X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • Mama bąbelka Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nic nie będę kupować. Mam ubrania i wyposażenie po córce. Teraz też ma być dsiewczyna. Nie mam tylko wózka i fotelika. Wózek pożyczyliśmy kuzynowstwu, bo nie planowaliśmy kolejnego maluszka. Teraz daliśmy delikatnie znać, że potrzebujemy go na styczeń, ale nie są skorzy oddawać. Chcą nam za niego oddać kasę, żebyśmy kupili sobie drugi :) a fotelik był źle dopasowany do auta i przez 9 miesięcy jeździłam z córką "na syrenie" nigdy nie było jej wygodnie. Niestety dowiedzieliśmy się o tym dopiero przy wymianie na większy :)

• Kinaa Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, niektóre z was nie są na fb dlatego też tutaj napiszę :D jestem po wizycie - na 100% chłopak także Alojzy <3 tak wywalił na chwilkę genitalia, że trudno by było pomylić z dziewczynką :D
    Co do leków zostaje wszystko poza duphastonem, który mam od jutra zredukować do 1 tabletki 2x tak żeby skończyć ostatnie całe opakowanie i później już nie brać :) dodatkowo mam brać magnez, pregna plus a po 20 tygodniu wzbogacic jeszcze o pregne dha :)

Edyciak, Mamba91, Marcelina715, Heidi Di, KateHawke, Ewelka85 lubią tę wiadomość

ckai9jcgzvp69p78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2020, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam spory Stosik ubranek w rozmiarach 56/62. Dzielę trochę wydatki, żeby na jesień nie zostawiać wszystkiego naraz.

Annja lubi tę wiadomość

• Kamka Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Pewnie ze tak :)
    Co powinnam dalej zrobić?

• Tortie Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już kilka (dokładnie 3) ubranka kupione, bo były bardzo przecenione i wydają się dobrej jakości. Mam też trochę rzeczy upatrzonych online, ale to trochę później będę zamawiała. Na razie staram się kupować bardzo selektywnie, bo do grudnia jeszcze bardzo dużo czasu a nie chce mieć za dużo rzeczy których nie zdążę użyć.

Ostatnio byłam też w sklepie z wózkami żeby zobaczyć jak one na żywo i z bliska wyglądają, część wyglada zupełnie inaczej niż sobie je wyobrażałam po zdjęciach.

Więcej zakupów planuję po badaniach połówkowych, w sumie tak wypadło że akurat wtedy wracam z objazdu po rodzinie i będę miała dużo czasu na zakupy.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, rzadko tu pisałam, aktywniejsza byłam na fb. Ale chciałam się z Wami pożegnać. Napiszę to co na fb.
    Wczoraj był ciężki dzień. Po nieustających skurczach, późnym popołudniem straciłam ciążę. Późnym wieczorem miałam zabieg czyszczenia. Nie podjęłam się badań genetycznych ze względu na to że nie chciałam poznać płci. Dla mnie jest to Gwiazdeczka w niebie. Przyczyną jest najprawdopodobniej infekcja, która już musiała trwać dłużej a nie miałam żadnych objawów. Czuję się fizycznie dobrze, psychicznie ok. Właśnie miałam wizytę i badanie i wychodzę dziś do domu.

Życzę Wam Kochane abyście do rozwiązania kwitły w tym błogosławionym stanie, a wszystkie dolegliwości były jak najmniejsze. Dużo zdrówka dla Was! Dziękuję że mogłam Was poznać! Jak wszystko się u mnie ułoży zajrzę na forum. Trzymajcie się!

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, bardzo mi przykro :(

My jeszcze nic nie kupujemy. Jak wszystko będzie dobrze, może zacznę od września. U nas będzie spora rewolucja, bo zmiany zaczniemy od samochodu - teraz mamy sportowy trzydrzwiowy, który z dzieckiem będzie bardzo niewygodny. Myślałam o suvach, ale tak bardzo nam się nie podobają, że chyba zostaniemy przy większym sedanie. Ech, takie maleństwo, a tyle zmian ;)

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • Marcelina715 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP,
    Tak bardzo mi przykro! To straszne, co Cię spotkało. Łzy same napływają do oczu.

