💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamba91 wrote:Ewelka85 jak jest np 1:23 tzn, że statystycznie jedno z 23 dzieci z grupy matek z takimi wynikami urodzi się chore, czyli jedno chore 22 zdrowe;
Statystycznie słowo klucz oczywiście :p -
Ewelka85 wrote:Czyli spore ryzyko.. liczę na to że będzie dobrze. Trzymam za was dziewczyny kciuki bardzo mocno
Dzięki 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 18:26
-
Ewelka85 wrote:Czyli spore ryzyko.. liczę na to że będzie dobrze. Trzymam za was dziewczyny kciuki bardzo mocno
Majorka, *Agape*, Mamba91, Ewelka85, KateHawke, _lucky_, Edyciak, antonna, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
Anita :) wrote:dziewczyny mam pytanie, malowałyście płot albo inne cuda będąc w ciąży ?
Chodzę na jagody i doglądam budowy - wchodzę po drabinie na piętro,myję okna. Czuję się okej, nie przemęczam się, nie robię nic na siłę🔸28 lat
Kamka wrote:Cześć dziewczyny dawno nie pisałam miałam problem z logowaniem 🙈.
Wczoraj miałam badanie prenatalne ,wygląda na to że wszystko o.k
Zobaczymy. -
nick nieaktualnyAnita :) wrote:dziewczyny mam pytanie, malowałyście płot albo inne cuda będąc w ciąży ?
-
nick nieaktualnyO widzę Lucky porządki zrobiłaś na pierwszej stronie 😃 proszę mnie przepisać na 25 stycznia (według om). Ogólnie od początku mam zły termin wpisany 🤷 nie wiem jak ja to liczyłam.
Kamka gratulacje same dziewczyny ostatnio się posypałyKamka lubi tę wiadomość
-
Majorka wrote:O widzę Lucky porządki zrobiłaś na pierwszej stronie 😃 proszę mnie przepisać na 25 stycznia (według om). Ogólnie od początku mam zły termin wpisany 🤷 nie wiem jak ja to liczyłam.
Kamka gratulacje same dziewczyny ostatnio się posypały
Ano zrobilam Czytelniej teraz trochę Duzo nasMajorka, Mamba91, Kamka lubią tę wiadomość
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
Dzień dobry, chciałabym zachęcić do wypełnienia ankiety. Moje problemy z plecami w czasie ciąży zainspirowały mojego męża do przeprowadzenia badań na ten temat w ramach pracy magisterskiej.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3BtoNMxJ1a013a7-JKw-YRk-uJHvEsgcm7s3UD__-sOzS4g/viewform?vc=0&c=0&w=1 -
Cześć!
Nie odzywałam się przez jakiś czas. Dużo tu nowych postów, muszę Was nadrobić.
Po pozytywnym teście USG podczas badań prenatalnych byłam bardzo pozytywnie nastawiona. Wszystkie parametry w normie, kość nosowa widoczna, wiek ciążowy się zgadza. No cud, miód, orzeszki. Nie przeczuwałam, że wyniki biochemii zburzą mój spokój.
Po tygodniu zadzwonił lekarz z kliniki ze złymi wieściami. Bhcg lekko podwyższone, białko pappa dużo za niskie. Ryzyko wad genetycznych wzrosło w stosunku do podstawowego. A nawet jeśli dziecko zdrowe, to i tak może być problem z łożyskiem. Płacz, nerwy, niedowierzanie.
Szybko zadecydowaliśmy z mężem o wykonaniu testu Nifty w zakresie rozszerzonym - sześciu trisomii, wad chromosomów płci i mikrodelecji. Po tygodniu dostaliśmy wyniki - zdrowa dziewczynka!
Oczywiście ulga była niesamowita, ale wiem, że to nie koniec strachu. Niskie białko pappa sprawia, że ląduję w grupie ryzyka jeżeli chodzi o późne poronienie, poród przedwczesny, hipotrofię płodu czy stan przedrzucawkowy...
Dostałam profilaktycznie leki przeciwzakrzepowe, a także skierowanie na drugie badanie prenatalne wraz z echem serca do specjalisty perinatologa w Katowicach.
W drugiej połowie ciąży mam być pod szczególną obserwacją pod kątem przepływów i przyrostu wagi dziecka. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i w styczniu urodzę zdrową córeczkę. Modlę się o to każdego dnia.Edyciak, Kalina555 lubią tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka.