Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Umowilam się na wtorek do znajomego fizjoterapeuty. Powiedział, że na boku mi zrobi masaż, że to będzie bezpieczne. Bardzo się boję, bo to iest okropne, a nie chciałabym cc przez to.... myślisz, że te zabiegi fizjo są Oki? Nie są niebezpieczne ? Warto ? On też jakies gwoździe, igly itp lubi, ale się ich boję. Nie jest fanem tejpow, ma je oczywiście.

Tejpy przy rwie i tak nic nie pomogą, natomiast warto je rozważyć punktowo na lędźwie, jeśli boli i na podtrzymanie rosnącego brzucha, żeby odciążyć kręgosłup. Jeśli chodzi o terapię w ciąży, to jeśli nie masz przeciwwskazań- krwawień, skurczów, problemów z krzepliwością, a fizjo ma doświadczenie w pracy z ciężarnymi, to możesz sobie tylko pomóc i nie ma co się stresować 😉 igły moim zdaniem dobrze użyte mogą dać wiele dobrego, a przy okazji nie są tak nieprzyjemne, jak metody FDMowskie, o których piszesz (wydaje mi się, że to miałaś na myśli pisząc o gwoździach). Fizjo ma Ci pomóc, a nie dodatkowo uszkodzić :)

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Tejpy przy rwie i tak nic nie pomogą, natomiast warto je rozważyć punktowo na lędźwie, jeśli boli i na podtrzymanie rosnącego brzucha, żeby odciążyć kręgosłup. Jeśli chodzi o terapię w ciąży, to jeśli nie masz przeciwwskazań- krwawień, skurczów, problemów z krzepliwością, a fizjo ma doświadczenie w pracy z ciężarnymi, to możesz sobie tylko pomóc i nie ma co się stresować 😉 igły moim zdaniem dobrze użyte mogą dać wiele dobrego, a przy okazji nie są tak nieprzyjemne, jak metody FDMowskie, o których piszesz (wydaje mi się, że to miałaś na myśli pisząc o gwoździach). Fizjo ma Ci pomóc, a nie dodatkowo uszkodzić :)
    On nie jest typowo od ciężarnych, ale no ma mega opinie i tam widzę dużo metod itp, a ja już jestem zdesperowana.... serio to dwa tygodnie temu się zaczęło i nasila się z każdym dniem...

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Agata.90 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa_90 wrote:
    DeLaCruz zazdro szyjki!

U mnie 3cm, schodziłam z luteiny, która miałam ze względu na plamienia w I trymestrze, ale ze względu na szyjkę została utrzymana.

Agata.90 kurcze, to nie fajnie :( ale ostatecznie w którym tygodniu urodziłaś?
    Oby tym razem było inaczej! Mam nadzieję, że i u mnie szyjka da radę 💪

Szyjka w 28 tyg 1,5 cm,minimalne ,skurcze.Dostalam zastrzyk na płucka dla dziecka wtedy i byłam podłączona przez 3 dni pod kroplówkę Non stop z Atosibanem i uspokoiły się skurcze,a szyjka wydłużyła się na 2,5 cm.Do końca ciaY praktycznie leżałam.Urodzilam w 38😁😀Obybteraz tez sie synio nie spieszył na swiat

Różowa_90 lubi tę wiadomość

3jgx6vgcmb2exnhl.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    On nie jest typowo od ciężarnych, ale no ma mega opinie i tam widzę dużo metod itp, a ja już jestem zdesperowana.... serio to dwa tygodnie temu się zaczęło i nasila się z każdym dniem...

To inaczej- jak przy umawianiu fizjo Ci nie powie, że ciężarnych się nie chwyta, to na spokojnie, idź :) to jest trochę jak z osobą po chorobie nowotworowej, bardzo dużo fizjo, jak słyszy, że ciąża albo stan po chemii itp, to z marszu mówią, że się nie podejmują. Jeśli ten Twój nie ma problemu, to znaczy, że z niejedną ciężarną pracował, tym się nie stresuj 😉

puszek369 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie jak często robicie badania moczu i morfologię? Badacie poziom witaminy D lub żelazo? Ostatnio natknęłam się informacje, że powinno się to badać raz w miesiącu. Ja miałam badana morfologię i mocz raz na początku ciąży i do tej pory nic. Wizytę mam 14 marca i nie miałam zleconych rządnych badań i zastanawiam się czy to jest na pewno dobrze. Czytałam wiele historii gdzie kobiety poroniły przez infekcje czy za niski poziom witaminy D3. Zaskoczona jestem też, że wiecie jaka macie długość szyjki. Mi doktorka nigdy nie mówi jaka jest długość :)

ckais65gzcoqvzes.png

Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam badać przed każdą wizytą standardowo.
    Teraz dodatkowo ferrytyne, miałam problem z żelazem. Sprawdzę też próby, bo miałam z wątroba problem.
    Na szczęście okazało, że moje wyniki moczu wcale nie są złe i tak jak doradztwie dobra dieta i dużo wody.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem z bólem kości ogonowej. Po porodzie odezwało mi się to po paru miesiącach. Czasami wracało, zwłaszcza jak siedziałam na twardym. Teraz wróciło, czasem boli przy długim siedzeniu i siedzeniu na twardym. Zdarza się, że czuje jakby mi tam coś w niej strzelało albo przeskakiwało. Niestety obawiam się, że będzie gorzej co mnie przeraża 🙄 o bólu krzyża nie wspomnę ..

