Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/0f736782e53f.jpg.html
Moje wczorajsze zakupy. W pierwszej ciąży po prenatalnych też kupiłam pierwsza rzecz więc musiało być sprawiedliwie. A na dobranoc moja 2.5 latka powiedziała mi "dziękuję że kupiłaś mi prezent i dzidziusiowi" 😭😭❤️_Luna_, Różowa_90, Anuszka28, Sylvka, kasha86, Bunia89, bridagues, Felinka94, puszek369, Malina330 lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
_Luna_ wrote:Mi lekarz powiedział, że najgorszy okres do 8 tygodnia za mną teraz jeszcze kolejny ryzykowny do 14 tygodnia a potem już z górki 🙈
Ale dostałam covid i tak stresa mam dosyć_Luna_ lubi tę wiadomość
Czekamy na Alusia 💙💙
-
_Luna_ wrote:Mi lekarz powiedział, że najgorszy okres do 8 tygodnia za mną teraz jeszcze kolejny ryzykowny do 14 tygodnia a potem już z górki 🙈
Ale dostałam covid i tak stresa mam dosyćCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
antonna wrote:To ja wkladam reke pod biust i spie na rece 😅
Nie wiem czy ktos tak ma jak ja, ale mnie z kolei w nocy bola biodra. Jak za dlugo spie na jakims boku to zaczyna mnoe bolec biodro i musze sie przekrecic na druga strone.
A ja myslalam ze tylko ja tak mam.Pospie godzinke na hednej str to bol biodra mnie atakuje i zaraz na druga musze sie obrócic -
Agata_90 wrote:Dziewczyny w 1 ciazy poduchy do spania nie mialam i w sumie zaliwalam ze nie kupilam.Jakie macie i polecacie?Dajcie linki co macie i czy wygodne?Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Ja mam pofi, ale jeszcze nie mam zdania 🙂 na pewno dużo lepsza niż miałam lata temu firmy No nameCórka w 2013 r
Kir-AA
A mnie dzisiaj krzyże bolą...
Tyle się słyszy, że ciąża to taki radosny czas oczekiwania, jak dla mnie to ciągły stres.
Pierwsze dwie ciąże, straciłam,
Potem Franek od 24 tc pchał się na świat, więc leżenie plackiem, pesser założony
Dorotka najpierw problem bo ciąża mlodsza niż OM, Potem za mało przybierała...
Teraz mam nadzieję, że będzie łatwiej.
-
PaniHa wrote:https://naforum.zapodaj.net/0f736782e53f.jpg.html
Moje wczorajsze zakupy. W pierwszej ciąży po prenatalnych też kupiłam pierwsza rzecz więc musiało być sprawiedliwie. A na dobranoc moja 2.5 latka powiedziała mi "dziękuję że kupiłaś mi prezent i dzidziusiowi" 😭😭❤️
Ale kochana starsza siostrzyczka! 🥰
Ja tez się skusilam teraz, po prenatalnych na pierwsze ciuszki, wzięłam 62 cm (bo wszyscy mi mówią, że dzieci szybciutko wyrastają plus mój mąż jest bardzo wysoki i był długi) ale to h&m i zestawik jest wielki 😂 no cóż, bobo w końcu dorośnie
Anuszka28, Maybelle, Bunia89, puszek369 lubią tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Z doświadczenia mojego H&M ma większą rozmiarówkę.
Ja rodziłam małe dzieci 50 i 51 cm więc pewnie teraz będzie podobnie.Różowa_90 lubi tę wiadomość
-
Agata_90 wrote:Dziewczyny w 1 ciazy poduchy do spania nie mialam i w sumie zaliwalam ze nie kupilam.Jakie macie i polecacie?Dajcie linki co macie i czy wygodne?
Jak poduszka ciążowa, to tylko kojec z motherhood 💜💜💜
https://www.blizejciebie.pl/kolec-premium-motherhood_12531-20547?gclid=Cj0KCQiAxc6PBhCEARIsAH8Hff1IDr2GWnMTaFMRaNsX3flcfukhjDNjZDFO897z1u38qEaSSgHU-KAaAtO6EALw_wcB#/kolor-szary?utm_content=NN-AMH-AKKZ-006
Po poprzedniej ciąży jest jak nowa, wypełnienie jest jak nowe, nic nie nie ugniotło i nie uleżało, a była używana intensywnie cały czas 💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
No pewnie że dorośnie moja Mela przy urodzeniu miała 3700 a 62 z hm nosiła chyba na 5 miesięcy 🤣
Różowa_90 lubi tę wiadomość
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Anuszka28 wrote:A mnie dzisiaj krzyże bolą...
Tyle się słyszy, że ciąża to taki radosny czas oczekiwania, jak dla mnie to ciągły stres.
Pierwsze dwie ciąże, straciłam,
Potem Franek od 24 tc pchał się na świat, więc leżenie plackiem, pesser założony
Dorotka najpierw problem bo ciąża mlodsza niż OM, Potem za mało przybierała...
Teraz mam nadzieję, że będzie łatwiej.Córka w 2013 r
Kir-AA
Karoola wrote:Oo a co się okazało jak była młodsza niż Om? Bo mnie to ciągle martwi....
Ja jeszcze wtedy Franka karmiłam wiec owulację miałam późno, prawie 2 tyg. I lekarz stwierdził ze ciąża na pewno się źle rozwija i spisał na straty.
Dopiero potem trafiłam do innego lekarza i uspokoił, stwierdził ze przy KP może tak być ze Owu jest później.
I potem liczyli ciążę od owulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 14:42
Maybelle lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Do samego porodu jest stres, tylko temat do zamartwiania się zmienia 😅
Najpierw, żeby nie poronić. Później, żeby czuć ruchy, bo jak dziecko śpi to panika.
Później, żeby nie urodzic zbyt wcześnie, a później wyciagnijcie wreszcie to dziecko ze mnie 😆
Dokładnie 🙈 Najpierw bierze sie wszystko co mozliwe, zeby tylko nie bylo skurczy, zeby wytrzymac do 37+0 🙈 A potem od 38+0 "helloool czemu ja jeszcze nie rodze?!" 🤣👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Maybelle wrote:Czytam,że "Ryzyko wystąpienia objawów poronienia w 9 tygodniu ciąży ocenia się na mniej niż 5 procent i spada ono w kolejnych tygodniach". Czyli juz mogę być nieco spokojniejsza tak myślę ☺️
Moja bariera 7/8 tygodnia przekroczona, a zawsze tej boję się najbardziej.
Teraz byle wytrwać do prenatalnych 😅
Ja w poprzedniej i w tej ciąży mam kilka takich punktów / tygodni:
12 tydzień (no 1 trymestr)
16/17 tydzień
21 tydzień
32 tydzień - tu już mogę w sumie odetchnąć - bo ja się urodziłam 35 lat temu ( kiedy medycyna nie była tak zaawansowana) w 32 tygodniu i żyje, bez żadnych uszczerbków na zdrowiu, więc ten 32 tydzień mnie uspokajaKaroola lubi tę wiadomość
New Baby
Julia