Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
GabaŻaba wrote:A właśnie dzisiaj zastanawiałam się czy 3 kg do przodu jest ok. Od ok dwóch tygodni jem już w miarę racjonalnie, prawie jak przed ciążą, a w ogóle nie jestem w stanie zapanować nad wagą 😔 czy to normalne?
Co zrobisz.. Przeciez nie będziesz się odchudzać 😉 ja jem mało, sporo zwracałam, a i tak tyję 🤷♀️💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...

-
A ja mam pytanie odnosnie terminu prenatalnych. Co prawda mam wizytę we wtorek 8.02 i wtedy będę w 12 Tyg (dokładnie 11+1) obliczane od ostatniej miesiączki, jeśli chodzi o czas od zapłodnienia to będzie to 9 tydzień, ale wiadomo lekarze liczą od ostatniej miesiączki i czy wówczas te 11+1 to nie za szybko?
-
Ja jem za to dużo.. Tzn mam dietę pudełkową taka akurat dla mnie ale codziennie podjadam pół czekolady i paczkę chipsów.. Jeju będę foczka 🙈
kasha86 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Ja na słodkie nie mam ochoty.. ale słone i smażone 🤤. Wczoraj zjadłam placków ziemniaczanych z 0,5 kg ziemniaków 🙈. Chipsy, popcorn, przysmak świętokrzyski (tzw. okienka 😁) - na to mam ochotę co wieczór.Karoola wrote:Ja jem za to dużo.. Tzn mam dietę pudełkową taka akurat dla mnie ale codziennie podjadam pół czekolady i paczkę chipsów.. Jeju będę foczka 🙈
Karo_lalala lubi tę wiadomość

-
Az wygoglowalam co to przysmak Świętokrzyski, nigdy tego nie jadlambridagues wrote:Ja na słodkie nie mam ochoty.. ale słone i smażone 🤤. Wczoraj zjadłam placków ziemniaczanych z 0,5 kg ziemniaków 🙈. Chipsy, popcorn, przysmak świętokrzyski (tzw. okienka 😁) - na to mam ochotę co wieczór.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Może w organizmie zatrzymuje się woda, na to nie masz wpływu. W ciąży może też być wolniejszy metabolizm, dlatego mimo, że jesz tyle co wcześniej to waga rośnie. Poza tym więcej krwi, nabrzmiałe piersi, tworzy się łożysko. Ja kontroluje wagę co tydzień, zawsze rano po toalecie, przed śniadaniem.GabaŻaba wrote:A właśnie dzisiaj zastanawiałam się czy 3 kg do przodu jest ok. Od ok dwóch tygodni jem już w miarę racjonalnie, prawie jak przed ciążą, a w ogóle nie jestem w stanie zapanować nad wagą 😔 czy to normalne?

-
Jaki wiek ciazy bedzie wg USG tego dnia? 9 tyg od zaplodnienia czyli 9+2 = 11? Podobnie jak z OM? W teorii od 11+0 mozna robić prenatalne, wiec 11+1 byloby ok, ale chyba lekarze zazwyczaj wola kolo 12+0, zeby dziecko bylo troche wieksze. Natomiast Twojemu to jak widac nie przeszkadza.Avaaa wrote:A ja mam pytanie odnosnie terminu prenatalnych. Co prawda mam wizytę we wtorek 8.02 i wtedy będę w 12 Tyg (dokładnie 11+1) obliczane od ostatniej miesiączki, jeśli chodzi o czas od zapłodnienia to będzie to 9 tydzień, ale wiadomo lekarze liczą od ostatniej miesiączki i czy wówczas te 11+1 to nie za szybko?👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Avaaa wrote:A ja mam pytanie odnosnie terminu prenatalnych. Co prawda mam wizytę we wtorek 8.02 i wtedy będę w 12 Tyg (dokładnie 11+1) obliczane od ostatniej miesiączki, jeśli chodzi o czas od zapłodnienia to będzie to 9 tydzień, ale wiadomo lekarze liczą od ostatniej miesiączki i czy wówczas te 11+1 to nie za szybko?
Ja bym poczekała tydzień. To jest najwcześniejszy moment kiedy możesz zrobić prenatalne, ale rekomendują chyba po 12 tyg najlepiej, bo dzidziuś trochę większy. Poczytaj mamę ginekolog - ona tam fajnie wszystko opisuje

