Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
salenne wrote:W ogóle jak mi dziwnie być na końcu listy haha. Wszystkie będziecie miały prenatalne za sobą, a ja dalej będę gryźć paznokcie 🤣 Za to w pierwszej ciąży z córką byłam na początku i torowałam ścieżki 😁
Malina330 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Avaaa wrote:A ja mam pytanie odnosnie terminu prenatalnych. Co prawda mam wizytę we wtorek 8.02 i wtedy będę w 12 Tyg (dokładnie 11+1) obliczane od ostatniej miesiączki, jeśli chodzi o czas od zapłodnienia to będzie to 9 tydzień, ale wiadomo lekarze liczą od ostatniej miesiączki i czy wówczas te 11+1 to nie za szybko?Dawid i Kamil💙💙
-
Malina330 wrote:Ja też! 4.04 taka fajna data do zapamiętania 🤣
kasha86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bridagues wrote:Mi wyznaczyli na 11.03, to będzie 19+5. Mam nadzieję, że u dzidzi będzie już wszystko ładnie widać. Na razie wielkość z OM wychodzi idealnie jak z USG. W poprzedniej ciąży synek na każdym badaniu był o tydzień „starszy” niż z o OM.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 18:04
Dawid i Kamil💙💙
-
Czarna32 wrote:Mi znowu na sam koniec 22 tyg tak samo jak bylo Teraz ze koniec 13 a finalnie zmiescilam sie minimalnie na koniec 🙈🙉
Ale kojarzę coś, że w połówkowym badaniu nie jest już tak ważna granica jeśli chodzi o wielkość dziecka. Przeciwnie - im większe tym łatwiej zbadać wszystkie narządy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 18:10
-
bridagues wrote:Kuszą los ci Twoi lekarze 😂. A z tego co pamiętam dzidzia większa niż z OM?
Ale kojarzę coś, że w połówkowym badaniu nie jest już tak ważna granica jeśli chodzi o wielkość dziecka. Przeciwnie - im większe tym łatwiej zbadać wszystkie narządy.
No ale jak mówisz ze lepsze większe dzieciątko to w sumie dobrze😉
Takze teraz mam jakby 14+3Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 18:16
Dawid i Kamil💙💙
-
nick nieaktualnyMaybelle wrote:A wiecie może jaka jest różnica między prenatalnymi a połówkowymi? Pytam, bo u mnie państwowo za darmo są tylko prenatalne. W poprzedniej ciąży szlam na połówkowe w 20tc prywatnie właśnie z tego powodu. Ale nigdy się nie zastanawiałam co sprawdzają takiego na połówkowym, co się różni od zwykłego usg i prenatalnego 🤔
-
Maybelle wrote:A wiecie może jaka jest różnica między prenatalnymi a połówkowymi? Pytam, bo u mnie państwowo za darmo są tylko prenatalne. W poprzedniej ciąży szlam na połówkowe w 20tc prywatnie właśnie z tego powodu. Ale nigdy się nie zastanawiałam co sprawdzają takiego na połówkowym, co się różni od zwykłego usg i prenatalnego 🤔
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/usg-polowkowe-ciazy/ Tu bardziej szczegółowo 😉Maybelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaybelle wrote:Tak to wiem, chodzi mi o to się zmienia między 12 tygodniem ciąży a tym 20stym. Prócz tego, że dziecko uroslo 😅
No to tak jak już zostało napisane. Narządy są większe, można je obejrzeć, sprawdzić czy są prawidłowo zbudowane. Tak samo jak wszystkie części ciała.
Maybelle lubi tę wiadomość