Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
kasha86 wrote:O ja, myślałam, że tą grupę miałyśmy założyć pod koniec ciąży (tak wynikało z rozmowy z tydzień temu) 🙈
Anuszka możesz mi wysłać link do grupy - już zaakceptowałam zaproszenie
Dodatkowo podpytam o inhalator (mamy takiego króliczka ale chce wymienić na inny) - ale taki żeby można było wszystkim inhalować i sterydami i solami itdWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 21:43
kasha86 lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Ja moj może mialam za krótko (zalałam wodą) i nie pamiętalam, żeby świecił tak mocno 🤔
To jaki polecasz, jeśli nie visio?
I nie braun, którego mam teraz i go przeklinam za każdym razem gdy muszę użyć 🙈 Braun świeci mi tak w nocy, że mnie oślepia i nie mogę trafić w ucho. I pika przy mierzeniu. A najgorsze, że pokazuje za każdym razem inną temperaturę 🙄
Szukam czegoś lepszego
Tak naprawdę - zanim córka się urodziła kupiłam polecany termometr geratherm, ale tyle razy mi upadł, że w środku zaczęło coś latać i pomyślałam,
Ze już nie pokazuje dobrze temperatury dlatego się wykosztowalam i kupiłam ten drugi. No i okazało się, że oba pokazują mniej więcej taka sama temperaturę (plus minus 0,3), wiec okazało się, że ten stary dalej działa
Tym nowym często bawi się córka bo tez chce zmierzyć temperaturę i jak jej ten upada to zalewa mnie fala gorąca (bo szkoda mi kasy ;p) .. chyba zostałabym przy tym grrathermMaybelle lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:puszek pamietam, że mówiłaś, że odradzasz smoczki bliss albo frig - które z tych ?
Ja mam zwykły termometr pod pachw Microlife. Jesteśmy zadowolonaMaybelle, Lexia lubią tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Bibsy, ale widzę, że frig to to samo. Nie są to dobre smoczki, puchnie ten kauczuk w buzi , dziecku krzywo ząbki rosną. My mieliśmy lovi.
Ja mam zwykły termometr pod pachw Microlife. Jesteśmy zadowolona
A Frigg sylikonowy?
Tez miałam lovi z córka ale te frig podobają mi się z wyglądu
New Baby
Julia -
PaniHa wrote:Mi też się podobają
Dzięki za polecenie położnej, a skąd masz kontakt do niej? Podeslesz mi proszę?
Najpierw znalazłam położna na jakiejś stronie, potem znalazłam gdzie pracuje i się do niej umówiłam. Byłam fizycznie w tej przychodni i ona tam dała mi swoj nr.
Wysłałam zapro. Dam Ci nr na priv.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 02:27
New Baby
Julia -
Dziewczyny ja też chętnie zapisze się do grupy na fcb.Jak mam to zrobić?Anuszka zaprosiłam cie do przyjaciółek:)*od 2016 starania o dziecko
*Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
*Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
-usunięcie przegrody
-Endometrioza 1 stopnia
*Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
*Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
-04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
*Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
*Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
*Sierpień 2019 badanie kirów
*Styczeń 2020 biopsja endometrium
*Luty 2020 IMSI
-14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
#6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
-sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
-wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
-12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
Listopad 2021 ICSI
18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
Mamy ❄️
13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖 -
hehe, to nie zabrzmi dobrze, ale... nie napisałam w tym wątku chyba ani jednego posta, ale regularnie czytam, czasem coś polajkuję, termin mam na sierpień - kwalifikuję się do grupy na fejsie czy nie bardzo ? przyznaję, że trochę z tego wątku dobrego dla siebie wzięłam - np. w kwestii rozterek dotyczących oczekiwań co do płci dziecka. będzie mi brakowało tego podglądactwa
-
golonat wrote:hehe, to nie zabrzmi dobrze, ale... nie napisałam w tym wątku chyba ani jednego posta, ale regularnie czytam, czasem coś polajkuję, termin mam na sierpień - kwalifikuję się do grupy na fejsie czy nie bardzo ? przyznaję, że trochę z tego wątku dobrego dla siebie wzięłam - np. w kwestii rozterek dotyczących oczekiwań co do płci dziecka. będzie mi brakowało tego podglądactwa
Witaj ☺️ Mam nadzieję, że dalej będziemy mogły tu podglądać i się udzielać, mimo że również jestem na grupie FB liczę, że ten wątek nie umrze śmiercią naturalną ☺️3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:Witaj ☺️ Mam nadzieję, że dalej będziemy mogły tu podglądać i się udzielać, mimo że również jestem na grupie FB liczę, że ten wątek nie umrze śmiercią naturalną ☺️
Tez mam taka nadzieję, bo niedawno dopiero tu trafiłam. Ostatni tydzień był ciężki, dziś wchodzę i widzę że pustki. Do tego jestem z tych co Facebooka nie mają 😂 chyba w końcu muszę założyć bo dużo mnie omija.
Ostatnio jestem z dołowana bo czuje, że baaardzo tyje 😔 a wszystko idzie w tyłek i uda, źle mi z tym bo staram się kontrolować posiłki a i tak jest coraz gorzej… do tego nie wszystko mi smakuje, myślałam ze w drugim trymestrze będzie inaczej. Jajka kiedyś uwielbiałam teraz maja dziwny smak i zapach, podobnie z mięsem. Tez tak macie?[/link] -
ZielonaCytryna Też miałam taki moment, że zaczęłam szybciej tyć, sprawdziłam w kalkulatorze i niby jeszcze się mieściła waga na dany tydzień ciąży, ale w gornych widełkach i bardzo mi to tempo przeszkadzalo, dodatkowo zaparcia i wzdęcia. Obczaiłam dietę cukrzycową, która jest po prostu zdrowym odżywianiem i staram się wiele posiłków dostosować. Najważniejsze to pilnuje tych 4-5 regularnych, zbilansowanych posiłków i dużo wody, póki co, pomoga:)Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️