💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinaa wrote:jeju Mamba jak sie cieszę !!!
Morsik dalej trzymam kciuki
Aili bardzo dobrze wiem przez co przechodzisz, to także moja 6 ciąża i pierwsza tak wysoka i w końcu udana do 16 tygodnia miałam mega stres i co kolwiek sie nie działo to wyczytywałam na parunastu stronach czego to objawy .. Ale kłucie jest jak najbardziej normalne także spokojnie :* teraz już z górki nam poleci
Połówkowe mam w 20t 2d sam lekarz na pierwszym prenatalnych wyznaczył taką date więc myślę, że jest jak najbardziej ok
Wspaniale wiadomości dziewczyny!! Cieszę się z Wami!
Kinaa
Mam nadzieje ze teraz już naprawdę czeka tylko dobre
Co przyjmujesz jakie leki, suplementy ?
Ja dostałam
Duphaston 3x1
Wit :
B6, B12, D
Acard
Kwas foliowy zwykły
Kwas foliowy metylowany( mam mutacje myhfr)
Femibion suplement
I na noc clexan 40 mg
Już naprawdę po tych doświadczeniach staram się nie czytać info z neta bo szkoda nerwów, dlatego trafiłam tutaj
Ostatnie usg Miałam w 14tyd 6 dn wiec teraz zrobię jeszcze jedno badanie przed polowkowym żeby się nie martwić, dla własnego spokoju.
Chyba mnie trochę pogięło bo zapisałam się na usg połówkowe w : 19 tyg i 20 tyg i 21. Patrząc logicznie to bezsensu wiec z jednego chce zrezygnować. Jeszcze nie wiem z którego:| jestem crazy wiem
Pozdr Emi
Pozdrawiam
Emi Aili
6ciąża
Tym razem ma się udac
Podobno Baby Girl
18.08.20 = 19,6 Tydz
-
W sumie ja się zapisalam na połówkowe prywatnie, do lekarz który mi robił prenatalne w 12 TC a teraz na wizycie na NFZ dostałam skierowanie na połówkowe z NFZ do szpitala na wizytę jednodniową i w sumie nie wiem co z tym zrobić. Pewnie pójdę na obaStarania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tortie,
Tylko sprawdź czy to nie ten sam lekarz Mógłby być bardzo zdziwiony gdyby zobaczył Cię po raz drugi.
Trochę się martwię o Morsik. Mam nadzieję, że się nie odzywa, bo nie dostała wyników, a nie dlatego, że są złe. Nie wiem czy jest wierząca, ale pomodlę się za nią i za jej dziecko.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
nick nieaktualnyMarcelina715 wrote:Tortie,
Tylko sprawdź czy to nie ten sam lekarz Mógłby być bardzo zdziwiony gdyby zobaczył Cię po raz drugi.
Trochę się martwię o Morsik. Mam nadzieję, że się nie odzywa, bo nie dostała wyników, a nie dlatego, że są złe. Nie wiem czy jest wierząca, ale pomodlę się za nią i za jej dziecko.
Morsik jesteśmy z Tobą!Morsik lubi tę wiadomość
-
Podobnie jak Wam sytuacja Morsik spędza mi sen z powiek. Z tego co kojarzę robiła badania dzień przedemną ale po południu ja byłam z samego rana więc w najgorszym wypadku próbki powinny dotrzeć do labo w tym samym czasie, zakładam, ze lekarz, który pobierał nie ma tu znaczenia 🙄 ale nawet przy RapidFISH czyli tych wynikach przyśpieszonych ten materiał genetyczny dziecka z płynu musi być jakoś wydzielony/namnożony to na pewno też wpływa na czas wyników dlatego zazwyczaj są widełki od 4 do 7 dni jeśli chodzi o wyniki. Może u mnie namnożył się szybciej, nikt na to nie ma wpływu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 07:05
-
Marcelina 715
Tyle moich umówionych wizyt usg, a to jednak raczej chęć sprawdzenia czy jest ok, połączona ze strachem, że pójdę i usłysze „ no niestety „ Takie w odczucie niefajne i dziwne połączenie.
Ja akurat umówiłam się tydzień po tygodniu do tego samego doktora na połówkowe, sadze ze i tak maja tyle pacjentek ze nie poznają, a w historie nie patrzą, najwyżej pytają. Zreszta nawet jeśli to cóż
Czy tez tak macie ze wizyta ginekologa to jedna sprawa a usg to oddzielna, druga wizyta ? ( nie mówię o obowiązkowych połówkowych itp ) a szkoda fajnie byłoby na kontroli podejrzeć.
Pozdrawiam Em
Pozdrawiam
Emi Aili
6ciąża
Tym razem ma się udac
Podobno Baby Girl
18.08.20 = 19,6 Tydz
-
Aili wrote:Marcelina 715
Tyle moich umówionych wizyt usg, a to jednak raczej chęć sprawdzenia czy jest ok, połączona ze strachem, że pójdę i usłysze „ no niestety „ Takie w odczucie niefajne i dziwne połączenie.
Ja akurat umówiłam się tydzień po tygodniu do tego samego doktora na połówkowe, sadze ze i tak maja tyle pacjentek ze nie poznają, a w historie nie patrzą, najwyżej pytają. Zreszta nawet jeśli to cóż
Czy tez tak macie ze wizyta ginekologa to jedna sprawa a usg to oddzielna, druga wizyta ? ( nie mówię o obowiązkowych połówkowych itp ) a szkoda fajnie byłoby na kontroli podejrzeć.
Pozdrawiam Em
Ale mam tak świetną dr, że uważam, że warto 😉Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Mamba,sama radość! Gratuluję To teraz trzymamy kciuki za dobre wieści od Morsik.
Ja też na każdej wizycie mam USG. Muszę policzyć palce, żebra i pozgadywać, co robi maluch. Pani dr nie daje mi się nudzićAili lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Hmm no ja tez prywatnie bo mediciver, dodatkowo byłam raz na wizycie u lekarza od patologii ciąży(250zl) żeby zobaczyć moje wszystkie badania, ok zrobiła usg tak tylko żeby zobaczyć czy serce nadal bije jak należy.
Dziś umówiłam się do lekarza jeszcze innego, tez prywatnie, 350Zł wizyta z usg ..jeny to Warszawa, czy wszędzie tyle ? To dla mnie nie mało, ale czuje ze muszę dla świetego spokoju. 4 sierpnia a to i tak straaasznie długo.
Dziś patrze w lustro i się zastanawiam ze jakiś mikro mały mam ten brzuch, chyba świruje od tego leżenia w łóżku.
** HeidiDi masz fajna lekarkę
Ps czy na prywatnych wizytach wchodzicie z osoba towarzysząca na badanie czy noe pozwalają ? a gdy nie pozwalają to nagrywacie ? Nie wiem czy tak można z telefonem na badaniu ? Zapytam następnym razem czy mogę. Szkoda ze Mąż nie widzi.. to zupełnie cos innego niż samo zdjęcie i moje opowiadanie.
Pozdr EmiHeidi Di lubi tę wiadomość
Pozdrawiam
Emi Aili
6ciąża
Tym razem ma się udac
Podobno Baby Girl
18.08.20 = 19,6 Tydz