💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
KateHawke wrote:Cześć Aili 🍀 mnie też nieraz kłuje. To normalne na tym etapie. Z resztą do końca ciąży już nas będzie coś kłuć, potem skurcze Braxtona-Hixa, a potem jeszcze bóle pleców 😅
A potem jeszcze bolesny poród lub ból pooperacyjny, bolesne początki laktacji...
Trzeba było pozostać bezdzietną lambadziarą, mój błądWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 20:52
Rucola lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOj Marcelina ten ból jest tego warty ja żałuję, że przy pierwszym porodzie tak skupiłam się nad ciągnięciem szwów i bólem krocza, nad nawałem pokarmu a dziecko tak szybko rośnie. Przy drugim dziecku już starałam się tak nie skupiać na tym bo tak szybko ten czas leci a tak naprawdę ten czas jest niesamowity. Nawet poród, boję się kolejnego nie ukrywam 🤣 ale jednocześnie cieszę się i nie mogę doczekać aż poznam maleństwo i je przytulę ☺️ ta chwila jest zawsze wyjątkowa
Ps zresztą napewno wiesz o czym mówię masz już synka ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 21:09
Enigvaa, Marcelina715 lubią tę wiadomość
-
Marcelina715 wrote:Cześć, Aili!
Zdrowej i spokojnej ciąży życzę. Masz ten sam termin co ja!
Co masz na myśli mówiąc "pierwsza tak duża ciąża"? Jesteś po stracie?
Takie kłucia faktycznie mogą występować. Widocznie rosnącą macica naciska na jakieś nerwy. Skoro lekarz nie panikuje, to i Ty bądź spokojna. Czy są jakieś przewidywania co do płci?
Dzięki dziewczyny za ciepłe przyjęcie
Kłucie niech tam nawet i boli, poród tez, nie ważne:) byleby mnie ból nie straszył tak tez czytałam, ze kłucie to pewnie przez rosnąca macice etc ale fajnie ze ten objaw potwierdzicie jako ok
Tak, niestety, nie mam jeszcze dzieci, a to moja 6 ciąża i na tym etapie mam już nadzieje ze tym razem się uda. Nie tracę nadziei, bałam sie ją z początku mieć.. wszystko wskazuje na to ze jest ok, wiec grzecznie leze w domu i tylko czasem świruje jak przyjdzie jakaś zła myśl i strach, staram się bardzo odpychać te myśli:)
Ps podobno -na trzech usg ( staram się mieć je często, tak jak to tylko możliwe bo między tym „ genetycznym „ a polowkowym jest zbyt duża przerwa ) dwoch lekarzy stwierdza ze najprawdopodobniej Dziewczynka Oczywiście mi bez różnicy, ale jest to super miła myśl działająca na wyobraźnie i marzenia, Tj. wybieranie imiennie i takie tak super tematy;)
Pozdrawiam
Aili
KateHawke, Marcelina715, Kamka, Ewelka85 lubią tę wiadomość
Pozdrawiam
Emi Aili
6ciąża
Tym razem ma się udac
Podobno Baby Girl
18.08.20 = 19,6 Tydz
-
Heja
Marcelina715 kiedy masz usg połówkowe jeśli mogę zapytać ?
Czy Myślicie ze 19 tydz jest ok żeby było widać co trzeba czy lepiej później ? Tak z doświadczenia Waszego jak to wyglada ?
Miłego dnia
Aili
Pozdrawiam
Emi Aili
6ciąża
Tym razem ma się udac
Podobno Baby Girl
18.08.20 = 19,6 Tydz
-
Cześć Aili! Spokojnej i nudnej ciąży 😉
Ja na połówkowe planuje się zapisać 19+6 albo 20+6 😉
Morsik ✊✊✊ koniecznie daj znać!
Do poniedziałku czekając na swoje chyba całkowicie oszaleje 🙍♀️Aili lubi tę wiadomość
-
Dostałam telefon! ZDROWA DZIEWCZYNKA! 🙏😭
Marcelina715, *Agape*, Kamka, Gaja88, Majorka, Ewelka85, Morsik, Enigvaa, antonna, Kinaa, Edyciak, Mama bąbelka, Aili, KateHawke, agulineczka, Kalina555 lubią tę wiadomość
-
Aili wrote:Heja
Czy Myślicie ze 19 tydz jest ok żeby było widać co trzeba czy lepiej później ? Tak z doświadczenia Waszego jak to wyglada ?
Miłego dnia
Aili
Większość lekarzy z którymi rozmawiałam zapisują na połówkowe od 20 TC, bo wtedy łatwiej się to badanie przeprowadza.
Sama jestem zapisana na 20+3 tc
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Mamba91 wrote:Dostałam telefon! ZDROWA DZIEWCZYNKA! 🙏😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 11:35
-
Morsik wrote:a do mnie jeszcze nie dzwonili, kazdy dzwonek z tel.mam zawal, dzwonia z nr rejestracji donny vity'?zaraz jajko zniose. Gratulacje kochana.
Tak z rejestracji, wiem o czym mówisz jak zobaczyłam, że dzwonią to nie wiedziałam czy odbierać czy wymiotować. Mówiła, że oni dostali już informacje ale oficjalnych wyników takich pełnych do odbioru dla mnie nie ma, że będą w przyszłym tygodniu i mam dzwonić czy juz gotowe więc zakładam, że dostali z labo informację prawidłowy kariotyp żeński i tyle.
Mam nadzieję, że zaraz i do Ciebie zadzwonią 🙏🙏Marcelina715, Morsik, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Aili wrote:Heja
Aili
Połówkowe wraz z echem serca mam 26-ego sierpnia. O ile dobrze liczę to będzie 21+0.
Mamba91,
Jeszcze raz - gratulacje
Morsik,
Czekamy na wiadomość! Trzymam kciuki!Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
nick nieaktualny
-
jeju Mamba jak sie cieszę !!!
Morsik dalej trzymam kciuki
Aili bardzo dobrze wiem przez co przechodzisz, to także moja 6 ciąża i pierwsza tak wysoka i w końcu udana do 16 tygodnia miałam mega stres i co kolwiek sie nie działo to wyczytywałam na parunastu stronach czego to objawy .. Ale kłucie jest jak najbardziej normalne także spokojnie :* teraz już z górki nam poleci
Połówkowe mam w 20t 2d sam lekarz na pierwszym prenatalnych wyznaczył taką date więc myślę, że jest jak najbardziej okAili lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny 💗 pewnie, że szczęścia 😁zeszły ze mnie emocje z całego miesiąca.. Nawet mąż przyznał, że i on czuje się lżej choć cały czas mi gadał, że maleństwo na pewno zdrowe
Morsik mam nadzieję, że u Ciebie też ok 🙏✊Aili lubi tę wiadomość