Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Bunia89 wrote:U mnie też jeszcze nie wiadomo co będzie, dziewczyny po zdjęciach obstawiają chłopaka. W ciąży z Hanią odrzuciło mnie od mięsa, wcinałam słodkie bułki kilogramami i wyglądałam i czułam się super. Także ściema z tym że dziewczynki odbierają urodę😂😂 teraz ta ciąża jest zupełnie inna, aż jestem ciekawa czy rzeczywiście będzie synek.
Ja też w ciąży z córką wyglądałam całkiem całkiem. I obie ciąże są do siebie mega podobne - pierwszy trymestr mdłości i bóle brzucha i mega stres, zmęczenie, drugi trymestr narazie zaczął się łaskawie i w tamtej ciąży też czułam się nienajgorzej … także u mnie nie ma znaczenia płeć (jedynie co to dzidziuś teraz jest większy - no ale w końcu chłopak).
Dziś ni już trochę lepiej. Wstałam z lepszym nastawieniem. Zaczelam sobie planować jaką tapetę powieszę w pokoju synkapewnie będzie mi jeszcze ciężko jak będę pakować wszystkie piękne dziewczęce ciuszki po Julce ale potem kupie piękne chłopięce i będzie ok 👌🏼
megson91, Bunia89 lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
megson91 wrote:Dzisiaj o 16 mam prenatalne u mojego ginekologa prowadzącego 🙏🏻
Proszę o kciuki!
Równo za tydzień mam badania prenatalne u innej lekarki.
Wole sprawdzić wszystko na dwie ręcę po tym jak szwagierka leżała z noworodkiem w centrum zdrowia dziecka w Warszawie na sali z dziewczyna spod Warszawy, której ginekolog cała ciąże ukrywał, ze urodzi dziecko z zespołem downa i połową serca 😮💨 przez to mam schizę. Miała podać go do sądu, ale on się pewnie zakryje klauzulą sumienia i guzik mu zrobi 🥺
Masakra 😥 Powinien isc za to do wiezienia. Ale Ty sie nie musisz martwic przeciez robilas NIFTYmegson91 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ja prenatalne mam jutro i zaczynam świrować, bo zgłosiłam się do ginekologa i dermatologa z pojawiającymi się czerwonymi plamami na ciele. Jutro muszę dodatkowo wykonać komplet badań by wykluczyć cholestazę, małopłytkowość i zaburzenia krzepnięcia krwi...
-
Karoola wrote:Dostałam wyniki pappa... Chyba jest bardzo zle... Nie mieszczę się w widełkach.. Co sądzicie? Puszek może ty coś powieś?
https://zapodaj.net/665c810ad5795.jpg.html
Zaczekaj do usg, jeśli trzeba będzie zrobisz dodatkowe badania.
Tez się trochę naczytałam postów, gdzie dziewczyny miały mocne odchylenia, a później okazywało się, ze wszystko jest ok. PAPP-a to czysta statystyka.
Trzymam kciuki!Karoola, Aga007 lubią tę wiadomość
-
antonna wrote:Trzymam kciuki, zeby bylo ok! Bierzesz jakies leki? One wplywaja na wynikiCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
A ja się zastanawiam, czy mnie tej krwi na PAPPA nie pobrali za szybko... Byłam dokładnie 10+1, tak mi kazali przyjść patrząc na termin z miesiączki i na CRL na poprzednich USG. A czytam w necie, że robi się po 11tc. Ehhh i teraz się stresuje, że wynik będzie zafałszowany👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Karoola wrote:Dostałam wyniki pappa... Chyba jest bardzo zle... Nie mieszczę się w widełkach.. Co sądzicie? Puszek może ty coś powieś?
https://zapodaj.net/665c810ad5795.jpg.html
Mam pytanie, ile czekałaś na wyniki? -
Anuszka28 wrote:Mam pytanie, ile czekałaś na wyniki?Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Lexia wrote:A ja się zastanawiam, czy mnie tej krwi na PAPPA nie pobrali za szybko... Byłam dokładnie 10+1, tak mi kazali przyjść patrząc na termin z miesiączki i na CRL na poprzednich USG. A czytam w necie, że robi się po 11tc. Ehhh i teraz się stresuje, że wynik będzie zafałszowany
No sztress, tez mialam pappe wykonywana na ostatnich badaniach (10+1) gin mowila,ze to dobry czas wiec trzeba zaufacLexia lubi tę wiadomość
-
Ja w piątek miałam USG, a w sobotę rano krew, gdzie do skierowania dołączono wydruk USG, że uwidoczniono 4 kończyny, 4 jamy serca, kosmówkę, kość nosową, pęcherz, żołądek, itp. To było 11+2 wg OM. Sprawdzam teraz często czy są już wyniki cała w stresie 🤦🏼♀️ Skąd mogę się dowiedzieć czy będą wyniki tylko B-HCG i PAPPA czy będą opracowane? Ma na to wpływ załączenie wydruku USG?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 13:06
-
Ja mam prenatalne dzisiaj o 17.30. Tak się denerwuję. Chociaż wiem, że to zupełnie bez sensu, bo na nic nie mam wpływu to i tak się nie mogę niczym zająć 🙄
Trzymajcie kciuki ✊❤️Lexia, Różowa_90, Maybelle lubią tę wiadomość
-
_Luna_ wrote:Lexia dziwne trochę bo robimy w tym samym miejscu prenatalne a mi powiedzieli że krew popiorą w dzień badania ciekawe od czego to zależy
Rzeczywiście dziwnie 🤔 ja tam pierwszy raz byłam jakoś 8+6 i wtedy mi powiedziano, że najlepiej jak PAPPA zrobię sobie szybciej, wyniki będą szybciej i dołączą je do mojej karty, a ginekolog od razu w dniu USG zinterpretuje je razem z pomiarami dziecka i nie będę musiała czekać. I wtedy właśnie Pani na rejestracji analizowała USG i OM pierwszy raz i umówiła PAPPA na 27.01 (10+1), założyła też, że dzieć na dwóch ostatnich USG był starszy o 3 dni, więc teoretycznie to będzie nawet 10+4. No i w dzień PAPPA ustaliła termin USG na 10.02 (choć proponowała też 07.02 i 09.02, ale wolałam, żeby ten 12tc był skończony). Mam nadzieję, że wszystko z tymi datami oki...
Dzięki Aga007 😘Aga007 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
AM1606 wrote:Ja w piątek miałam USG, a w sobotę rano krew, gdzie do skierowania dołączono wydruk USG, że uwidoczniono 4 kończyny, 4 jamy serca, kosmówkę, kość nosową, pęcherz, żołądek, itp. To było 11+2 wg OM. Sprawdzam teraz często czy są już wyniki cała w stresie 🤦🏼♀️ Skąd mogę się dowiedzieć czy będą wyniki tylko B-HCG i PAPPA czy będą opracowane? Ma na to wpływ załączenie wydruku USG?
Opracowane wyniki biorą pod uwagę pomiary z usg, biochemię i wiek matki.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Lexia wrote:Rzeczywiście dziwnie 🤔 ja tam pierwszy raz byłam jakoś 8+6 i wtedy mi powiedziano, że najlepiej jak PAPPA zrobię sobie szybciej, wyniki będą szybciej i dołączą je do mojej karty, a ginekolog od razu w dniu USG zinterpretuje je razem z pomiarami dziecka i nie będę musiała czekać. I wtedy właśnie Pani na rejestracji analizowała USG i OM pierwszy raz i umówiła PAPPA na 27.01 (10+1), założyła też, że dzieć na dwóch ostatnich USG był starszy o 3 dni, więc teoretycznie to będzie nawet 10+4. No i w dzień PAPPA ustaliła termin USG na 10.02 (choć proponowała też 07.02 i 09.02, ale wolałam, żeby ten 12tc był skończony). Mam nadzieję, że wszystko z tymi datami oki...
To w sumie bardzo fajne rozwiązanie jeśli chodzi o info już od lekarza że wszystko jest Oki. Ja mam 15.02 i to będzie 12+5 wg OM i 12+4 wg USG chociaż jeszcze 14 mam USG u swojego lekarza bo musialam przełożyć wizytę przez kwarantanne 😞🩷 16.08.2022 👱♀️ -
DeLaCruz wrote:Opracowane wyniki biorą pod uwagę pomiary z usg, biochemię i wiek matki.
Te wszystkie dane, o których piszesz lekarz napisał na skierowaniu, które dołączyłam w laboratorium - mój wiek, wymiar główki dziecka, wymiar CRL, wiek ciąży, kolor skóry, to czy palę + wydruk USG - mogę więc po cichu chyba liczyć, że dostanę wynik od razu z interpretacją? -
Lexia wrote:i umówiła PAPPA na 27.01 (10+1), założyła też, że dzieć na dwóch ostatnich USG był starszy o 3 dni, więc teoretycznie to będzie nawet 10+4.
U mnie tez z USG bambino wychodzi starsze o +4 dnia na internetach naprawde roznie pisza. Ja staram sie nie pnikowac bo gin ma wiedze na temat konkretnego przypadku i jedno jest pewne... zna sie na tym bardziej niz ja
wiec dr. google moze sie schowac
Lexia, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
Ja znowu mam odwrotnie i kropek ciągle młodszy choć ostatnio już tylko o 2 dni. Z tym że jeśli chodzi o ostatnią miesiączkę to tak naprawdę nie jestem pewna czy dokładnie ten pierwszy dzień zakwalifikować bo było takie mocniejsze plamienie I do tego wg testów owu owulacja była później o 2 dni wiec tłumaczę sobie że dzieciak jest młodszy z powodu powyższych opóźnień🩷 16.08.2022 👱♀️