Listopad 2018 - syn
    Styczeń 2021 - córka.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka wrote:
    Co powinnam dalej zrobić?
    Musisz zaprosić enigvaa do przyjaciółek ona zaakceptuje a potem wyśle ci w wiadomości prywatnej co dalej

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka jeszcze raz przytulasy☹️ dużo sił życzę

• Kamka Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka bardzo mi przykro. 😔

• Kamka Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka85 wrote:
    Musisz zaprosić enigvaa do przyjaciółek ona zaakceptuje a potem wyśle ci w wiadomości prywatnej co dalej
    Dzięki 😉

• Sloneczko1909 Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dołączę i ja do Was. Czytam Was od samego poczatku ale nie miałam odwagi dołączyć. Porod 18.01, wg 1 badań prenatalnych będzie córeczka ale zobaczymy co wyjdzie we wrześniu. Od tygodnia na reszcie mam spokój bo pierwsze 3 miesiace mieszkalam w lazience... w domu mam jeszcze 20 mies. Syna takiego przytulasa mamusi😊 wiem ze macie grupę na fb. Chciałabym tam dołączyć bo mi wygodniej

Edyciak, Marcelina715, Kamka, Mamba91, KateHawke, Heidi Di, Ewelka85, Kinaa lubią tę wiadomość

• Marcelina715 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko,
    Cześć! Spokojnej i książkowo nudnej ciąży życzę :) Masz już imię dla córeczki?

Czy ktoś wie co u Migotki? Czy ona się odzywa na FB?

Listopad 2018 - syn
    Styczeń 2021 - córka.
  • Annja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co zostawiacie sobie na sam koniec ciazy żeby kupić do wyprawki ??

👩🏻25
    🧔🏻 35
    p19uyx8dqwg4ciqu.png
    💊 kwas foliowy
    27.04.20 czułość 10 ⏸
    28.04.20 czułość 25 ⏸
    29.04.20 beta - 135.11
    04.05.20 beta 2 - 3462.00
  • alicante Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Patka, bardzo mi przykro :(

My jeszcze nic nie kupujemy. Jak wszystko będzie dobrze, może zacznę od września. U nas będzie spora rewolucja, bo zmiany zaczniemy od samochodu - teraz mamy sportowy trzydrzwiowy, który z dzieckiem będzie bardzo niewygodny. Myślałam o suvach, ale tak bardzo nam się nie podobają, że chyba zostaniemy przy większym sedanie. Ech, takie maleństwo, a tyle zmian ;)
    My też zmieniamy auto bo z 5os zrobił się 3 po włożeniu minikida🤣🙈
    Na oku mamy Skodę Octavię combi, forda mondeo combi, forda S-Max albo superba ( choć ten trochę poza budzetem)

• Mamba91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annja wrote:
    Ja na koniec planuje zostawić tylko wózek i fotelik, chcemy kupić pod koniec listopada /na początku grudnia, liczę na black friday albo mikołajowe promocje 🤣

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • alicante Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annja wrote:
    Wyprawkę apteczna i higieniczna pewnie zostawię na koniec :) i jedzonko 🤣🤣

Aili lubi tę wiadomość

• Sloneczko1909 Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina715 wrote:
    Słoneczko,
    Cześć! Spokojnej i książkowo nudnej ciąży życzę :) Masz już imię dla córeczki?

Czy ktoś wie co u Migotki? Czy ona się odzywa na FB?

Juz w pierwszej ciazy wybrałam będzie Zosia😊

KateHawke lubi tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, Kama, Aili macie wiadomosc na priv.

Mama bąbelka wysłałam Ci zaproszenie :)

Kamka lubi tę wiadomość

🔸28 lat
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