X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa_90 wrote:
    Jakasienka ja chciałam zrobić NIFTY pro (robią je w Hongkongu), ale w końcu zrobiłam NIFTY plus (robią je w Zagrzebiu jak zwykłe NIFTY) dlatego, że tam gdzie robiłam USG mi pobierali i taki mieli do wyboru, bez pro. Plus bada trochę mniej nieprawidłowości - są takie tabelki porównujące w necie :)
    kasha86 wrote:
    NIFTY PRO - to jest ten test „oryginalny”/jeden z pierwszych. Zwracał mi na to uwagę ginekolog, żeby wybrać ten. Jest dużo różnic, m. in. Ubezpieczenie od fałszywie negatywnego wyniku. Dodatkowo te badania działają na prawdopodobieństwie, wiec im większa grupa przebadanych pacjentek tym dokładniejsze dane. A NIFTY Pro ma ich chyba 6 mln. (?)

Dzięki za odpowiedzi!
    Będę chyba celować w Pro :)

Różowa_90, kasha86 lubią tę wiadomość

pierwsza ciąża: córeczka - sierpień 2022

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039
    28.05 jest serduszko! (6+1 z USG)

preg.png
  • Kasik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabażaba, ja jak kupowałam wyprawkę dla córki to byłam już w domu na l4, miałam więcej czasu i jakoś w połowie ciąży zaczęłam kupowanie. Co miesiąc kupowałam coś z tych większych/droższych rzeczy tak żeby rozłożyć wydatki w czasie. Nie wszystko co drogie od razu będzie lepsze. Np na allegro są różne zestawy kocyk, rożek i chyba kokon- w fajnych cenach. Można też to kupić np w la millou ale tam sam kokon kosztuje 400zł. Łóżeczko też kupiliśmy na allegro, były tańsze niż np w woodies. Tak samo piękne są ubranka newbie ale ja wolałam kupić na początek tańsze, a zaoszczędzone pieniądze wydać na coś innego. Z ubranek polecam kupować body w wielopakach- body wychodzi za 8-10zł za sztukę. Takich przykładów jest wiele. Warto szukać alternatyw, promocji, tańszych marek. Wiadomo dla dziecka chciałoby się to co najlepsze ale uważam, że są rzeczy na których warto oszczędzać ale są też takie w które lepiej zainwestować np w dobry fotelik samochodowy. Wszystko zależy ile chcecie wydać na wyprawkę :)

0d1yrjjg8bycqurj.png
    👧 12.2019
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem za to z tych oszczędnych, ale lubię porządne rzeczy więc wiadomo że kosztują. Ale z racji mojej oszczędnościo chytrosci mój mąż w ogóle nie interweniuje bo wie że kupie z głową 🙈

Chociaż czasem zdarza mu się coś marudzi i wtedy najczęściej ma rację 😂

A ogólnie w ciąży szaleją wam hormony? Jesteście bardziej kłótliwe czy coś??

Ja póki co nie 😂

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Ja jestem tego założenia, że zarabiam, to kupuję na co mam ochotę. Chciałam kupić sobie roombe, to kupilam sobie roombe 😄
    I tak można wymieniać. Oczywiście często pytam go o zdanie, co o tym myśli, czy to dobry pomysł, ale też czasem jak coś sobie umysle, to to kupuję i tyle. Wiem, że mnie na to stać. Dlatego lubię pracować i być niezależna finansowo. Wiadomo, w małżeństwie finanse są raczej wspólne, ale i tak mam świadomość, że to co zarobię ja, jest moje i nie muszę się pytać o zdanie czy mogę kupić czy nie. A już w szczególności, jeśli kupuję coś dla dziecka.
    W ciąży z córką nic nie komentował, że drogo, jeśli chodzi o wyprawkę. Ale też szukaliśmy takich opcji, które nie będą wyrzucaniem kasy w bloto i posłużą na lata (albo odsprzedamy).
    Tym razem mam nadzieję kupić jakiś wypasiony wózek i juz go o tym poinformowałam 😊 Chyba się ucieszył, bo miał już dość mojego narzekania na ten co mamy teraz 😆

Mam dokładnie tak samo. Stać mnie z własnej pensji, więc nie muszę nikogo pytać o zdanie 😁 zresztą mój i tak by to zaakceptował. No chyba, że odwalilabym jakiś naprawdę wielki wydatek, ale raczej nie należę do takich osób 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 10:49

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Ja to jestem za to z tych oszczędnych, ale lubię porządne rzeczy więc wiadomo że kosztują. Ale z racji mojej oszczędnościo chytrosci mój mąż w ogóle nie interweniuje bo wie że kupie z głową 🙈

Chociaż czasem zdarza mu się coś marudzi i wtedy najczęściej ma rację 😂

A ogólnie w ciąży szaleją wam hormony? Jesteście bardziej kłótliwe czy coś??

