Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Na dole chłopak jak malowany, a górze już sama nie wiem, trochę dziewczynkowo, ale ta kulka nad sprawia wrażenie chłopaka, piszę to jednak bez przekonania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 21:44
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Malina330 wrote:Dziewczyny gratulujacje wszystkich udanych wizyt!!
Właśnie miałam Was tu pytać o ruchy dziecka! Wszędzie w internecie piszą, że w pierwszej ciąży późno są...a ja dzisiaj miałam taka sytuację. Siedziałam sobie w pracy, pisząc coś na kartce więc pewnie się pogarbiłam, spodnie miałam mocno upięte, bo chwilę wcześniej zjadłam drugie śniadanie jeszcze zachciało mi siku, ale myślę sobie dokończę i idę....I jak mnie coś zakilikało! Myślę, że nigdy takiego uczucia nie miałam. Jak się wyprostowałam to trochę się przestraszyłam, bo faktycznie miałam mocno poupinane te spodnie i później jeszcze kilka razy to czułam tak dość wysoko własnie niedaleko pępka. Myślicie, że to mogły być ruchy dziecka?
Dodam jeszcze, że jestem dość szczupła, przed ciążą dieta z niskim ig i ćwiczenia 2-3 razy w tygodniu. Przy wzroście 165 miałam 55kg wagi.
Na początku ruchy trudno odróżnić od perystaltyki jelit i są bardzo bardzo delikatne.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
puszek369 wrote:Myślę, że jeszcze nie to, nie na takiej wysokości, bo macica dopiero w 16 tc jest 1-2 palce nad spojenie lonowym.
Ja też czasem mam schizy i myślę, czy to to, ale nie no raczej nie
A z tą wysokością dna miednicy nie jest czasem tak jak z kolejnością wyrzynania zębów? 🤔 Że to co w książkach sprawdza się tylko w teorii? 😉 U mnie już wystaje dużo więcej i na bank jest to macica, co potwierdził ginekolog. A do 16tyg jeszcze sporo brakuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 21:51
sara9555 lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
obrazki
Cześć ciocie! Wg usg wszystko ok. Lekarz powiedział, że przygotuje opis pappy i jakby coś było nie dobrego to będzie jutro dzwonił. Także trzymam kciuki, żeby jednak nie 😁✊
Maluch jest starszy o 4dni względem OM. I powiem Wam, że jestem beksa, bo łzy wzruszenia leciały mi do uszu😍 Mam całe usg nagrane na pen drive i pewnie będę oglądać w kółko❤️ Termin porodu zmienił się na 15.08.sara9555, DeLaCruz, puszek369, Darinka, bridagues, _Luna_, Lexia, antonna, a.ky.ska, megson91, Malina330, kasha86, Bunia89, Maybelle lubią tę wiadomość
-
DeLaCruz wrote:A z tą wysokością dna miednicy nie jest czasem tak jak z kolejnością wyrzynania zębów? 🤔 Że to co w książkach sprawdza się tylko w teorii? 😉 U mnie już wystaje dużo więcej i na bank jest to macica, co potwierdził ginekolog. A do 16tyg jeszcze sporo brakuje.
-
Kira wrote:
obrazki
Cześć ciocie! Wg usg wszystko ok. Lekarz powiedział, że przygotuje opis pappy i jakby coś było nie dobrego to będzie jutro dzwonił. Także trzymam kciuki, żeby jednak nie 😁✊
Maluch jest starszy o 4dni względem OM. I powiem Wam, że jestem beksa, bo łzy wzruszenia leciały mi do uszu😍 Mam całe usg nagrane na pen drive i pewnie będę oglądać w kółko❤️ Termin porodu zmienił się na 15.08.
Słodziak! 😍 Mój też tak rączkę brał do buzi. Mamy ten sam termin 💪Kira lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
polkosia wrote:Puszek, a wrzucisz mi foto z 12-13 tc? Nie chce mi się kopać, a z ciekawości bym aż spojrzała. Ogólnie na dziewczynkę też tak wystaje, ale powinny być 3 kreseczki.
