Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Strata wrote:Cześć dziewczyny. Czytałam Was od samego początku Ale czekałam z przwitaniem do serduszka.
Niestety nie doczekałam się. W piątek w 5 tc straciłam Groszka.
Moja pierwsza ciąża przebiegała książkowo, nawet mi do głowy nie przyszło by sprawdzać bete5, albo iść od razu do lekarza. Byłam umówiona na przyszły tydzień by już naoewno usłyszeć serce...
Nie potrafię się z tym pogodzić, mimo że to tak wczesna ciąża pokochałam to dziecko. Chcieliśmy powiedzieć rodzinie w święta. A teraz siedzę przy choince i zastanawiam się jak dalej żyć. Na całe szczęście mam syna.to on jest teraz jedynym powodem by wstać i dotrwać do wieczora. Przepraszam że Was niepokoje, ale wiem z poprzedniej ciąży tutaj że to wspaniała społeczność i chciałam się wygadać.
Na całe szczęście wyniki bety bardzo spadły, co oznacza że obędzie się bez szpitala i czyszczenia. I szybciej teoretycznie będzie można zacząć kolejne starania. Choć psychicznie nie wiem czy to udźwigne.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę bym była ostatnim staceniem w tym wątku.Po prawie 5 latach starań jesteś 🥰
Czekamy na Ciebie Synku💙
termin wg OM 4.08.2022
termin wg USG 30.07.2022 -
Strata wrote:Dziewczyny po stratach, jak szybko zaszylscie w kolejne ciążę i czy były zdrowe ?
Ja teraz zaszłam w drugim cyklu po cyklu poronnym. To dla mnie bardzo szybko i nie do końca spodziewanie. W pierwszą ciąże zaszłam po 2,5 roku, rok później w kolejną, ale dopiero po 5,5 doczekałam się zdrowej ciąży z synem. Wierzę, że tak również jest zdrowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 22:43
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Strata wrote:Dziewczyny po stratach, jak szybko zaszylscie w kolejne ciążę i czy były zdrowe ?
Bardzo mi przykro! Niestety wiele kobiet przez to przechodzi, daj sobie czas i na pewno przyda Ci się spokój, żałobę też trzeba przeżyć. My zaczęliśmy się starać po pierwszej miesiączce po poronieniu, udało się w 4 cyklu, z badań wynika, że najłatwiej zajść w 3 pierwszych cyklach, lbo organizm jeszcze pamięta ciąże, ale kobieta to nie robot, nie każda jest gotowa. Odpoczywaj i pozwól sobie na emocje. Kiedyś uwierzysz, że jeszcze będzie dobrze. Ściskam.Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Cześć dziewczyny, ja też się przywitam. Gratuluję wszystkim przyszłym sierpniowym mamusiom, oby fasolki rosły zdrowo ❤️.
Udało nam się w 5 cyklu starań. Termin porodu wypada na 3 sierpnia. Od pozytywnego testu biorę 1x wieczorem acard (ze względu na poprzednią ciążę zakończoną zespołem HELLP). Zbadałam przyrosty beta hcg: 4t4d - 86, 4t6d - 244 i 5t6d - 5684. Przyrosty wyglądały ok.
Wczoraj miałam pierwszą wizytę w 7t1d, zarodek ma 8,1 mm, wielkość jak na 6t5d, czyli ok. Ale niestety za pęcherzykiem jest krwiak.. a serduszko biło z częstotliwością 120 uderzeń na minutę, doktor powiedział, że to dolna granica normy- powinno na ten czas bić szybciej. Niestety te dwie rzeczy zwiększają ryzyko poronienia 😔.
Trzymajcie kciuki, aby serduszko się rozruszało i na kolejnej wizycie pięknie biło, a krwiak się wchłonął🥺.
-
Strata 😖😞bardzo mi przykro...trzymaj sie 😘
Bylam prywatnie bo oczywiście nie wytrzymam do 21.12 na ten nfz nieszczęsny...
