Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie wierze!!! Zdrowy CHŁOPIEC 😍😍😍😍😍😍 Właśnie odebrałam wyniki NIFTY
Karoola, Maybelle, salenne, Darinka, Czarna32, bridagues, loveforever1, Lexia, Bunia89, kasha86, Karo_lalala, Andzia35, puszek369, Anuszka28, asienka30, Felinka94, Kasik, Sylvka, a.ky.ska, Kira, conte, megson91, Ilonkaa, Różowa_90, GabaŻaba, Jakasienka, Flame1991, polkosia lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ja monitora oddechu nie planuje, zastanawiam się za to nad nianią elektroniczną. Wcześniej mieszkaliśmy w bloku, więc nie było potrzeby, a teraz w domu, więc chyba zainwestuję. Tylko nie chcę takiej z kamerką, bo mnie przerażają 😱 mam wrażenie, że zaraz coś wyskoczy jak w horrorze💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
antonna wrote:Dziewczyny nie wierze!!! Zdrowy CHŁOPIEC 😍😍😍😍😍😍 Właśnie odebrałam wyniki NIFTY
antonna lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
antonna wrote:Dziewczyny nie wierze!!! Zdrowy CHŁOPIEC 😍😍😍😍😍😍 Właśnie odebrałam wyniki NIFTY
Cieszę si Twoim szczęściem. Gratuluję ❤️antonna lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
DeLaCruz wrote:Ja monitora oddechu nie planuje, zastanawiam się za to nad nianią elektroniczną. Wcześniej mieszkaliśmy w bloku, więc nie było potrzeby, a teraz w domu, więc chyba zainwestuję. Tylko nie chcę takiej z kamerką, bo mnie przerażają 😱 mam wrażenie, że zaraz coś wyskoczy jak w horrorze
Ja polecam jednak z kamerka, czasem dziecko wydaje dziwne dzwieki, a tak to przynajmniej widac co sie dzieje. Mozesz wylaczyc ekran i uruchomi sie dppiero jak wykryje ruch.
Ja uzywalam chusty z obiema córkamipolecam kupic używaną, w paski. Mi sie sprawdzila z Lenny Lamb.
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyPrawda jest taka, że u każdej mamy sprawdzi się co innego. U nas np. szumiś był totalnym niewypałem. Za to bujaczek Tiny love (rozkładany na płasko), rożek i chusta do noszenia to był strzał w 10. Ja w ogóle byłam bardzo zakręconą chustomamą ❤️ Drugie też na pewno będę chciała nosić, to ogromna wygoda. Monitor oddechu mieliśmy i nie żałuję, córka miała refluks i czułam się nieco spokojniejsza, że jest monitor choć pamiętałam by nie uśpił mojej czujności.
-
salenne wrote:Prawda jest taka, że u każdej mamy sprawdzi się co innego. U nas np. szumiś był totalnym niewypałem. Za to bujaczek Tiny love (rozkładany na płasko), rożek i chusta do noszenia to był strzał w 10. Ja w ogóle byłam bardzo zakręconą chustomamą ❤️ Drugie też na pewno będę chciała nosić, to ogromna wygoda. Monitor oddechu mieliśmy i nie żałuję, córka miała refluks i czułam się nieco spokojniejsza, że jest monitor choć pamiętałam by nie uśpił mojej czujności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 12:01
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyantonna wrote:My tez mamy monitor oddechu i tez sie czuliśmy spokojniej uzywajac go 😅 Duzo tez zalezy od dziecka. Pierwsza corka byla mega spokojnym noworodkiem. Tak naprawde nie uzywalam z nia chusty na poczatku, bo nie bylo potrzeby. Z druga uzywalam częściej. Bujaka nie mielismy, bo moje dzieci lezaly na macie i dobrze im tam bylo. Ale jakby sie mialy wydzierac to bym kupila bujak 😅
-
Niani używaliśmy długo - braliśmy na wyjazdy do dziadków czy gdzieś na wakacje, gdzie były dwa pomieszczenia.
Monitor oddechu - włączył nam się dwa razy - nigdy nie widziałam, żeby partner tak się zrywał z łóżkaa tak serio - czułam się spokojna.
Moja córka nie tolerowała chusty, ale ja chyba też nie bardzo to poczułam. Pokazała mi doradczyni jak wiązać itd ale ja wciąż myślałam, że źle. Ale teraz spróbuje chusty kółkowej - widziałam, że łatwiej włożyć do niej dziecko
Antonna gratulacje !!!antonna lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
Ja jedynie odradzam spacerówki w siedziskiem kubełkowym (bardzo źle robią na bioderka, no i dziecko nie ma w nich tak na prawdę pozycji leżącej, tylko przechyloną siedzącą). Wózek powinien być dobrany do gabarytów rodziców, przy dużej różnicy wzrostu konieczna będzie dobra regulacja rączki. Warto też, żeby do dziecka nie schylać się do poziomu kolan, optymalnie mieć gondolę na poziomie połowy uda/bioder. Bugaboo jest dla mnie antyprzykładem, jeśli o wózki chodzi, nie rozumiem osobiście fenomenu 😉
Jako fizjo polecam zakup puzzli piankowych na ziemię, nie samej maty edukacyjnej. Puzzle mają odpowiednią twardość i dają możliwość ładnej pracy na brzuszku i na pleckach. Odradzam leżaczko-bujaczki- zbędny wydatek. Jeszcze ewentualnie jak ktoś bardzo się upiera, to rozkładany na płasko i bez wibracji itp (tiny love ma taki, co wygląda trochę jak kojec).
