Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Słomkowa wrote:Ja zawsze marzyłam o tym by urodzić gdzieś w terminie luty-maj. Dwa razy zaszłam w ciążę i udało się trafić w ten termin, ale niestety nie dane mi było zostać mamą w tych miesiącach.
Widzicie dużo plusów porodu w sierpniu ?Słomkowa lubi tę wiadomość
-
Słomkowa wrote:Ja zawsze marzyłam o tym by urodzić gdzieś w terminie luty-maj. Dwa razy zaszłam w ciążę i udało się trafić w ten termin, ale niestety nie dane mi było zostać mamą w tych miesiącach.
Widzicie dużo plusów porodu w sierpniu ?
Juz na lato był taki fajny i siadal powoli coś no jednak byla roznica niz noworodek i dla mnie lepiej bo ciąża w upaly...dramat tez.
Ja akurat będę rodzić w połowie lipca ale ani na lipiec ani sierpień nie widzę plusów 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 08:24
Słomkowa lubi tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
Widzicie dużo plusów porodu w sierpniu ?chociaż nie wyobrażam sobie w przyszłości wyprawiać w jednym miesiącu urodzin dwóm nastolatkom, będę musiała zbierać cały rok 🤣
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Moja Jula jest z lutego i moim zdaniem to idealny miesiąc.. Zaraz wiosna, później lato. Mile spacerki.. W zimę i jesień już chodziłam z przymusu..
Jedyny minus to opatulić ten wielki brzuch, w lato kiecka i już, jakoś łatwiej się wydaje.Słomkowa lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Mi upaly nie straszne 😁 Druga corke rodzilam w styczniu, bylo -17. Tak pizdzilo w szpitalu, ze bylam ubrana w getry i w bluze i nadal bylo mi zimno 🤣 Ciesze sie na opcje, ze roczek i inne urodziny wyprawimy w ogrodzie
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Syn koniec października córka koniec maja. Zdecydowanie lepiej w maju,jak dla mnie. Z synem całe lato leżałam w szpitalu, więc tym bardziej upały dały mi w kość.
O 11 mam prenatalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 08:52
-
Wróciłam właśnie z pobrania krwi do jutrzejszej pappy. Sram po gaciach troszkę delikatnie mówiąc 😂
Ja czuję macicę. Wczoraj to do mnie dotarło. Ale zawsze myślałam, że będzie idealnie na środku, a mam zgrubienie jakos bardziej po prawej stronie 🤔nikessie lubi tę wiadomość
-
Ja się cieszyłam, że letni miesiąc, chyba najbardziej bym chciała wiosnę, ale co zrobić jak się nie ma na to wpływu? 😅 To takie życzenia do złotej rybki. Mam nadzieję, że lato będzie ładne, ciepłe, a nie upalne 🤞 szukam pozytywów, lekkie kiecki, dzidek w samych bodziakach, potem długie spacery jesienne i taki rozkoszny, już kontaktowy bobo na święta 😅
Sylvka, Słomkowa lubią tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Ja urodziłam syna końcem lipca, termin był na 1.08 i bardzo dobrze wspominam ten okres. Nie trzeba było wkładać na siebie tony ubrań, szybkie sandałki na gumki i nie trzeba się męczyć z zapinaniem butów czy wiązaniem.
