Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz do którego chodziłam zawsze brał 100 a teraz ma taki dziwny cennik wizyta 150zl wizyta w przeciągu 2 tyg 100 zł.
Byłam teraz na wizycie która mieściła się w dwóch tygodniach i skasował 150...🤔do tego nastraszył i stwierdziłam że nie po to mam pakiet w luxmed za którego co mce idą składki żeby teraz dodatkowo bulić i stresować się, bo sprzęt to ma taki sam od x lat i pracuje w szpitalu moim zdaniem najbardziej syfiatym, zaniedbanym i bez empatii. Gdzie umrzesz z brudu i z głodu najpierw a potem z zaniedbania lekarzy. -
PaniHa wrote:a ile u was kosztuje to USG pierwszego trymestru z Pappa? Najtaniej jak znalazłam u nas to 600
-
Karoola wrote:A czemu przez hashimoto? Ja też mam może skorzystam 😁 ale mi nikt nie proponował darmowych...
Też się zdziwiłam, bo ta informacja padła zaraz na pierwszej wizycie. Niekontrolowane hashi może wpłynąć na występowanie wad rozwojowych u dzieci, stąd można to podciągnąć pod wskazanie do darmowych prenatalnych. Mój lekarz sam z tym wyszedł. Pytałam też koleżanki z hashi (inne miasto, inny lekarz) i ona też "dzięki" hashi dostała skierowanie i nie płaciła ani za prenatalne, ani za połówkowe 😉 dopytaj, bo jednak to spora kasa...👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Lexia wrote:Też się zdziwiłam, bo ta informacja padła zaraz na pierwszej wizycie. Niekontrolowane hashi może wpłynąć na występowanie wad rozwojowych u dzieci, stąd można to podciągnąć pod wskazanie do darmowych prenatalnych. Mój lekarz sam z tym wyszedł. Pytałam też koleżanki z hashi (inne miasto, inny lekarz) i ona też "dzięki" hashi dostała skierowanie i nie płaciła ani za prenatalne, ani za połówkowe 😉 dopytaj, bo jednak to spora kasa...
Może dlatego mogłam mieć te badania za darmo hm w sumie położna tego nieuzasadniła a ja nie dopytywałam bo myślałam że to normalne, że prenatalne są za darmo. -
Wiecie co, zawsze można chodzić na NFZ - tam jest na darmo.
Troszkę nie rozumiem tego marudzenia. Ja płacę za kompetencje, sprzęt, usg co chwilę, poczucie bezpieczeństwa i wiedzę.
Wiadomo, że wszystko idzie nie miłosiernie w górę. Prąd, woda, jedzenie. Ale akurat co do sposobu prowadzenia ciąży mamy wybór.
MDeLaCruz, Malina330, Bunia89, puszek369, Różowa_90, megson91, golonat lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
A co do prenatalnych to w ogóle mam dylemat, co one zmienia... W razie co w Polsce nie ma za bardzo wyboru... Nie macie takich myśli?Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola wrote:A co do prenatalnych to w ogóle mam dylemat, co one zmienia... W razie co w Polsce nie ma za bardzo wyboru... Nie macie takich myśli?
Nie. W razie wady wyjadę tam, gdzie legalnie zabieg będę mogła zrobić. Żaden chory rząd nie zmusi mnie do urodzenia chorego dziecka.antonna, Różowa_90, Felinka94, megson91, bridagues, Ani0nka, salenne, kasha86 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
-
Sylvka wrote:U nas też wszystko dobrze po wizycie. Maluch ma 2,5 cm i serce bije ponad 150 ud/ min🥳
Nasze Maluchy są na tym samym etapie, kiedy idziesz na prenatalne? Nie wiem jak wyliczyć ten idealny momentCóreczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Maybelle wrote:Dzięki prenatalnym można wykryć wady serca na bardzo wczesnym etapie i dzięki temu dziecko uratowac gdy się urodzi.
Innych badań nie robię, bo czy zdrowe, czy chore, to dalej moje dziecko. Nie zabijam
Mam takie samo zdanie. -
Ja osobiście też bym nie mogła dokonać aborcji, ale myślę że każda powinna mieć prawo wyboru. Sama jestem niepełnosprawna i wiem jak to wygląda od drugiej strony. Moi rodzice od państwa nigdy pomocy nie mieli o wszystko musieli walczyć. Mama przeze mnie nie mogła pracować bo się mną opiekowała a dostawała marne grosze na mnie. Jak podjęła dorywczo na czarno pracę to zabrali jej wszystkie zasiłki na mnie. Niestety nasze państwo ani chorym dzieciom ani ich rodzinom nie pomaga.
Lexia, Różowa_90, Malina330 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dziewczyny to powinny być decyzję matki. Nikt nie powinien zmuszać do rodzenia chorych dzieci. Niestety w naszym społeczeństwie ludzie wytykają Rodziców palcami zamiast pomóc. Ktos pyta czy wziąć dziecko na spacer? Pamiętajmy też o wadach letalnych, dla organizmu jest to duże obciążenie, jeszcze skończy się cc przez co mama będzie mogła mieć problem z kolejna ciąża. Jednak to tylko wybór matki, jeżeli vhce urodzić to powinna mieć świetne warunki, aby móc się przywitać i pożegnać z takim dzieckiem w godności. Ja byłam przy zgonach chorych dzieci zaraz po porodzie, przy terminacjach też, wierzcie mi dla mamy to są potwornie ciężkie decyzję, ale to ich decyzję. Ja sama przeżywałam i pamiętam niektóre sytuację.
Lexia, Lili90, antonna, Mommy2, Karoola, Różowa_90, megson91, Malina330, golonat lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaroola wrote:A co do prenatalnych to w ogóle mam dylemat, co one zmienia... W razie co w Polsce nie ma za bardzo wyboru... Nie macie takich myśli?
Mommy2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Puszek aż mi się zrobiło ciężko na sercu jak sobie to zobrazowalam. Podziwiam Cię, że umiesz się z tym zmierzyć a przede wszystkim, że wspierasz te matki w przeróżnych sytuacjach ściskam
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Jako fizjo dziecięca, która na co dzień ma do czynienia z dzieciakami, które mają problemy, trochę wiem, z czym to się je. Jak to wygląda po porodzie, jak bardzo państwo ma potem totalnie gdzieś to, czy i jak radzisz sobie z chorym dzieckiem, czy masz za co je rehabilitować, inwestować w potrzebny sprzęt i specjalistów. Wielu rodziców też otwarcie mówi, że miało być tak prosto, że ten ZD to miało być wesołe i wiecznie uśmiechnięte dziecko... A rzeczywistość nagle nie jest taka różowa.
Ale to powinna być decyzja rodziców i nikogo więcej. Bo to rodzice będą musieli się z chorobą dziecka zmierzyć i walczyć z tym chorym systemem, własnymi emocjami i wszystkimi przeciwnościami po drodze, nierzadko rezygnując całkiem z siebie, swojej pracy, nie wspominając o marzeniach i pasjach, czy starszym rodzeństwie.Felinka94 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
-
nick nieaktualnyMommy2 wrote:Miewam nudności, zdarzało mi się wymiotować, ale najczęściej mnie mdli, do tego doszedł ból piersi.
-
Lili90 wciąż jestem pełna obaw. To zabawne, ale jak mnie mdli i wymiotuje to jestem spokojniejsza bo przynajmniej czuję, że jestem w ciąży i mam wtedy nadzieje, że jest ok.
Kiedy masz najbliższa wizytę? Ja w poniedziałek, po tych wizytach na pewno bedziemy spokojniejsze o maleństwa. -
Mommy2 wrote:Lili90 wciąż jestem pełna obaw. To zabawne, ale jak mnie mdli i wymiotuje to jestem spokojniejsza bo przynajmniej czuję, że jestem w ciąży i mam wtedy nadzieje, że jest ok.
Kiedy masz najbliższa wizytę? Ja w poniedziałek, po tych wizytach na pewno bedziemy spokojniejsze o maleństwa.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak.