X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Słomkowa Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2022, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze marzyłam o tym by urodzić gdzieś w terminie luty-maj. Dwa razy zaszłam w ciążę i udało się trafić w ten termin, ale niestety nie dane mi było zostać mamą w tych miesiącach.
    Widzicie dużo plusów porodu w sierpniu ?

oar8vfxmex29w4dx.png
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomkowa wrote:
    Ja zawsze marzyłam o tym by urodzić gdzieś w terminie luty-maj. Dwa razy zaszłam w ciążę i udało się trafić w ten termin, ale niestety nie dane mi było zostać mamą w tych miesiącach.
    Ja mam córkę z końca czerwca, dla mnie to było spore ułatwienie jeśli chodzi o ubieranie, nie trzeba było kupować tych wszystkich kombinezonów, polarków itd a tak latem odrazu z małą ma spacer, bodziak i można ruszać. Mała też sporo leżakowała w samym pampersie, gdy było mega gorąco, nie wiem czy to od tego ale już w 5dobie odpadła pępowina, może od tego wietrzenia🤔 Wydaje mi się, że też my inaczej funkcjonujemy latem, bardziej nam się chcę, wyjdziesz sobie na spacer, świeci słońce,dni są dłuższe, no mamy inny nastrój niż taka depresyjna zimą, gdy plucha za oknem. Już tak wybiegając w przyszłość można imprezy urodzinowe robić w ogrodzie 😅 zawsze to szansa, że dzieci nie rozniosą mieszkania. Lekkim minusem może być chodzenie w 9mcu ciąży w środku lata, ale myślę że zima też nie jest lekko założyć buty, ubrać się itd.

Słomkowa lubi tę wiadomość

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Czarna32 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomkowa wrote:
    Ja mialam 1 syna z maja i niestety dla nas lato to byl koszmar upaly nie dalo siw wyjsc z domu bo taka patelnia a dziecko leżące płacz bo nie mógł spać ...za to 2 syn z lutego i jak dla mnie pora idealna.
    Juz na lato był taki fajny i siadal powoli coś no jednak byla roznica niz noworodek i dla mnie lepiej bo ciąża w upaly...dramat tez.
    Ja akurat będę rodzić w połowie lipca ale ani na lipiec ani sierpień nie widzę plusów 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 08:24

Dawid i Kamil💙💙

w57v9n73bfal0428.png
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomkowa wrote:
    Poród w sierpniu jest spoko, nie narzekam na pierwszy termin porodu, nie ma problemu z ubiorem malucha, chwila moment i spacer gotowy. Ale wolałabym rodzic jakoś w maju żeby mieć więcej czasu na długie spacery bo tak to po dwóch miesiącach już robi się zimno i już się tak nie chce. Ale lepszy sierpień niż listopad więc i tak się cieszę :) chociaż nie wyobrażam sobie w przyszłości wyprawiać w jednym miesiącu urodzin dwóm nastolatkom, będę musiała zbierać cały rok 🤣

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Jula jest z lutego i moim zdaniem to idealny miesiąc.. Zaraz wiosna, później lato. Mile spacerki.. W zimę i jesień już chodziłam z przymusu..

Jedyny minus to opatulić ten wielki brzuch, w lato kiecka i już, jakoś łatwiej się wydaje.

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:34

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nikessie Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wypowiem z perspektywy osoby urodzonej w listopadzie, że zawsze chciałam mieć urodziny w lecie :D

• antonna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi upaly nie straszne 😁 Druga corke rodzilam w styczniu, bylo -17. Tak pizdzilo w szpitalu, ze bylam ubrana w getry i w bluze i nadal bylo mi zimno 🤣 Ciesze sie na opcje, ze roczek i inne urodziny wyprawimy w ogrodzie :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn koniec października córka koniec maja. Zdecydowanie lepiej w maju,jak dla mnie. Z synem całe lato leżałam w szpitalu, więc tym bardziej upały dały mi w kość.

O 11 mam prenatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 08:52

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • nikessie Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jesteście w stanie u siebie wyczuć macicę? Zaczynam się zamartwiać, że nie czuję twardszego miejsca, ale mam warstwę tłuszczyku i nie wiem czy powinnam już coś wyczuwać

• Kira Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z pobrania krwi do jutrzejszej pappy. Sram po gaciach troszkę delikatnie mówiąc 😂
    Ja czuję macicę. Wczoraj to do mnie dotarło. Ale zawsze myślałam, że będzie idealnie na środku, a mam zgrubienie jakos bardziej po prawej stronie 🤔

nikessie lubi tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Różowa_90 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszyłam, że letni miesiąc, chyba najbardziej bym chciała wiosnę, ale co zrobić jak się nie ma na to wpływu? 😅 To takie życzenia do złotej rybki. Mam nadzieję, że lato będzie ładne, ciepłe, a nie upalne 🤞 szukam pozytywów, lekkie kiecki, dzidek w samych bodziakach, potem długie spacery jesienne i taki rozkoszny, już kontaktowy bobo na święta 😅

