Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonna gratuluję 🥰🥰
antonna lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
antonna wrote:Ja tylko napisze dla mam, ktore beda mialy pierwsze dziecko, ze to co napisala Lexia to jest ideał. Ale naprawdę jak macie dziecko kolkowe i akceptuje tylko noszenie na rekach to nie biczowac sie, kupic bujak, hustawke, bez wyrzutow sumienia, zeby miec choc na chwile spokoj. Mam nadzieje, ze mnie Lexia za to nie zlinczuje 🙏. Ja nie mialam, ale nie bede sie wymadrzac, bo mialam spokojne dzieci, a wiem jak niektore potrafia dac czadu...
Ja na poczatek uzywalam mat edukacyjnych polozonych na macie puzzlowej. Jedna ze skip hopa naprawde sie corce podobala. Tam jest taki lisek, ktory sie kreci jak dziecko wydaje dzwieki. Zdarzalo sie, ze i 50 min tam leżała 🤣 Potem miala wytarte wlosy z tylu glowy od tego lezenia 🙈 Ciekawe jakie bedzie trzecie dziecko 🙈
Nikogo nie mam na celu linczować 😉 po prostu warto przemyśleć, czy jest zasadność, żeby używać. Po prostu lepiej najpierw zaproponować matę, karuzelę w łóżeczku itp, co w sumie spełni podobną rolę, co bujak. Bujaki używane w rozsądny sposób też przy zdrowym dziecku raczej nie zrobią szkody. Ale, jeśli będziemy mieć dziecko o nieco obniżonym napięciu (czego jako rodzic możemy nawet nie zauważyć), to bujak może nam skutki tych problemów napięciowych pogłębić. Szczególnie, jak my jako rodzice przyzwyczaimy się do tego, że dziecko siedzi tam cicho- i z początkowych zakładanych 15 min robi się nagle 20min, pół h itp- bo przecież jest cisza, mam spokój, obiad ugotuję, zasnęło to nie będę wybudzać itp.
To luźne przemyślenia, każdy zrobi jak chce 😉bujak używany sporadycznie krzywdy nie zrobi, pytanie, czy rzeczywiście uczciwie do tego podejdziemy 👌🏻puszek369, antonna lubią tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Co do puzzli piankowych polecam, żeby miały mniejsze te elementy.. To znaczy takie, zeby zmieściły się do zmywarki 😅
Można też je umyc pod prysznicem, ale jak wlozycie do zmywarki to raz dwa i umyte i nie trzeba się z nimi męczyć. A brudzą się w szybkim tempie, szczególnie od spodu. Ja kupilam takie duże puzzle, które mi się nie mieszczą do zmywarki i do tej pory pluję sobie w brodę 😂
Nie wpadłam na to. Zawsze szorowałam szmatką 😂💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
A ja dodam ze mam zwykle lozeczko i do tego mamy Tiny Love ,dla mnid mega .Jak ogladalam film np to nie nusialam chodzic do drugiegi pokoju i odnosić po karmieniu malucha tylko wkladalam do Tiny lova i mialam non stop przy sobie. On leciutki wiec moglam brac ze soba do kuchni ,do pokoju i miec malucha przy sobie
-
Ja miałam leżaczek babybjorn, był ok ale moje dziecko nie chciało tam długo siedzieć. W kuchni jak chciałam coś ugotować to wkładałam do takiego krzesełka (co najpierw jest w pozycji leżącej, takiej trochę jak w foteliku samochodowym) - dziecko było mniej więcej na wysokości blatu więc była zainteresowana tym co się dzieje i mogłam pobierać ziemniaki
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:Ja miałam leżaczek babybjorn, był ok ale moje dziecko nie chciało tam długo siedzieć. W kuchni jak chciałam coś ugotować to wkładałam do takiego krzesełka (co najpierw jest w pozycji leżącej, takiej trochę jak w foteliku samochodowym) - dziecko było mniej więcej na wysokości blatu więc była zainteresowana tym co się dzieje i mogłam pobierać ziemniaki
-
Jak ja czytam to wszystko to mózg mi paruje. Aktualnie jestem na etapie czytania o smoczkach i tym, że Bibsy - które moim zdaniem są najpiękniejsze na świecie - to zło 😂
Wózek podoba mi się skiddou moss. Recenzje na yt super. Ale firma na tyle nowa, że jeszcze nie ma dużo opinii. W każdym razie przejadę się do "przetestuj wózek" i tam mi doradzą. Bo serio to chyba za dużo na moją głowę 😂
A co do składanej wanienki - czy jest to dobry pomysł? Jak to się czyści/dezynfekuje? Wpadł mi wpis na jakiejś grupie, że najlepsza zwykła prosta bo mniej roboty z nią🤔 -
nick nieaktualnyKira ze smoczkami to też jest tak, że nie każdy będzie akceptowany przez dziecko. Ja przy córce kupiłam lovi bo takie ładne, a jej zupełnie nie pasowały, ostatecznie lubiła tylko nuki i to w dodatku lateksowe 🤷😂 Wanienkę miałam zwykłą na stelażu i była najlepszą.
Karoola lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:A co bibsow, ja nie rozumiem ich fenomenu
Dla mnie one są strasznie brzydkie 😆
My mieliśmy smoczek z MAM ortodondyczny. Byl bardzo fajny. Używaliśmy do 4 miesiąca, później małą odsmoczkowalam 😉
-
kasha86 wrote:Ja dostałam od teściowej
Poszukaj na olx ceny mocno spadają w dółWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 15:11
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
salenne wrote:Kira ze smoczkami to też jest tak, że nie każdy będzie akceptowany przez dziecko. Ja przy córce kupiłam lovi bo takie ładne, a jej zupełnie nie pasowały, ostatecznie lubiła tylko nuki i to w dodatku lateksowe 🤷😂 Wanienkę miałam zwykłą na stelażu i była najlepszą.Córka w 2013 r
Kir-AA
Wygoglowalam te smoczki bibs ♥️♥️ i mega mega mi się podobają 🙂
Wiecie ogólnie to jeat tak, smoczki nie zdrowe, leżaczki nie zdrowe itp. A są dzieci które bez tego nie funkcjonują normalnie, matka się zajedzie a będzie dzielna. To też nie o to chodzi. Trzeba znalesc umiar.Córka w 2013 r
Kir-AA
Moi tez smoczkowali smoczki lovi❤
Teraz juz oglądałam różowe 😜😁
Butelki to pierwszy syn pil tylko z dr brown's a drugi z butelek firmy mam...
A np butelek lovi zaden nie akceptowal np także wszystko od dzieci zależy.Karoola lubi tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
Maybelle wrote:Ja się zastanawiam nad jakąś kolyska albo leżaczkiem na plasko tylko na wysokim stelazu, żeby mieć niemowlaka blisko gdy jestem w kuchni/salonie.
Kosz Mojżesza i kokon odpada, bo córka by tam tylko zaglądała i mogłaby niechcący przewalić albo coś 😅
Maybelle lubi tę wiadomość