X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ja miałam ciągły zapis ktg, ale mogłam zmieniać pozycje. Nawet w wannie byłam z ktg. Także mega :D
    Ja tez mialam ciagle KTG, w sumie takie sa chyba wytyczne, nie? Niestety bezprzewodowe nie dzialalo i bylam na kablu. Ale pod prysznic mi sciagaly. Ja duzo lezalam, bo dziecko bylo jakos nie tak ulozone i polozna chciala, zeby sie przekrecilo.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Nie zgodzę się, 12 tygodni to według mnie późno, jeśli o przegląd chodzi. Najpóźniej osobiście poszłabym do 6 tygodnia życia. W 3 miesięcu może już być utrwalona asymetria tak na prawdę...
    I nie zgodzę się, że Vojta dla poważniejszych problemów. Tak na prawdę to Vojta stworzył najlepszy system do badania dzieci już od narodzin- obserwacja aktywności spontanicznej, reakcji odruchowych oraz zawieszeń posturalnych. W Bobathach tego nie ma, jest jedynie obserwacja aktywności spontanicznej i ewentualnie, jak fizjo dobry, to sprawdzi odruchy. Ja jestem zdecydowanie team Vojta, efekty są o wiele szybciej 😉
    A Ty jestes fizjo, nie? Zapomnialam z kim dyskutuje 😅 Ja akurat chodzilam po 12 tz, ale pediatra tez powazniejsze sprawy wylapie i nie widziala asymetrii ani nic niepokojacego. Ja patrze na Vojty tylko z perspektywy matki, czyli ile dziecko bedzie plakac na wizycie 😅

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cc konieczny ciagly monitoring.

Przykro mi, że taka miałaś sytuację z KP i z podejściem personelu. Ja zawsze starałam się wytłumaczyć jak wygląda fizjologia laltacji (normalne w pierwszych dobqch wiszenie dziecka przy piersi) proponowałam.pomoc, jednak jeśli chciała.odpoczac przespać się to mm było wyjściem. Jak mama nie chciała wcale KP To też nie dyskutowałam, bo to bez sensu, dawałam mm. Jeżeli będziesz spokojniejsza to zaopatrzyć się w mm,

Lili90 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A Ty jestes fizjo, nie? Zapomnialam z kim dyskutuje 😅 Ja akurat chodzilam po 12 tz, ale pediatra tez powazniejsze sprawy wylapie i nie widziala asymetrii ani nic niepokojacego. Ja patrze na Vojty tylko z perspektywy matki, czyli ile dziecko bedzie plakac na wizycie 😅

Jestem fizjo dziecięcą :) i cóż, po raz kolejny się nie zgodzę- mało jest pediatrów, którzy wyłapią niuanse. A z poważnymi raczej odeślą do neurologa. Rozwój ruchowy dzieci zostawiłabym fizjoterapeutom, a choroby, szczepienia itp- pediatrom. Niech każdy zajmuje się tym, w czym się kształcił i jest dobry 😉

Co do płaczu, to można dyskutować. Są dzieci, które płaczą tak czy siak, są takie, które nie płaczą. Osobiście wolę dziecko wyprowadzić szybciej z problemów, niż "bujać się" X miesięcy lub lat. Ale wiadomo, rodzic decyduje 😉 dobra Vojta to zauważalne efekty nawet po jednej sesji.

puszek369, antonna lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
    06.11.24: wizyta
    preg.png
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała żeby przy CC mi jajowód podwiązali jednego nie mam ... Nie chcę więcej dzieci mąż też nie chce tabletek antykoncepcyjnych nie mogę brać i wogole hormonów...

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Po cc konieczny ciagly monitoring.

Przykro mi, że taka miałaś sytuację z KP i z podejściem personelu. Ja zawsze starałam się wytłumaczyć jak wygląda fizjologia laltacji (normalne w pierwszych dobqch wiszenie dziecka przy piersi) proponowałam.pomoc, jednak jeśli chciała.odpoczac przespać się to mm było wyjściem. Jak mama nie chciała wcale KP To też nie dyskutowałam, bo to bez sensu, dawałam mm. Jeżeli będziesz spokojniejsza to zaopatrzyć się w mm,
    Mnie też spotkał problem z karmieniem, niby położna sprawdziła ze mi coś z cycków leci i spoko..
    A okazało się że nic nie leci i 2 dni moja córka nie jadła, krytycznie spadła z wagi, ciągle płakała, nikt nie pomagał mi... W końcu powiedziałam że ona chyba się nie najada.. Zważyli ją przed jedzeniem i po i rzeczywiście okazało się że nie mam mleka... Gdybym ja na to nie wpadła to nie wiem co by się zadziało....

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ogólnie porod i połóg miałam traumatyczny, ale na tym etapie ciąży w ogóle o tym nie myślę...
    Chyba przez poprzednie poronienie, myślę tylko aby minęło 12 tyg bezpieczny, później 24 tyg itp.

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:
    Mnie teraz maluch też nie oszczędza 🤢 w ciąży z Hania kilka razy mnie mdliło, a teraz jak zaczęło pod koniec 5tygodnia, tak nie puszcza🙈 dzień w dzień. Po cichu myślę że może teraz chłopak będzie 😂😂

U mnie z każdą ciąża trochę lżej z mdłości ami. W pierwszej wymiotowałam do 25tyg, w drugiej rtlko do 15tyg,a teraz od 2 dni tylko mdłości bez wymiotów. Mam nadzieję, że nie zapeszę 🙈

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja tez mialam ciagle KTG, w sumie takie sa chyba wytyczne, nie? Niestety bezprzewodowe nie dzialalo i bylam na kablu. Ale pod prysznic mi sciagaly. Ja duzo lezalam, bo dziecko bylo jakos nie tak ulozone i polozna chciala, zeby sie przekrecilo.

