Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kasha86 wrote:A ja właśnie wyszłam od angiologa. Musze kontrolować żyły i niestety jest gorzej niż było 2 miesiące temu.
Musze zamienić podkolanówki uciskowe na pończochy. Narazie w 1 klasie ale na pewno skończy się na drugiej (teraz powiedział mi, że bym ich nie założyła). Dodatkowo na pewno skończy się zastrzykami w brzuch (w pierwszej ciąży miałam je dopiero pod koniec ze względu na żyły, a teraz dostanę ję za 2-3 miesiące jeśli szybciej nie zrobi się gorzej). No i powiedział mi, że na pewno będą mnie boleć te nogi …Kilka tyg. temu miałam ból nóg w nocy i w dzień - to było nie do wytrzymania
to ja nie wiem co będzie latem … jak on mówi, że będzie gorzej … 🙈 popłakałam się bardzo jak wyszłam z gabinetu
W każdym razie jeśli macie możliwość to umówcie się na doppler żył dolnych - w ciąży nasze żyły dostają nieźle w kość - lepiej to sprawdzić zanim pojawią się brzydkie pajączki albo wypukłe żyły na nogach.
Ja mam pełno pajączków na nogach. Coś trzeba z tym robić żeby się gorzej nie stało? -
Karoola wrote:Ja już się z Wami pożegnam, niestety dzidziuś nie żyje.
Tak mi przykro...nie wiem co napisać. Aż nie do uwierzenia, że na takim etapie coś mogło pójść nie tak 😪😭 Trzymaj się... ❤️Karoola lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
antonna wrote:A jesli sie to sprawdzi i bedzie kiepsko to co sie robi, zeby nie powychodzily pajaczki?
Wydaje mi się, że pierwszym krokiem jest kompresja - tak było u mnie - czyli noszenie podkolanówek/pończoch uciskowych, specjalnie dobranych pod Ciebie. U mnie tak było - pod koniec 1 ciąży. A po ciąży miałam zrobić zabieg, ale to olałamno i teraz jest jak jest …
Kasik u mnie też są widoczne (ale nie zawsze te co widać są najgorsze). Ból pojawił mi się na początku ciąży i narazie go nie ma , a okazało się, że stan żył gorszy, wiec musze monitorować czy nie ma zakrzepówna pewno nie można siadać noga na nogę, lepiej trzymać nogi trochę wyżej przy leżeniu, są takie ćwiczenia jak chodzenie na palcach itd.
Salenne - jak Ty je zakładasz ? Mi dziś angiolog powiedział, że nie dam rady założyć ich w 2 klasie kompresji mimo, że dla ciężarnych zalecają właśnie tą klasę. Robisz sobie jakieś odstępstwa od noszenia tych pończoch ? Ja się boje lata .. zamiast sukienek i sandałków będę musiała zakrywać nogino i będziesz brała zastrzyki z heparyną ?
New Baby
Julia -
Karoola, przytulam mocno! 🥺🥺🥺06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnykasha86 wrote:Wydaje mi się, że pierwszym krokiem jest kompresja - tak było u mnie - czyli noszenie podkolanówek/pończoch uciskowych, specjalnie dobranych pod Ciebie. U mnie tak było - pod koniec 1 ciąży. A po ciąży miałam zrobić zabieg, ale to olałam
no i teraz jest jak jest …
Kasik u mnie też są widoczne (ale nie zawsze te co widać są najgorsze). Ból pojawił mi się na początku ciąży i narazie go nie ma , a okazało się, że stan żył gorszy, wiec musze monitorować czy nie ma zakrzepówna pewno nie można siadać noga na nogę, lepiej trzymać nogi trochę wyżej przy leżeniu, są takie ćwiczenia jak chodzenie na palcach itd.
Salenne - jak Ty je zakładasz ? Mi dziś angiolog powiedział, że nie dam rady założyć ich w 2 klasie kompresji mimo, że dla ciężarnych zalecają właśnie tą klasę. Robisz sobie jakieś odstępstwa od noszenia tych pończoch ? Ja się boje lata .. zamiast sukienek i sandałków będę musiała zakrywać nogino i będziesz brała zastrzyki z heparyną ?
-
nick nieaktualny