Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
kasha86 wrote:Boże jak to jest, że potraficie wypić 3 butelki wody ? Ja nie mogę czasem 1 L wypić zmuszam się … to nie jest tak, że wody nie lubię (choć w ciąży mi rzeczywiście nie smakuje tak jak przed), ale zapominam o tym, jakoś nie chce mi się i na koniec dnia okazuje się, że wypiłam 2 szklanki max…
Muszę mieć butelkę z wodą zawsze w zasięgu wzroku... Jak mi się skończy jedna, to od razu stawiam na stole drugą. Jak widzę, że już jest mało w butelce, to staram się dopić, wyrzucam butelkę i biorę następną. Dużo piję, gdy popijam Folik i Duphaston. To od razu po szklance na tabletkę...kasha86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Karoola mówił mi że 9 tydzień ale wpisane mam tak jak z miesiączki. Też się zastanawiam czy nie za małe jak na ten czas ale powiedział że wszystko ok i mam się niczym nie denerwować
Juz jestem trochę spokojniejsza
Przepraszam że tak się wtryniłam w temat, ale jestem tak podekscytowana że nadrobię jak emocje opadną 🙈Felinka94 lubi tę wiadomość
-
salenne wrote:Będzie 9 Idziemy łeb w łeb. Mój maluszek na wizycie miał 22mm więc podobnie i z USG wychodził na 9+0Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Hej, dziewczyny mam mały problem. Czy u którejś z Was podczas ciąży pojawiły się czerwone plamy na ciele? Zauważyłam, że pojawiły się u mnie właśnie takie nie swędzące czerwone plamy. I o dziwo tylko na nogach i pośladkach. Wujek google tłumaczy to zmianą stężenia hormonów. Umawiam się w przyszłym tygodniu do dermatologa, bo trochę mnie to niepokoi.
-
puszek369 wrote:Nie widać, pokaz taki gdzie będzie crl zaznaczony strzałka. Wydaje mi się, że nóżka zasłania. Jednak pięknie widać malucha, śliczne zdjęcie. Ładnie kości twarzy się świecą ( kość nosową itp). Super zdjęcie
Mam jeszcze takie, ale to jest chyba ucięte i nie widać. Pod spodem jest to z wczoraj które mi już oceniłaś na dziewczynkę 😁 Szukałam potwierdzenia na innym zdjęciu, ale chyba nie ma na żadnym tylko tym na dole wrzuconym wczoraj. Dzięki ❤️
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Karo_lalala wrote:Hej, dziewczyny mam mały problem. Czy u którejś z Was podczas ciąży pojawiły się czerwone plamy na ciele? Zauważyłam, że pojawiły się u mnie właśnie takie nie swędzące czerwone plamy. I o dziwo tylko na nogach i pośladkach. Wujek google tłumaczy to zmianą stężenia hormonów. Umawiam się w przyszłym tygodniu do dermatologa, bo trochę mnie to niepokoi.
-
Właśnie chciałam pisać, że to.drugie wygląda na dziewczynkę a drugie uciete
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 20:45
Sylvka lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Moja przyjaciółka miala. Straszny problem z tym. Zaleciłam pojechać na IP gin pol, ale nie było wtedy covida i dostała zalecenie puder w płynie, żeby złagodzić. Niestety dermatolodzy się bali czekolkolwiek i jedna ginekolog u której bylamprzypadkiem zleciła encorton i dopiero po tym przeszło. Pierwszy trym to.byl
-
Co do picia, to na mnie działa przelanie wody do szklanki na piwo (😝) i dodanie soku z cytryny/limonki. Wtedy jakoś mimochodem tę szklankę 0.5 litra opróżniam. Butelka mogłaby stać niewzruszona, mam ignora 😝
Picie to mój spory problem, ja się cieszę jak wmuszę w siebie 1.5l, wczoraj udało mi się 2l wypić a dziś masakra, nie jem i nie piję bo zwracam👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Mnie w I trymestrze odrzucalo od wody. Ewentualnie ze smakiem wypijalam szklanke rano, a potem im pozniej tym gorzej. Czulam, ze chce mi sie pic, a nie moglam sie napic 🙈 Ciekawe dlaczego w ciazy tak jest 🤷♀️ A dzis z kolei mnie suszy 🤣👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Mnie w I trymestrze odrzucalo od wody. Ewentualnie ze smakiem wypijalam szklanke rano, a potem im pozniej tym gorzej. Czulam, ze chce mi sie pic, a nie moglam sie napic 🙈 Ciekawe dlaczego w ciazy tak jest 🤷♀️ A dzis z kolei mnie suszy 🤣
Ja mam tak samo z tym odrzuceniem od wody. Herbatę mogłam pić soki też, ale po wodzie było mi niedobrze. Zaraz ostatni tydzień 1 trymestru i widzę, że i pół szklanki na 1 raz dam radę wypić. Więc mam nadzieję, że się to odmienia.
A co do bóli głowy to mam podobnie jak Wy, na wiatr mnie bolała, więc pewnie coś z tą pogodą i może my w ciąży to bardziej odczuwamy? 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 21:43
-
Nadrabiam bo już jestem jednym bokiem w objęciach Morfeusza 😅😴
Ilonka często u dziewczyn zdarza się że dzisiaj mają full objawów a jutro nagle stop ja np od samego początku nie mam żadnych objawów oprócz dwukrotnej zgagi 😅 aczkolwiek rozumiem Cię doskonale bo sama też się denerwowałam że ich nie mam i czy wszystko ok. Jak widać jest dobrze więc u Ciebie na pewno też
Salenne Dziękuję za uspokojenie 😌 już myślałam że jakoś wolno rośnie 😅😅 więc jest nas 3 na termin 31.08? 🤗🤗
Karoola to raczej nie masz czym się martwić kiedy wizytujesz teraz?
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ja dopiero 11.02 mam prenatalne... Chyba jajko zniosę do tego czasu..Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Maybelle wrote:Dziś mnie bolala znowu glowa i wypilam 2 szklanki wody. I co? Glowa przestala boleć 😅
Mogłam pomyśleć o tym wcześniej 🙄
Ogólnie mi wszystko zbrzydlo. Pije roobibos i go uwielbialam ale nagle przestał mi smakować. Kawa bleee. Sok czasami. Ja się dziwiłam czemu tak mało chodzę sikac, a przecież pije tak mało. To się musi zmienić.
A ja dzisiaj 4 butelki i głowa jak bolała, tak dalej boli 🤦🏼♀️ -
Maybelle wrote:Luty juz niedaleko na szczęście. Ja mam prenatalne 24 lutego, to będzie mój 12+6tc
A jeszcze usg nie mialam wcale. Chyba powinnam dostać medal cierpliwości 😂
Zdecydowanie 🙈
🎖️🏅🥇
i to nie jeden!
Do tego 🏆
i miejsce na podium obowiązkowo!
Jak to możliwe że jeszcze nie miałas USG 😲 Podziwiam!!!Maybelle lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]