11 plus 5 robioneale crl 5.5 cm. No tu była przekonana, że dziewczynka. Nawet nie mówiła, raczej dziewczynka. Tylko dziewczynka.
-
DeLaCruz wrote:A z tą wysokością dna miednicy nie jest czasem tak jak z kolejnością wyrzynania zębów? 🤔 Że to co w książkach sprawdza się tylko w teorii? 😉 U mnie już wystaje dużo więcej i na bank jest to macica, co potwierdził ginekolog. A do 16tyg jeszcze sporo brakuje.
Daj spokój na licencjacie na technikach położniczych nam maglowali te wysokości dna macicy w ciąży, po porodzie,wszystkie te chwyty Leopolda, wymiary poszczególnych płaszczyzn miednicy wchodu, cieśni, próżni, wychodu i głowy płodu pewnie dlatego tak to podkreślam. Potem na magisterce powtórka, a teraz na specce to samo o.o więc już powoli zaczynam sobie przypominac xd
U wielorodek, w ciążach wieloplodywch dno może być wyżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 22:07
sara9555 lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:
No tak, tu dziewczynka bardziej, ale nie daje mi spokoju ta kuleczka jednak ;P Sporo takich się po prostu naoglądałam, dlatego nie jestem przekonana. Szkoda, że nie masz filmiku, pewnie byłoby można więcej wypatrzeć. Chyba, że masz?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kira wrote:
obrazki
Maluch jest starszy o 4dni względem OM. I powiem Wam, że jestem beksa, bo łzy wzruszenia leciały mi do uszu😍 Mam całe usg nagrane na pen drive i pewnie będę oglądać w kółko❤️ Termin porodu zmienił się na 15.08.Kira lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Daj spokój na licencjacie na technikach położniczych nam maglowali te wysokości dna macicy w ciąży, po porodzie,wszystkie te chwyty Leopolda, wymiary poszczególnych płaszczyzn miednicy wchodu, cieśni, próżni, wychodu i głowy płodu pewnie dlatego tak to podkreślam. Potem na magisterce powtórka, a teraz na specce to samo o.o więc już powoli zaczynam sobie przypominac xd
U wielorodek, w ciążach wieloplodywch dno może być wyżej.
A weź, przypomniałaś mi te płaszczyzny, nigdy tego nie czaiłam, a zawsze maglowali 😂💙 2014
❤️ 2016
-
polkosia wrote:No tak, tu dziewczynka bardziej, ale nie daje mi spokoju ta kuleczka jednak ;P Sporo takich się po prostu naoglądałam, dlatego nie jestem przekonana. Szkoda, że nie masz filmiku, pewnie byłoby można więcej wypatrzeć. Chyba, że masz?
polkosia lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Jak różnica między terminem z usg, a z miesiączki jest mniejsza jak 7 dni to bierzemy pod uwagę termin z miesiączki:) super, że wszystko oki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 22:20
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
PaniHa wrote:5.11 ale miałam krótkie cykle ok 23/24 dni
Natomiast bierzemy 11.08.
Wiadomo jeżeli coś się będzie ciało.to.tez indukcję czy coś są wcześniej. U nas panie beż obciążeń maja po 10 dniach po.terminie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 22:24
-
puszek369 wrote:Nie mam filmu, to było usg na nfz (poradnia genetyczna) poczekamy na następne i dam.xnac co wyjdzie. Jednak robione było dość szybko 11 plus 5 w wiec mogł się jeszcze podnieść wyrostek, sama jestem ciekawa
No właśnie, często te z 11 tc się nie potwierdzają, dlatego możliwe, że jednak się podniósł i to chłopakTo nocnikowe zdjęcie naprawdę na chłopca wygląda.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Na dole chłopak jak malowany, a górze już sama nie wiem, trochę dziewczynkowo, ale ta kulka nad sprawia wrażenie chłopaka, piszę to jednak bez przekonania.
Tak to drugie to bankowo mój synek 🙃😁Czarna32, polkosia lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]