Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliii czytałam że banan na czczo podobno cuda działa 🤔
vesper lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Różowa_90 wrote:Ja robię USG genetyczne i PAPPE+wolne bhcg na pewno i chce już z wynikiem iść na USG. Waham się nad innymi badaniami, zobaczymy co wyjdzie w tych. Najpierw myślałam, żeby zrobić też od razu NIFTY lub SANCO lub Panorame (musze jeszcze doczytać, które - chociaż podobno najlepiej skonsultować to z genetykiem, ale pewnie będzie ciężko mi się dostać, mieszkam w malym mieście), ale gin mówi, że jak wyjdzie małe ryzyko w USG+ PAPPa, to nie wie, czy jest sens, więc zaczęłam rozmyślać. Z drugiej strony wolałbym mieć wewnętrzny spokój. Także się zastanawiam.
A u Was bez problemu w każdym laboratorium robią PAPPA i wolne Bhcg? Bo zaczęłam szukać u mnie i jest problemRóżowa_90 lubi tę wiadomość
-
vesper wrote:Ja też od początku czuję,że to będzie chłopak ,a partner ,że druga dziewczyna. Założyliśmy się nawet,że ten kto trafi z płcią wybiera imię.
A sprawdzałyście płcie w kalendarzu chińskim??
P.S.ja też pracuje w medycynie, a konkretnie w laboratorium analitycznym
Ja nie wierzę w chiński kalendarz 😉 bo niby jak by to miało działać? Zresztą z dziećmi mi się nie sprawdziło. Chyba, ze ktoś to traktuje jak formę zabawy.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Olliiii wrote:Hej dziewczyny, witam się z Wami nieśmiało to moja 5-ta ciąża, dziecko mam jedno, synka. Datę porodu podam 10.01 po wizycie, bo ostatnio gin nie mogła coś za bardzo pomierzyć malucha 🙈 ale teraz jest mniej więcej 7+0, a poród praaawdopodobnie 19/20 sierpnia 🙂
Przy okazji spytam, czy macie jakieś sposoby na mdłości? I to takie konkretne, które trwaja 24h na dobę. Jestem już psychicznie wykończona, nic nie jem. Przez ostatni tydzień/dwa schudłam 4kg ☹️ nie pomagają migdały, cola, gumy na mdłości, krople na mdłości, zjedzenie czegoś przed wstaniem z łóżka, no po prostu nic..
Nie pocieszę, bo mi pomaga tylko zwymiotowanie 🤷♀️ dopiero wtedy jestem w stanie coś zjesc💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
DeLaCruz wrote:Mi się w poprzednich intuicja sprawdziła. Teraz mam wrażenie, ze będzie chłopak, a co wyjdzie to zobaczymy. Nam bez różnicy 😊
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Olliiii wrote:Hej dziewczyny, witam się z Wami nieśmiało to moja 5-ta ciąża, dziecko mam jedno, synka. Datę porodu podam 10.01 po wizycie, bo ostatnio gin nie mogła coś za bardzo pomierzyć malucha 🙈 ale teraz jest mniej więcej 7+0, a poród praaawdopodobnie 19/20 sierpnia 🙂
Przy okazji spytam, czy macie jakieś sposoby na mdłości? I to takie konkretne, które trwaja 24h na dobę. Jestem już psychicznie wykończona, nic nie jem. Przez ostatni tydzień/dwa schudłam 4kg ☹️ nie pomagają migdały, cola, gumy na mdłości, krople na mdłości, zjedzenie czegoś przed wstaniem z łóżka, no po prostu nic..
