💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotkaa,
Przechodziłam przez to całkiem niedawno. Mam nadzieję, że Twoje dziecko będzie zdrowe i że to tylko fałszywy alarm. Życzę Ci dużo siły i cierpliwości w oczekiwaniu na wynik.
Marta,
Tak bardzo mi przykro! Triploidia to okropna pomyłka natury. Twój maleńki skarb nie miał szans. Bądź silna. Wierzę, że jeszcze się los do Ciebie uśmiechnie. Życzę Ci tego z całego serca.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
migotkaa wrote:Dostałam wyniki prenatalnych z Pappa. U mnie ryzyko trisomii 21 1:82 ;(
A jak usg?
Marta 3maj się ✊
Morsik ✊✊✊ Za jutro, daj znać jak się czujesz -
Mamba91 wrote:Przykro mi, u Nas wyslzo t21 1:52, w środę amniopunkcja..
A jak usg?
Marta 3maj się ✊
Morsik ✊✊✊ Za jutro, daj znać jak się czujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 17:15
-
Morsik wrote:Byłam dzis u swojej lekarki, nic złego w usg nie ma , oprócz nisko połozonego łożyska.Ale ma nadzieje że sie jeszzcze podniesie. Ehh ciągle coś nowego wychodzi..i że schudłam znów 0,5 kg. No ale przy diecie cukrzycowej tak bywa. Mamba, migotka napewno dam znać . Chce już mieć to za sobą, nie wiem czy bede dzis potrafiła zasnąc.
-
Morsik my tak samo mam nadzieję, że wyniki będą najpóźniej w poniedziałek i że dostanę je na maila /podadzą przez telefon a nie zadzwonią, że są i można przyjechać po odbiór..
-
Mamba91 wrote:Morsik my tak samo mam nadzieję, że wyniki będą najpóźniej w poniedziałek i że dostanę je na maila /podadzą przez telefon a nie zadzwonią, że są i można przyjechać po odbiór..
-
Pytałam dziewczyny z recepcji jak dzwoniłam się zapisać to mówiła, że kolo 5 dni ale jak czytałam w necie to praktycznie wszędzie piszą, że rapid jest po 3, a te pełne wyniki amnio po 2/3 tyg ale nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam.
Liczę na to, że skoro idę w środę rano to jeszcze w środę wyślą i ponieważ 3 dni po to sobota to nastawiam się na wyniki w poniedziałek.. Dość mam już tego czekania choć staram się nie myśleć 🥴
Jeśli Cię to uspokoi to z tego co zdążyłam się zorientować po próbie z tamtego tygodnia to faktycznie nie boli, nie jest super komfortowe i coś tam czuć bo jednak wbijają długą igłę ale do przeżycia, ja się skupiłam na obrazie usg a nie na tym co robią choć oczywiście to tez tam widać -
Dziewczyny bede trzymac mocno kciuki za Wasze amniopunkcje!! Co zawiera taki wynik fish?
Migotka wspolczuje stresu Nifty Pro (przynajmniej to ze strony test DNA) ma w cenie ubezpieczenie. Czyli gdyby tfu tfu sie okazalo, ze potrzebna jest amnio to ubezpieczenie pokryje chyba do 2600 zl kosztów. Wynegocjowalam 150 zl znizki na stronie testDNA na NIFTY Pro - kolezanka z forum mi napisala, ze jej dali rabat i ja dzieki temu tez o to zapytalam.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
" Rapid-FISH pozwala na szybkie wykrycie chorób sprzężonych z płcią oraz na diagnostykę najczęstszych liczbowych zaburzeń chromosomowych płodu: zespołu Patau'a, zespołu Edwardsa i zespołu Downa."
Nas obie interesuje najbardziej ZD, nie wyobrażam sobie czekania 3 tyg na wyniki bez jakiejkolwiek informacji zwrotnej wcześniej dlatego będziemy dopłacać za rapid -
Mamba91 wrote:" Rapid-FISH pozwala na szybkie wykrycie chorób sprzężonych z płcią oraz na diagnostykę najczęstszych liczbowych zaburzeń chromosomowych płodu: zespołu Patau'a, zespołu Edwardsa i zespołu Downa."
Nas obie interesuje najbardziej ZD, nie wyobrażam sobie czekania 3 tyg na wyniki bez jakiejkolwiek informacji zwrotnej wcześniej dlatego będziemy dopłacać za rapidMamba91 lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po prenatalnych. Z USG wszystko pięknie, pobrali mi też krew do PAPPA ale na wyniki muszę chwilę poczekać Kluska oczywiście totalnie nie współpracowała, obracała się na milion sposobów tylko nigdy nie tak jak było trzeba 🤣🙈 aż się boję co bedzie dalej 🤣 ma już prawie 7 cm 😍 wszystkie narządy działają dobrze, rusza się nad wyraz dużo xD machala rękami, nogami, piła wody 🤣🙈 śmiesznie to wyglądało 😍
Majorka, Marcelina715, Mamba91, antonna, KateHawke, Ewelka85, Kinaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny