Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
kasha86 wrote:Ja w poprzedniej i w tej ciąży mam kilka takich punktów / tygodni:
12 tydzień (no 1 trymestr)
16/17 tydzień
21 tydzień
32 tydzień - tu już mogę w sumie odetchnąć - bo ja się urodziłam 35 lat temu ( kiedy medycyna nie była tak zaawansowana) w 32 tygodniu i żyje, bez żadnych uszczerbków na zdrowiu, więc ten 32 tydzień mnie uspokajaCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Anuszka28 wrote:Ja jeszcze wtedy Franka karmiłam wiec owulację miałam późno, prawie 2 tyg. I lekarz stwierdził ze ciąża na pewno się źle rozwija i spisał na straty.
Dopiero potem trafiłam do innego lekarza i uspokoił, stwierdził ze przy KP może tak być ze Owu jest później.
I potem liczyli ciążę od owulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 15:18
Córka w 2013 r
Kir-AA
Ja już po wizycie!
Maluchy zdrowe, badania genetyczne z USG bardzo dobre, dzisiaj pobrałam również badanie na pappa.
Jeden maluch 5,35 cm i drugi 5,52 cm 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 15:28
Maybelle, Anuszka28, Różowa_90, Karoola, Kira, Darinka, _Luna_, kasha86, loveforever1, Malina330, Lexia, antonna, Karo_lalala, Kasik, bridagues, DeLaCruz, PaniHa, salenne, asienka30, megson91, Felinka94, GabaŻaba lubią tę wiadomość
💑+😺
11 cs - 2cs z CLO.
3.12 - 12 dpo ⏸
5.01 Dwa maluszki 🥰
👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
07.07.2022 (34+4)
💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g -
a.ky.ska wrote:Ja już po wizycie!
Maluchy zdrowe, badania genetyczne z USG bardzo dobre, dzisiaj pobrałam również badanie na pappa.
Jeden maluch 5,35 cm i drugi 5,52 cm 🥰
Super. Gratulacje ❤️ Boziu dwa maluchy.. Cały czas jak czytam Twoje posty to się rozpływam jaka to musi być podwójna radość. Śmiałam się, że jakbym strzeliła bliźniaki to od razu zamknęłabym produkcję za jednym zamachem 😂a.ky.ska lubi tę wiadomość
-
megson91 wrote:Jak poduszka ciążowa, to tylko kojec z motherhood 💜💜💜
https://www.blizejciebie.pl/kolec-premium-motherhood_12531-20547?gclid=Cj0KCQiAxc6PBhCEARIsAH8Hff1IDr2GWnMTaFMRaNsX3flcfukhjDNjZDFO897z1u38qEaSSgHU-KAaAtO6EALw_wcB#/kolor-szary?utm_content=NN-AMH-AKKZ-006
Po poprzedniej ciąży jest jak nowa, wypełnienie jest jak nowe, nic nie nie ugniotło i nie uleżało, a była używana intensywnie cały czas 💜
Miałam z motherhood w pierwszej ciąży i rzeczywiście był fajny ale jezusie zmienianie pokrowca - o matko! - dwie osoby potrzebne, nie mogliśmy wepchnąć tej poduszki, bo zamek nie rozpinał się po całości 🤯
Teraz spróbuje poofi, na zdjęciach widziałam, że cały pokrowiec się rozpina.
New Baby
Julia -
Kira wrote:Super. Gratulacje ❤️ Boziu dwa maluchy.. Cały czas jak czytam Twoje posty to się rozpływam jaka to musi być podwójna radość. Śmiałam się, że jakbym strzeliła bliźniaki to od razu zamknęłabym produkcję za jednym zamachem 😂
Do mnie na dzisiejszym badaniu dotarło w pełni że będzie dwójka ❤
Jak popatrzyłam na te przeróżne fikołki 😂🥰Maybelle, Karo_lalala lubią tę wiadomość
💑+😺
11 cs - 2cs z CLO.
3.12 - 12 dpo ⏸
5.01 Dwa maluszki 🥰
👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
07.07.2022 (34+4)
💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g -
Wróciłam właśnie z prenatalnych, dzidziuś ma 6.1 cm 🥰 bardzo szybko rośnie, w tamtym tygodniu na USG było 3.7 a już 6.1 🙈
Lekarz powiedział, że raczej dziewczynka ❤️Maybelle, kasha86, loveforever1, a.ky.ska, Anuszka28, _Luna_, Malina330, Lexia, Karo_lalala, bridagues, DeLaCruz, salenne, asienka30, megson91, Felinka94, Kira, GabaŻaba lubią tę wiadomość
-
Hania jak się urodziła to miała 4420g i 53cm a komplet 62 z h&m był za duży 😂🙈 mają jednak zawyżona rozmiarowkę, lupilu z Lidla też mam wrażenie, że rośnie cały czas z dzieckiem, ale w sumie fajne jakościowo są.
-
Kira wrote:Super. Gratulacje ❤️ Boziu dwa maluchy.. Cały czas jak czytam Twoje posty to się rozpływam jaka to musi być podwójna radość. Śmiałam się, że jakbym strzeliła bliźniaki to od razu zamknęłabym produkcję za jednym zamachem 😂
Kira lubi tę wiadomość
-
bridagues wrote:Leczysz się czymś prócz domowych, naturalnych sposobów? Ja dzwoniłam to teleporada, lekarz na kaszel kazał brać paracetamol. Ręce opadają 😩 od zeszłego piątku się męczę.
Mi lekarz na kaszel zalecił inhalacje z soli fizjologicznej (tej zielonej) hialuronic - działa nawilżająco.
Trochę lepiej.
New Baby
Julia -
Karoola wrote:Ja tak czekałam byle do 25 bo już dzidzius ma szansę przeżyć.. Ale czemu 16/17 i 21?
A bo ja tak gdzieś zakodowałam, że w tych tyg słyszałam o przedwczesnych porodach (mamaginekolog chyba w 21 tc urodziła) i o tych porodach w 16/17 tyg też słyszałam, wiec to takie moje punkty💁🏼♀️
New Baby
Julia -
Różowa_90 wrote:
Moje dzieci od razu wskoczyły w 62cm, tak samo jak Pampersów 1 prawie nie użyłam (tyle co w szpitalu). Mieli oboje po 56cmRóżowa_90 lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Zaraz wchodzę na genetyczne, ale się boję 😬😬😬 nie pamiętam czy przy pierwszym też tak miałam..jakieś mam dziwne przeczucia, oby mylne.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
kasha86 wrote:A bo ja tak gdzieś zakodowałam, że w tych tyg słyszałam o przedwczesnych porodach (mamaginekolog chyba w 21 tc urodziła) i o tych porodach w 16/17 tyg też słyszałam, wiec to takie moje punkty💁🏼♀️Córka w 2013 r
Kir-AA
Sylvka wrote:Zaraz wchodzę na genetyczne, ale się boję 😬😬😬 nie pamiętam czy przy pierwszym też tak miałam..jakieś mam dziwne przeczucia, oby mylne.
Sylvka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
bridagues wrote:Leczysz się czymś prócz domowych, naturalnych sposobów? Ja dzwoniłam to teleporada, lekarz na kaszel kazał brać paracetamol. Ręce opadają 😩 od zeszłego piątku się męczę.
Ja nawet nie dzwoniłam do lekarza. Test z apteki i sami z mężem zrobiliśmy sobie kwarantannę. Dużo herbat z miodem I sokiem malinowym mleko z czosnkiem paracetamol na gorączkę i seria prenalen dla kobiet w ciąży i tyle. Wiem że lekarze nic nie przepisująCzarna32 lubi tę wiadomość
🩷 16.08.2022 👱♀️