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sylvka, to chyba zbadam sobie na własną rękę to. Dziwne tylko że moja lekarka mi tego nie zleciła.. wolałabym żeby spojrzała mi później na wyniki, a nie chce jej potem pokazywac, bo wyjdę na nadgorliwą.

Ja też mam bóle w krzyżu od 1,5 tygodnia j zastanawiam się z czego to wynika.. przecież brzuszka jeszcze nie ma.

ckais65gzcoqvzes.png

Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:49

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:

Ja chodze do fizjo i żyje 😅 Jutro mam wizyte właśnie. U mnie to nie rwa, a przyblokowany staw biodrowo-krzyzowy. Objawia sie to u mnie problemami z chodzeniem i bólem nogi.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Karo_lalala Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Kurczę, nie pamiętam nicka zupełnie, ale co z tymi bliźniakami, co jeden ma podejrzenie wady serca? Dawno się chyba nie odzywała ta dziewczyna? Przypomnicie nick?
    To ja. Jutro mam wizytę u genetyka, we wtorek amniopunkcję.

JaSzczurek lubi tę wiadomość

thgfkw7icaham55v.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Dziewczyny powiedzcie jak często robicie badania moczu i morfologię? Badacie poziom witaminy D lub żelazo? Ostatnio natknęłam się informacje, że powinno się to badać raz w miesiącu. Ja miałam badana morfologię i mocz raz na początku ciąży i do tej pory nic. Wizytę mam 14 marca i nie miałam zleconych rządnych badań i zastanawiam się czy to jest na pewno dobrze. Czytałam wiele historii gdzie kobiety poroniły przez infekcje czy za niski poziom witaminy D3. Zaskoczona jestem też, że wiecie jaka macie długość szyjki. Mi doktorka nigdy nie mówi jaka jest długość :)
    Raz w msc, nie robię Wit d. Czy lekarz robi usg dopochwowo na wizycie? II trymestr to zazwyczaj infekcje psują ciążę, jak się martwisz to warto wymaz pochwy zrobić

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Dzięki Sylvka, to chyba zbadam sobie na własną rękę to. Dziwne tylko że moja lekarka mi tego nie zleciła.. wolałabym żeby spojrzała mi później na wyniki, a nie chce jej potem pokazywac, bo wyjdę na nadgorliwą.

Ja też mam bóle w krzyżu od 1,5 tygodnia j zastanawiam się z czego to wynika.. przecież brzuszka jeszcze nie ma.
    Możesz potem wrzucić wynik, zinterpretuje Ci. Głównie chodzi o sprawdzenie, czy morfologia nie leci za bardzo i płytki plus czy właśnie w moczu nie robi się infekcja

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja chodze do fizjo i żyje 😅 Jutro mam wizyte właśnie. U mnie to nie rwa, a przyblokowany staw biodrowo-krzyzowy. Objawia sie to u mnie problemami z chodzeniem i bólem nogi.
    Uuu,ja jeszcze nie wiem co to dokładnie. Poprostu boli mnie jedna strona od odcinka lędźwiowego promieniuje do prawego pośladka....trochę niżej

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • GabaŻaba Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2022, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z całego serca polecam znaleźć w swojej okolicy dobrego osteopatę od kobiet w ciąży. Wszelkie dolegliwości idą w zapomnienie. Nawet później, takie rzeczy jak zgaga i opuchnięte nogi, wiadomo hormony, ale z większością taki osteopata sobie poradzi! Wiem z doświadczenia 😉

Lexia lubi tę wiadomość

m3sxs65g9htoyqae.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Uuu to ładnie, u mojej córki właśnie w 18 tc poywoerdzili plec i faktycznie szukalam usg z wtedy i widać i ewidentnie w tej ciąży wygląda to inaczej xd. Masz fotkę??

Dlatego wierzę, że teraz już dojrzała coś naprawdę wyraźnie 🙈 niestety nie mam zdjęcia, bardzo żałuję. Nie wiem czemu, ale nie zrobiła też zbliżenia na krok. Ostatnio można było się bardziej przyglądnąć😊 No nic czekamy do połówkowych oby się potwierdziło 😊
    Miałam trzymać język na kłótkę, ale nie wytrzymałam. Mamie wstępnie powiedziałam i małżowi też, ale nikomu pozatym jeszcze nie chce mówić dopóki to będzie nie pewne. Miałam wielkie plany na uroczyste ogłoszenie płci i jak zwykle mi nie wyszło 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 09:08

_Luna_ lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Różowa_90 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_lalala wrote:
    To ja. Jutro mam wizytę u genetyka, we wtorek amniopunkcję.

Trzymamy mocno kciuki!

Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
    2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
    4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
    13.12.21 - jest ♥️!
    25.01.22 - prenatalne 👌 👨‍🦱
    22.03.22 - połówkowe 👌 👨‍🦱
    26.05.22-badanie III trymestru 👌👨‍🦱
    ❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:49

Bunia89 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:

Mocz i morfologię robię przed każdą wizytą (co 4 tyg). Wit D nie robiłam, ale suolementuje przez cały rok.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście nic nie boli. Może to nagroda za to wymiotowanie 😂 w poprzednich ciążach nawet kręgosłup mnie nie bolał.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