💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny melduję się i ja po wizycie bałwanek ma już prawie 3 cm do tego machał mi rączką wszystko w porządku,są 2 rączki i 2 nóżki kolejna wizyta 26 czerwca ale wcześniej 19 prenatalne podałabym tu zdj ale nie wiem jak Gratuluje tez innym wizyt
Majorka ja niestety przeszłam ciąże pozamaciczną i wtedy nie było widać na usg żadnego nawet najmniejszego pęcherzyka a u ciebie coś tam widać także głowa do góry beta niestety nie jest wyznacznikiem w tym przypadku, u mnie wzorcowo cały czas rosła aż do ostatniego momentu czyli pobrania badania w szpitalu przed operacją..
AdB ja biorę acard - w poprzednich ciążach 1x + do tego zastrzyki, z racji, że w tej nie mogę brać zastrzyków ( uczuliło mnie na wszystkie) dostałam 2x acard jest on dawany profilaktycznie teraz by nie doszło do zakrzepów które często są przyczyną wczesnych poronieńKateHawke, juudi, *Agape*, Ewelka85, Majorka, Marta..a, Suszarka, Adna, AbD, EwaS87, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
Marcelina715 wrote:Cześć!
Melduję się po wizycie. Młody człowiek ma już prawie dwa centymetry. Widać było maleńkie rączki, nóżki i pępowinkę. Cudo! Niesamowicie jest zobaczyć coś takiego. Ginekolog założyła mi kartę ciąży i umówiła na badania prenatalne na koniec czerwca.juudi lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Witaj Malwas! 😍 Gratuluję! Bardzo się cieszę że okruszek ci rośnie 💕 Naturals czy wracałaś po śnieżynkę? (Przepraszam, nie pamiętam czy miałaś jakieś na zimowisku) Mi lekarz nie badał właśnie d-dimerow ani anty-Xa (chyba tak to się nazywa) i to był błąd a ja byłam ciemna z tego więc nie zwracałam uwagi. I w 40+1 (na szczęście w szpitalu) dostałam krwawienia i na szybko mnie cięli - straciłam 1,5L krwi. Nie napisali powodu krwotoku w dokumentach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 23:40
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Cześć kochane!
Witam się z Wami na świeżo, wczoraj ujrzałam dwie kreseczki w cyklu któremu nie dawałam szans ponieważ:
-byliśmy z synkiem na piersi (syn 15 mies)i choć ciąża wtedy to jedynie 40-50%szans to nie wierzyłam, że to możliwe w moim przypadku
-poprzednie starania o synka trwały prawie 2 lata i jedno poronienie zmieniło mój pogląd na moją płodność
-testowałam 4x-dzień przed@,w dniu@,dwa dni po@ i 4dni po@ i wszystkie testy wykazały biel wizira
Niemniej czułam się fatalnie, zasypiałam w miejscu, brak sił i zadyszka więc poleciałam pobrać krew w kierunku anemii (co moim zdaniem było powodem braku @)-wcześniej cykle zawsze regularne.Umówiłam też wizytę u gina i ten robiąc USG przekonywał już mój mocno zwątpiony mózg ,że ciąża jak najbardziej możliwa i pod koniec tego tygodnia mam testować.@ nie przyszła więc obsikałam kolejny test bez emocji zła na tą durną krowę że nie przyłazi a ja już chcę zacząć nowy cykl przecież a tu zonk!i już wiadomo że to nie anemia tylko kresek się wkręcał i matce siły odebrał-a.
Aha i jakby nie patrzeć podwójny szok neo to był nasz pierwszy cykl starań o 3 dziecko(mam jeszcze starszą córkę która ma 11 lat i bardzo mi pomaga przy braciszku)
Ciąża z późnej owulki na to wychodzi, także dzisiaj czekam na betę i zobaczymy....
Mamba91, Marta..a, angelika1995, Ewelka85, Suszarka, KateHawke, Kalina555, Marcelina715, bella88, Kinaa, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
Witaj Kania, spokojnej ciąży 😊
Laski jak Wasze kręgosłupy? U mnie w dzień jako tako ale po nocy to istny dramat, ledwo się ruszam 🤦♀️
Spokojnego weekendu, u Nas jak zawsze pogoda się właśnie zepsuła 🙄 -
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Mi lekarz kazał brać Acard 75 jedną tabletkę. Mówił że do 30-któregoś tygodnia. Ja mam mutacje hetero MTHFR i PAI a w poprzedniej ciąży brałam też heparynę - w tej że względu na zakończenie ciąży nie chcę jej przyjmować a i lekarz ma podobne zdanie. Będziemy kontrolować wyniki w trakcie ciąży.
-
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Witaj Malwas! 😍 Gratuluję! Bardzo się cieszę że okruszek ci rośnie 💕 Naturals czy wracałaś po śnieżynkę? (Przepraszam, nie pamiętam czy miałaś jakieś na zimowisku) Mi lekarz nie badał właśnie d-dimerow ani anty-Xa (chyba tak to się nazywa) i to był błąd a ja byłam ciemna z tego więc nie zwracałam uwagi. I w 40+1 (na szczęście w szpitalu) dostałam krwawienia i na szybko mnie cięli - straciłam 1,5L krwi. Nie napisali powodu krwotoku w dokumentach.
