💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Morsik cudowna wiadomość! ja tak czytam jakie leki wy bierzecie i się zastanawiam już nad sobą, bo ja mam od początku przepisany kwas foliowy, kelp i witaminę d 2000 jednostek i byłam na wizycie na początku II trymestru i doktor powiedziała, że zostaje to co jest bez żadnych zmian ani dodatków. a wszędzie czytam, że w II trymestrze są inne witaminy i leki. ja wczoraj zaczęłam 16 tydzień i nie czuję ruchów ale jestem osobą przy tuszy i to może dlategomoja pierwsza ciąża - mój cud
dziewczynka - Eliza
połówkowe - 390 g
-
Anita, jeżeli nie masz żadnych niedoborów, a Twoja dieta jest zbilansowana, to nie ma potrzeby dodatkowej suplementacji. Ja biorę witaminy w zestawie "full wypas" tylko dlatego, że karmię jeszcze piersią starszego syna i boję się, żeby czegoś nie brakło komuś z naszej trójki. Na Twoim miejscu dołożyłbym do tego co masz jedynie kwasy DHA, ale tylko w przypadku, gdy w Twojej diecie jest mało ryb.
Co do grupy na FB, to napisz do lucky, ona powinna Ci napisać jak tam dołączyć, bo to grupa zamknięta.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
nick nieaktualnyMorsik, wspaniała wiadomość!! W końcu można odetchnąć z ulgą. 🤗
Ja też nie czuję jeszcze ruchów, choć czasami gdy leżę na wznak to mam wrażenie jakby się coś tam ruszało, ale jest to na tyle subtelne odczucie, że nie umiem jeszcze tego rozróżnić. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc pewnie jeszcze trochę poczekam. -
Morsik wrote:Dziewczyny właśnie dzwonili z Lublina !!!! ZDROWY CHŁOPAk!!!! Ciśnienie mam prawie 160/100, płacze ze szcześcia i ulgi. Mój Mikołaj jest zdrowy !!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 13:52
-
nick nieaktualny
-
***Enigvaa
Ja tez chętnie dołączę do grupy na face’ie:) poproszę.
****Odnośnie leków to mi endomrynolog powiedział ze dla wszystkich w ciąży, także tych super zdrowych, trzeba łykać jod( akurat go mam w suplrmenciecdla kobiet tj w femibion)
**** wiecie co, dzwoniłam do tej przychodni prywatnej i powiedzieli ze nagranie usg na nośnik pamięci to dodatkowe 100 zł
Ahaa i „najzabawaniejsze „ Jednak ta wizyta tj konsultacja + usg na które się zapisałam dla świetego spokoju i sprawdzenia -nie kosztuje 350 tylko 450 zł szoook ( pani się pomyliła mówiąc 350) to teraz się będę zastanawiać, bo to jakiś rekord Świata
I to nawet nie cena połówkowego tylko 17 tydz, nie śmiałam pytać ile za połówkowe:)Pozdrawiam
Emi Aili
6ciąża
Tym razem ma się udac
Podobno Baby Girl
18.08.20 = 19,6 Tydz
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorsik mi też łzy poleciały. Super
Matko jakie mam mdłości.. coś czuję że tak lekko nie będzie jak to tak długo trwa..
Edyciak ja w tamtych ciążach czułam szybko ruchy i częściej. A teraz naprawdę tylko 2 razy takie subtelne i nic. Na tym etapie w tamtych ciążach były już wyraźne. Nie wiem jak mam łożysko nic nie mówili aji nie napisali 🤔Edyciak lubi tę wiadomość