Ja od 7go tygodnia mam całkiem podobnie, rano mam ochotę na jakieś jedzenie, później już nie mogę na nie patrzeć, a o jedzeniu to już w ogóle zapomnieć! Staram się po troszku jeść dzielić obiad na 3 części, żeby cokolwiek skubnąć, zmuszam się czasami. Już mnie żołądek od tego wszystkiego boli, a prawie wszystko co zjem to mam zgagę. Ostatnio przed wstaniem z łóżka zjadam 5 chrupek kukurydzianych i nawet mi to troszkę pomaga. I staram się chociaż dużo pić wody, rumianku, pokrzywy, koper włoski, zwykłą czarną ale słabą herbatę. Na początku czułam się świetnie i myślałam, że to od herbaty z imbiru, ale mój lekarz mówi, że to musi przejść samo☹
-
U nas Leonard i Matylda. Przeczucie mówi że Matylda, mąż strasznie by chciał syna.
U nas dzisiaj 10 tydzień się zaczął. A objawy żołądkowe w postaci nudności nie mam. Jestem stanowczym przeciwnikiem takich metod ale zalałam w sylwestra mdłości colą i od tego czasu czuje się wyśmienicie 🤪 dużo jem za to 🤯Malina330 lubi tę wiadomość
-
GabaŻaba wrote:U nas Leonard i Matylda. Przeczucie mówi że Matylda, mąż strasznie by chciał syna.
U nas dzisiaj 10 tydzień się zaczął. A objawy żołądkowe w postaci nudności nie mam. Jestem stanowczym przeciwnikiem takich metod ale zalałam w sylwestra mdłości colą i od tego czasu czuje się wyśmienicie 🤪 dużo jem za to 🤯
Chyba jutro spróbuję coli 🤔
Nie mam przeczucia co do płci, imion też jeszcze nie typowaliśmy. To moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowe, ale bardzo się cieszę 🤗 -
Ostatnio jak myśleliśmy jakie imię to tylko jakieś dziwne nam przychodziły do głowy😅.
Chciałam mieć zawsze syna Michała, a córka miala być zawsze Liwia. Zobaczymy co z tego wyjdzie. -
Mi, na wymioty poranne nie pomaga absolutnie nic :'( nudności cały dzień i tylko po zjedzeniu czegoś jest lepiej, zaraz odzwierciedli to waga... 🙈 A glodna zupełnie nie jestem i gdyby nie te mdłości to bym mogła nic nie jeść.
Co do snów, to mam ich masę i same takie popieprzone, raz ratuje świat, raz erotyczne, raz jakieś zupełnie odjechane, co się w tej głowie dzieje?! 😅
Z imionami mamy mega problem, co mi się podoba to mój odrzuca, a co Jemu to ja odrzucam.Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Ja mam wybrane imię dla chlopca- Aleksander, chociaż trochę mi przeszkadza że jest takie popularne ostatnio. A dla dziewczynki mam problem... Musi być na A. Wszyscy mamy imiona na A, dodatkowo nazwisko na H i jesteśmy taka hahaha+ha rodzinka 🤣
vesper, Różowa_90, Flame1991, Mommy2, DeLaCruz, megson91 lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
nick nieaktualnyU nas z wyborem imienia taka sama sytuacja jak u Rózowej 😆 dodatkowo przez to, że pracuję z dziećmi większość imion mi się kojarzy i to nie zawsze pozytywnie😂. Mieliśmy duży problem z wyborem imienia dla pierwszego dziecka, dla drugiego nie wiem co znajdziemy...
Chyba załapałam jakąś infekcja intymną. Czuję swędzenie i odczowam kłucia w pochwie. Nie wiem czy to od tego pobolewa mnie brzuch czy od rozciągania się.
-
Lili90 wrote:U nas z wyborem imienia taka sama sytuacja jak u Rózowej 😆 dodatkowo przez to, że pracuję z dziećmi większość imion mi się kojarzy i to nie zawsze pozytywnie😂. Mieliśmy duży problem z wyborem imienia dla pierwszego dziecka, dla drugiego nie wiem co znajdziemy...
Chyba załapałam jakąś infekcja intymną. Czuję swędzenie i odczowam kłucia w pochwie. Nie wiem czy to od tego pobolewa mnie brzuch czy od rozciągania się.
Mam podobnie, też pracuję z Dziećmi 😁😁