💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też juz 2 trymestr, według kalendarza belly 34% za mną 😉 ogólnie spoko, problemy z zaparciami jako tako minęły, nawet chyba energia powoli wraca ale dla odmiany pogoda mnie wykańcza.. Albo jest afrykańskie powietrze i nie ma czym oddychać albo burze takie, że podtopienia i zerwane dachy 🤦♀️ no i zauważyłam, że jak siedzę w samochodzie dłużej niż 2h bez przerwy to boli mnie kręgosłup, tak samo po nocy jak nie mogę spać i się wiercę to rano też mnie boli ale liczę się z tym, ze lepiej nie będzie 🤪
-
U mnie mdłości lekko przechodzą (obym nie zapeszyła...). Ale za to nos cały czas jak zapchany, źle się oddycha, szczególnie teraz przy upałach. A do tego od kilku dni boli mnie śródstopie w lewej nodze i chodzić nie umiem 🙄
suzi1994 lubi tę wiadomość
-
U mnie też od dwóch dni mdłości odpuściły i mam nawet ambitny plan, żeby od dzisiaj wrócić do ćwiczeństarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Ewelka85 wrote:Wspomnę że siostra też ma astmę. W czasie ciąży miała zaostrzenie i musiała brać leki.
-
Morsik wrote:ja mam także astme,przez ciąże doszło do zaostrzenia mam leki które są bezpieczne w ciąży. Ja dziś byłam na obciążeniu glukozą 75 g, bo w glukozie na czczo 2 razy miałam raz 105 raz 108, ledwo przeżyłam. Nie dość że mnie mdłości poranne trzymają, to jeszcze tak gorąco, ta glukoza taaaka słodka , makabra. Wylądowałam na leżance na godzinę bo w głowie helikopter, słabo mdliło. Na szczęście juz po i odpoczywam w domu. Czekamy teraz czy cukrzyca ciążowa sie potwierdzi. Dziewczyny czy to prawda że jeżeli wyjdzie wszystko dobrze jakimś cudem to powtarza sie badanie w 24 tygodniu ciąży? tak mi powiedziała pani co krew pobierała.
To prawda. Ale jak wyjdzie cukrzyca to juz nie.
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
Enigvaa wrote:Ja w sumie zaczynam funkcjonować normalnie czasami potrzebuję drzemki,zazwyczaj po wysiłku. Jak długo spaceruję to plecy zaczynam odczuwać 🙄
Ale Ty chyba nie miałaś jakiś mocnych mdłości dorbze pamiętam? Czy miałaś ale już przeszło ?DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
suzi1994 wrote:Ale Ty chyba nie miałaś jakiś mocnych mdłości dorbze pamiętam? Czy miałaś ale już przeszło ?
Nie, nie miałam mocnych ze 2 dni tylko mnie podrywało za każdym razem jak wstawałam z łóżka. A tak to najpierw mnie mdliło z pustym żołądkiem a później od zapachów i widoku jedzenia, wtedy godzinka drzemki i przechodziło. Choć gotowanie było niemożliwe🔸28 lat
nick nieaktualny
-
Morsik wrote:Dziewczyny mam wyniki może któraś też miała :
na czczo 100 norma do 99
po 1h , 226 norma do 180
po 2 h , 124 norma do 154
to już cukrzyca?
Moja lekarka by przy takich wynikach rozpoznała cukrzycę. Właściwie wystarczy jeden wynik ponad normę do rozpoznania. Ja miałam tylko po 2h wyższy cukier i mam rozpoznanie.
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tortie wrote:Moja lekarka by przy takich wynikach rozpoznała cukrzycę. Właściwie wystarczy jeden wynik ponad normę do rozpoznania. Ja miałam tylko po 2h wyższy cukier i mam rozpoznanie.
-
nick nieaktualnyMamba91 wrote:Masz jakieś złe doświadczenia w tym temacie? Wiem, ze badanie sie źle kojarzy sama jak usłyszałam, że mam zrobić to zamarłam ale poczytałam, pogadałam z lekarzami. Wbrew panującej opinii ryzyko powikłań jest bardzo małe, najnowsze badania mówią, że to jakieś 1:1000, oczywiście liczę się z tym, że coś może się wydarzyć ale zawsze może, a tu przynajmniej będę mieć jasność jaka sytuacja
Moja koleżanka miała amniopunkcje, tak jak każdy zabieg niesie ze sobą ryzyko powikłań, ale u niej osobiście było wszystko ok,sam wynik badania okazał się pomyślny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 18:41
Mamba91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamba91 wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie. Mam nadzieję, ze Was to nie spotka i nie będziecie musiały decydować czy robić jakieś dodatkowe badania.
Podjęliśmy decyzję zgodną z sugestią lekarki prowadzącej ciąże, robimy amniopunkcje. Ostatnie czego potrzebuje to kolejne badanie, które przedstawi mi statystykę..
Proszę o 3manie kciuków i modlitwę za moje maleństwo. My wierzymy, że wszystko dobrze się skończy 🙏
Trzymam kciuki ✊✊✊
Czytałam wywiad z mamaginekolog niedawno o badaniach prenatalnych i ona mówi, że każdy nieprawidłowy wynik badań przesiewowych (czyli np USG, Pappa, NIFTY) należy potwierdzić badaniem inwazyjnym - amniopunkcja lub badanie kosmówki. Na grudniowych jest dziewczyna, która kilka dni temu miała biopsję kosmówki, bo w USG wyszły jakieś nieprawidłowości.
Dla lekarza badanie typu NIFTY czy sanco to, tak jak Mamba mówi, to statystyka, co on prawda dokładna, ale nadal statystyka.Mamba91 lubi tę wiadomość
-
Umówiłam się na amnio 15 lipca, dopłacę do RapidFISH, żeby wynik był w ciągu tygodnia, a nie standardowych trzech. Także oficjalnie ogłaszam, że najgorszy miesiąc czas start...aczkolwiek jak wspominałam usg i brane leki trzymają mnie przy myśli, że wynik jest przekłamany i wszystko będzie dobrze ☺️✊
Edyciak właśnie dlatego moja lekarka odradziła, juz mam jedne badania statystyczne, które niewiele wniosły poza stresem, a jak piszesz dla potwierdzenia i tak trzeba inwazyjne.. No może plus jest taki ze w tym czy przyszłym tygodniu miałabym wynik a nie dopiero za miesiąc ale co mi po kolejnym statystycznym wyniku, teraz to ja potrzebuje pewności co do sytuacji a nie statystyk 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 19:23
Enigvaa, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja już po prenatalnych. Z maluszkiem wszystko w porządku,crl 55mm, nt 1.4mm. Na 80 % chlopak 🥰
*Agape*, Edyciak, Brunetka, Mamba91, PatkaPP, Suszarka, Ewelka85, antonna, KateHawke, Kinaa lubią tę wiadomość