Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gratuluję wszystkich wizyt cudownie że wszystko dobrze 🥰
Poproszę o kciuki na jutro za nas...
Idziemy na 15:45 do lekarza, strasznie się bojęAnia000, Czarna32, Sylvka lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Gratulacje udanych wizyt.
Sylvka z wyrostka nub theory moim zdaniem bardziej dziewczynka, ale no z przymrużeniem oka
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/ciaza-podstawy/chlopiec-czy-dziewczynka/
Mój mąż dalej ma nadzieję na chłopca, mówi, że najwyżej następnym razem o.o
Co do ubrań ja lubię pajacyk nq zamek z kappahl, ca, next name IT, hm, teraz pepco, bo do żłobka nie szkoda. Miałam fazę na newbie, ale pojechali z cenami, a jakość coraz gorszą.megson91, Sylvka lubią tę wiadomość
-
Ja to tak widzę, że do 6mca next, lindex, h&m, Zara, a później jak zaczęło się rozszerzaniem diety, raczkowania 🙈 to głównie Pepco plus kik 😅 i kilka wyjściowych ubrań, teraz jeszcze przedszkole to już w ogóle, szkoda było mi ładować kasę w ubranka które później ciężko doprać, kolana w spodenkach prawie poprzecierane od raczkowania 🙈 a skarpetki które nie spadają chyba nie istnieją 🤔😂
-
Haha z tymi skarpetami to prawda.Ja to zakladalam w domu skarpetki na pajacyki to przynajmniej sie tak nie spadały.
Ja na pierwsze dni zycia proponuje kupic sobie body rozpinane z przodu .Zapomnialam ich nazwy😱
Edit:Kopertowe bodyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 20:07
-
Agata_90 wrote:Haha z tymi skarpetami to prawda.Ja to zakladalam w domu skarpetki na pajacyki to przynajmniej sie tak nie spadały.
Ja na pierwsze dni zycia proponuje kupic sobie body rozpinane z przodu .Zapomnialam ich nazwy😱
Edit:Kopertowe body -
Ja nie mialam ich w szpitalu tych kopertowych i dla mamy pierwszego dziecka byl szok ze to dziecko takie maciupkie i jak to glowe podniesc ,wlozyc te body no masakra.A moje malutkie bylo bo 2680 wiec ja w strachu w ubieraniu.Oczywiscie instynkt pomaga ale jednak takie body na pierwszy tydzień czy dwa super
-
Kurcze Mega Wam zazdroszczę, że już tak kupujecie ubranka i w ogóle... Ja nie jestem w stanie myśleć o porodzie, bo ciągle się boję czy wszystko będzie ok 🙉😥Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Sylvka wrote:
O matko - cudne to zdjęcie z rączką 💞
I widzę, że podobnie długie co moje i starsze niż to wynika z OM. Gratuluje wizyty!!
Ja jestem team Zara jeśli chodzi o ciuszki. Choć te pierwsze kupowałam w coodo for kids(mają piękne neutralne kolory), hm i next i newbeSylvka lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
Sylvka wrote:
Sylvka czy dobrze widzę, ze według USG to już 14 tydzień? 😍
Zdjęcia są przecudne. Już nie mogę się doczekać żeby mój bobas był taki duży. 🥰Sylvka lubi tę wiadomość
Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️ -
kasha86 wrote:Ooo ja też we Wro, ale właśnie nie dostałam się na to badanie 1 trym. do lux medu, bo nie było miejsc. Są chyba tylko dwie babeczki które wykonują to badanie. Jedna z nich ma całkiem dobre opinie.
Jeśli chodzi o kawę to w 1 ciąży piłam taka dla kobiet w ciąży ale już jej nie ma na rynku. I zaczelam czytać o tym, bo pamietam, że jedną kawę można było (to było 4,5 roku temu). W przeciągu tego czasu powstały jakieś nowe badania które mówią, żeby nie pic kawy, wiec ja kawę odstawiłam ale słuchajcie jest np w ETNO CAFE taka kawa bezkofeinowa (w ziarnach - ale w kawiarni mogą zmielić), ja ją pije i smakuje identycznie jak kawa normalna 👌🏼 Pije natomiast czarną herbatę.
Jeśli chodzi o to w czym prałam ciuszki maluszka to w Jelpie. Teraz piorę w tym co my, ale znów przez jakieś dwa lata będę używała JELPA dla malucha.
Dziewczyny, a co myślicie o Medfeminie i porodzie tam ? Kurcze ja się nastawiłam na nich, a dzwonię ostatnio i pani w recepcji mnie uświadomiła, ze umawiasz się na termin, a jak coś się zacznie dziać wcześniej to musisz jechać do innego szpitala, bo oni przyjmują tylko w tym umówionym terminie. Zdziwiłam się strasznie, bo mam godzinę drogi do Wrocławia, ale mimio wszystko chciałam mieć pewność, ze jak coś się dzieje mam swojego lekarza szpital i jadę, a tutaj zniechęciło mnie to nie ukrywam -
Avaaa wrote:Dziewczyny, a co myślicie o Medfeminie i porodzie tam ? Kurcze ja się nastawiłam na nich, a dzwonię ostatnio i pani w recepcji mnie uświadomiła, ze umawiasz się na termin, a jak coś się zacznie dziać wcześniej to musisz jechać do innego szpitala, bo oni przyjmują tylko w tym umówionym terminie. Zdziwiłam się strasznie, bo mam godzinę drogi do Wrocławia, ale mimio wszystko chciałam mieć pewność, ze jak coś się dzieje mam swojego lekarza szpital i jadę, a tutaj zniechęciło mnie to nie ukrywam
Różowa_90, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
Karoola wrote:Kurcze Mega Wam zazdroszczę, że już tak kupujecie ubranka i w ogóle... Ja nie jestem w stanie myśleć o porodzie, bo ciągle się boję czy wszystko będzie ok 🙉😥
Mam dokładnie tak samo... W domu siekiera wisi w powietrzu, bo nie pozwalam mężowi się cieszyć i planować 😢 Dodatkowo, ciągle coś mi jest - a to krzyż boli, a to kłuje w boku jakby ktoś igłę wbijał, a to ciągnie, a to śluzu więcej... I strach 😔 Po zeszłorocznym poronieniu... -
Ilonkaa wrote:Dziewczyny, a w którym tygodniu zaczął być zauwazalny brzuszek w waszej pierwszej ciąży? ☺️
Ja jestem w pierwszej. Termin mam na 31.08, a brzuch już widać. Sama jestem w szoku. Spodni nie dopinam, ogólnie ważę 51kg a brzuch mi tak odstaje, ze aż jest to nieprawdopodobne -
Karoola wrote:Kurcze Mega Wam zazdroszczę, że już tak kupujecie ubranka i w ogóle... Ja nie jestem w stanie myśleć o porodzie, bo ciągle się boję czy wszystko będzie ok 🙉😥
Ja nic nie kupuje jescze ,ogladam sobie i marze co by kupic ale tez czekam do tych bezpiecznych tygodni.