Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylvka wrote:Nic się nie martw, widziałam wiele ciąż z FHR 120 a nawet i niższe a maleństwa pięknie się rozwijały. Krwiaki też występują dość często, pytanie jak duży jest. Jeśli jest niewielki na pewno nie zagraża zarodkowi. Bądź dobrej myśli, oszczędzaj się przy krwiaku to ważne.
Dzięki, podniosłaś mnie na duchu 😊. Na ekranie krwiak wyglądał jak mniej więcej 1/3 pęcherzyka ciążowego. Jestem od dziś na l4, chociaż nie tak planowałam poinformować o ciąży moją szefową, ale wiadomo w tym wypadku co jest ważniejsze.
-
Czarna32 wrote:Duzo dziewczyn ma wizyty teraz przed świętami więc jakos przez święta zrobię listę na 1 str chyba ze jesteście chętne juz?
Możesz zrobić 😉 u mnie termin porodu na 15 sierpnia, najbliższą wizytę mam 17.12💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
bridagues wrote:Dzięki, podniosłaś mnie na duchu 😊. Na ekranie krwiak wyglądał jak mniej więcej 1/3 pęcherzyka ciążowego. Jestem od dziś na l4, chociaż nie tak planowałam poinformować o ciąży moją szefową, ale wiadomo w tym wypadku co jest ważniejsze.
Masz jakies krwawienia?
U mnie tak wygląda jak na zdj zobacz krwiak nad pęcherzykiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 17:24
Dawid i Kamil💙💙
-
Cześć dziewczyny chciałam dołączyć do was na forum 🙂 to moja trzecia ciąża ,planowana. Ostatnia miesiączka 23 października w 23 dniu cyklu zobaczyłam druga bladziutką kreseczkę❤️ byłam dziś na drugim USG, termin z wielkości tropcia wychodzi na 01.08. Jak narazie mam brać luteinę dopochwowo dwa razy dziennie przez miesiąc ,a ostatnie dwa tygodnie brał duphaston. Mam częste kłócia w podbrzuszu i pachwinach,do tego męczą mnie mdłości od 1,5 tygodnia,oraz wymioty. Przez ostatnie dwa lata byłam osobą mega aktywnią fizycznie,ćwiczyłam siłowo,a teraz muszę odpuścić 😔 mam już dwójkę dzieci córka 9 lat i synek 6❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 17:24
Izabella❤️ -
Czarna32 wrote:Oki 😍
jak możecie napiszcie swoje daty porodu bo zanim ja to wyszukam🙈i bede na bieżąco czytac i dopisywać
22.08 -
izabell23 wrote:Cześć dziewczyny chciałam dołączyć do was na forum 🙂 to moja trzecia ciąża ,planowana. Ostatnia miesiączka 23 października w 23 dniu cyklu zobaczyłam druga bladziutką kreseczkę❤️ byłam dziś na drugim USG, termin z wielkości tropcia wychodzi na 01.08. Jak narazie mam brać luteinę dopochwowo dwa razy dziennie przez miesiąc ,a ostatnie dwa tygodnie brał duphaston. Mam częste kłócia w podbrzuszu i pachwinach,do tego męczą mnie mdłości od 1,5 tygodnia,oraz wymioty. Przez ostatnie dwa lata byłam osobą mega aktywnią fizycznie,ćwiczyłam siłowo,a teraz muszę odpuścić 😔 mam już dwójkę dzieci córka 9 lat i synek 6❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 17:34
Dawid i Kamil💙💙
-
Czarna32 wrote:https://naforum.zapodaj.net/623aa1708402.jpg.html
Masz jakies krwawienia?
U mnie tak wygląda jak na zdj zobacz krwiak nad pęcherzykiem.
Na szczęście żadnych plamień. Czasami coś zakłuje w brzuchu, czy chwile poboli jak na miesiączkę, ale identycznie miałam w poprzedniej ciąży.
U mnie wygląda tak:
https://zapodaj.net/db1406fdd15fd.jpg.html
Ten krwiak jest jakby za pęcherzykiem, na ekranie było widać pęcherzyk a jak przesunął kawałek sondą to uwidaczniał się krwiak.
-
bridagues wrote:Na szczęście żadnych plamień. Czasami coś zakłuje w brzuchu, czy chwile poboli jak na miesiączkę, ale identycznie miałam w poprzedniej ciąży.
U mnie wygląda tak:
https://zapodaj.net/db1406fdd15fd.jpg.html
Ten krwiak jest jakby za pęcherzykiem, na ekranie było widać pęcherzyk a jak przesunął kawałek sondą to uwidaczniał się krwiak.
Tez nie mam krwawień i mam klucia tak jak Ty czasem jakby klucie w jajnikach.
Będzie dobrze❤❤❤
Mój lekarz tylko stwierdził że powinien się wchłonąć...
Kiedy masz następną wizytę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 17:50
Dawid i Kamil💙💙
-
Czarna32 wrote:To u mnie tak samo ze pęcherzyk a krwiak dopiero jak poruszał...
Tez nie mam krwawień i mam klucia tak jak Ty czasem jakby klucie w jajnikach.
Będzie dobrze❤❤❤
Mój lekarz tylko stwierdził że powinien się wchłonąć...