Jeśli chodzi o zawijanie w kokon- jak najbardziej, ale z umiarem. Zdrowe dzieci maksymalnie do 8tż, żeby nie ograniczać nadmiernie ruchów i dać się ciału rozwijać.
Jak nosidło, to tylko ergonomiczne i dopiero od momentu, gdy dziecko SAMODZIELNIE usiądzie (i uwaga- samodzielny siad to według norm dopiero 9mż). Nie nosimy przodem do świata w wisiadłach. Wcześniej chusta, ale tylko dobrze zamotana, dobrze dociągnięta, najlepiej, gdyby ktoś skontrolował Wam pozycję dzieciaczka po zamotaniu. Szczególnie u dzieci, które nie trzymają jeszcze głowy.
No i odradzam wszelkie chodziki, bouncery na gumach, wszystko co u dziecka wymusza pozycję, której ono samo jeszcze nie osiągnęło 😉Maybelle, salenne, DeLaCruz, bridagues, kasha86, megson91, Różowa_90 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Maybelle wrote:Laktator kupilam jakiś tańszy. Jeśli nie wiecie, czy będziecie korzystać na codzień, to moim zdaniem nie warto kupować medeli i wydawać tyle kasy od razu. No chyba, że faktycznie planujecie odciągać codziennie. Ja laktator użyłam 2 razy 😅
Córka okazała się najlepszym laktatorem 😄megson91 lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
O tak puzzle piankowe czy mata piankowa to must have. Ile razy uchroniło to Hanię od guzów na głowie to nie zlicze🙈 w sumie od jakiegoś 2mc życia mamy rozłożona do teraz 😅 a i dla rodzica wygoda położyć się na czymś miękkim i pobawić się z dzieckiem.
-
Lexia wrote:Ja jedynie odradzam spacerówki w siedziskiem kubełkowym (bardzo źle robią na bioderka, no i dziecko nie ma w nich tak na prawdę pozycji leżącej, tylko przechyloną siedzącą). Wózek powinien być dobrany do gabarytów rodziców, przy dużej różnicy wzrostu konieczna będzie dobra regulacja rączki. Warto też, żeby do dziecka nie schylać się do poziomu kolan, optymalnie mieć gondolę na poziomie połowy uda/bioder. Bugaboo jest dla mnie antyprzykładem, jeśli o wózki chodzi, nie rozumiem osobiście fenomenu 😉
Jako fizjo polecam zakup puzzli piankowych na ziemię, nie samej maty edukacyjnej. Puzzle mają odpowiednią twardość i dają możliwość ładnej pracy na brzuszku i na pleckach. Odradzam leżaczko-bujaczki- zbędny wydatek. Jeszcze ewentualnie jak ktoś bardzo się upiera, to rozkładany na płasko i bez wibracji itp (tiny love ma taki, co wygląda trochę jak kojec).
Jeśli chodzi o zawijanie w kokon- jak najbardziej, ale z umiarem. Zdrowe dzieci maksymalnie do 8tż, żeby nie ograniczać nadmiernie ruchów i dać się ciału rozwijać.
Jak nosidło, to tylko ergonomiczne i dopiero od momentu, gdy dziecko SAMODZIELNIE usiądzie (i uwaga- samodzielny siad to według norm dopiero 9mż). Nie nosimy przodem do świata w wisiadłach. Wcześniej chusta, ale tylko dobrze zamotana, dobrze dociągnięta, najlepiej, gdyby ktoś skontrolował Wam pozycję dzieciaczka po zamotaniu. Szczególnie u dzieci, które nie trzymają jeszcze głowy.
No i odradzam wszelkie chodziki, bouncery na gumach, wszystko co u dziecka wymusza pozycję, której ono samo jeszcze nie osiągnęło 😉
Ja tylko napisze dla mam, ktore beda mialy pierwsze dziecko, ze to co napisala Lexia to jest ideał. Ale naprawdę jak macie dziecko kolkowe i akceptuje tylko noszenie na rekach to nie biczowac sie, kupic bujak, hustawke, bez wyrzutow sumienia, zeby miec choc na chwile spokoj. Mam nadzieje, ze mnie Lexia za to nie zlinczuje 🙏. Ja nie mialam, ale nie bede sie wymadrzac, bo mialam spokojne dzieci, a wiem jak niektore potrafia dac czadu...
Ja na poczatek uzywalam mat edukacyjnych polozonych na macie puzzlowej. Jedna ze skip hopa naprawde sie corce podobala. Tam jest taki lisek, ktory sie kreci jak dziecko wydaje dzwieki. Zdarzalo sie, ze i 50 min tam leżała 🤣 Potem miala wytarte wlosy z tylu glowy od tego lezenia 🙈 Ciekawe jakie bedzie trzecie dziecko 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 13:03
👧 2017 ❤ 👶 2021