Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
puszek369 wrote:Umowilam się na wtorek do znajomego fizjoterapeuty. Powiedział, że na boku mi zrobi masaż, że to będzie bezpieczne. Bardzo się boję, bo to iest okropne, a nie chciałabym cc przez to.... myślisz, że te zabiegi fizjo są Oki? Nie są niebezpieczne ? Warto ? On też jakies gwoździe, igly itp lubi, ale się ich boję. Nie jest fanem tejpow, ma je oczywiście.
Tejpy przy rwie i tak nic nie pomogą, natomiast warto je rozważyć punktowo na lędźwie, jeśli boli i na podtrzymanie rosnącego brzucha, żeby odciążyć kręgosłup. Jeśli chodzi o terapię w ciąży, to jeśli nie masz przeciwwskazań- krwawień, skurczów, problemów z krzepliwością, a fizjo ma doświadczenie w pracy z ciężarnymi, to możesz sobie tylko pomóc i nie ma co się stresować 😉 igły moim zdaniem dobrze użyte mogą dać wiele dobrego, a przy okazji nie są tak nieprzyjemne, jak metody FDMowskie, o których piszesz (wydaje mi się, że to miałaś na myśli pisząc o gwoździach). Fizjo ma Ci pomóc, a nie dodatkowo uszkodzić👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Lexia wrote:Tejpy przy rwie i tak nic nie pomogą, natomiast warto je rozważyć punktowo na lędźwie, jeśli boli i na podtrzymanie rosnącego brzucha, żeby odciążyć kręgosłup. Jeśli chodzi o terapię w ciąży, to jeśli nie masz przeciwwskazań- krwawień, skurczów, problemów z krzepliwością, a fizjo ma doświadczenie w pracy z ciężarnymi, to możesz sobie tylko pomóc i nie ma co się stresować 😉 igły moim zdaniem dobrze użyte mogą dać wiele dobrego, a przy okazji nie są tak nieprzyjemne, jak metody FDMowskie, o których piszesz (wydaje mi się, że to miałaś na myśli pisząc o gwoździach). Fizjo ma Ci pomóc, a nie dodatkowo uszkodzić
-
Różowa_90 wrote:DeLaCruz zazdro szyjki!
U mnie 3cm, schodziłam z luteiny, która miałam ze względu na plamienia w I trymestrze, ale ze względu na szyjkę została utrzymana.
Agata.90 kurcze, to nie fajnieale ostatecznie w którym tygodniu urodziłaś?
Oby tym razem było inaczej! Mam nadzieję, że i u mnie szyjka da radę 💪
Szyjka w 28 tyg 1,5 cm,minimalne ,skurcze.Dostalam zastrzyk na płucka dla dziecka wtedy i byłam podłączona przez 3 dni pod kroplówkę Non stop z Atosibanem i uspokoiły się skurcze,a szyjka wydłużyła się na 2,5 cm.Do końca ciaY praktycznie leżałam.Urodzilam w 38😁😀Obybteraz tez sie synio nie spieszył na swiatRóżowa_90 lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:On nie jest typowo od ciężarnych, ale no ma mega opinie i tam widzę dużo metod itp, a ja już jestem zdesperowana.... serio to dwa tygodnie temu się zaczęło i nasila się z każdym dniem...
To inaczej- jak przy umawianiu fizjo Ci nie powie, że ciężarnych się nie chwyta, to na spokojnie, idźto jest trochę jak z osobą po chorobie nowotworowej, bardzo dużo fizjo, jak słyszy, że ciąża albo stan po chemii itp, to z marszu mówią, że się nie podejmują. Jeśli ten Twój nie ma problemu, to znaczy, że z niejedną ciężarną pracował, tym się nie stresuj 😉
puszek369 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Dziewczyny powiedzcie jak często robicie badania moczu i morfologię? Badacie poziom witaminy D lub żelazo? Ostatnio natknęłam się informacje, że powinno się to badać raz w miesiącu. Ja miałam badana morfologię i mocz raz na początku ciąży i do tej pory nic. Wizytę mam 14 marca i nie miałam zleconych rządnych badań i zastanawiam się czy to jest na pewno dobrze. Czytałam wiele historii gdzie kobiety poroniły przez infekcje czy za niski poziom witaminy D3. Zaskoczona jestem też, że wiecie jaka macie długość szyjki. Mi doktorka nigdy nie mówi jaka jest długość
Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️ -
Ja mam badać przed każdą wizytą standardowo.
Teraz dodatkowo ferrytyne, miałam problem z żelazem. Sprawdzę też próby, bo miałam z wątroba problem.
Na szczęście okazało, że moje wyniki moczu wcale nie są złe i tak jak doradztwie dobra dieta i dużo wody.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
A ja mam problem z bólem kości ogonowej. Po porodzie odezwało mi się to po paru miesiącach. Czasami wracało, zwłaszcza jak siedziałam na twardym. Teraz wróciło, czasem boli przy długim siedzeniu i siedzeniu na twardym. Zdarza się, że czuje jakby mi tam coś w niej strzelało albo przeskakiwało. Niestety obawiam się, że będzie gorzej co mnie przeraża 🙄 o bólu krzyża nie wspomnę ..3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Dzięki Sylvka, to chyba zbadam sobie na własną rękę to. Dziwne tylko że moja lekarka mi tego nie zleciła.. wolałabym żeby spojrzała mi później na wyniki, a nie chce jej potem pokazywac, bo wyjdę na nadgorliwą.
Ja też mam bóle w krzyżu od 1,5 tygodnia j zastanawiam się z czego to wynika.. przecież brzuszka jeszcze nie ma.
Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️ -
puszek369 wrote:On nie jest typowo od ciężarnych, ale no ma mega opinie i tam widzę dużo metod itp, a ja już jestem zdesperowana.... serio to dwa tygodnie temu się zaczęło i nasila się z każdym dniem...
Ja chodze do fizjo i żyje 😅 Jutro mam wizyte właśnie. U mnie to nie rwa, a przyblokowany staw biodrowo-krzyzowy. Objawia sie to u mnie problemami z chodzeniem i bólem nogi.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
JaSzczurek wrote:Kurczę, nie pamiętam nicka zupełnie, ale co z tymi bliźniakami, co jeden ma podejrzenie wady serca? Dawno się chyba nie odzywała ta dziewczyna? Przypomnicie nick?
JaSzczurek lubi tę wiadomość
-
Ilonkaa wrote:Dziewczyny powiedzcie jak często robicie badania moczu i morfologię? Badacie poziom witaminy D lub żelazo? Ostatnio natknęłam się informacje, że powinno się to badać raz w miesiącu. Ja miałam badana morfologię i mocz raz na początku ciąży i do tej pory nic. Wizytę mam 14 marca i nie miałam zleconych rządnych badań i zastanawiam się czy to jest na pewno dobrze. Czytałam wiele historii gdzie kobiety poroniły przez infekcje czy za niski poziom witaminy D3. Zaskoczona jestem też, że wiecie jaka macie długość szyjki. Mi doktorka nigdy nie mówi jaka jest długość
-
Ilonkaa wrote:Dzięki Sylvka, to chyba zbadam sobie na własną rękę to. Dziwne tylko że moja lekarka mi tego nie zleciła.. wolałabym żeby spojrzała mi później na wyniki, a nie chce jej potem pokazywac, bo wyjdę na nadgorliwą.
Ja też mam bóle w krzyżu od 1,5 tygodnia j zastanawiam się z czego to wynika.. przecież brzuszka jeszcze nie ma.
-
antonna wrote:Ja chodze do fizjo i żyje 😅 Jutro mam wizyte właśnie. U mnie to nie rwa, a przyblokowany staw biodrowo-krzyzowy. Objawia sie to u mnie problemami z chodzeniem i bólem nogi.
-
Dziewczyny z całego serca polecam znaleźć w swojej okolicy dobrego osteopatę od kobiet w ciąży. Wszelkie dolegliwości idą w zapomnienie. Nawet później, takie rzeczy jak zgaga i opuchnięte nogi, wiadomo hormony, ale z większością taki osteopata sobie poradzi! Wiem z doświadczenia 😉
Lexia lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Uuu to ładnie, u mojej córki właśnie w 18 tc poywoerdzili plec i faktycznie szukalam usg z wtedy i widać i ewidentnie w tej ciąży wygląda to inaczej xd. Masz fotkę??
Dlatego wierzę, że teraz już dojrzała coś naprawdę wyraźnie 🙈 niestety nie mam zdjęcia, bardzo żałuję. Nie wiem czemu, ale nie zrobiła też zbliżenia na krok. Ostatnio można było się bardziej przyglądnąć😊 No nic czekamy do połówkowych oby się potwierdziło 😊
Miałam trzymać język na kłótkę, ale nie wytrzymałam. Mamie wstępnie powiedziałam i małżowi też, ale nikomu pozatym jeszcze nie chce mówić dopóki to będzie nie pewne. Miałam wielkie plany na uroczyste ogłoszenie płci i jak zwykle mi nie wyszło 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 09:08
_Luna_ lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Karo_lalala wrote:To ja. Jutro mam wizytę u genetyka, we wtorek amniopunkcję.
Trzymamy mocno kciuki!Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Ilonkaa wrote:Dziewczyny powiedzcie jak często robicie badania moczu i morfologię? Badacie poziom witaminy D lub żelazo? Ostatnio natknęłam się informacje, że powinno się to badać raz w miesiącu. Ja miałam badana morfologię i mocz raz na początku ciąży i do tej pory nic. Wizytę mam 14 marca i nie miałam zleconych rządnych badań i zastanawiam się czy to jest na pewno dobrze. Czytałam wiele historii gdzie kobiety poroniły przez infekcje czy za niski poziom witaminy D3. Zaskoczona jestem też, że wiecie jaka macie długość szyjki. Mi doktorka nigdy nie mówi jaka jest długość
Mocz i morfologię robię przed każdą wizytą (co 4 tyg). Wit D nie robiłam, ale suolementuje przez cały rok.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...