Ja póki co nie 😂

Kłótliwa nie, ale płaczliwa zdecydowanie. Ostatnio z córką przeplakalysmy razem cały film pixara 😜

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:32

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja zawsze płaczę na filmach 😁 ciąży mi nie trzeba 😂😂

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jacy bezsennych też ostatnio się wybudzam, na szczęście dosypiam, bo mala w żłobku.
    Co do wyprawki, no na szczęście większość mamy, musicie przekalkulować Co byście chcieli, Wiadomo frajda z robienia wyprawki jest ogromna, ja bardzo nie lubię wydawać niepotrzebnie kasy. Często sprawdzam po ile chodzą rzeczy na rynku wtórnym, dla mnie argumentem jest to, że np.cos nie straci dużo. Typu potrzebowaliśmy wózek lekki, bo 1 piętro beż windy, akurat babcia nam kupiła, ale zdecydowaliśmy się na valco trend sport, on dość fajnie trzyma cenę, dodatkowo jak się przetarła.gondola-material to fajnie bo oddali kasę. No warto zainwestować w porządny fotelik, na pewno baza ułatwia życie, dobry materac do łóżka tex mega ważny, ubrania teraz są w fajnych promo. Można coś upolować.

Też może o thermomixie, ale no w priorytecie jest dla mnie nadpłata kredytu. Jak zejdziemy do rozsądnej kwoty to będzie można poszaleć. Ja wychodzę z takiego założenia. Usiądźcie nad budżetem. Pogadajcie jakie są Wasze priorytety i.wlasnie ile możecie wydać. Możecie się zorientować czy jacys dziadkowie nie będą chcieli dorzucić się do.wozka czy fotelika, albo łóżeczka.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Czarna32 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ja mojemu nie mówię, ile będzie wózek kosztował. Po prostu go kupię 🤪
    Ja też wszystko sama szukam jakie jest ok pokazuje mu i kupuje 😎
    Mój M sam mówi że on sie nie zna😜
    To Nasze pierwsze dziecko bo dwoch synów mam z byłym mężem z którym zresztą bylo to samo ze sama szukałam i kupowałam.
    Ja kupuje od 3-4 mca zawsze w każdym mcu cos by sie rozłożyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 11:23

DeLaCruz lubi tę wiadomość

Dawid i Kamil💙💙

w57v9n73bfal0428.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas moja niezaleznosc finansowa skonczyla sie jak poszlam na L4 ciazowe i potem macierzynski. Ponad polowa moich zarobkow pochodzila z umow o dzielo, a teraz zostalam z gola pensja, ktora po prostu znika szybko 😅 Teraz ze względu na kolejna ciaze stracilam projekt, do ktorego mialam dolaczyc teraz po powrocie do pracy z rodzicielskiego. Czyli ja stracilam kase, bo jestem w ciazy a maz w tym samym momencie dostal duza podwyzke. Tak naprawde wiec 8/10 naszych zarobkow splywa na jego konto 😅 i niby to sa wspolne pieniadze ale juz wszystkie wieksze zakupy musza isc z jego konta i to juz nie jest to samo dla mnie 😭😭 Odkuje sie za 1,5 roku jak wroce do pracy 🙈

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My prawie nic nie kupowaliśmy w pierwszej ciąży, jedynie ubrania i jakieś apteczne rzeczy, termometr itd.
    Większość dostaliśmy w spadku po kuzynostwie albo znajomych.
    Wózek też miałabym ochotę kupić bo mamy pożyczony, tylko zastanawiam się czy jest teraz sens, skoro NAJPRAWDOPODOBNIEJ ( choć się nie zarzekam 🤪) to nasze ostatnie dziecko. Myślę czy nie wykorzystać gondoli bo jest naprawdę w spoko stanie a później zainwestować w jakaś fajną spacerówke.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Karo_lalala Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    A mnie w nocy obudziło porządne ukłucie w brzuchu. Myślałam, że to dlatego że okropnie chciało mi się siku, więc dziecię poinformowało, że ma mało miejsca 😂
    Ale teraz wstałam i cały czas kłuje. Bardziej po prawej stronie blisko pachwiny. Czy Wy też tak macie czasami? Trochę to niepokojące, a do tego nie mogę sobie poleżeć i odpocząć tylko wychodzę właśnie do pracy 🙄
    Powiem Wam, że jak byłam jeszcze nieświadoma i obesrana czy wgl zajdę kiedykolwiek w ciążę to myślałam, że wszelkie dolegliwości to mdłości na początku i bóle kręgosłupa na końcu😂

GabaŻaba mój za to na odwrót. Nic nie kalkuluje. Kupiłby najlepiej wszystko i to już teraz. Tłumaczyłam mu ostatnio, że po co już wózek skoro nie mamy gdzie trzymać i będzie się tylko kurzył. A poza tym najpierw ja się muszę przeprowadzić do niego. A potem możliwe jeszcze, że zmienimy mieszkanie przed narodzinami. Więc wydatków a wydatków.
    Mój to pierwszy zakup jaki zaplanował, to zmiana mojego samochodu 😂 żeby wszystkie graty dla bliźniaków zmieściły się w bagażniku i nasz 60 kg pieseczek :)

thgfkw7icaham55v.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    My prawie nic nie kupowaliśmy w pierwszej ciąży, jedynie ubrania i jakieś apteczne rzeczy, termometr itd.
    Większość dostaliśmy w spadku po kuzynostwie albo znajomych.
    Wózek też miałabym ochotę kupić bo mamy pożyczony, tylko zastanawiam się czy jest teraz sens, skoro NAJPRAWDOPODOBNIEJ ( choć się nie zarzekam 🤪) to nasze ostatnie dziecko. Myślę czy nie wykorzystać gondoli bo jest naprawdę w spoko stanie a później zainwestować w jakaś fajną spacerówke.

Ja chyba wlasnie tez nie bede kupowac nowego wozka, ale za te zaoszczedzona kase kupimy potem przyczepke Thule Sport.

megson91, Sylvka lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Hehe ja zawsze płaczę na filmach 😁 ciąży mi nie trzeba 😂😂
    Ja teraz to potrafię płakać nawet na reklamach 🤣🤣

• Czarna32 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sie udalo kombi kupić 2 lata temu bo wiedzieliśmy ze będziemy chcieli miec kiedyś bobaska...bo jakby auto doszlo w tym roku to kosmos (we wrześniu kupiliśmy dom) urządzanie itp w cholerę kasy poszlo...także wszystko na raz by bylo.
    Dzis mnie nie mdli nie chce mi sie🤮 cudowny dzień 🤩

Karo_lalala lubi tę wiadomość

Dawid i Kamil💙💙

w57v9n73bfal0428.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:32

megson91, Karo_lalala, Różowa_90, asienka30, Darinka, Bunia89, kasha86, Felinka94 lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które robiły Nifty pro, możecie poratować? 💜
    W czwartek tydzień temu rano kurier odebrał próbki na badanie.
    O której godzinie dostałyście wynik badania?
    Siedzę od rana jak na szpilkach i nie mogę się na niczym skupić 🥺

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Karo_lalala Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna32 wrote:
    Nam sie udalo kombi kupić 2 lata temu bo wiedzieliśmy ze będziemy chcieli miec kiedyś bobaska...bo jakby auto doszlo w tym roku to kosmos (we wrześniu kupiliśmy dom) urządzanie itp w cholerę kasy poszlo...także wszystko na raz by bylo.
    Dzis mnie nie mdli nie chce mi sie🤮 cudowny dzień 🤩
    Wiem o czym mówisz, bo też w zeszłym roku we wrześniu się wprowadziliśmy do nowego domu - studnia bez dna. Natomiast coś musimy wykombinować z samochodem, bo faktycznie się nie spakujemy do mojego.

thgfkw7icaham55v.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jakie miałyście ryzyka preeclampsji pi teście pappa, bo mnie niepookoi.
    Przed 34 tc 1:629
    Przed 37 tc 1:176
    Przed 42 tc 1:36

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie - od 2 lat w nowym domu i jeszcze nie zdążyliśmy zrobić drugiej łazienki 😱 samochód nowy też trzeba kupić, żeby się trójka pomieściła.

Karo_lalala lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