Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej jestem Karolina termin na 19 sierpnia... Testowałam 7 grudnia ale było ledwo co widać i w czwartek popołudniu już byly kreski 2 widać... W domu mam córkę 4msc a z byłym mężem mam 3 dzieci... Niestety z nim mieszkaja długa historia... Więc 5 dziecko w drodze.. W tym 2 porononia i ciąża pozamaciczna z usunięciem prawego jajowodu...
Margaret_ja, Anuszka28 lubią tę wiadomość
-
Ale Wam dziewczyny współczuję z tym cukrem! To nie jest pewnie łatwe ale dla tych kropeczek dacie radę ja planuję się ograniczać. Pierwsza ciążę 3 lata temu zaczynałam z 59kg na liczniku a teraz mam 67... Będzie inaczej 🤣
U mnie od wczoraj plamienia z krwią ale jestem spokojna. Z objawów tylko zmęczenie, mdłości miałam tylko w pierwszym tygodniu jak się dowiedziałam, później minęły ale beta ładnie rośnie więc mnie to nie martwiło. Byle do czwartku bo mam wizytę i to nawet udało mi się w luxmedzie dorwać taka nawet polecana lekarkę bo tam to różnie z nimi bywa. Jak będzie wszystko ok to przerzuce się na prywatne wizyty a wy jak będziecie prowadzić cioaze?Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
KarolinaŚ wrote:Hej jestem Karolina termin na 19 sierpnia... Testowałam 7 grudnia ale było ledwo co widać i w czwartek popołudniu już byly kreski 2 widać... W domu mam córkę 4msc a z byłym mężem mam 3 dzieci... Niestety z nim mieszkaja długa historia... Więc 5 dziecko w drodze.. W tym 2 porononia i ciąża pozamaciczna z usunięciem prawego jajowodu...
Cieszę się ze dolaczylas do nas i mam nadzieje ze to będzie spokojna ciąża. U mnie termin teoretycznie 11 sierpnia ale nie wiem czy się nie przesunie bo miałam późniejsza owulacje.04.16, 08.16, 01.17 [*]
08.19 - synek 17t[*]
01.22 - 8 t [*] -
MamaChlopcow wrote:Dziewczyny a jakie macie przeczucia lub marzenia odnośnie płci? Sprawdzalyscie kalendarz chiński? Sprawdzili mi się obaj chłopcy wg tego kalendarza,a teraz wychodzi mi dziewczynka…choć pewnie i tak będzie chłopiec
Mi w wcześniejszych ciążach, zgadzało się z kalendarzykiem.
Mam już parkę więc w sumie jest mi to obojętne. Według kalendarza wychodzi dziewczynka.
-
PaniHa wrote:Ale Wam dziewczyny współczuję z tym cukrem! To nie jest pewnie łatwe ale dla tych kropeczek dacie radę ja planuję się ograniczać. Pierwsza ciążę 3 lata temu zaczynałam z 59kg na liczniku a teraz mam 67... Będzie inaczej 🤣
U mnie od wczoraj plamienia z krwią ale jestem spokojna. Z objawów tylko zmęczenie, mdłości miałam tylko w pierwszym tygodniu jak się dowiedziałam, później minęły ale beta ładnie rośnie więc mnie to nie martwiło. Byle do czwartku bo mam wizytę i to nawet udało mi się w luxmedzie dorwać taka nawet polecana lekarkę bo tam to różnie z nimi bywa. Jak będzie wszystko ok to przerzuce się na prywatne wizyty a wy jak będziecie prowadzić cioaze?
Ja napewno będę łączyć. Na NFZ chodziłam po skierowania, recepty na refundowane leki.
A prywatnie dodatkowo na wszystkie wizyty z USG, i w sumie w każdej chwili kiedy coś mnie zaniepokoi.04.16, 08.16, 01.17 [*]
08.19 - synek 17t[*]
01.22 - 8 t [*] -
Ja miałam 9dc owulacje a córkę miałam termin na 31 sierpień urodziłam 14 sierpnia z wagą 3650 i 56cm długa jakby do terminu dotrwała bym to ponad 4kg by miała. Hehe. Więc może też wcześniej urodze jak się uda i to może roczek i chrzest razem zrobimy hahaha
-
Ja mam pakiet medyczny wykupiony więc będę z niego korzystać.
Spać mi się chce, ogarnęłam całe mieszkanie i ledwo żyję. Zaraz też jadę po Dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2021, 14:52
-
MamaChlopcow wrote:Dziewczyny a jakie macie przeczucia lub marzenia odnośnie płci? Sprawdzalyscie kalendarz chiński? Sprawdzili mi się obaj chłopcy wg tego kalendarza,a teraz wychodzi mi dziewczynka…choć pewnie i tak będzie chłopiec
-
Ja na wizyty będę chodziła prywatnie, ale mam tego farta że koleżanka jest dobrą ginekolożką 😊 bardzo mi pomogła przy poprzedniej ciąży więc zamierzam się jej trzymać.
Z płcią to mam takie dość mocne przeczucie że dziewczynka 😊 ale ogólnie to wszystko mi jedno, byle zdrowe było -
Córka jest, teraz marzyłby się syn, ale zobaczymy co będzie, aby zdrowe 😄
W Norwegii przysługuje jedno USG🙈 więc pewnie w połowie marca będę miała, ale może będziemy po Nowym Roku w Polsce, ewentualnie tutaj pójdę prywatnie, ale to wyprawa życia i 180km w jedną stronę 🙈 -
Ja nie ukrywam, że bardzo chciałabym dziewczynke. Ostatnio była córeczka, niestety serce przestało bić. Bardzo mnie to przybiło, że straciliśmy wymarzoną Antosie.
Sądzę, że i tym razem będzie chłopiec. Oczywiście najważniejsze żeby wszystko było dobrze. Z radością przyjmę co Pan Bóg da i tak jest to nie wątpliwie kolejny cud.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2021, 19:04
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja będę prowadzić ciąże prywatnie tak jak poprzednim razem, w naszym mieście nie ma szans na NFZ. Pozatym po naszych przejściach nie wyobrażam sobie wizyt raz na miesiąc i boję się podejścia lekarza z NFZ.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2021, 21:32
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja chodzę na nfz do babki nieznanej i dodatkowo będę chodzić prywatnie do lekarza co mi prowadził obie ciąże ...
Mam dwóch synów kiedyś chciałam córkę a teraz to chyba 3go synka bym chciała...a najbardziej to chce zeby dzidziuś sie urodził w terminie caly i zrowy😍Dawid i Kamil💙💙
-
Ja też łączę NFZ i prywatnie. Mam konflikt serologiczny i te immunoglobuliny prywatnie są bardzo drogie, badania też mi wypisuje ta lekarka ale ona mnie dobrze zna. USG mam zawsze prywatnie a do nie dzwonię kiedy coś potrzebuję i mi wypisuje ja odnośnie płci nie mam żadnych oczekiwań. Kocham tego mojego kropka i pragnę tylko aby się dobrze, zdrowo rozwijał ❤️Po prawie 5 latach starań jesteś 🥰
Czekamy na Ciebie Synku💙
termin wg OM 4.08.2022
termin wg USG 30.07.2022