WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:21

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Kasik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku kupiłam ręczny laktator canpola i zabrałam go do szpitala, nie chciałam wydawać od razu 600zł na laktor tylko po to żeby leżał i się kurzył :) Kilka tygodni po porodzie zamawiałam medele bo ten ręczny nic mi nie dawał. Sprawdziłby się na nawał ale już na rozkręcenie laktacji czy kpi średnio.

Łóżeczko mieliśmy zwykłe ze szczebelkami i córka śpi w nim nadal. Kosz mojżesza dostaliśmy z wyprawką warszawiaka i ani razu go nie użyłam. Za to bardzo przydał mi się kokon, kładłam w nim córeczkę na kanapie i nie bałam się, że spadnie.

Polecam też kamerkę do łóżeczka, szczególnie gdy dziecko śpi już w swoim pokoju. Widzę kiedy budzi się z drzemki, czy w nocy jest przykryta itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 10:09

0d1yrjjg8bycqurj.png
    👧 12.2019
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darinka wrote:
    Czarna, a jaki model łóżeczka dostawnego zakupiłaś? Też tym razem będę chciała coś dostawnego i mniejszego niż standardowe łóżeczko. Ale trochę tego jest i ciężko się zdecydować.
    Chicco next2me polecam bardzo :) Będziemy na pewno używać trzeci raz. Jedyny minus to raz wyszłam do łazienki, wróciłam a mój 6-miesięczny bobas nagle w niej stał, więc max na pół roku. Ale i tak polecam, warto

Darinka lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola i Felinka ja tak samo jestem całkowicie zielona w tych tematach 😀 czytam wszystkie komentarze dziewczyn i googluje tylko w internecie te nazwy 😋 na dzień dzisiejszy moja wiedza o wózkach jest taka, że pewnie pojechałabym do sklepu i wybrała ten co mi wizualnie najbardziej podoba. Nie wiedziałabym kompletnie na co zwrócić uwagę. To super, że jest tu tak wiele dziewczyn, które już mają maluchy i mogą się podzielić swoją wiedzą 🙂

Karo_lalala lubi tę wiadomość

ckais65gzcoqvzes.png

Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pecherz dużo żurawiny. Polecam kisiel z żurawiny sobie zrobić samej jest mega. Do tego można żurawit.
    Z leków panie biorą urosept i monural przy infekcjach. Koniecznie zrob zum i posiew.

Co do rzeczy dla maluszka to nie miałam.bujaczkow, bo nie są zalecane przez fizjo, dostaliśmy szumisia, ale nie uzywalam w zasadzie, sporawdycznie, nie jestem przekonana do nadużywania szumu, łóżeczko zwykle, minimalistyczne, żadnych kokonów, poduszek. Konieczny był dla mnie kojitor oddechu. Uważam ,e laktator warto kuoic wcześniej, bo można dostać ho w fajnej cenie, niz potem na szybko wysyłać męża po aptekach i przepłaci, albo jakieś gowno kupi. Strasznie mnie nampoczatku bolały brodawki życie mi uratował multimalm kompresy, nie przydały się natomiast żadne kapturki, ani muszle.ochronne medeli ( chociaż tu często u pacjentek fajnie dzialaja)

Ja zaczęłam trochę kupować coucjow, bo tych małych nie mam. Teraz po córce huz zostawiam, więc od 80 mam,ale mniejszych średnio. Póki co kupuje unisex, mąż ma jeszcze nadzieję na chłopca xd

a.ky.ska lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Karola i Felinka ja tak samo jestem całkowicie zielona w tych tematach 😀 czytam wszystkie komentarze dziewczyn i googluje tylko w internecie te nazwy 😋 na dzień dzisiejszy moja wiedza o wózkach jest taka, że pewnie pojechałabym do sklepu i wybrała ten co mi wizualnie najbardziej podoba. Nie wiedziałabym kompletnie na co zwrócić uwagę. To super, że jest tu tak wiele dziewczyn, które już mają maluchy i mogą się podzielić swoją wiedzą 🙂
    Może później zrobimy sobie taką listę wyprawkowa, pamiętam że w ciąży z Hanią doświadczone mamy zrobiły taka dla nas świezynek, żeby było nam to łatwiej ogarnąć 😅 z mojego doświadczenia wiem, że fajnie wybrać się do sklepu i poprzymierzac się do wózka, pojeździć nim po sklepie, bo jednak musi pasować nam do wzrostu, np byc skrętny, łatwo się podbijać na krawężnikach itd. nie wiem jak teraz ale pamiętam, że dwa lata temu jak rodziłam to trzeba było czekać czasami miesiąc/dwa na niektóre wózki 🙈