Ja też na kablu, bo akurat bezprzewodowe było zajęte. Tylko do wanny dostałam jakieś inne

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poród miałam wywoływany, calutki w jednej pozycji ale na szczęście szybki i że znieczuleniem, które przyspieszyło akcje. Mam nadzieję że będzie przynajmniej tak samo albo i lepiej :) współczuję Wam takich trudnych doświadczeń. Na razie staram się nie myśleć o porodzie, podejdę znowu do tego zadaniowo chodzi kondycję mam dużo słabsza niż 3 lata temu a dziecko musili mi pomóc wyciskać więc no.... Zobaczymy 🙈
    Ja na razie się nakręcam na karmienie. Poprzednio karmiłam 14 miesięcy. Miałam zatkany kanalik i zastój minimum raz na tydzień. Męczyło mnie to strasznie. Teraz wiem że przy starszej córeczce nie pozwolę sobie na takie stany i już sobie powiedziałam że po trzeciej takiej akcji koniec karmienia.

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Jestem fizjo dziecięcą :) i cóż, po raz kolejny się nie zgodzę- mało jest pediatrów, którzy wyłapią niuanse. A z poważnymi raczej odeślą do neurologa. Rozwój ruchowy dzieci zostawiłabym fizjoterapeutom, a choroby, szczepienia itp- pediatrom. Niech każdy zajmuje się tym, w czym się kształcił i jest dobry 😉

Co do płaczu, to można dyskutować. Są dzieci, które płaczą tak czy siak, są takie, które nie płaczą. Osobiście wolę dziecko wyprowadzić szybciej z problemów, niż "bujać się" X miesięcy lub lat. Ale wiadomo, rodzic decyduje 😉 dobra Vojta to zauważalne efekty nawet po jednej sesji.

To jeszcze nam tu tylko ginekologa brakuje do kompletu najważniejszych dla nas specjalistów 🙈 Dobra to juz nie gadam głupot 🤣

Maybelle, DeLaCruz, bridagues lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaŚ wrote:
    Ja bym chciała żeby przy CC mi jajowód podwiązali jednego nie mam ... Nie chcę więcej dzieci mąż też nie chce tabletek antykoncepcyjnych nie mogę brać i wogole hormonów...
    Ale to chyba nie w Polsce co? 🤭 Bo tu chyba kobietom nie wolno decydowac o swoich jajowodach, chyba ze cos sie zmienilo

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Mommy2 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc. Sam poród był do zniesienia. Od momentu pionizacji do powrotu do momentu wyjścia ze szpitala to był jeden wielki DRAMAT, ale nie chce do tego wracać.
    Nie mogę jeszcze mysleć o porodzie bo bardzo boję się poniedziałkowej wizyty. Nie zamartwiam się, wierzę że będzie dobrze, ale na ta chwilę nawet nie porafię się cieszyć tą ciążą bo wciaż czekam na poniedziałek ❤

Przykro mi że macie ciężkie przeżycia związane z porodem i z połogiem, zyczę Wam żeby te ciąże były nudne a porody szybkie i ze znieczuleniem 😘
    Jeśli chodzi o połóg to wszystko zależy od tego jak się do nigo przygotujemy, takie jest moje odczucie.
    Im wiecej o nim wiemy tym łatwiej przez niego przejść.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Ja poród miałam wywoływany, calutki w jednej pozycji ale na szczęście szybki i że znieczuleniem, które przyspieszyło akcje. Mam nadzieję że będzie przynajmniej tak samo albo i lepiej :) współczuję Wam takich trudnych doświadczeń. Na razie staram się nie myśleć o porodzie, podejdę znowu do tego zadaniowo chodzi kondycję mam dużo słabsza niż 3 lata temu a dziecko musili mi pomóc wyciskać więc no.... Zobaczymy 🙈
    Ja na razie się nakręcam na karmienie. Poprzednio karmiłam 14 miesięcy. Miałam zatkany kanalik i zastój minimum raz na tydzień. Męczyło mnie to strasznie. Teraz wiem że przy starszej córeczce nie pozwolę sobie na takie stany i już sobie powiedziałam że po trzeciej takiej akcji koniec karmienia.
    Witaj w klubie zatkanych kanalików raz w tygodniu :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Różowa_90 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ale to chyba nie w Polsce co? 🤭 Bo tu chyba kobietom nie wolno decydowac o swoich jajowodach, chyba ze cos sie zmienilo

Też uważam, że to jest w Polsce chore. Babka nie może decydować, a facet bez problemu może zrobić wazektomie :(

DeLaCruz lubi tę wiadomość

Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
    2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
    4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
    13.12.21 - jest ♥️!
    25.01.22 - prenatalne 👌 👨‍🦱
    22.03.22 - połówkowe 👌 👨‍🦱
    26.05.22-badanie III trymestru 👌👨‍🦱
    ❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie tez tyle razy zatkany kanalik no słabo :/ ale ponad 2 lata udało się :) później tylko wielki problem z odstawieniem 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 15:42

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 00:50

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 00:50

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pokarmu tyle o ile, nigdy nie użyłam nawet wkładki ale też nic nie potrafiłam ściągnąć laktatorem, 15 ml w pół godziny i kapki wiecej

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa_90 wrote:
    Też uważam, że to jest w Polsce chore. Babka nie może decydować, a facet bez problemu może zrobić wazektomie :(
    Bo w Pl pozbawienie życia i możliwości płodzenia jest karalne. Wazektomia teoretycznie oderacalna i a tej podstawie robią

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