X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:
    U mnie też jeszcze nie wiadomo co będzie, dziewczyny po zdjęciach obstawiają chłopaka. W ciąży z Hanią odrzuciło mnie od mięsa, wcinałam słodkie bułki kilogramami i wyglądałam i czułam się super. Także ściema z tym że dziewczynki odbierają urodę😂😂 teraz ta ciąża jest zupełnie inna, aż jestem ciekawa czy rzeczywiście będzie synek.

Ja też w ciąży z córką wyglądałam całkiem całkiem. I obie ciąże są do siebie mega podobne - pierwszy trymestr mdłości i bóle brzucha i mega stres, zmęczenie, drugi trymestr narazie zaczął się łaskawie i w tamtej ciąży też czułam się nienajgorzej … także u mnie nie ma znaczenia płeć (jedynie co to dzidziuś teraz jest większy - no ale w końcu chłopak).

Dziś ni już trochę lepiej. Wstałam z lepszym nastawieniem. Zaczelam sobie planować jaką tapetę powieszę w pokoju synka ;) pewnie będzie mi jeszcze ciężko jak będę pakować wszystkie piękne dziewczęce ciuszki po Julce ale potem kupie piękne chłopięce i będzie ok 👌🏼

megson91, Bunia89 lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Dzisiaj o 16 mam prenatalne u mojego ginekologa prowadzącego 🙏🏻
    Proszę o kciuki!
    Równo za tydzień mam badania prenatalne u innej lekarki.
    Wole sprawdzić wszystko na dwie ręcę po tym jak szwagierka leżała z noworodkiem w centrum zdrowia dziecka w Warszawie na sali z dziewczyna spod Warszawy, której ginekolog cała ciąże ukrywał, ze urodzi dziecko z zespołem downa i połową serca 😮‍💨 przez to mam schizę. Miała podać go do sądu, ale on się pewnie zakryje klauzulą sumienia i guzik mu zrobi 🥺

Masakra 😥 Powinien isc za to do wiezienia. Ale Ty sie nie musisz martwic przeciez robilas NIFTY

megson91 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Karo_lalala Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne mam jutro i zaczynam świrować, bo zgłosiłam się do ginekologa i dermatologa z pojawiającymi się czerwonymi plamami na ciele. Jutro muszę dodatkowo wykonać komplet badań by wykluczyć cholestazę, małopłytkowość i zaburzenia krzepnięcia krwi... :-(

thgfkw7icaham55v.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    W pt mam usg, ale jak już nie mieszczę się w normach żadnych to chyba lipa.. Ogólnie całą ciąża coś jets niepokojącego więc zobaczymy...
    Trzymam kciuki, zeby bylo ok! Bierzesz jakies leki? One wplywaja na wyniki

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Dostałam wyniki pappa... Chyba jest bardzo zle... Nie mieszczę się w widełkach.. Co sądzicie? Puszek może ty coś powieś?

https://zapodaj.net/665c810ad5795.jpg.html

Zaczekaj do usg, jeśli trzeba będzie zrobisz dodatkowe badania.
    Tez się trochę naczytałam postów, gdzie dziewczyny miały mocne odchylenia, a później okazywało się, ze wszystko jest ok. PAPP-a to czysta statystyka.

Trzymam kciuki!

Karoola, Aga007 lubią tę wiadomość

pierwsza ciąża: córeczka - sierpień 2022

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039
    28.05 jest serduszko! (6+1 z USG)

preg.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Trzymam kciuki, zeby bylo ok! Bierzesz jakies leki? One wplywaja na wyniki
    Na początku luteinę ale już mam odstawiona i heparyne

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam, czy mnie tej krwi na PAPPA nie pobrali za szybko... Byłam dokładnie 10+1, tak mi kazali przyjść patrząc na termin z miesiączki i na CRL na poprzednich USG. A czytam w necie, że robi się po 11tc. Ehhh i teraz się stresuje, że wynik będzie zafałszowany :(

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Dostałam wyniki pappa... Chyba jest bardzo zle... Nie mieszczę się w widełkach.. Co sądzicie? Puszek może ty coś powieś?

https://zapodaj.net/665c810ad5795.jpg.html

Mam pytanie, ile czekałaś na wyniki?

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka28 wrote:
    W pt robilam

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka28 wrote:

Ja czekałam równo tydzień, tak jak mi zapowiedzieli, tylko ja dostałam od razu z opracowaniem, bo robiłam tego samego dnia, co usg.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    A ja się zastanawiam, czy mnie tej krwi na PAPPA nie pobrali za szybko... Byłam dokładnie 10+1, tak mi kazali przyjść patrząc na termin z miesiączki i na CRL na poprzednich USG. A czytam w necie, że robi się po 11tc. Ehhh i teraz się stresuje, że wynik będzie zafałszowany :(

No sztress, tez mialam pappe wykonywana na ostatnich badaniach (10+1) gin mowila,ze to dobry czas wiec trzeba zaufac :)

Lexia lubi tę wiadomość

16udvfxm4jo5afw5.png
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek miałam USG, a w sobotę rano krew, gdzie do skierowania dołączono wydruk USG, że uwidoczniono 4 kończyny, 4 jamy serca, kosmówkę, kość nosową, pęcherz, żołądek, itp. To było 11+2 wg OM. Sprawdzam teraz często czy są już wyniki cała w stresie 🤦🏼‍♀️ Skąd mogę się dowiedzieć czy będą wyniki tylko B-HCG i PAPPA czy będą opracowane? Ma na to wpływ załączenie wydruku USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 13:06

c55fikgnknyzdjqy.png
  • _Luna_ Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia dziwne trochę bo robimy w tym samym miejscu prenatalne a mi powiedzieli że krew popiorą w dzień badania ciekawe od czego to zależy

🩷 16.08.2022 👱‍♀️
  • Kira Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne dzisiaj o 17.30. Tak się denerwuję. Chociaż wiem, że to zupełnie bez sensu, bo na nic nie mam wpływu to i tak się nie mogę niczym zająć 🙄
    Trzymajcie kciuki ✊❤️

Lexia, Różowa_90, Maybelle lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Luna_ wrote:
    Lexia dziwne trochę bo robimy w tym samym miejscu prenatalne a mi powiedzieli że krew popiorą w dzień badania ciekawe od czego to zależy

Rzeczywiście dziwnie 🤔 ja tam pierwszy raz byłam jakoś 8+6 i wtedy mi powiedziano, że najlepiej jak PAPPA zrobię sobie szybciej, wyniki będą szybciej i dołączą je do mojej karty, a ginekolog od razu w dniu USG zinterpretuje je razem z pomiarami dziecka i nie będę musiała czekać. I wtedy właśnie Pani na rejestracji analizowała USG i OM pierwszy raz i umówiła PAPPA na 27.01 (10+1), założyła też, że dzieć na dwóch ostatnich USG był starszy o 3 dni, więc teoretycznie to będzie nawet 10+4. No i w dzień PAPPA ustaliła termin USG na 10.02 (choć proponowała też 07.02 i 09.02, ale wolałam, żeby ten 12tc był skończony). Mam nadzieję, że wszystko z tymi datami oki...

Dzięki Aga007 😘

Aga007 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AM1606 wrote:
    Ja w piątek miałam USG, a w sobotę rano krew, gdzie do skierowania dołączono wydruk USG, że uwidoczniono 4 kończyny, 4 jamy serca, kosmówkę, kość nosową, pęcherz, żołądek, itp. To było 11+2 wg OM. Sprawdzam teraz często czy są już wyniki cała w stresie 🤦🏼‍♀️ Skąd mogę się dowiedzieć czy będą wyniki tylko B-HCG i PAPPA czy będą opracowane? Ma na to wpływ załączenie wydruku USG?

Opracowane wyniki biorą pod uwagę pomiary z usg, biochemię i wiek matki.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • _Luna_ Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Rzeczywiście dziwnie 🤔 ja tam pierwszy raz byłam jakoś 8+6 i wtedy mi powiedziano, że najlepiej jak PAPPA zrobię sobie szybciej, wyniki będą szybciej i dołączą je do mojej karty, a ginekolog od razu w dniu USG zinterpretuje je razem z pomiarami dziecka i nie będę musiała czekać. I wtedy właśnie Pani na rejestracji analizowała USG i OM pierwszy raz i umówiła PAPPA na 27.01 (10+1), założyła też, że dzieć na dwóch ostatnich USG był starszy o 3 dni, więc teoretycznie to będzie nawet 10+4. No i w dzień PAPPA ustaliła termin USG na 10.02 (choć proponowała też 07.02 i 09.02, ale wolałam, żeby ten 12tc był skończony). Mam nadzieję, że wszystko z tymi datami oki...

To w sumie bardzo fajne rozwiązanie jeśli chodzi o info już od lekarza że wszystko jest Oki. Ja mam 15.02 i to będzie 12+5 wg OM i 12+4 wg USG chociaż jeszcze 14 mam USG u swojego lekarza bo musialam przełożyć wizytę przez kwarantanne 😞

🩷 16.08.2022 👱‍♀️
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Opracowane wyniki biorą pod uwagę pomiary z usg, biochemię i wiek matki.

Te wszystkie dane, o których piszesz lekarz napisał na skierowaniu, które dołączyłam w laboratorium - mój wiek, wymiar główki dziecka, wymiar CRL, wiek ciąży, kolor skóry, to czy palę + wydruk USG - mogę więc po cichu chyba liczyć, że dostanę wynik od razu z interpretacją?

c55fikgnknyzdjqy.png
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    i umówiła PAPPA na 27.01 (10+1), założyła też, że dzieć na dwóch ostatnich USG był starszy o 3 dni, więc teoretycznie to będzie nawet 10+4.

U mnie tez z USG bambino wychodzi starsze o +4 dni :) a na internetach naprawde roznie pisza. Ja staram sie nie pnikowac bo gin ma wiedze na temat konkretnego przypadku i jedno jest pewne... zna sie na tym bardziej niz ja :D :D :D wiec dr. google moze sie schowac ;)

Lexia, DeLaCruz lubią tę wiadomość

16udvfxm4jo5afw5.png
  • _Luna_ Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam odwrotnie i kropek ciągle młodszy choć ostatnio już tylko o 2 dni. Z tym że jeśli chodzi o ostatnią miesiączkę to tak naprawdę nie jestem pewna czy dokładnie ten pierwszy dzień zakwalifikować bo było takie mocniejsze plamienie I do tego wg testów owu owulacja była później o 2 dni wiec tłumaczę sobie że dzieciak jest młodszy z powodu powyższych opóźnień

🩷 16.08.2022 👱‍♀️
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