Karo_lalala, Różowa_90 lubią tę wiadomość

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ja się nakrecilam na lozeczko chicco next2me forever - jest większe i posłuży mam nadzieję, aż nie wyprowadzę malucha do swojego pokoju.

Fajne to łóżeczko 🙂 ale cena bardzo wysoka. Ja będę właśnie chciała coś takiego, ale tańszą wersję, właśnie oglądałam chicco next2me i skłaniałabym się ku takiemu.

34bw2n0a9897alzf.png
  • Malina330 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:
    Może później zrobimy sobie taką listę wyprawkowa, pamiętam że w ciąży z Hanią doświadczone mamy zrobiły taka dla nas świezynek, żeby było nam to łatwiej ogarnąć 😅 z mojego doświadczenia wiem, że fajnie wybrać się do sklepu i poprzymierzac się do wózka, pojeździć nim po sklepie, bo jednak musi pasować nam do wzrostu, np byc skrętny, łatwo się podbijać na krawężnikach itd. nie wiem jak teraz ale pamiętam, że dwa lata temu jak rodziłam to trzeba było czekać czasami miesiąc/dwa na niektóre wózki 🙈

Genialny pomysł! Ja też jestem mega zielona, gdzieś tam kiedyś coś od koleżanek słyszałam ale przy pierwszym dziecku wszystko jest dla mnie nowe! I też miałam dzisiaj głupie sny...jeszcze muszę do jutra wytrzymać stresują mnie te prenatalne :( chociaż próbuje o tym nie myśleć.

0d1ys65ga8jc6hgm.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darinka wrote:
    Fajne to łóżeczko 🙂 ale cena bardzo wysoka. Ja będę właśnie chciała coś takiego, ale tańszą wersję, właśnie oglądałam chicco next2me i skłaniałabym się ku takiemu.

To prawda cena powala. Dlatego chcę rozłożyć wydatki i zacząć wcześniej kupować.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą lista dla dziecka to jeszcze można samemu ogarnąć. Ważniejsza moim zdaniem torba do szpitala 😉

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Z tą lista dla dziecka to jeszcze można samemu ogarnąć. Ważniejsza moim zdaniem torba do szpitala 😉
    Trzeba brać też pod uwagę wymagania szpitala, w jakim planuje się rodzić. Każdy wymaga i zapewnia co innego.

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł z taką lista, ale jednak każdej przydało się coś innego.
    Dla mnie must have to kamerka, super wanienka ze stelażem, porządny wózek i laktator. Również huśtawka hybrydowa

W ogóle mi się nie sprawdziła np chusta do noszenia.

Polecam rozglądać się za używanymi rzeczami, po takich maluszkach na prawdę są w stanie idealnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 11:13

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik wrote:
    Za to bardzo przydał mi się kokon, kładłam w nim córeczkę na kanapie i nie bałam się, że spadnie.
    U nas tak samo! Ja bardzo polecam;). Miałam szyty pod wymiar, zamówiłam specjalnie większy i starczył nam na długo 😉

