💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, któraś z Was ma rh-? Jak to wygląda? odebrałam dziś badania na grupę krwi i jest tam informacja, że konieczna jest konsultacja z immunohematologiem między 20 a 26 tygodniem i między 27 a 31 czy jakoś tak..
-
Mamba91 wrote:Dziewczyny, któraś z Was ma rh-? Jak to wygląda? odebrałam dziś badania na grupę krwi i jest tam informacja, że konieczna jest konsultacja z immunohematologiem między 20 a 26 tygodniem i między 27 a 31 czy jakoś tak..
Ja mam minusik. W pierwszej ciąży miałam wstrzykniętą immunoglobulinę (w 2017 sama musiałam za nią zapłacić koło 400 zł) i potem po porodzie znów (ale tu już NFZ płacił). Cieszę się, że się zdecydowałam, bo synek na grupę męża (i oboje plusy). Dzięki temu przyszłe dzieciątko jest bezpieczniejsze.
👩🏻35 👨🏻37
👶🏼12.2017
👶🏻01.2021
Czekamy na 3 CUD! 💓
21.05 cień cienia II kreseczek🫶
22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml -
Mamba91,
Ja również mam grupę minusową. W trakcie poprzedniej ciąży udało mi się otrzymać zastrzyk immunoglobuliny anty-D na NFZ. Potem otrzymałam kolejną dawkę po porodzie, bo syn ma RH+. Profilaktyka w tym zakresie jest bardzo ważna, jeżeli planujesz lub chociażby rozważasz kolejne ciąże.
Dlaczego dostałaś zalecene takiej konsultacji - nie wiem. Ja receptę na szczepionkę dostałam od lekarza prowadzącego. Zapytaj swojego lekarza na kolejnej wizycie, powinien coś wiedzieć na ten temat.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Dzięki dziewczyny tak myślałam, że chodzi o zastrzyki w ramach profilaktyki, już kiedyś czytałam o tym bo wiedziałam, że mam minus i może być konflikt i właśnie widziałam, że teraz nawet te zastrzyki wypisane prywatnie są refundowane także spoko, choć wiadomo jakby trzeba było płacić to się zapłaci 😉
Może źle się wyraziłam że to zalecenia ale po prostu na karcie z grupą krwi pod spodem małym drukiem mam info, że taka konsultacja jest konieczna 😉 zobaczę co mi powie lekarka w środę 😊 -
Lara, rodzenstwo bedzie w podobnym wieku wiec bedzie fajnie wychowywac, czasem ludzie mowia ze wola mala roznice wieku a czasem wola duza miedzy dziecmi, Bog tak chcial i teraz trzymamy kciuki zeby bylo wszystko ok! Z calego serca zycze Zreszta nie moze byc inaczej
Gabrysia ur. 2010-12-10 Oliwier ur. 2015-09-16 -
Dziewczyny ja już po wizycie
Serduszko bije już 6tydzien i 1dzien wszystko się zgadza z aplikacja 😍
Wizyta kolejna za 3 tygodnie i założona zostanie karta ciazy. Czyli pójdę w 9tygodniu, a do 10 trzeba mieć karte ciazy żeby później dostać jakieś becikowe ? Powiedzcie jak to jest bo ja w tym zielona jestem. Czyli jak pójdę 4 czerwca to Będzie jeszcze dobrze ?nesairah, Mamba91, Suszarka, KateHawke, Adna, Marta..a, Marcelina715 lubią tę wiadomość
👩🏻25
🧔🏻 35
💊 kwas foliowy
27.04.20 czułość 10 ⏸
28.04.20 czułość 25 ⏸
29.04.20 beta - 135.11
04.05.20 beta 2 - 3462.00 -
Cudowne wieści dzisiaj dziewczyny
Annja musisz mieć zaświadczenie, że byłaś pod opieką lekarza od 10tyg ciąży (lub wcześniej) i spełnić kryterium dochodowe, które wynosi bodajże 1922 netto miesięcznie na osobę w rodzinie. -
_lucky_ wrote:Lara na haki termin Cię wpisac?
Proszę o wpisanie na 21 stycznia.
Spodziewaliśmy się, że starania o kolejną dzidzię zajmą równie długo, co o pierwszą ciążę. Wyszło inaczej i mimo obaw, jestem pełna dobrych myśli_lucky_ lubi tę wiadomość
-
Cześć Lara, ja również życzę Ci spokojnej ciąży
Mamba ja mam grupę krwi - z tego co wiem chociaż na badania się wybieram dopiero za tydzień żeby mieć w miarę świeże wyniki. Jestem zielona w temacie konfliktu więc będę się wypytywać lekarza co i jak
Annja gratuluję serduszka! ♥️
Kurczę dziewczyny mdli Was codziennie równie mocno? Bo ja się dzisiaj czuję znacznie lepiej niż wczoraj np. więc już sobie wkręcam że to niedobrzeIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka, ja w pierwszej ciąży różnie miałam objawy. Czasami znikały nawet na kilka dni i już zaczynałam się bać, aż nagle wymioty wracały z podwójną siłą. Teraz też jakoś dziwnie za dobrze się czuję, ale staram się nie stresować.
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Suszarka, ja dziś myślałam że mam lepszy dzień, ale od godziny tak mnie mdli, że zastanawiam się czy to się nie skończy spotkaniem z porcelana. Do tego zgaga ale szykuje obiad, może jak zjem to będzie lepiej. Ale miałam też kilka dni, kiedy czułam się super.
-
Haha wiecie co? Właśnie zwymiotowałam tak porządnie także uznaję że wszystko jest jednak w normie 🙈 a wszystko dlatego że wypiłam szklankę wody a mąż przy mnie zmywał podłogę...i jak poczułam ten płyn do podłogi to poszło...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 14:46
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Haha wiecie co? Właśnie zwymiotowałam tak porządnie także uznaję że wszystko jest jednak w normie 🙈 a wszystko dlatego że wypiłam szklankę wody a mąż przy mnie zmywał podłogę...i jak poczułam ten płyn do podłogi to poszło...
Mika_83, Suszarka, Marta..a lubią tę wiadomość