Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
_Luna_ z tego co wiem, to testy owu nie daja 100% pewnosci,ze owulka odbyla sie wlasnie wtedy. Pewnosc 100% daje jedynie monitorning, wiec jezeli go nie bylo to zwyczajnie do zaplodnienia moglo dojsc pozniej i Kropek wychodzi mlodszy
z pewnoscia wszystko jest ok
_Luna_ lubi tę wiadomość
-
_Luna_ wrote:Ja znowu mam odwrotnie i kropek ciągle młodszy choć ostatnio już tylko o 2 dni. Z tym że jeśli chodzi o ostatnią miesiączkę to tak naprawdę nie jestem pewna czy dokładnie ten pierwszy dzień zakwalifikować bo było takie mocniejsze plamienie I do tego wg testów owu owulacja była później o 2 dni wiec tłumaczę sobie że dzieciak jest młodszy z powodu powyższych opóźnień
Mam tak samo jak Ty - też nigdy nie wiedziałam, który dzień zakwalifikować jako pierwszy dzień okresu, bo plamień czasem były 4 dni przed...
A po drugie u mnie na przedostatnim USG był młodszy o tydzień i 2 dni i też się bardzo martwiłam, bo przez tydzień od poprzedniego USG urósł jakby tylko o 2 dni, a teraz w piątek miałam kolejne badanie i już był starszy o tydzień i 4 dni od terminu ostatniej miesiączki 😲
Więc nie ma co się stresować 🙂🙂🙂_Luna_ lubi tę wiadomość
-
AM1606 wrote:Te wszystkie dane, o których piszesz lekarz napisał na skierowaniu, które dołączyłam w laboratorium - mój wiek, wymiar główki dziecka, wymiar CRL, wiek ciąży, kolor skóry, to czy palę + wydruk USG - mogę więc po cichu chyba liczyć, że dostanę wynik od razu z interpretacją?
Myślę, że takAM1606 lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Karoola wrote:Dostałam wyniki pappa... Chyba jest bardzo zle... Nie mieszczę się w widełkach.. Co sądzicie? Puszek może ty coś powieś?
https://zapodaj.net/665c810ad5795.jpg.html
Ja też miałam obniżone wyniki, starsznie się stresowałam, czytałam, szukałam inf, sama obliczałam na MoM - i zdecydowanie tego nie polecam, bo to nie jest miarodajne, program u gina razem z wynikami USG jest dopiero diagnostyczny, u mnie okazało się zwiększone ryzyko preeklampsji i dostałam acard i czekam na NIFTy, ale w USG wszystko dobrze. Także trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i rozumiem Twój stres.bridagues lubi tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Różowa_90 wrote:Ja też miałam obniżone wyniki, starsznie się stresowałam, czytałam, szukałam inf, sama obliczałam na MoM - i zdecydowanie tego nie polecam, bo to nie jest miarodajne, program u gina razem z wynikami USG jest dopiero diagnostyczny, u mnie okazało się zwiększone ryzyko preeklampsji i dostałam acard i czekam na NIFTy, ale w USG wszystko dobrze. Także trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i rozumiem Twój stres.
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Też Was dobija ta pogoda? Jestem taka rozlazła i nieogarnieta... Ogólnie jestem straszną meteopatką, ale teraz to już w ogóle 🙈 mój mąż wczoraj padł przed 22, chyba wszystkim się udziela. Co robicie na poprawę humoru? U mnie spacer zaliczony, udało się bez deszczu, joga w planie i może jakiś fajny filmPoczątek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
13.12.21 - jest ♥️!
Karoola
no nie były takie same, nie podam teraz dokładnie, pamiętam, że beta była sporo poniżej 5 centyla, papa była w okolicy. Ale na USG przede wszystkim chcieli zobaczyć obraz, a potem liczą wszystko. Przy tym stresie przegrzebałam forum i dziewczyny pisały o wielu obniżonych wynikach i na szczęście było wiele szczęśliwych historii, tylko stres ogromny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 14:26
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
13.12.21 - jest ♥️!
nick nieaktualny
-
Dziewczyny właśnie wróciłam z usg prenatalnego wszystko ok wyszło
to najwazniejsze.. płci nie poznałam lekarz mówił ze słabo się ustawia… pytałam czy jest szansa na dziewczynkę mówił ze tak 😀 mój synus bardzo szybko wyraznie się pokazywał
może wy coś turaj widzicie?🙈
_Luna_, Bunia89, salenne, antonna, Maybelle, Karo_lalala, megson91, Darinka, Lexia, Sylvka, Malina330, Różowa_90, bridagues, Kira, kasha86 lubią tę wiadomość
-
U mnie jednak wyszła cukrzyca, drugi wynik przekroczył normę. Cieszę się przynajmniej, że nie będę musiała powtarzać. To było do przewidzenia.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:U mnie jednak wyszła cukrzyca, drugi wynik przekroczył normę. Cieszę się przynajmniej, że nie będę musiała powtarzać. To było do przewidzenia.
ale już wczesniej stosowalas dietę to chyba nie będzie źle
Sylvka lubi tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Powiem Wam że przez ten temat wyrostków i płci jaki się tu ostatnio pojawił to jestem zakręcona na tym temacie 🙈 dzisiaj porównałam aktualne zdjęcie z Moją Melcia też z prenatalnych no i zupełnie coś innego, jeżeli ten wyrostek to jest to co widzę 🤣 wiem że nic nie wiem hahaha a po siusiaku u Puszka to już całkowicie 🙈🤣
Pierwsze teraz, drugie na milion procent dziewczynkaCóreczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
PaniHa wrote:Dobrze że widzisz jakieś plusy
ale już wczesniej stosowalas dietę to chyba nie będzie źle
Teraz sobie jeszcze bimbałam, trochę diety trochę nie diety. Mam już przetarte szlaki z pierwszej ciąży to na pewno będzie łatwiej 🙂🙃3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
My już po badaniach prenatalnych, wszystko jest w porządku 💜
CRL 58 mm co odpowiada 12+2
NB + kość nosowa obecna
NT 1 mm - przeciętność karkowa ok
Szyjka 4,4 cm
💜💜💜Sylvka, _Luna_, puszek369, Karo_lalala, Maybelle, Anuszka28, Kasik, DeLaCruz, Malina330, Różowa_90, Darinka, antonna, bridagues, Lexia, a.ky.ska, kasha86 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C