💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTortie wrote:Ja miałam dzisiaj prenatalne, prawie całe przez brzuch. Pan doktor nie mógł jednak uwidocznić jednej struktuktury, mimo dokładnego poszukiwania. Po użyciu głowicy dopochwowej znalazł od razu no i też cały obraz był bardziej wyraźny i z tego drugiego badania mam o wiele ładniejsze zdjęcie na pamiątkę.
-
nick nieaktualnyNie wyobrażam sobie, żeby miało nie być mojego męża przy porodzie. To też jego dziecko, powinien być przy cudzie narodzin 😊 pierwszy raz się bał ale jak dowiedział się, że mogę urodzić niedługo to szybko urwał się z pracy i przyjechał i wszystkim opowiadał, że to jeden z piękniejszych dni w jego życiu. Teraz on sam nie widzi innej opcji, musi być dla nas poród to coś niesamowitego, gdy dziecko już jest 😊
Marcelina715, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój mąż nie jest pewny ja zresztą też nie czy chce być przy porodzie. W razie czego moja siostra obiecała że zemną będzie
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Ja pierwsze prenatalne z synem też miałam już przez brzuch i płeć również się sprawdziła 😊 ciekawa jestem jak będzie teraz.
Nie wyobrażam sobie żeby mojego męża nie było przy mnie w trakcie porodu inaczej to wszystko wygląda jak ma się obok siebie kogoś bliskiego. -
Hej, u nas wszystko ok. Serduszko bije ❤️ całe 2,5cm do kochania.
Dostałam skier na badanie prenatalne, jutro będę się zapisywać. Z córką miałam przez brzuch i dopochwowo z racji tego że miałam łożysko brzeznie przodujące i chciał dokładnie pomierzyć ile cm jest do szyjki. Ale zazwyczaj robią przez brzuch. Że poznam płeć nie liczę na to, z córką dopiero ok 20tyg się dowiedziałam. Oby było zdrowe.
A co do porodu, przed pierwszym nie chciałam aby mąż był, w trakcie ciąży zmieniłam zdanie, ostatecznie dziękuję Bogu że był ze mną. Kto by mnie tak masował i trzymał za rękę jak On 🥰
Teraz mogę dołączyć do fb, lucky wysyłam zaproszenieKinaa, KateHawke, Brunetka, Suszarka, Marcelina715, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Mój mąż był przy porodzie, ale wyszedł w trakcie, bo bardziej mi przeszkadzał niż pomagał. Parzy skurczach partych go nie było, ale wcześniej był i nic to nie wniosło specjalnie 🤷 wrócił na przecięcie pepowiny.
Co do prenatalnych to miałam przez brzuch, mąż też był ze mną nie wiem jak teraz, jeszcze nie rozmawialiśmy ale pewnie zostanie z synem w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 22:20
-
hej dziewczyny ja wczorajszy dzień cały przespałam poza gotowaniem i zjedzeniem rosołu potem przerwa na kolację i spowrotem wyrko ale za to dzisiaj od rana sobie chopsam to tu to tam smaruje się nadal balsamem z koziego mleka i oliwką bambino ale koleżanka teraz chodzi do kosmetyczki bo ma okropne rozstępy i ta jej powiedziała, że to efekt małej ilości picia wody w ciąży (miała rację bo bardzo mało piła) także pijmy jak najwięcej wody ! Z racji, że mój brzuch jest już widoczny mam problem z ubiorem tylko 3 sukienki są dobre i 1 spodnie materiałowe na gumce - wszystkie jeansy oddałam na czas powrotu do rozmiaru młodszej siostrze ale dobijając do brzegu wypowiedzi okazało się, że nie mam spodni krótkich a tu upały nadciągają i ku zaskoczeniu w biedronce są teraz śliczne spodnie materiałowe na gumce z wiązaniem mogą być noszone na sportowo i elegancko uwaga za jedyne 29,99 zł polecam ! różne kolory https://gazetka-24.pl/biedronka/biedronka-gazetka-LiEdtbYtL7-25
-
_lucky_ wrote:Tortie sprawdz czy na liscie masz dobry termin wpisany bo cos mi nie gra 🤔
Na początku mi wychodził termin na 9.01, wszystko miałam opóźnione i przez nieregularne cykle i obraz USG, było podejrzenie że ciąża jest 2 tygodnie młodsza niż by to z OM wychodziło. Teraz jednak już się wyrównało i termin mam na 25.12 i nawet mi się zgadza tc z OM z USG idealnie.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
nick nieaktualny
-
Kazda ma inny charakter i kazda musi zdecydować pod siebie, czy maz ma byc czy nie. No i trzeba uwzglednic decyzje meza jesli nie chce byc, to lepiej go nie ciagnac 🤔 A w ogole to nie ma sie co tak do swoich decyzji przywiązywać, bo pewnie znowu bedzie zakaz porodow rodzinnych 🙈 Albo druga opcja, ze skonczy sie na CC i meza i tak nie bedzie przy nas 😑👧 2017 ❤ 👶 2021
-
A mnie wczoraj podkusiło i zrobiłam betę ;-( co ja głupia myślałam
wynik z 1.06 441
wynik 15.06 15 100
Wynika z tego, że przyrost sporo zwolnił
Ciąża może być młodsza bo test sikany wyszedł dopiero 9 dni po terminie @.
Martwi mnie ten przyrost bo przy poprzedniej ciąży z synkiem był w przedziale 1200-6000 od 80-40%
-
kania85 wrote:A mnie wczoraj podkusiło i zrobiłam betę ;-( co ja głupia myślałam
wynik z 1.06 441
wynik 15.06 15 100
Wynika z tego, że przyrost sporo zwolnił
Ciąża może być młodsza bo test sikany wyszedł dopiero 9 dni po terminie @.
Martwi mnie ten przyrost bo przy poprzedniej ciąży z synkiem był w przedziale 1200-6000 od 80-40%
Ja robiłam betę jakoś w 6-7 tygodniu z polecenia lekarza i przyrost był 53% w odstępie 2 dni. Na tym etapie już mocno zwalnia... Z ciążą wszystko ok nie martw się, ważne, że rośnie!kania85 lubi tę wiadomość