Kiedy masz następną wizytę?
Mój tak samo powiedział, żadnych dodatkowych leków nie zalecił.
Wizyty mam na NFZ, dopiero za 4 tygodnie 🙄 czyli 10.01. Ale pewnie spróbuje się gdzieś dostać między świętami prywatnie..
-
bridagues wrote:Mój tak samo powiedział, żadnych dodatkowych leków nie zalecił.
Wizyty mam na NFZ, dopiero za 4 tygodnie 🙄 czyli 10.01. Ale pewnie spróbuje się gdzieś dostać między świętami prywatnie..
Mysle że chyba dobrze że nie mamy plamien i krwawień...musimy byc dobrej myśli 💜
Mi się kazal juz dzis zapisac na prenatalne na 25 styczeńWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 18:09
Dawid i Kamil💙💙
-
Czarna32 wrote:Ja bylam na nfz tydzien temu to nawet nie wspomniała o krwiaku tylko w sumie ze jest pęcherzyk i pusty...a dzis właśnie prywatnie i wylapal ten krwiak ale tez nic nie zlecil w sumie nawet sie nie przejął...21 mam na nfz wizytę znowu i zobaczmy czy w ogóle ona wyłapie tego krwiaka i co zaleci czy coś zaleci czy tez nic.
Mysle że chyba dobrze że nie mamy plamien i krwawień...musimy byc dobrej myśli 💜
Mi się kazal juz dzis zapisac na prenatalne na 25 styczeń
Ja się zapisałam na to badanie I trymestru na 20.01, w 12t4d. Ale do innego lekarza, chciałam do kogoś z certyfikatem FMF.Czarna32 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie nadążam czytać Waszych wiadomości. Gratuluję dziewczynom które dołączyły do grupy 🥰 ja mam jutro wizytę więc po wizycie napiszę planowany termin porodu. Z miesiączki wychodzi 2.08 ale zobaczymy jak oceni lekarz☺️ jutro mam też dodatkowe badanie krwi aby sprawdzić co z tą glukozą 😁
Czarna32 lubi tę wiadomość
Po prawie 5 latach starań jesteś 🥰
Czekamy na Ciebie Synku💙
termin wg OM 4.08.2022
termin wg USG 30.07.2022 -
ADRIANNA wrote:Dziewczyny, nie nadążam czytać Waszych wiadomości. Gratuluję dziewczynom które dołączyły do grupy 🥰 ja mam jutro wizytę więc po wizycie napiszę planowany termin porodu. Z miesiączki wychodzi 2.08 ale zobaczymy jak oceni lekarz☺️ jutro mam też dodatkowe badanie krwi aby sprawdzić co z tą glukozą 😁Dawid i Kamil💙💙
-
Cześć Dziewczyny, ja też nieśmiale dołączę. Gratuluję wszystkim!!! Czekam na wizytę 21.12. i potwierdzenie przez lekarza. W tym cyklu byłam pewna, że poszedł na straty już nawet czekałam niecierpliwie na kolejny a tu niespodzianka. Miesiączka była 7.11., ale cykle miałam nieregularne i dość długie - poprzednie 37 dni...a ten z powodu zmiany diety zmienił się chyba do 31. W każdym razie:
Beta 10.12 1269,7
14.12 4960,2Bunia89 lubi tę wiadomość
-
Caro wrote:Sylvka dojrzałam Twój Nick, pamiętam Cię z marcowych 🤗 Widzę, że ponownie się udało ❤️ Trzymam mocno kciuki i wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze ❤️✊
Caro lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja ogólnie mam świetnego ginekologa na NFZ, jest ordynatorem na położnictwie w szpitalu,ale raz w tygodniu przyjmuje w naszej przychodni na NFZ ,a z racji tego,że jest covid to zaopatrzył ten gabinet w nowoczesne sprzęty i nawet tu robi prenatalne,3d itd. przyjmuje też u nas babeczka ,która ma swój gabinet prywatny i też pracuje z tym właśnie lekarzem w szpitalu.Z jednej strony to duży plus ,bo gdyby nie to ,to też pewnie jeździłabym prywatnie. Dziś było juz serduszko ,tropciu ma 1 cm. Jak byłam w 5 tygodniu i 3 dniu było tylko ciałko żółte. Trzymam za nas wszystkie kciuki,żeby ciążę przebiegały dobrze. Tez męczą was wymioty i mdłości ? Dwie poprzednie ciążę wymiotowałam do 6 miesiąca. W tej jest troszkę gorzej,bo za każdym wymiotem strasznie twardnieje mi podbrzusze i potem są właśnie kłócia ,dlatego też z tego powodu dał luteinę. Niewiem jak będzie potem,bo poprzedni poród był w 2015 roku,ale miałam łyżeczkowanie,okazało się ,że popękała mi całą szyjka i była szyta,dziś powiedział ,że jaki to będzie miało wpływ na szyjkę to się okaże po 19 tygodniu ciąży. Poprzednie porody,były bardzo szybkie i oba przed terminem,ale w obu byłam też bardzo ruchliwa i dużo chodziłam ,ćwiczyłam mięśnie Kegla,potem robiłam masaż krocza.Izabella❤️