Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
puszek369 wrote:Chicco baby hug
Ja też muszę czegoś poszukać.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
nick nieaktualny
-
salenne wrote:U nas butelki ze smoczkiem tylko Avent natural. Wydałam raz kupę hajsu na butelkę medela calma a moją młoda miała ją totalnie w nosie 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 15:47
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
antonna wrote:Dziewczyny nie wierze!!! Zdrowy CHŁOPIEC 😍😍😍😍😍😍 Właśnie odebrałam wyniki NIFTY
Gratulacje!!!! 💜💜💜💜😘😘😘😘
Kochana, ile dni czekałaś na wynik? 🤔🙏🏻06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Maybelle wrote:Moja córka akurat była bardzo spokojnym dzieckiem. Nie była jakaś płaczliwa. Była nieodkladalna, to fakt 😅 Jak tylko odlozylam, to oczy jak 5 zl.
Ale oprócz tego, to była bardzo spokojna. Smoczek ratował mi życie w pierwszych tygodniach, kiedy tylko by chciała wisieć na mnie. Wiem, że nie są rekomendowane przy karmieniu piersią, bo mogą zaburzać laktacje, jednak u nas nie spowodował zaburzeń żadnych. A miala ogromną potrzebę ssania na początku i ciężko było nawet wyjsc do toalety czasami czy coś zjeść 😄
Dlatego smoczek był zbawieniem.
Ale jak już odruch ssania jej zanikł, to zaczęła mi tym smoczkiem pluc, rzucać. Ja jej wkładałam, ona wyjmowala i tak w kółko. Wkurzylam się i smoczka więcej nie dalam 😅 miala 4 miesiące wtedy. Nawet nie zauważyła, że nie ma już tego smoczka. Nie plakala za nim, nie miala juz takiej potrzeby ssania. No i nie zdążyła się uzależnić 😄
Z drugim dzieckiem chyba zrobię podobnie
U nas było dokładnie to samo - po 4 miesiącu odrzuciła sama smoczek i po temacie. W sumie z jednej strony dobrze, bo nie musiałam bawić się w odsmoczkowanie ale z drugiej strony z zazdrością patrzyłam na kolezanki które dawały smoczek i dziecko było spokojne, a ja musiałam nosić lub wyciągać pierś
New Baby
Julia -
Dziewczyny, ktore robily NIFTY. Na wszelki wypadek potwierdze. Ten fragment oznacza, ze płeć dziecka jest "meska"? Rok temu inaczej wygladaly te protokoły 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 19:35
megson91, DeLaCruz, puszek369 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Dziewczyny mam takie pytanie. Czy badanie NIFTY daje tylko poczucie świadomości, że dziecko jest zdrowe czy też lekarze są w stanie coś zdziałać na takim etapie w przypadku wykrycia jakiejś wady? Kupe kasy to kosztuje i zastanawiam się co mi to da oprócz tego, że będę wiedzieć.
Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️ -
Na pewno można zrobić potrzebne operacje na etapie prenatalnym, ewentualnie być przygotowanym na odpowiednie zabiegi tuż po porodzie.
Ewentualnie jechać za granicę.Różowa_90 lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
antonna wrote:Dziewczyny, ktore robily NIFTY. Na wszelki wypadek potwierdze. Ten fragment oznacza, ze płeć dziecka jest "meska"? Rok temu inaczej wygladaly te protokoły 😅
Haha, męska 😊 widać, że Ci zależy 😉💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
DeLaCruz wrote:Ja się nakrecilam na lozeczko chicco next2me forever - jest większe i posłuży mam nadzieję, aż nie wyprowadzę malucha do swojego pokoju. Starsze dzieci w ogóle nie korzystały z łóżeczek niemowlęcych, bo spały ze mną póki karmiłam. Także córka nie miała ani łóżeczka ani wanienki (kąpałam normalnie w naszej wannie), przewijaka też nigdy nie miałam, bo najlepiej mi się przewijało na łóżku 😜 zgadzam się, że 90% tych akcesoriów to zbędny wydatek. Nie kupowalam też butelek, smoczków, laktatora, ręczników kąpielowy j i innych podgrzewaczy itd. Poduszka do karmienia okazała się zbędna, bo karmiłam tylko na leżąco. Takze kasę tym razem przeznaczam na wózek, porządny fotelik i ciuszki 😊
-
U nas dwa razy obyło się bez smoczków, bo ich absolutnie nie trawię i teraz pewnie będzie podobnie. 😊 Godzę się z wiszeniem na cycku
Z mat polecam dywan Skip Hop wesołe podwórko, nie do zajechania.
Co do bujaka to mamy i praktycznie nie był używany, miałam za to dwie maty i tak dzieć spędzał czas. I na mnie. Ogólnie pierwszy miesiąc-dwa niemowlak się praktycznie ode mnie nie odkleja i na to się przygotowuję psychicznie. Niemalże wszystko inne może poczekać. Przy pierwszym mnie nosiło, przy drugim cieszyłam się tym okresemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 22:35
-
Kochane wiem że clotrimazol w 1 trymestrze jest zakazany, ale czy gdybym posmarowała okolice lechtaczki to też zaszkodzi? Przed ciążą czasem wyskakiwała mi krostka, wydaje mi się że to jakieś grzybiczne bo zawsze w tym czasie w okolicach zbiera się grutkowata wydzielina. Kilka dni z clotrimazolem i znikało, ale teraz tak mi dokucza że nie wiem co stosować.. Rumianek nie daje rady..
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dziewczyny, które robiły teraz NIFTY - zaznaczałyście opcje - przypadkowe rozpoznanie ? Czy jakoś tak to się nazywało… położna 3 razy się mnie chyba pytała czy zaznaczyć, a jak zaznaczyła w komputerze tę opcje to jej wyskoczyło jakieś ostrzeżenie .. Chodzi o to, że jeśli znajdą w próbce krwi coś co jest możliwe w kilkudziesięciu procentach to wpisują to na wyniku. Generalnie uznałam, że jak robię takie badanie to dobrze wiedzieć wszystko w razie ewentualnej późniejszej diagnostyki .. ale teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam …’
I jeśli zaznaczyłyście a macie już wynik, to czy coś tam wam wyszło .. ?
New Baby
Julia -
puszek369 wrote:Nifty daje spokój, że jest oki. Ewentualnie jak nie jest oki, a nie bardziej chcesz,to możesz jechać za granicę, albo iść do psychiatry, że kontynuacja takiej ciąży stwarza dla Ciebie zagrożenie, wtedy powinni się zgodzić na przerwanie
Dodam tylko, że lekarz powiedział, że w Czechach i w Niemczech usuwają ciąże tak do 12 tyg., w Holandii trochę później …
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:Dziewczyny, które robiły teraz NIFTY - zaznaczałyście opcje - przypadkowe rozpoznanie ? Czy jakoś tak to się nazywało… położna 3 razy się mnie chyba pytała czy zaznaczyć, a jak zaznaczyła w komputerze tę opcje to jej wyskoczyło jakieś ostrzeżenie .. Chodzi o to, że jeśli znajdą w próbce krwi coś co jest możliwe w kilkudziesięciu procentach to wpisują to na wyniku. Generalnie uznałam, że jak robię takie badanie to dobrze wiedzieć wszystko w razie ewentualnej późniejszej diagnostyki .. ale teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam …’
I jeśli zaznaczyłyście a macie już wynik, to czy coś tam wam wyszło .. ?kasha86 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021