X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie. Dzieć wygląda na zdrowego i dużego, bo znowu wyprzedza o kilka dni.
    Powinnam się cieszyć a ponieważ gin mi powiedziała, że bardziej wygląda na chłopca to trochę jestem rozczarowana. Był jakiś kikutek między nogami,później twierdziła że to mogą też być wargi sromowe. Od strony pośladków nic nie widziała i ostatecznie żeby się nie sugerować i nie nastawiać w żadną stronę. Jednak ja już się tak tym nakręciłam, że zamiast się cieszyć dobrym USG to jestem trochę przybita. Czuje się z tym źle, bo nie powinno to mieć dla mnie żadnego znaczenia. Jednak po ułożeniu wyrostka płciowego już sobie wkręciłam wymarzoną córeczkę.
    Jestem tak głupia, że aż na siebie zła za te moje myśli.

e67fb45f0883.jpg

Doskonale Cię rozumiem !! Miałam dokładnie te same myśli w głowie co Ty, czułam się z tym źle, że zamiast się cieszyć, że dziecko zdrowe to skupiłam się na płci. Jak pani dr powiedziała, że chłopak na 70% prawie się popłakałam, bo wszyscy liczyliśmy na córkę. Jeszcze nie jest nic potwierdzone, także poczekaj na spokojnie. Ja czekam na wyniki NIFTY i wtedy będę miała pewność … jeszcze jest nadzieja :) jak się okaże, że to jednak chłopak to jakoś to przepracuje w głowie, kupię kilka pięknych chłopięcych ubranek i chyba szybko sprzedam wszystkie sukienki które mam odłożone i będę skupiać się na wdzięczności, że w ogóle jest dzidziuś i zdrowy ;)

Sylvka, Karo_lalala lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_lalala wrote:
    Wiem o czym mówisz, bo też w zeszłym roku we wrześniu się wprowadziliśmy do nowego domu - studnia bez dna. Natomiast coś musimy wykombinować z samochodem, bo faktycznie się nie spakujemy do mojego.
    My właśnie się przeprowadzamy :) Już prawie wszystko zrobione, tylko połowy mebli nie ma :)
    Auto kupione w październiku - hatchback, wiec będzie ciekawie ;) ale to nasze pierwsze auto i chcieliśmy coś małego, żeby sie łatwiej parkowało na mieście.

A poza tym właśnie wracam z usg.
    Dziecię 2 dni starsze niż miało być - wyszło 11t4d, CRL 48mm, NT 1.56, kość nosowa widoczna. Mam nadzieje, że ta NT jest ok :)

Maybelle, bridagues, Lexia, antonna, kasha86, Różowa_90, Felinka94, salenne, Karo_lalala lubią tę wiadomość

pierwsza ciąża: córeczka - sierpień 2022

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039
    28.05 jest serduszko! (6+1 z USG)

preg.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Doskonale Cię rozumiem !! Miałam dokładnie te same myśli w głowie co Ty, czułam się z tym źle, że zamiast się cieszyć, że dziecko zdrowe to skupiłam się na płci. Jak pani dr powiedziała, że chłopak na 70% prawie się popłakałam, bo wszyscy liczyliśmy na córkę. Jeszcze nie jest nic potwierdzone, także poczekaj na spokojnie. Ja czekam na wyniki NIFTY i wtedy będę miała pewność … jeszcze jest nadzieja :) jak się okaże, że to jednak chłopak to jakoś to przepracuje w głowie, kupię kilka pięknych chłopięcych ubranek i chyba szybko sprzedam wszystkie sukienki które mam odłożone i będę skupiać się na wdzięczności, że w ogóle jest dzidziuś i zdrowy ;)

