu to nie problem ?

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikapik8810 wrote:
    Hej,witam wszystkie nowe sierpniowki :)
    Orientujecie się jak to z tymi USG na początku ciąży jest ? Tzn. Chodzi mi o to czy faktycznie są szkodliwe, jutro idę na badania krwi i akurat jest w tym czasie termin do ginekolog i myślę żeby skorzystać i podejrzeć. Ciążę będę prowadzić prywatnie oraz w Medicover że względu na pakiet, no i wizyta prywatną wypada mi w czwartek. Czy dwa USG w krótkim odstępie czasu to nie problem ?

Rób sobie usg nawet codziennie :) to nie jest w ogóle szkodliwe :)

Pikapik8810 lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Na pewno powiem pracodawcy o ciąży, już w ostatniej dzwoniłam i byłyśmy umówione na przerwanie wychowawczego, ale w efekcie skończyło się jak skończyło...
    Miała jakiś plan jak to załatwić, ale ostatecznie się nie dowiedziałam. Po cichu liczę na to że nie będę musiała fizycznie się zjawić na ten jeden dzień 🙈
    A powiedz mi czy przed tym rzekomym powrotem muszę zaktualizować badania zdolności do pracy?

Jeśli nie zamierzasz świadczyć pracy to nie musisz ;)

Sylvka lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Strata Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytałam Was od samego początku Ale czekałam z przwitaniem do serduszka.
    Niestety nie doczekałam się. W piątek w 5 tc straciłam Groszka.
    Moja pierwsza ciąża przebiegała książkowo, nawet mi do głowy nie przyszło by sprawdzać bete5, albo iść od razu do lekarza. Byłam umówiona na przyszły tydzień by już naoewno usłyszeć serce...
    Nie potrafię się z tym pogodzić, mimo że to tak wczesna ciąża pokochałam to dziecko. Chcieliśmy powiedzieć rodzinie w święta. A teraz siedzę przy choince i zastanawiam się jak dalej żyć. Na całe szczęście mam syna.to on jest teraz jedynym powodem by wstać i dotrwać do wieczora. Przepraszam że Was niepokoje, ale wiem z poprzedniej ciąży tutaj że to wspaniała społeczność i chciałam się wygadać.
    Na całe szczęście wyniki bety bardzo spadły, co oznacza że obędzie się bez szpitala i czyszczenia. I szybciej teoretycznie będzie można zacząć kolejne starania. Choć psychicznie nie wiem czy to udźwigne.
    Pozdrawiam Was serdecznie i życzę bym była ostatnim staceniem w tym wątku.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po stratach, jak szybko zaszylscie w kolejne ciążę i czy były zdrowe ?

Sylvka lubi tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Jessi1985 Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Cześć dziewczyny. Czytałam Was od samego początku Ale czekałam z przwitaniem do serduszka.
    Niestety nie doczekałam się. W piątek w 5 tc straciłam Groszka.
    Moja pierwsza ciąża przebiegała książkowo, nawet mi do głowy nie przyszło by sprawdzać bete5, albo iść od razu do lekarza. Byłam umówiona na przyszły tydzień by już naoewno usłyszeć serce...
    Nie potrafię się z tym pogodzić, mimo że to tak wczesna ciąża pokochałam to dziecko. Chcieliśmy powiedzieć rodzinie w święta. A teraz siedzę przy choince i zastanawiam się jak dalej żyć. Na całe szczęście mam syna.to on jest teraz jedynym powodem by wstać i dotrwać do wieczora. Przepraszam że Was niepokoje, ale wiem z poprzedniej ciąży tutaj że to wspaniała społeczność i chciałam się wygadać.
    Na całe szczęście wyniki bety bardzo spadły, co oznacza że obędzie się bez szpitala i czyszczenia. I szybciej teoretycznie będzie można zacząć kolejne starania. Choć psychicznie nie wiem czy to udźwigne.
    Pozdrawiam Was serdecznie i życzę bym była ostatnim staceniem w tym wątku.

U mnie być może będzie tak samo, ale odpukać..
    W zeszły piątek beta 49, jutro idę na powtórke.
    Dzis byłam u lekarza bo zauważyłam plamienia, od wczoraj mam coraz większe.. Przepisała dupasthon i nospe. Leżę i czekam na jutro.
    Nie martw się, głowa do góry, masz syna, a to jest wielkie szczęście.
    Ja nie mam dzieci a już 36 lat minęło i zaczynam myśleć że mi siebie nie uda...

16.12.2015 [*] - cb 4tyg.
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