New Baby

Julia
-
Prócz wieku ciąży liczy się też długość maluszka. W przypadku gdy jest za mały ciężko zbadać wszystkie markery.Avaaa wrote:A ja mam pytanie odnosnie terminu prenatalnych. Co prawda mam wizytę we wtorek 8.02 i wtedy będę w 12 Tyg (dokładnie 11+1) obliczane od ostatniej miesiączki, jeśli chodzi o czas od zapłodnienia to będzie to 9 tydzień, ale wiadomo lekarze liczą od ostatniej miesiączki i czy wówczas te 11+1 to nie za szybko?

-
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/ 👍🏻kasha86 wrote:Ja bym poczekała tydzień. To jest najwcześniejszy moment kiedy możesz zrobić prenatalne, ale rekomendują chyba po 12 tyg najlepiej, bo dzidziuś trochę większy. Poczytaj mamę ginekolog - ona tam fajnie wszystko opisuje

-
bridagues wrote:Nie wszędzie to jest popularne. Moja przekąska z dzieciństwa 😁.
O jaaa , ale mi przypomniałaś. To też moja przekąska z dzieciństwa, pamiętam jak dziś jak mama smażyła, a ja z bratem z językami na wierzchu czekaliśmy aż ostygną. Widziałam kiedyś w sklepie, że można kupić gotowe jak chipsy, ale nigdy nie próbowałam czy to ten sam smak co kiedyś.
bridagues, Malina330 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyMi za to chleb zaczął śmierdzieć 😅 Za to bułki mogę jeść jedna za drugą. I potem będę taka okrągła jak te buły 🤣
Ja to na prenatalne sobie jeszcze niestety poczekam. Mam termin na 23 lutego, to będzie 13+0. Chciałam tydzień wcześniej ale lekarz, u którego chcę robić akurat jest wtedy na jakiejś konferencji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 17:44
-
nick nieaktualny
-
Też jadłam w dzieciństwie te okienka, muszę sobie sprawić, bo nie jadłam z 15 lat 🤤👌🏻
U mnie smak ogółem na wszystko, nawet na słodkie, co dla mnie jest dziwne, bo na ogół jestem chipsowa i słona. A właśnie chipsy niekoniecznie. Przechodzi mi za to powoli mania na jabłka, bity miesiąc dziennie conajmniej jedno+przecier jabłkowy 😅😅😅
bridagues, Malina330 lubią tę wiadomość
-
Darinka wrote:O jaaa , ale mi przypomniałaś. To też moja przekąska z dzieciństwa, pamiętam jak dziś jak mama smażyła, a ja z bratem z językami na wierzchu czekaliśmy aż ostygną. Widziałam kiedyś w sklepie, że można kupić gotowe jak chipsy, ale nigdy nie próbowałam czy to ten sam smak co kiedyś.bridagues wrote:Nie wszędzie to jest popularne. Moja przekąska z dzieciństwa 😁.
Oooo Dziewczyny też bym zjadła!🤔 Wieki tego nie widziałam...ja w ogóle mam teraz często tak, że zjadłabym coś, co lubiłam w dzieciństwie już z kilkoma posiłkami na to zwróciłam uwagę. Też tak macie?
A z tym wstawaniem na siku, to dzisiaj w nocy 2 razy wstawałam i ostatnio właśnie coś częściej chodzę. Więc dołączam się i mam tak samo.
bridagues lubi tę wiadomość