Zrobię tak jak Ty. Na pewno przepracuje to w głowie, zacznę szukać plusów np takich że mam dużo rzeczy po starszaku, że mój synek jest najcudowniejszy na świecie i drugi na pewno taki też będzie, będą się wspólnie bawić autami itd😀 Minie pare dni i pewnie mi przejdzie. No, ale nadzieja jeszcze została. W końcu jąderek nie było widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 15:50

kasha86 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Malina330 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie. Dzieć wygląda na zdrowego i dużego, bo znowu wyprzedza o kilka dni.
    Powinnam się cieszyć a ponieważ gin mi powiedziała, że bardziej wygląda na chłopca to trochę jestem rozczarowana. Był jakiś kikutek między nogami,później twierdziła że to mogą też być wargi sromowe. Od strony pośladków nic nie widziała i ostatecznie żeby się nie sugerować i nie nastawiać w żadną stronę. Jednak ja już się tak tym nakręciłam, że zamiast się cieszyć dobrym USG to jestem trochę przybita. Czuje się z tym źle, bo nie powinno to mieć dla mnie żadnego znaczenia. Jednak po ułożeniu wyrostka płciowego już sobie wkręciłam wymarzoną córeczkę.
    Jestem tak głupia, że aż na siebie zła za te moje myśli.

e67fb45f0883.jpg

Super!! Gratulujacje :)
    Dziewczyny mają rację, masz prawo do takich emocji i doskonale Cię rozumiem 😉 Hormony nam teraz buzują to różne rzeczy odczuwamy ja się wczoraj poryczałam jak szalona tylko dlatego, że się zdenerwowałam, że denerwuję się pierdołami, a nie powinnam, no bo przecież dziecko też już to czuje 🤦🏼‍♀️

Sylvka lubi tę wiadomość

0d1ys65ga8jc6hgm.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Zrobię tak jak Ty. Na pewno przepracuje to w głowie, zacznę szukać plusów np takich że mam dużo rzeczy po starszaku, że mój synek jest najcudowniejszy na świecie i drugi na pewno taki też będzie, będą się wspólnie bawić autami itd😀 Minie pare dni i pewnie mi przejdzie. No, ale nadzieja jeszcze została. W końcu jąderek nie było widać.
    :) jakie to przewrotne w sumie .. Ty masz chłopca i chciałabyś parkę a ja mam dziewczynkę i znów chciałabym dziewczynkę dla tych argumentów które podałaś wyżej :)

Sylvka lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie mam żadnych przeczuć co do płci. Na dzisiejszym usg nawet nie pytałam, bo obstawiam, ze to zdecydowanie za wcześnie. Nie mam żadnych preferencji co do płci dziecka, mój chłop też chyba nie.
    Jedynie jestem ciekawa kto tam siedzi ;) ale pewnie zrobię NIFTY w przyszłym tygodniu, to się wyjaśni :)

Karo_lalala lubi tę wiadomość

pierwsza ciąża: córeczka - sierpień 2022

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039
    28.05 jest serduszko! (6+1 z USG)

preg.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po prenatalnych.Na usg wszystko ok.
    Nie robilam dodatkowych testów.
    Na 80% bede miala chłopca. Czyli 3 chłopaków w domu.❤😃

Karoola, antonna, Felinka94, kasha86, Czarna32, Darinka, _Luna_, bridagues, Maybelle, salenne, DeLaCruz, Różowa_90, Lexia, Kira, asienka30, Anuszka28, Sylvka, megson91, puszek369, loveforever1, a.ky.ska lubią tę wiadomość

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny serdecznie gratuluje udanych wizyt 🥳🥳
    Sylvka póki nic nie jest przesadzone to sobie ślicznej główki nie zawracaj 😊😊

Sylvka lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:33

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt ❤️ Miałam dziś tak szalony dzień, że nawet nie miałam kiedy tu zajrzeć. Mąż na popołudnie w pracy, córka dziś pierwszy dzień po kwarantannie to nie chciała do domu ze spaceru wracać, potem zajęcia baletu i jeszcze wyprawa do empiku po paczkę. Brzuch ciągnie bardzo. Zdecydowanie jestem zmęczona.

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też dziś miałam wizytę, chociaż się nie chwaliłam z racji obaw, że skończy się znów jak w zeszłym roku - poronienie nastąpiło właśnie w ten sam dzień, w którym dzisiaj jestem - 11tc 1 dzień 🙁

Ale dziś, mimo strachu i ciśnienia przed badaniem 148/128 i pulsu 130, podczas badania lekarz pokazał mi tego gościa, który machał rękami i nogami i robił fikołki ☺️☺️☺️

https://images92.fotosik.pl/571/69b3a92782ccaf61med.jpg

Ma 45,6 mm i wyprzedził wiek od OM o jakieś 5 dni - chociaż 2 tygodnie temu był młodszy o ponad tydzień 😉

Przezierność karkowa 0,9mm, kość nosowa, wszystkie widzialne narządy i kości na miejscu. Jutro krew na test podwójny.
    Pierwszy termin wg OM 25.08, 2 tygodnie temu 02.09, a dziś 23.08 😉
    Oby teraz tylko do przodu... Uffff... Co za stres...
    Chyba czas się trochę zacząć cieszyć, a nie tylko bać, że serce znów przestanie bić...
    Pozdrawiam Was gorąco ☺️☺️☺️

Trochę się uspokoiłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 20:27

Karoola, DeLaCruz, Maybelle, antonna, _Luna_, Różowa_90, Lexia, Kira, asienka30, bridagues, Felinka94, salenne, Kasik, Czarna32, megson91, puszek369, Bunia89, kasha86, a.ky.ska, Jakasienka lubią tę wiadomość

c55fikgnknyzdjqy.png
  • Czarna32 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt😍

AM1606 lubi tę wiadomość

Dawid i Kamil💙💙

w57v9n73bfal0428.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

AM1606 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Czarna32 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci...tak jak pisalam w pierwszej ciąży baaardzo chciałam córkę..i kazdy wmawial mi ze będzie córka.
    Gdy sie okazalo ze będzie syn bylam wściekła na caly świat 🙈 obrażona...ehh wstyd mowic ale tak bylo.
    Musialam to przetrawic w głowie.
    Przy drugiej ciąży to pragnelam syna żeby mieli siebie i bawili sie razem.I tak jest.
    Są braćmi i żyć bez siebie nie mogą. A
    Teraz mimo że nadal pragne córki (ostatnia ciąża)od początku sie nastawialam że może byc synek żeby nie byc zawiedziona😁
    I tak w sumie juz sama nie wiem co chce od lekarza jutro usłyszeć z jednej strony fajnie księżniczka z drugiej fajnie trzeci książę 🙊🙈🙉😝
    Także nic się nie przejmujcie i nie miejcie wyrzutów sumienia.to normalne ze kazda gdzieś tam marzy o synu czy córce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 20:55

Sylvka, kasha86 lubią tę wiadomość

Dawid i Kamil💙💙

w57v9n73bfal0428.png
  • Czarna32 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Ja juz po prenatalnych.Na usg wszystko ok.
    Nie robilam dodatkowych testów.
    Na 80% bede miala chłopca. Czyli 3 chłopaków w domu.❤😃
    Dodać niebieskie serduszko?

Agata_90 lubi tę wiadomość

Dawid i Kamil💙💙

w57v9n73bfal0428.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am ale piękne wieści 🥰🥰

Jejciu mam nadzieję że ja za 2 tygodnie też usłyszę tylko dobre wieści 😍😍

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Am ale piękne wieści 🥰🥰

Jejciu mam nadzieję że ja za 2 tygodnie też usłyszę tylko dobre wieści 😍😍

Na pewno tak będzie ☺️☺️☺️
    Trzymam kciuki 😘

c55fikgnknyzdjqy.png
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skrycie marzę o chłopcu 🙈 też to będzie moja ostatnia ciąża, więcej w planach dzieci nie mamy i fajnie byłoby mieć parkę. Gdzieś tam doświadczyć wychowania chłopca itd. jak będzie druga córka to sobie w głowie to uloze, ale to chyba normalne że wiele z nas ma jakieś preferencje, w sumie w pierwszej ciąży było mi obojętnie, no ale teraz pomarzyć można.
    U mnie od kilku dni bóle pleców, mdłości, totalny brak apetytu 🤦🏼‍♀️ Hani zaś chyba piątki się wybijają także ciekawy czas nas czeka🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2022, 01:15

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę Wam mój brzuch rano, bo to jest aż śmieszne 😱😂

IMG-20220205-075409.jpg

Karoola, sara9555, Sylvka, Kira, Maybelle, Różowa_90, Darinka, Agata_90, megson91, antonna, _Luna_, Kasik, loveforever1, bridagues, puszek369, Lexia, a.ky.ska, kasha86, Jakasienka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