💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
_lucky_ wrote:Heidi jest to możliwe - nie dosc ze w ciąży fizjologicznie krew gorzej krzepnie to jeszcze bierzesz heparynę i acard. Po wstrzyknięciu uciskaj lekko miesjce wklucia przez 3-5 minut. Powinno trochę pomoc. Jaki mialas poziom plytek (PLT) w ostatniej morfologii?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
KateHawke wrote:Dokładnie tak samo robiłam. Jak samo ukłucie powodowało "ała" zaraz zmieniałam miejsce. Siniaków miałam dużo w pierwszym trymestrze, a potem to już pojedyncze. Raz mi psikła krew jak wbiłam sobie w jakąś żyłkę.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:A.to nie jest odwrotnie, ze w ciazy jwst wlasnie fizjologiczna nadkrzepliwosc?
Tak, faktycznie pisalam na szybko i nie przemyslalam co piszę. Faktycznie w ciąży fizjologicznie jest nadkrzepliwość. Spora część kobiet jednak (i mam wrazenie ze wiecej niz podają internety) ma w ciąży małopłytkowość ktora moze byc przyczyną wydluzonego krzepnięcia. W ciąży z córką też niestety udalo mi się do tej grupy z małopłytkowością zaliczyć. Zresztą przy przeglądaniu badań kobiet do ZOP czy znieczulenia PP przy CC obserwuje się dość często obniżony poziom płytek.Heidi Di lubi tę wiadomość
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
Dzięki dziewczyny za wyczerpujące informacje, będę próbować do skutku. Dzisiaj już bezboleśnie, ale ostatnio po prostu nie umiałam znaleźć miejsca bez "ała". Mam wrażenie, że to przez to, że cała jestem jakaś taka nabrzmiała. Brzucha w ogóle nie dotykam, bo jakoś się strasznie boję. Wcześniej też zawsze w brzuch, ale pani dr poleciła mi uda, ramiona i boczki, bo tam jeszcze jestem w stanie znaleźć trochę tłuszczyku, ale nie jest łatwo. W ogóle przeraża mnie to, co dzieje się z moimi piersiami - są ogromne! Czy w kolejnych miesiącach rosną już jakoś wolniej? Chciałabym w tym tyg. wymienić biustonosze, bo mieszczę się już tylko w elastyczny, ale on do opiętych ubrań nie wygląda za dobrze.Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Hej, ja się kuje w brzuch. Mialam kilka razy krwawienia z miejsc wkuć...zdarzalo się nawet codziennie + siniaki. Zmieniłam metodę i polecam całym sercem. 1) zamrozić miejsce gdzie się wkuwam, jakieś mrożonki coś przyłożyć na minutę i nigdy nie miałam ani krwawienia ani siniakow.
2) nie robię zastrztkow pod kątem prostym, wbijam trochę na ukos + plus uciskam mocno miejsce wkucia, aż opuszek palca jest taki blady. Tak polecił mi ginekolog i moje problemy się skończyły;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 17:35
Heidi Di lubi tę wiadomość
2019 II -start z badaniami
2019 VIII/IX 2x nieudana IUI
2019 XI - naturalny cud
2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
2020 IV - nasz cud włączone metyle + heparyna +acard
2020 V 11 mamy ❤
31 l -
Heidi Di wrote:Dzięki dziewczyny za wyczerpujące informacje, będę próbować do skutku. Dzisiaj już bezboleśnie, ale ostatnio po prostu nie umiałam znaleźć miejsca bez "ała". Mam wrażenie, że to przez to, że cała jestem jakaś taka nabrzmiała. Brzucha w ogóle nie dotykam, bo jakoś się strasznie boję. Wcześniej też zawsze w brzuch, ale pani dr poleciła mi uda, ramiona i boczki, bo tam jeszcze jestem w stanie znaleźć trochę tłuszczyku, ale nie jest łatwo. W ogóle przeraża mnie to, co dzieje się z moimi piersiami - są ogromne! Czy w kolejnych miesiącach rosną już jakoś wolniej? Chciałabym w tym tyg. wymienić biustonosze, bo mieszczę się już tylko w elastyczny, ale on do opiętych ubrań nie wygląda za dobrze.
-
KateHawke wrote:Z tymi piersiami to jest tak że w pierwszym trymestrze najczęściej"puchną" potem w drugim trochę lepiej jest i w trzecim często wraca, szczególnie pod koniec. Lepsze staniki polecam kupować kiedy laktacja się ustabilizuje po porodzie a teraz to coś wygodnego ale nie przyzwyczajajmy się do rozmiaru bo to różnie z tymi cyckami jest.Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
*Agape* wrote:U mnie w pierwszym trymestrze rzadko bolały i jakoś specjalnie nie urosły, za to w drugim są takie jakieś ciężkie, nawet mąż ostatnio stwierdził, że się ciężkie zrobiły 😅 no i urosły dopiero teraz tak naprawdę 🤷🏻♀️
-
Dzięki Lulu, jutro poeksperymentuję A z piersiami wybiorę się do brafiterii, może doradzą mi coś elastycznego, co jeszcze trochę przyszłościowo pomieściStarania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
_lucky_ wrote:Tak, faktycznie pisalam na szybko i nie przemyslalam co piszę. Faktycznie w ciąży fizjologicznie jest nadkrzepliwość. Spora część kobiet jednak (i mam wrazenie ze wiecej niz podają internety) ma w ciąży małopłytkowość ktora moze byc przyczyną wydluzonego krzepnięcia. W ciąży z córką też niestety udalo mi się do tej grupy z małopłytkowością zaliczyć. Zresztą przy przeglądaniu badań kobiet do ZOP czy znieczulenia PP przy CC obserwuje się dość często obniżony poziom płytek.
Ja to miałam całą ciążę nadkrzepliwość, a pod koniec małopłytkowość do tego 😅👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Poszłam się dzisiaj kłuć do laboratorium. Jak ja tego nienawidzę!😕 W poprzedniej ciąży co chwilę jakieś badania (że nie wspomnę przed ciążą do Ivf ile kłucia...) a do tego heparyna całą ciążę. A teraz nie mogę już patrzeć na te igły 😑 ale tyle czasu, tyle kłucia a dopiero teraz się dowiedziałam że wody czystej mogę pić ile chcę rano i będzie lepiej wtedy żyły widać 🙈
-
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Poszłam się dzisiaj kłuć do laboratorium. Jak ja tego nienawidzę!😕 W poprzedniej ciąży co chwilę jakieś badania (że nie wspomnę przed ciążą do Ivf ile kłucia...) a do tego heparyna całą ciążę. A teraz nie mogę już patrzeć na te igły 😑 ale tyle czasu, tyle kłucia a dopiero teraz się dowiedziałam że wody czystej mogę pić ile chcę rano i będzie lepiej wtedy żyły widać 🙈
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Też zawsze piję wodę przed pobraniem krwi, bo zdarza się, że nie chce lecieć.. mam cienkie żyły.
Majorka, co u ciebie? Jak samopoczucie? Kiedy masz wizytę? Miałaś już USG genetyczne?
A co do żył to ja z tym problemu nie mam, problem z wkłuciem był tylko gdy byłam odwodniona przy grypie żołądkowej. U mnie żyły są mocno widoczne, dodatkowo ja dużo piję wody więc pielęgniarki są zachwycone jak widzą moje żyły 🤣 -
Dla mnie to USG genetyczne było jednoczesnie trochę stresującym jak i najciekawszym badanie z tych co miałam dotychczas w ciąży. Mogłam sobie pooglądać dziecko i naprawdę dobrze było wszystko widać. Teraz niecierpliwie czekam na połówkowe.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Majorka wrote:Edyciak w środę 😉 przebieram nogami już 😃 samopoczucie zazwyczaj dobre, staram się nie myśleć, że coś może pójść nie tak. A Twoje samopoczucie?
A co do żył to ja z tym problemu nie mam, problem z wkłuciem był tylko gdy byłam odwodniona przy grypie żołądkowej. U mnie żyły są mocno widoczne, dodatkowo ja dużo piję wody więc pielęgniarki są zachwycone jak widzą moje żyły 🤣
Majorka to łącze się w oczekiwaniu ja również środa !Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 15:15
Majorka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jak tam wasze brzuchy? u mnie do ukończenia 12 tygodnia rano nic nie było widać, a wieczorem po całym dniu lekko wyskakiwał. Od 3 dni zauważyłam, że z dnia na dzień brzuch jest większy i to jest widoczna (nie tylko dla mnie) różnica. Waga niby tylko 0,5 na plusie od początku ciąży, ale brzuch robi się widoczny i zastanawiam się czy to nie za szybko...
Migotkaa, Majorka ✊✊ za środęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 12:28
migotkaa, Majorka, Mamka92 lubią tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Ja jestem ogólnie bardzo szczupła, nigdy nie miałam brzucha i niestety dalej nie mam czuję jedynie lekkie zaokrąglenie na samym dole, zawsze pojawiało się dopiero po jedzeniu ale wczoraj rano już to wyczułam także może coś zaczyna się dziać.
Z OM jestem tak samo jak Gaja -
nick nieaktualnyHello. Ja po prenatalnych. Wszystsko ok.dzidzia nie współpracowała zbytnio ale najważniejsze że zdrowe. Termin porodu wg usg wcześniej wypada bo na 16 stycznia. Na płeć za szybko jak stwierdził lekarz😉
migotkaa, Gaja88, *Agape*, Majorka, Tortie, Heidi Di, KateHawke, Edyciak, Kinaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wizytę mam w przyszłą środę. 😄 Majorka, to trzymam kciuki, może poznasz płeć. 😉
Jeśli chodzi o brzuch, to trochę mnie uwypukla na wieczór, ale generalnie nie widać po mnie ciąży.
A już mam 2,5 kg na plusie 🙈🙈
Proszę nie cytowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 16:54
Heidi Di, Majorka, Ewelka85 lubią tę wiadomość