-
nick nieaktualny
-
witam. Jestem dopiero w 5 tc tzn powoli go koncze (4+5) , pierwsza wizyta 9 czerwca. Beta po 48 h przyrosla mi o 145% . Termin wg aplikacji mam gdzies na 2 lutego 2021 ale bede miec cc tak jak przy pierwszej ciazy , wiec pewnie zrobia mi pare dni wczesniej . Cykle mam 33 dniowe ale znajac mojego lekarza to obliczy mi termin jakbym miala 28 dniowe takze termin wyjdzie gdzies na 29/30 stycznia , zobaczymy co wyjdzie na usg bo poprzednio termin byl idealny, tzn dwa dni przed urodzilam przez cc ale przez brak postepu porodu a 9 stycznia mialam regularne skurcze ale slabe
Suszarka, Mamba91, Marta..a, Marcelina715, Ewelka85 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Cześć dziewczyny, witam nowe mamusie
Jak się dzisiaj czujecie? Mnie dzisiaj mama pyta rano jak się czuję, mówię że całkiem nieźle. Poszlam umyć zęby i po minucie już byłam nad toaletą. Także nie chwal dnia przed zachodem słońca 🤣
Jeśli chodzi o bóle krzyża to ja nie mam jeszcze, jak dłużej coś porobie albo się zdenerwuje to boli mnie brzuch idziemy dzisiaj na urodziny do kolegi męża, mam nadzieję że nie zwymiotuję tam. Schudłam 1.5 kg...ale wiem że nadrobię więc się nie przejmuję 😃
Dziewczyny z mdłościami próbujcie jeść banany. Wczoraj zjadłam trochę na siłę bo moja przyjaciółka mi poleciła i naprawdę wielka ulga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 10:53
Ewelka85 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Edyciak wrote:A ile czasu przed porodem zażyłaś heparynę? Po 12 godzinach od zastrzyku już jej nie ma w organizmie.. co innego Acard. Kiedy przed porodem odstawiłaś Acard?
-
Malwas wrote:O matko , no to miałaś przeżycia, bardzo współczuję... Najważniejsze, ze dziecko rośnie zdrów. Dobrze w takim razie, ze jestes na samym acardzie. Ja sama nie wiem, co mam zrobić. Boję się cokolwiek inaczej niz poprzednio, chyba bede tak jak ostatnio brała heparyne do połowy. U mnie porod zaczął się znienacka 38+0, takze cc z powodu pośladkowego ułożenia. Teraz wiem, ze znowu bedzie cc, bo zrobił mi się miesniak na szyjce 2,5x2,5cm.Ja wróciłam po sniezynke. Troche sie wahaliśmy z mężem, czy damy radę z dwojka maluchów, córa należy do tych HNB, jest wymagającą panną . Po transferze cieszyłam się, ze w końcu rodzeństwo zabrałam do domu . Mam nadzieję, ze ta ciąża bedzie równie spokojna, czekamy na usg. Ty również po FET? Trzymam kciuki .
-
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Acard lekarz mi odstawił około 12tc. Heparynę miałam do końca. Rano wzięłam heparynę a wieczorem dostałam krwotoku.
-
KateHawke wrote:Witaj w klubie HNB... Moja to też hajnid więc mocno się zastanawiałam nad rodzeństwem. Jest bezsmoczkowa, bezbutelkowa, a nadal KP i boję się że skończy się na tandemie 🙄 moja ciąża to prawie że wpadka 😂 owulka miała być 3-4 dni później a armia męża jest słaba więc nie groziło mi zajście. No ale pierwszy raz w życiu moja owulka przyszła 11dc i zrobiła mi niespodziankę 😁
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Kinaa ale super było czytać o rączkach i nóżkach a to 2 tygodnie tylko albo aż! patrząc na Twój suwaczek.
Zdjęcie możesz dodać przez https://naforum.zapodaj.net/ tam wgrywasz zdjęcie i któryś z linków tu przyklejasz. Ja nigdy nie pamiętam który i czytam opisy
W środę planuje powiedzieć moim rodzicom i tak o tych koszulkach pisałyście że zamówiłam małemu koszulkę z napisem z przodu "mam sekret" a z tyłu "będę starszym bratem" ale obawiam się, że nie przyjdzie do środy niby zamówiłam w czwartek wieczorem ale coś nikłe szanse są jak będzie w środę rano info, że tego dnia dostarczą to poczekam a nuż zdążymy odebrać z paczkomatu, a jak nie to powiemy tak normalnie.. no trudno.
Współczuję wam tych mdłości kurczę, ja dzisiaj się zważyłam.. tak raz na tydzień planuję sprawdzać i mam 51,5, startowałam 51,2 także na razie nic się nie dzieje. w tamtej ciąży też byłam już ponad 1kg na minusie przez mdłości.. zaczęłam odbijać w górę w okolicy 14tc dopiero także macie czas
Aaaaa i powiedzcie co planujecie kupić tatusiom na dzień ojca? Szukam fajnej koszulki na razie myślę o tej ale może widziałyście coś fajniejszego?
https://www.megakoszulki.pl/koszulka-dumny-ojciec-super-syna-dla-taty-dzien-ojca-1p48311
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 12:28
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ewelka85 wrote:Hej witam się mdłościami. Dobrze że mam dziś męża bo nie bylam w stanie wejść do kuchni. Tak m wszytko śmierdzi. Czasem nawet naczynia do zmycia to wyzwanie... Ahh
Witamy nowa mamusie 😀 ja też trzecia ciaza
Po twoim nicku domyślam się że jesteśmy w podobnym wieku🤔85 to rocznik?
Co do mdłości to nie wiem co to....nigdy w ciąży ich nie miałam,za to usypiam na siedząco,gdyby nie mój roczniak to cały dzień bym spała 🥱😅
Gosia1234, Ewelka85 lubią tę wiadomość