Sylvka, Słomkowa lubią tę wiadomość

Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
    2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
    4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
    13.12.21 - jest ♥️!
    25.01.22 - prenatalne 👌 👨‍🦱
    22.03.22 - połówkowe 👌 👨‍🦱
    26.05.22-badanie III trymestru 👌👨‍🦱
    ❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam syna końcem lipca, termin był na 1.08 i bardzo dobrze wspominam ten okres. Nie trzeba było wkładać na siebie tony ubrań, szybkie sandałki na gumki i nie trzeba się męczyć z zapinaniem butów czy wiązaniem.
    Po porodzie stosunkowo szybko można wychodzić na zewnątrz i tak jak pisała Pani Ha nie wiele ubierania malucha na spacer. Jakbym mogła wybierać to chciałabym rodzić początkiem lata, albo już cieplejsza wiosną żeby mieć całe lato na spacery 😁

Różowa_90, Słomkowa lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Mi upaly nie straszne 😁 Druga corke rodzilam w styczniu, bylo -17. Tak pizdzilo w szpitalu, ze bylam ubrana w getry i w bluze i nadal bylo mi zimno 🤣 Ciesze sie na opcje, ze roczek i inne urodziny wyprawimy w ogrodzie :-)

Ja też się cieszę, że urodziny wypadają w lecie i to teraz podwójne 😁 Teraz będziemy mieli perspektywe ogródka, więc pewnie większość urodzin będziemy spędzać przy grillu 😁

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Karoola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikessie wrote:
    Czy jesteście w stanie u siebie wyczuć macicę? Zaczynam się zamartwiać, że nie czuję twardszego miejsca, ale mam warstwę tłuszczyku i nie wiem czy powinnam już coś wyczuwać
    Ja jakoś nie umiem jej znaleźć 😂 mam spory brzuch.. Ostatnio znowu miękki, przeszły mi już raczej wzdęcie.. Macica troszkę wystaje ale nie umiałabym jej wyczuć na pewno

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikessie wrote:
    Macica w 16 tc jest na wysokości 1-2 palców nad spojeniem łonowym

Moja córka z mają, właściwie jego końca, więc uro można zrobić w ogrodzie, tutaj też ten plus. Mąż zresztą sam jest z sierpnia, jedyne ubolewał, że często koledzy na wakacjach jak ma urodziny. Ja za to z grudnia. Imieniny też grudzień, przerąbane xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 11:22

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Ja też się cieszę, że urodziny wypadają w lecie i to teraz podwójne 😁 Teraz będziemy mieli perspektywe ogródka, więc pewnie większość urodzin będziemy spędzać przy grillu 😁

My wlasnie tez mamy ogrodek w koncu 🙈 A lato ma tez ten plus, ze jest mniej chorób. Ja nie moge roczku corki wyprawic, juz dwa razy przekladalam, bo najpierw corka byla chora, a potem maz mial covida 🤦‍♀️ Chyba dopiero w marcu zrobie 🤷‍♀️

Sylvka lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Tu jest ewidentnie dziewczynka, ale jest bardzo wcześnie, więc jeszcze może się unieść. Jak będziesz miała coś z 13 tc, to byłoby pewniejsze :) Ale wyrostek na tym etapie bardzo dziewczynkowy :D Książkowy wręcz.
    Polkosia, Sylvka, Puszek, to mnie zaskoczyłyście, bo nie spodziewałam się, że tu coś zobaczycie :)
    Jak będę mieć nowsze usg, albo zrobię w końcu NIFTY, to dam znać :)

Do niedawna wolałam chyba chłopca …bo nie miałam imienia dla dziewczynki, ale w sumie ostatnio wymyśliłam imię więc może będzie dziewczynka ;)

Swoją drogą weszłam właśnie na gov, rzucić okiem na statystyki imion, a tu świeżutkie dane z dzisiaj rano. Ale traf :D
    Łapcie:
    https://dane.gov.pl/pl/dataset/219,imiona-nadawane-dzieciom-w-polsce/resource/36394/table?page=1&per_page=20&q=&sort=
    https://dane.gov.pl/pl/dataset/219,imiona-nadawane-dzieciom-w-polsce/resource/36393/table?page=1&per_page=20&q=&sort=

Słomkowa, megson91, bridagues lubią tę wiadomość

pierwsza ciąża: córeczka - sierpień 2022

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039
    28.05 jest serduszko! (6+1 z USG)

preg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikessie wrote:

U mnie bez problemu, ale to 3 ciąża.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikessie wrote:
    My pierwszej ciąży nie planowaliśmy, termin miałam na wrzesień, ale na prenatalnych czar prysł ze względu na wadę letalną, więc teraz czekam niecierpliwie na środę i mam nadzieję, że się dowiem po prostu że dziecko jest zdrowe... nieważna płeć. Może jak się wszystko układa to można ponarzekać, że się chciało inną płeć ale nie w moim przypadku :) jedyne co nam się udało teraz to fajny miesiąc, ale zacznę we wszystko wierzyć jak w środę dostanę pozytywne wiadomości. Sporo znajomych też akurat oczekuje dziecka w tym roku a ja czuję jakbym się jeszcze nie mogła na nic nastawić.

Mam dokladnie tak samo ! Z jedne strony rozumiem wszelkie nastawienia, ale z 2giej zdarzy mi sie wytrzeszczyc oczy... Tym bardziej,ze ostatnio czuje sie tak dobrze, ze chyba az za dobrze :) i jedyne co mysle to czy z Kropkiem wszystko w porzadku.

nikessie lubi tę wiadomość

16udvfxm4jo5afw5.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