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:22

bridagues, DeLaCruz lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

megson91 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpadłam w szał zakupów w pierwszej ciąży, miałam excela z linkami i śledziłam ceny, jak była promka to kupowałam.
    Laktator miałam medeli ale mało używałam, bardziej sprawdziła mi się magiczna buteleczka (jak chciałam odciągnąć mleko bo chciałam wyjść z domu).
    Byłam na maksa nastawiona na karmienie piersią, mówiłam, że wszystko siedzi w głowie itd. Złamałam się w pierwszej dobie po cc, miałam baby blusa, dziecko płakało - nie wiedziałam czy mam najpierw przewinąć czy nakarmić z mokrą pieluchą, zero wsparcia laktacyjnego i położne przyszły z mlekiem modyfikowanym. Wychodząc ze szpitala już nawet nie przykładałam córki do piersi.Bo jakaś położna powiedziała - nie ma pani mleka. Brodawki bolały. Hormony zrobiły swoje/ Laktację uratowała położna na wizycie patronażowej. Wyśmiała info o braku mleka, powiedziała, że dwójkę bym wykarmiła. Nacisnęła mi na pierś, zapytała czy mam nakładki (miałam Avent i medeli - te medeli lepiej się sprawdziły), przystawiła dziecko, które zaczęło pić. Ja - łzy ze szczęścia, a partnera wysłała po IBUM i kapustę, bo powiedziała, że w nocy będzie nawał - i tak było - dreszcze, gorączka - kapusta do zamrażalnika i poszło :)

Także teraz też kupię na wszelki wypadek nakładki. I może te kompresy o których pisała puszek.
    Szumiś nam się sprawdził - długo używaliśmy, teraz córkę wkurza :)
    Rożek nie sprawdził się w ogóle, za to duże pieluchy tetrowe do owijania dziecka - to ją uspokajało. Położna pokazała jak.
    Za to super był kokon - córka w nim spała w naszym łóżku (był barierą co by tata nie przygniótł ręka 🙈) i sprawdzał się w usypianiu - nosiliśmy w kokonie i odkładaliśmy w nim do łóżeczka (wtedy łatwiej było odłożyć, inaczej się budziła).
    Łóżeczko dostawne jest teraz na mojej liście - wcześniej nie miałam miejsca - a teraz z jednej strony będzie córka bo tupta do nas w nocy i z drugiej strony dzidziuś. Zastanawiam się nad tym - jest najpierw mniejsze a potem „rośnie” Kinderkraft Koya Łóżeczko Dostawne Kojec 4w1.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i kamerka z nianią (wcześniej miałam bez kamerki, ale przeprowadziliśmy się do domu i teraz myślę, że mi się przyda), monitor oddechu (tylko dzięki niemu spałam w nocy chociaż trochę), katarek kupiłam na targach dla dzieci mamaville - tez nam się przydał wielokrotnie.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Maybelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:

Dziecko ma ponad 8,5 cm (rośnie jak szalone!)
    Czy to jest ok, że jest większe (na tym etapie ciąży) niż OM i owulacja (wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciąże +/- 1 dzień (a tutaj wychodzi już tydzień różnicy na plusie). Trochę mnie to stresuje. Wiem, że dzieci rosną różnie ale myślałam, że później dopiero są te różnice.

Zapytałam o płeć - powiedziałam, że na prenatalnych pani dr powiedziała, że na 70% chłopak. To powiedział, że on nie mówi w procentach, bo albo widać albo nie :)
    Kochana ale zajścia w ciążę chyba nie da się określić +/- 1 dzień. To zależy kiedy była implantacja bo od tego momentu zarodek rośnie. A implantacja może nastąpić 7dpo a może i 13 i niby wiek ciąży liczony od OM w obu przypadkach jest taki sam ale dzieciątko moze rozwijać się inaczej. Lekarz badaniem USG jest w stanie określić z błędem do 3 dni. Dlatego według usg i OM często wiek ciąży się różni. U mnie np o 2 dni. Nic się nie przejmuj, dzieciaczki różnie rosną i różnej wielkości się rodzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 11:37

kasha86 lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy dwóch maluchach też się chusta przydała. Zwłaszcza, że córka w ogóle nie chciała jeździć w wozku, więc spacery na początku były tylko w chuscie. Dopiero jak miała jakieś 5miesiecy wzięłam ją do spacerówki na plasko i to tolerowała. Natomiast teraz zobaczę. Trochę mi się nie chce 🤪 starszaki sie same ogarniają, więc myślę, że teraz będzie łatwiej z maluchem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 11:35

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