💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Już drugi trymestr.. a ja rano wymiotowałam i znowu te plamienia... 😕 Ale chyba już wiem, dlaczego.. jak więcej pochodzę, to się pojawiają, tylko dlaczego tak się dzieje..Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Edyciak wrote:Już drugi trymestr.. a ja rano wymiotowałam i znowu te plamienia... 😕 Ale chyba już wiem, dlaczego.. jak więcej pochodzę, to się pojawiają, tylko dlaczego tak się dzieje..
-
Melduję się po prenatalnych. Wszystko super, dzidzia ma CRL 6,77cm, wszystko na swoim miejscu, przepływy takie przy granicy więc kazał zwiększyć Acard do 150.
Coś tam dynda więc na 75% chłopak będzie 😍
Wyniki pappy za tydzień.migotkaa, Gaja88, *Agape*, PatkaPP, Mamba91, Aboa, maugos412, Rucola, Edyciak, Majorka, Heidi Di, Kinaa, Adna, antonna lubią tę wiadomość
-
KateHawke na moim USG prenatalnym też lekarz widział chłopca i dzisiaj się to potwierdziło. Już nie ma wątpliwości
Edyciak, Enigvaa, Majorka, maugos412, Gaja88, Heidi Di lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tortie wrote:KateHawke na moim USG prenatalnym też lekarz widział chłopca i dzisiaj się to potwierdziło. Już nie ma wątpliwości
Majorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Podobno na przedniej ścianieNasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Kate, Tortie, gratuluję!
Czy któraś z Was na heparynie i Acardzie miała problem z krwawieniami z miejsc wkłucia? Rano robiłam zastrzyk (robię w wewn. stronę ud), byłam niedawno w toalecie i zauważyłam zakrwawione nogi. Zamarłam i myślałam o najgorszym, ale okazało się, że bielizna jest czysta. Zdarzyło Wam się coś takiego? Koszmarek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 16:45
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Heidi Di wrote:Kate, Tortie, gratuluję!
Czy któraś z Was na heparynie i Acardzie miała problem z krwawieniami z miejsc wkłucia? Rano robiłam zastrzyk (robię w wewn. stronę ud), byłam niedawno w toalecie i zauważyłam zakrwawione nogi. Zamarłam i myślałam o najgorszym, ale okazało się, że bielizna jest czysta. Zdarzyło Wam się coś takiego? Koszmarek.
Zdarzyło mi się delikatne krwawienie w miejscu wkłucia ale nie było tak mocne jak Twoje. Acardu nie biorę, aktualnie sam clexan. Kłuje się w brzuch, w uda nigdy nie próbowałam.
Jeszcze dodam, że mój mąż, który kłuje się razem ze mną bo jest po operacji miał taką sytuację, że krew trysnęła mu z brzucha zaraz po wkłuciu. Ale on ma problem z płytkami krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 17:07
Heidi Di lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z Was na heparynie i Acardzie miała problem z krwawieniami z miejsc wkłucia? Rano robiłam zastrzyk (robię w wewn. stronę ud), byłam niedawno w toalecie i zauważyłam zakrwawione nogi. Zamarłam i myślałam o najgorszym, ale okazało się, że bielizna jest czysta. Zdarzyło Wam się coś takiego? Koszmarek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 18:52
Heidi Di lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z Was na heparynie i Acardzie miała problem z krwawieniami z miejsc wkłucia? Rano robiłam zastrzyk (robię w wewn. stronę ud), byłam niedawno w toalecie i zauważyłam zakrwawione nogi. Zamarłam i myślałam o najgorszym, ale okazało się, że bielizna jest czysta. Zdarzyło Wam się coś takiego? Koszmarek.
Heidi jest to możliwe - nie dosc ze w ciąży fizjologicznie krew gorzej krzepnie to jeszcze bierzesz heparynę i acard. Po wstrzyknięciu uciskaj lekko miesjce wklucia przez 3-5 minut. Powinno trochę pomoc. Jaki mialas poziom plytek (PLT) w ostatniej morfologii?Heidi Di lubi tę wiadomość
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
Dziewczyny, dzięki za pomoc. Tydzień temu płytki miałam na poziomie 268 przy normie od 150. Heparynę biorę w sumie od marca, wcześniej brałam jeszcze w styczniu, ale taką niespodziankę miałam po raz pierwszy. EchStarania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Adna wrote:Powiem Wam, że im dalej z tą ciążą tym gorzej się czuję... 🤦♀️😀
-
Adna wrote:Powiem Wam, że im dalej z tą ciążą tym gorzej się czuję... 🤦♀️😀
Serio ? Ja tu czekam na drugi trymestr i przypływ energii bo czeka mnie przeprowadzka i mnóstwo pracy z tym związane .. poza tym męczą mnie mdłości i liczyłam ze zaraz przejdąmaugos412 lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
nick nieaktualny*Agape* wrote:Jeszcze ważne czy nisko czy wysoko, bo czasem jak łożysko jest nisko to zdarzają się plamienia. A bierzesz acard? Bo i on może powodować plamienia
Co do łożyska to wiem tylko tyle. -
nick nieaktualnyHeidi, a wygodnie ci robić w wewnętrzna stronę ud? Tam jest cała siatka naczyń krwionośnych, więc łatwo wbić się w żyłkę.
Ja robiłam zastrzyki w nadbrzusze i robiłam to taką metodą, że gdy samo dotknięcie igłą powodowało takie "ała", to zmieniałam miejsce kilka mm w bok, bo wtedy najprawdopodobniej wbiłam się w naczynie. Ale takiego krwawienia nigdy nie miałam, musiałaś wbić się w większą żyłę. Raz mi się tylko zdarzyło, że zastrzyk zassał krew 😁😁 to go wyrzuciłam.Heidi Di lubi tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Heidi, a wygodnie ci robić w wewnętrzna stronę ud? Tam jest cała siatka naczyń krwionośnych, więc łatwo wbić się w żyłkę.
Ja robiłam zastrzyki w nadbrzusze i robiłam to taką metodą, że gdy samo dotknięcie igłą powodowało takie "ała", to zmieniałam miejsce kilka mm w bok, bo wtedy najprawdopodobniej wbiłam się w naczynie. Ale takiego krwawienia nigdy nie miałam, musiałaś wbić się w większą żyłę. Raz mi się tylko zdarzyło, że zastrzyk zassał krew 😁😁 to go wyrzuciłam.Heidi Di lubi tę wiadomość
-
Heidi Di wrote:Dziewczyny, dzięki za pomoc. Tydzień temu płytki miałam na poziomie 268 przy normie od 150. Heparynę biorę w sumie od marca, wcześniej brałam jeszcze w styczniu, ale taką niespodziankę miałam po raz pierwszy. Ech
To dobry poziom płytek.Heidi Di lubi tę wiadomość
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