Po porodzie stosunkowo szybko można wychodzić na zewnątrz i tak jak pisała Pani Ha nie wiele ubierania malucha na spacer. Jakbym mogła wybierać to chciałabym rodzić początkiem lata, albo już cieplejsza wiosną żeby mieć całe lato na spacery 😁Różowa_90, Słomkowa lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
antonna wrote:Mi upaly nie straszne 😁 Druga corke rodzilam w styczniu, bylo -17. Tak pizdzilo w szpitalu, ze bylam ubrana w getry i w bluze i nadal bylo mi zimno 🤣 Ciesze sie na opcje, ze roczek i inne urodziny wyprawimy w ogrodzie
Ja też się cieszę, że urodziny wypadają w lecie i to teraz podwójne 😁 Teraz będziemy mieli perspektywe ogródka, więc pewnie większość urodzin będziemy spędzać przy grillu 😁3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nikessie wrote:Czy jesteście w stanie u siebie wyczuć macicę? Zaczynam się zamartwiać, że nie czuję twardszego miejsca, ale mam warstwę tłuszczyku i nie wiem czy powinnam już coś wyczuwaćCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
nikessie wrote:Czy jesteście w stanie u siebie wyczuć macicę? Zaczynam się zamartwiać, że nie czuję twardszego miejsca, ale mam warstwę tłuszczyku i nie wiem czy powinnam już coś wyczuwać
Moja córka z mają, właściwie jego końca, więc uro można zrobić w ogrodzie, tutaj też ten plus. Mąż zresztą sam jest z sierpnia, jedyne ubolewał, że często koledzy na wakacjach jak ma urodziny. Ja za to z grudnia. Imieniny też grudzień, przerąbane xdWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 11:22
-
Sylvka wrote:Ja też się cieszę, że urodziny wypadają w lecie i to teraz podwójne 😁 Teraz będziemy mieli perspektywe ogródka, więc pewnie większość urodzin będziemy spędzać przy grillu 😁
My wlasnie tez mamy ogrodek w koncu 🙈 A lato ma tez ten plus, ze jest mniej chorób. Ja nie moge roczku corki wyprawic, juz dwa razy przekladalam, bo najpierw corka byla chora, a potem maz mial covida 🤦♀️ Chyba dopiero w marcu zrobie 🤷♀️Sylvka lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
polkosia wrote:Tu jest ewidentnie dziewczynka, ale jest bardzo wcześnie, więc jeszcze może się unieść. Jak będziesz miała coś z 13 tc, to byłoby pewniejsze
Ale wyrostek na tym etapie bardzo dziewczynkowy
Książkowy wręcz.
Jak będę mieć nowsze usg, albo zrobię w końcu NIFTY, to dam znać
Do niedawna wolałam chyba chłopca …bo nie miałam imienia dla dziewczynki, ale w sumie ostatnio wymyśliłam imię więc może będzie dziewczynka
Swoją drogą weszłam właśnie na gov, rzucić okiem na statystyki imion, a tu świeżutkie dane z dzisiaj rano. Ale traf
Łapcie:
https://dane.gov.pl/pl/dataset/219,imiona-nadawane-dzieciom-w-polsce/resource/36394/table?page=1&per_page=20&q=&sort=
https://dane.gov.pl/pl/dataset/219,imiona-nadawane-dzieciom-w-polsce/resource/36393/table?page=1&per_page=20&q=&sort=Słomkowa, megson91, bridagues lubią tę wiadomość
-
nikessie wrote:Czy jesteście w stanie u siebie wyczuć macicę? Zaczynam się zamartwiać, że nie czuję twardszego miejsca, ale mam warstwę tłuszczyku i nie wiem czy powinnam już coś wyczuwać
U mnie bez problemu, ale to 3 ciąża.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
nikessie wrote:My pierwszej ciąży nie planowaliśmy, termin miałam na wrzesień, ale na prenatalnych czar prysł ze względu na wadę letalną, więc teraz czekam niecierpliwie na środę i mam nadzieję, że się dowiem po prostu że dziecko jest zdrowe... nieważna płeć. Może jak się wszystko układa to można ponarzekać, że się chciało inną płeć ale nie w moim przypadku
jedyne co nam się udało teraz to fajny miesiąc, ale zacznę we wszystko wierzyć jak w środę dostanę pozytywne wiadomości. Sporo znajomych też akurat oczekuje dziecka w tym roku a ja czuję jakbym się jeszcze nie mogła na nic nastawić.
Mam dokladnie tak samo ! Z jedne strony rozumiem wszelkie nastawienia, ale z 2giej zdarzy mi sie wytrzeszczyc oczy... Tym bardziej,ze ostatnio czuje sie tak dobrze, ze chyba az za dobrzei jedyne co mysle to czy z Kropkiem wszystko w porzadku.
nikessie lubi tę wiadomość