I jest dzidziuś 124 uderzenia serduszka💜
Jestem taka szczęśliwa 😍z usg 6t3dz
I maly krwiak za pęcherzykiemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 10:20
Dawid i Kamil💙💙
-
bridagues wrote:Cześć dziewczyny, ja też się przywitam. Gratuluję wszystkim przyszłym sierpniowym mamusiom, oby fasolki rosły zdrowo ❤️.
Udało nam się w 5 cyklu starań. Termin porodu wypada na 3 sierpnia. Od pozytywnego testu biorę 1x wieczorem acard (ze względu na poprzednią ciążę zakończoną zespołem HELLP). Zbadałam przyrosty beta hcg: 4t4d - 86, 4t6d - 244 i 5t6d - 5684. Przyrosty wyglądały ok.
Wczoraj miałam pierwszą wizytę w 7t1d, zarodek ma 8,1 mm, wielkość jak na 6t5d, czyli ok. Ale niestety za pęcherzykiem jest krwiak.. a serduszko biło z częstotliwością 120 uderzeń na minutę, doktor powiedział, że to dolna granica normy- powinno na ten czas bić szybciej. Niestety te dwie rzeczy zwiększają ryzyko poronienia 😔.
Trzymajcie kciuki, aby serduszko się rozruszało i na kolejnej wizycie pięknie biło, a krwiak się wchłonął🥺.
Trzymam kciuki żeby bylo dobrze😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 10:21
bridagues lubi tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
Cześć 🙂
Czy mogę dołączyć?
11.12 beta 8,8 mlU/ml progesteron 21,90 ng/ml
13.12 beta 37,0 mlU/ml progesteron 30,30 ng/ml
W czerwcu przeszłam ciąże biochemiczną.
Najważniejszy jest właśnie pierwszy przyrost i sprawdzenie, czy dobrze przyrasta w 16 dpo - tamtym razem 16 dpo miałam wynik 48 mlU/ml i było już po wszystkim 😞
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
KarolinaŚ wrote:A czy któraś była w 5tyg ciąży /4+4d/ czy lekarz potrafił coś potwierdzić mam dziś wizytę prywatnie bo z nfz nie mogę się dodzwonić do rejestracji od wczoraj...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 12:56
KarolinaŚ lubi tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
Czarna32 wrote:Duzo dziewczyn ma wizyty teraz przed świętami więc jakos przez święta zrobię listę na 1 str chyba ze jesteście chętne juz?
Czarna32 lubi tę wiadomość
-
bridagues wrote:Cześć dziewczyny, ja też się przywitam. Gratuluję wszystkim przyszłym sierpniowym mamusiom, oby fasolki rosły zdrowo ❤️.
Nic się nie martw, widziałam wiele ciąż z FHR 120 a nawet i niższe a maleństwa pięknie się rozwijały. Krwiaki też występują dość często, pytanie jak duży jest. Jeśli jest niewielki na pewno nie zagraża zarodkowi. Bądź dobrej myśli, oszczędzaj się przy krwiaku to ważne.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka dojrzałam Twój Nick, pamiętam Cię z marcowych 🤗 Widzę, że ponownie się udało ❤️ Trzymam mocno kciuki i wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze ❤️✊
Dziewczyny z krwiakami, obie moje ciążę z krwiakiem, aktualna z olbrzymim - prawie 7cm x 5cm. Częściowo się opróżnił, częściowo wchłonął. Dużo siły i cierpliwości. Uda się! ✊Sylvka lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:
Dziewczyny z krwiakami, obie moje ciążę z krwiakiem, aktualna z olbrzymim - prawie 7cm x 5cm. Częściowo się opróżnił, częściowo wchłonął. Dużo siły i cierpliwości. Uda się! ✊
A masz krwawienia lub plamienia? Lekarz dal Ci leki i nakaz lezenia? Bo ja tez mam krwiaka, plamienia utrzymuja sie juz 3 tygodnie.. Jestem obstawiona lekami i tak czekam od wizyty do wizyty 🤷♀️