X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • juudi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    W pierwszej ciąży tez tak miałaś ? Takie całodniowe mdłości ?

W pierwszej ciąży miałam mdłości ale trwały krócej i nie były tak intensywne.

ma6nky9zewfu5ea1.png
    atdchdge5fgohmhe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba, to bardzo wcześnie było widać płeć. 😉
    Majorka, kciuki ✊ za wizytę. O której masz?
    Kto jeszcze dziś wizytuje?

Majorka lubi tę wiadomość

• Terriann Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam wizytę o 11:15 stresuje się jak nie wiem. Poza tym męczą mnie mdłości i straszne huśtawki nastroju.

Edyciak lubi tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, ale fajnie że już podejrzwają co u Was siedzi 😍 też już bym się chciała dowiedzieć, jestem taka ciekawa co nam wyszło 😁

🔸28 lat

Wysłany: 18 czerwca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Powiem wam że najgorsze mdłości miałam do 7 tyg teraz od 1.5 tyg nie mam praktycznie wcale. Piersi nie bolą także. Ale wczoraj wymiotowałam raz i mnie mdliło. Ale coś szybko mi ułożyły te mdłości. W tamtych ciążach miałam rowno do 13 i 11 tyg. A że lekarz dopiero za tydzień to mam w głowie różne myśli..ale tak jak piszecie może jutro powróci wszytsko zdwojoną siła

• Dżejzi 32 Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytuje również ale dopiero na 19☹️
    U mnie raz mdłości są raz jest ok także taka przeplatanka. Jedyne co mnie nie opuszcza od początku to ból piersi 🤨 nie mogę się do nich dotknąć.

ykiovlriawgsmvef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż mam filmy ze dzidzia się nie rozwija prawidłowo ☹️

• alicante Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę :) dla mnie najtrudniejszy jest ten czas między serduszkiem a prenatalnymi bo z tego okresu znam najwięcej smutnych historii i pomimo że sama miałam to szczęście że mnie ominęły to jakoś tak czasem trudno się cieszyc.

Ja wciąż sama nie wiem czy chce poznawać płeć czy nie. Z jednej strony jak poznam i będzie córka to sprzedam synkowe ubranka ale jednak kusi żeby nie wiedzieć 🤣🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja ciuszki po dzieciach oddałam siostra.. już z nich nic nie będzie. Za dużo użyte za dużo dzieci w nich chodziło 😂. Teraz zostałam z niczym jak pierworódki hah no z wózkiem taki starszy model jak kiedyś były ale stwierdziłam że narazie go zostawię jako gondole a potem kupię jakąś porzadna spacerówkę bobte wózki 2 czy 3 w jednym są ciężkie wielkie a spacerówkę ciach i do auta a do gondoli się zostawię mój leciwy wózek bo na 5 miesięcy czy 6 Nb nie będę kupować. Ciuszki na bank dostanę od sióstr też, resztę dokupienia i looz.lozeczko syn rozpracował.

Ale szybko płeć poznajcie. Ja znów pewnie będę ostatnia. Bo mam naprawdę dobrego lekarza ale on do poznawania płci to nie powie do połówkowych coś czuję. Zawsze tak twierdzi że za szybko😂 wogole jest anty USG i nie robi na każdej wizycie USG. Ale zobaczymy może mus IE coś zmienilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 09:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach

• Tortie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas myślałam, że jak będę w ciąży to z dziewczynką. U mnie w rodzinie same dziewczynki i wydawało mi się, że zawsze tak jest 😅😅 Płeć mi była jednak obojętna, tylko zdrowie ważne. Zupełnie nie spodziewałam się, że lekarz zobaczy płeć na tym etapie. Raczej myślałam, że się na połówkowych dowiem.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 18:50

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    Ja cały czas myślałam, że jak będę w ciąży to z dziewczynką. U mnie w rodzinie same dziewczynki i wydawało mi się, że zawsze tak jest 😅😅 Płeć mi była jednak obojętna, tylko zdrowie ważne. Zupełnie nie spodziewałam się, że lekarz zobaczy płeć na tym etapie. Raczej myślałam, że się na połówkowych dowiem.
    To zupełnie jak u nas ostatni chłopiec w rodzinie i wśród bliskich znajomych urodził się 6 lat temu, od tamtej pory 7 dziewczynek 😁

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jeszcze gorzej, bo mam 5 kuzynek i jednego kuzyna, ale on już ponad 35 lat ma. U starszych kuzynek po jednej córce, a młodsze są dużo młodsze i jeszcze raczej na etapie szkoły niż dzieci. U dalszego kuzynostwa też same dziewczynki. No i z moich bliższych koleżanek 3 ma dzieci no i każda dziewczynkę.

👶 12.2020
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też dziś mam wizytę o 18 45 ;)
    Co do mdłości ja ma mniej więcej co drugi dzień gorszy. Poza tym nie pracuje nie mam dzieci więc mogę spać ile wlazie, więc jak się źle czuje to mam luksus że mogę się poprostu położyć. Dziś jadę jescze powiedzieć jednej przyjaciółce o ciąży i to chyba najtrudniejszy temat bo ostatnia moja rozmowa Z nią była o jej poronieniu. O nie wiem jak jest powiedzieć żeby nie było jej przykro

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • Terriann Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka85 wrote:
    Hmm ja ciuszki po dzieciach oddałam siostra.. już z nich nic nie będzie. Za dużo użyte za dużo dzieci w nich chodziło 😂. Teraz zostałam z niczym jak pierworódki hah no z wózkiem taki starszy model jak kiedyś były ale stwierdziłam że narazie go zostawię jako gondole a potem kupię jakąś porzadna spacerówkę bobte wózki 2 czy 3 w jednym są ciężkie wielkie a spacerówkę ciach i do auta a do gondoli się zostawię mój leciwy wózek bo na 5 miesięcy czy 6 Nb nie będę kupować. Ciuszki na bank dostanę od sióstr też, resztę dokupienia i looz.lozeczko syn rozpracował.

Ale szybko płeć poznajcie. Ja znów pewnie będę ostatnia. Bo mam naprawdę dobrego lekarza ale on do poznawania płci to nie powie do połówkowych coś czuję. Zawsze tak twierdzi że za szybko😂 wogole jest anty USG i nie robi na każdej wizycie USG. Ale zobaczymy może mus IE coś zmienilo
    U mnie jest to samo co do płci to nigdy nie próbuje zgadywać do około 18tc pokusił się raz stwierdził dziewczynkę a potem był chłopiec:D mam dwóch chłopców ale jakoś ta płeć za bardzo nie jest dla mnie jakimś celem by wiedzieć cierpliwa jestem

Ewelka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój maluszek :) serduszko bije, jest pępowina, rączki, nóżki ☺️
    IMG-20200618-125519.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 12:58

*Agape*, Ewelka85, Tortie, KateHawke, Mamba91, juudi, Marcelina715, Kinaa, Edyciak lubią tę wiadomość

• Tortie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka a jaka wielkość dziecka? Bo wydaje się malutkie a faktycznie już tyle szczegółów widać 🥰

👶 12.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Majorka. I jednak jeden maluszek a jak krwiak

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    Majorka a jaka wielkość dziecka? Bo wydaje się malutkie a faktycznie już tyle szczegółów widać 🥰
    Jeżeli dobrze rozczytuje wyniki badań to 1,55cm. A ciąża jest młodsza o 6 dni.

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