Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na szczęście bóle miałam okresowe i poszło szybciutko, wywoływany miałam poród przez cukrzyce ale cudownie go wspominam. 4 godzinki i syn był na świecie ❤️
-
antonna wrote:@Puszek369 i jak to jest, ze woda ma pomagac na bol, a ja z moimi krzyzowymi jeszcze bardziej umierałam w wodzie niz poza prysznicem/wanną? 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 16:40
-
Nawał to było najgorsze i ten spadek nastroju. Gdyby nie to, że jestem położną i mój maz dal mi mega wsparcie to rzuciłabym KP. Serio jeździłam badać kal małej, że może jakaś nietolerancja laktozy wyjdzie duża i może będę miala powód do odstawienia. Oczywiście że względu ma dziecko tylko galaktozemia jest przeciwwskazaniem do KP, ale naprawdę chciałam to rzucić. Karmiłam rok. Jak coś super wkładki-moim zdaniem najlepsze to logo elegance czy cos takiego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 17:25
-
Maybelle wrote:Krzyżowe są ogólnie paskudne Też je mialam przy córce. Masakra. Tylko ZZO przyniosło ulgę
No wlasnie. Bede myslec jak sobie z nimi poradzic nastepnym razem, bo byl dramat 😅 przeoraly mnie porzadnie 🙈
A co do pologu to ja akurat znioslam dobrze. Nie odczulam spadku nastroju, burzy hormonow itp Chociaz oczywiscie nie jest to moj ulubiony okres w życiu 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 17:40
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyantonna wrote:@Puszek369 i jak to jest, ze woda ma pomagac na bol, a ja z moimi krzyzowymi jeszcze bardziej umierałam w wodzie niz poza prysznicem/wanną? 🙈
-
Dokładnie dziewczyny poród to pikus ja się tez znakomicie przygotowałam a pierwsze pół roku z dzieckiem to kompletna masakra baby blues problemy z kp kolki no tragedia ale teraz już wiem co mnie czeka
-
antonna wrote:No wlasnie. Bede myslec jak sobie z nimi poradzic nastepnym razem, bo byl dramat 😅 przeoraly mnie porzadnie 🙈
A co do pologu to ja akurat znioslam dobrze. Nie odczulam spadku nastroju, burzy hormonow itp Chociaz oczywiscie nie jest to moj ulubiony okres w życiu 🙈
Piona. Krzyżowe przy dwóch porodach, także nie liczę na to, że teraz będzie lżej 😂 jakby mnie ktoś kołem łamał. Mi trochę pomagało jak mąż z całej siły naciskał z boku na talerze kości biodrowych. Brzuch mnie w ogóle nie bolał, tylko te plecy. Parte to była ulga, mimo, że trwały sporo ponad godzinę.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
DeLaCruz wrote:Piona. Krzyżowe przy dwóch porodach, także nie liczę na to, że teraz będzie lżej 😂 jakby mnie ktoś kołem łamał. Mi trochę pomagało jak mąż z całej siły naciskał z boku na talerze kości biodrowych. Brzuch mnie w ogóle nie bolał, tylko te plecy. Parte to była ulga, mimo, że trwały sporo ponad godzinę.
Ja brzucha tez nie czulam 🤷♀️ Maz uciskal z calej sily, az mialam siniaki potem, do tego tens na maxa i muzyka w sluchawkach na maxa 🙈 No wlasnie, te parte mnie tez nie bolaly o dziwo 🙈 Ja mam tylozgiecie macicy i tez przy obu porodach mialam krzyzowe, więc teraz tez na pewno mnie nie omina. Dlatego zaluje, ze mi tego ZZO nie dali. Juz proponowalam, ze jak nie chca mi dac ZZO to niech mnie czyms porzadnie zdziela w glowe, zebym chociaz na chwile stracila przytomnosc 🤣 Ale nie bylo chętnych 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 18:02
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Mam pytanie do dziewczyn, które miały wczesnuej, albo mają w tej ciąży cukrzycę ciążową. Czy przed ciążą miałyście jakieś problemy z zaburzoną gospodarką węglowodanową?
Wiem, że moja gospodarka węglowodanowa nie jest najlepsza. Do niedawna byłam na diecie niskowęglowodanowej i było mi z tym dobrze, ale półtora tygodnia temu nagle odrzucilo mnie od prawie wszystkiego. Nie jestem w stanie jeść warzyw, mięsa, większości nabiału i ogólnie moja dieta jest w rozsypce. W zasadzie w ogóle nie mam apetytu i wciskam coś w siebie tylko z rozsądku, ale jem zdecydowanie za mało.
Na domiar złego, głównie są to kanapki z serem białym i czasem jakiś owoc albo ogórki kiszone, bo tylko to mi w miarę smakuje. I teraz boję się, że taką "dietą" doprowadze się do cukrzycy ciążowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 18:12
-
antonna wrote:Ja brzucha tez nie czulam 🤷♀️ Maz uciskal z calej sily, az mialam siniaki potem, do tego tens na maxa i muzyka w sluchawkach na maxa 🙈 No wlasnie, te parte mnie tez nie bolaly o dziwo 🙈 Ja mam tylozgiecie macicy i tez przy obu porodach mialam krzyzowe, więc teraz tez na pewno mnie nie omina. Dlatego zaluje, ze mi tego ZZO nie dali. Juz proponowalam, ze jak nie chca mi dac ZZO to niech mnie czyms porzadnie zdziela w glowe, zebym chociaz na chwile stracila przytomnosc 🤣 Ale nie bylo chętnych 🙈
Jak rodziłam syna to też rzuciłam hasło, żeby mnie walnęli w łeb 😱😂 na serio, chciałam wtedy umrzeć 🙊 z córką na szczęście miałam zzo💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Jak tak was czytam to czuję przerażenie 😳😅
Puszek dziękuję że udostępniłaś tak wiele cennych informacji czytam książkę o ciąży porodzie i połogu, chce też iść do szkoły rodzenia ale fajnie jest zaczerpnąć wiedzy u źródła już trochę wcześniej
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Jak tak was czytam to czuję przerażenie 😳😅
Puszek dziękuję że udostępniłaś tak wiele cennych informacji czytam książkę o ciąży porodzie i połogu, chce też iść do szkoły rodzenia ale fajnie jest zaczerpnąć wiedzy u źródła już trochę wcześniej
Ale my to tak wiesz, z humorem 😅 Pomyśl, ze mimo tego co piszemy zdecydowalysmy sie urodzic kolejne dzieci, wiec nie wydarzylo sie nic, czego sie nie dalo przeżyć 😁Ani0nka, Malina330, DeLaCruz, Felinka94 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021