X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabaŻaba wrote:
    A właśnie dzisiaj zastanawiałam się czy 3 kg do przodu jest ok. Od ok dwóch tygodni jem już w miarę racjonalnie, prawie jak przed ciążą, a w ogóle nie jestem w stanie zapanować nad wagą 😔 czy to normalne?

Co zrobisz.. Przeciez nie będziesz się odchudzać 😉 ja jem mało, sporo zwracałam, a i tak tyję 🤷‍♀️

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Avaaa Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie odnosnie terminu prenatalnych. Co prawda mam wizytę we wtorek 8.02 i wtedy będę w 12 Tyg (dokładnie 11+1) obliczane od ostatniej miesiączki, jeśli chodzi o czas od zapłodnienia to będzie to 9 tydzień, ale wiadomo lekarze liczą od ostatniej miesiączki i czy wówczas te 11+1 to nie za szybko?

• Karoola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem za to dużo.. Tzn mam dietę pudełkową taka akurat dla mnie ale codziennie podjadam pół czekolady i paczkę chipsów.. Jeju będę foczka 🙈

kasha86 lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Ja jem za to dużo.. Tzn mam dietę pudełkową taka akurat dla mnie ale codziennie podjadam pół czekolady i paczkę chipsów.. Jeju będę foczka 🙈
    Ja na słodkie nie mam ochoty.. ale słone i smażone 🤤. Wczoraj zjadłam placków ziemniaczanych z 0,5 kg ziemniaków 🙈. Chipsy, popcorn, przysmak świętokrzyski (tzw. okienka 😁) - na to mam ochotę co wieczór.

Karo_lalala lubi tę wiadomość

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bridagues wrote:
    Ja na słodkie nie mam ochoty.. ale słone i smażone 🤤. Wczoraj zjadłam placków ziemniaczanych z 0,5 kg ziemniaków 🙈. Chipsy, popcorn, przysmak świętokrzyski (tzw. okienka 😁) - na to mam ochotę co wieczór.
    Az wygoglowalam co to przysmak Świętokrzyski, nigdy tego nie jadlam

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Kasik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie prenatalne przełożone na piątek 🤦‍♀️ ehh, a już się nastawiałam na dzisiaj

0d1yrjjg8bycqurj.png
    👧 12.2019
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Az wygoglowalam co to przysmak Świętokrzyski, nigdy tego nie jadlam
    Nie wszędzie to jest popularne. Moja przekąska z dzieciństwa 😁.

Malina330 lubi tę wiadomość

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:31

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabaŻaba wrote:
    A właśnie dzisiaj zastanawiałam się czy 3 kg do przodu jest ok. Od ok dwóch tygodni jem już w miarę racjonalnie, prawie jak przed ciążą, a w ogóle nie jestem w stanie zapanować nad wagą 😔 czy to normalne?
    Może w organizmie zatrzymuje się woda, na to nie masz wpływu. W ciąży może też być wolniejszy metabolizm, dlatego mimo, że jesz tyle co wcześniej to waga rośnie. Poza tym więcej krwi, nabrzmiałe piersi, tworzy się łożysko. Ja kontroluje wagę co tydzień, zawsze rano po toalecie, przed śniadaniem.

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga póki co się nie zmieniła ale pewnie to długo nie potrwa bo mam ochotę na same kaloryczne rzeczy 😐

2nn3gov3vlkkz390.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avaaa wrote:
    A ja mam pytanie odnosnie terminu prenatalnych. Co prawda mam wizytę we wtorek 8.02 i wtedy będę w 12 Tyg (dokładnie 11+1) obliczane od ostatniej miesiączki, jeśli chodzi o czas od zapłodnienia to będzie to 9 tydzień, ale wiadomo lekarze liczą od ostatniej miesiączki i czy wówczas te 11+1 to nie za szybko?
    Jaki wiek ciazy bedzie wg USG tego dnia? 9 tyg od zaplodnienia czyli 9+2 = 11? Podobnie jak z OM? W teorii od 11+0 mozna robić prenatalne, wiec 11+1 byloby ok, ale chyba lekarze zazwyczaj wola kolo 12+0, zeby dziecko bylo troche wieksze. Natomiast Twojemu to jak widac nie przeszkadza.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avaaa wrote:

Ja bym poczekała tydzień. To jest najwcześniejszy moment kiedy możesz zrobić prenatalne, ale rekomendują chyba po 12 tyg najlepiej, bo dzidziuś trochę większy. Poczytaj mamę ginekolog - ona tam fajnie wszystko opisuje :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avaaa wrote:
    Prócz wieku ciąży liczy się też długość maluszka. W przypadku gdy jest za mały ciężko zbadać wszystkie markery.

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ja bym poczekała tydzień. To jest najwcześniejszy moment kiedy możesz zrobić prenatalne, ale rekomendują chyba po 12 tyg najlepiej, bo dzidziuś trochę większy. Poczytaj mamę ginekolog - ona tam fajnie wszystko opisuje :)
    https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/ 👍🏻

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bridagues wrote:

O jaaa , ale mi przypomniałaś. To też moja przekąska z dzieciństwa, pamiętam jak dziś jak mama smażyła, a ja z bratem z językami na wierzchu czekaliśmy aż ostygną. Widziałam kiedyś w sklepie, że można kupić gotowe jak chipsy, ale nigdy nie próbowałam czy to ten sam smak co kiedyś.

bridagues, Malina330 lubią tę wiadomość

34bw2n0a9897alzf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za to chleb zaczął śmierdzieć 😅 Za to bułki mogę jeść jedna za drugą. I potem będę taka okrągła jak te buły 🤣

Ja to na prenatalne sobie jeszcze niestety poczekam. Mam termin na 23 lutego, to będzie 13+0. Chciałam tydzień wcześniej ale lekarz, u którego chcę robić akurat jest wtedy na jakiejś konferencji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 17:44

• Avaaa Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bridagues wrote:
    https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/ 👍🏻
    Dziękuje bardzo! Jutro zadzwonię i postaram się przesunąć o 1 tydzień.

bridagues lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jak mi dziwnie być na końcu listy haha. Wszystkie będziecie miały prenatalne za sobą, a ja dalej będę gryźć paznokcie 🤣 Za to w pierwszej ciąży z córką byłam na początku i torowałam ścieżki 😁

• Lexia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jadłam w dzieciństwie te okienka, muszę sobie sprawić, bo nie jadłam z 15 lat 🤤👌🏻
    U mnie smak ogółem na wszystko, nawet na słodkie, co dla mnie jest dziwne, bo na ogół jestem chipsowa i słona. A właśnie chipsy niekoniecznie. Przechodzi mi za to powoli mania na jabłka, bity miesiąc dziennie conajmniej jedno+przecier jabłkowy 😅😅😅

bridagues, Malina330 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Malina330 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darinka wrote:
    O jaaa , ale mi przypomniałaś. To też moja przekąska z dzieciństwa, pamiętam jak dziś jak mama smażyła, a ja z bratem z językami na wierzchu czekaliśmy aż ostygną. Widziałam kiedyś w sklepie, że można kupić gotowe jak chipsy, ale nigdy nie próbowałam czy to ten sam smak co kiedyś.
    bridagues wrote:

Oooo Dziewczyny też bym zjadła!🤔 Wieki tego nie widziałam...ja w ogóle mam teraz często tak, że zjadłabym coś, co lubiłam w dzieciństwie już z kilkoma posiłkami na to zwróciłam uwagę. Też tak macie?

A z tym wstawaniem na siku, to dzisiaj w nocy 2 razy wstawałam i ostatnio właśnie coś częściej chodzę. Więc dołączam się i mam tak samo.

bridagues lubi tę wiadomość

0d1ys65ga8jc6hgm.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