Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
puszek369 wrote:Ja też już zgłupiałam. Jednak lekarz w pierwszej ciąży powiedział, że nie jest wróżka i nie wróży z wyrostka;p czekam na wizytę 28.02 i będę wiedzieć, chyba że dziecko nie będzie chciało pokazać o.o3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Gratuluję wszystkim udanych wizyt, wspaniałe wiadomości. U mnie też super, dzidziuś zdrowo się rozwija, mój doktor potwierdził synka. Wszystkie parametry odpowiadają 15 tygodniowi. Termin porodu z usg mi się zrobił na 30 lipca.
Nie chciał za bardzo pokazać buźki, zakrywał się rączkami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 20:47
Malina330, Sylvka, Różowa_90, _Luna_, salenne, Słomkowa, Maybelle, bridagues, megson91, Karo_lalala, Lexia, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie do tych, które suplementowały/suplementują progesteron w różnych formach. Czy po 1 trymestrze odstawiałyście? Lekarz już mi zalecił odstawienie ale się boję (po wcześniejszych poronieniach) i jeszcze sama biorę trochę na własną rękę.
-
Dziewczyny gratulujacje wszystkich udanych wizyt!!
Karoola wrote:Dziewuszki kiedy pierwsze ruchy w drugiej ciąży? Niby w teorii od 16 tyg. Ale w pierwszej czułam już w 14 tyg.
Ciekawa jestem jak to będzie.. Myślę sobie jak sobie pomoc w oczekiwaniu między usg i jednak zastanawiam sie na detektorem ale może gdyby zaraz już ruchy były to bez sensu mi go kupować.
Właśnie miałam Was tu pytać o ruchy dziecka! Wszędzie w internecie piszą, że w pierwszej ciąży późno są...a ja dzisiaj miałam taka sytuację. Siedziałam sobie w pracy, pisząc coś na kartce więc pewnie się pogarbiłam, spodnie miałam mocno upięte, bo chwilę wcześniej zjadłam drugie śniadanie jeszcze zachciało mi siku, ale myślę sobie dokończę i idę....I jak mnie coś zakilikało! Myślę, że nigdy takiego uczucia nie miałam. Jak się wyprostowałam to trochę się przestraszyłam, bo faktycznie miałam mocno poupinane te spodnie i później jeszcze kilka razy to czułam tak dość wysoko własnie niedaleko pępka. Myślicie, że to mogły być ruchy dziecka?
Dodam jeszcze, że jestem dość szczupła, przed ciążą dieta z niskim ig i ćwiczenia 2-3 razy w tygodniu. Przy wzroście 165 miałam 55kg wagi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 19:36
-
Ja w pierwszej czułam w 20tc - łożysko z przodu, w drugiej 15+6 i łożysko z tyłu. Byłam dziś na usg, młody szalał. Łożysko wysoko z tyłu, więc 2-3 tyg i będzie czuć.
Wszystko ok, 7.3cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 19:39
Malina330, Darinka, puszek369, Maybelle, bridagues, Kira, Różowa_90, megson91, Lexia, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Andzia35 wrote:Dziewczyny, mam pytanie do tych, które suplementowały/suplementują progesteron w różnych formach. Czy po 1 trymestrze odstawiałyście? Lekarz już mi zalecił odstawienie ale się boję (po wcześniejszych poronieniach) i jeszcze sama biorę trochę na własną rękę.Dawid i Kamil💙💙
-
Malina330 wrote:Dziewczyny gratulujacje wszystkich udanych wizyt!!
Właśnie miałam Was tu pytać o ruchy dziecka! Wszędzie w internecie piszą, że w pierwszej ciąży późno są...a ja dzisiaj miałam taka sytuację. Siedziałam sobie w pracy, pisząc coś na kartce więc pewnie się pogarbiłam, spodnie miałam mocno upięte, bo chwilę wcześniej zjadłam drugie śniadanie jeszcze zachciało mi siku, ale myślę sobie dokończę i idę....I jak mnie coś zakilikało! Myślę, że nigdy takiego uczucia nie miałam. Jak się wyprostowałam to trochę się przestraszyłam, bo faktycznie miałam mocno poupinane te spodnie i później jeszcze kilka razy to czułam tak dość wysoko własnie niedaleko pępka. Myślicie, że to mogły być ruchy dziecka?
Dodam jeszcze, że jestem dość szczupła, przed ciążą dieta z niskim ig i ćwiczenia 2-3 razy w tygodniu. Przy wzroście 165 miałam 55kg wagi.
Ja też czasem mam schizy i myślę, czy to to, ale nie no raczej nieMalina330, megson91 lubią tę wiadomość
-
puszek369, Malina330, Darinka, PaniHa, Maybelle, antonna, bridagues, polkosia, Kira, Anuszka28, Sylvka, Lexia, salenne, kasha86, loveforever1 lubią tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Jak coś pojawiła się nowość laktatory firmy neno. Wydają się fajne. W moim środowisku zawodowym są polecane, a cena bardzo przystępna.
Chociaż nadal canpol easy start jest najbardziej ekonomicznyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 20:53
Malina330, bridagues lubią tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Myślę, że jeszcze nie to, nie na takiej wysokości, bo macica dopiero w 16 tc jest 1-2 palce nad spojenie lonowym.
Ja też czasem mam schizy i myślę, czy to to, ale nie no raczej nie
Dzięki Puszek! 😊 przynajmniej przestanę świrować czy znów to czułam czy mi się zdawało 😄
Różowa_90 wrote:
Oooo łał Różowa_90 u Ciebie na fotce to nawet ja wiem co będzie 🤣😍🤩
Różowa_90 lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Jak coś pojawiła się nowość laktatory firmy neno. Wydają się fajne. W moim środowisku zawodowym są polecane, a cena bardzo przystępna.
Chociaż nadal canpol easy start jest najbardziej ekonomiczny
Ja właśnie mam Neno Bella. Jak dla mnie ok, ale porownanie mam tylko do recznego laktatora Medela i ja przy recznym wysiadam 🤣
Eh noga mi caly czas napieprza. A przy dwojce dzieci w domu nie jest to fajne 😅 Ide jutro znowu do fizjo/osteo. Moze mi cos poradzi na to.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
PaniHa wrote:Powiem Wam że przez ten temat wyrostków i płci jaki się tu ostatnio pojawił to jestem zakręcona na tym temacie 🙈 dzisiaj porównałam aktualne zdjęcie z Moją Melcia też z prenatalnych no i zupełnie coś innego, jeżeli ten wyrostek to jest to co widzę 🤣 wiem że nic nie wiem hahaha a po siusiaku u Puszka to już całkowicie 🙈🤣
Pierwsze teraz, drugie na milion procent dziewczynka
Na drugim nie widać wyrostka, a na pierwszym wg mnie jednak dziewczynkaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
puszek369 wrote:
Puszek, a wrzucisz mi foto z 12-13 tc? Nie chce mi się kopać, a z ciekawości bym aż spojrzała. Ogólnie na dziewczynkę też trochę wystaje, ale powinny być 3 kreseczki, a tu bardziej na chłopakaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 22:28
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn