💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara wrote:Proszę o wpisanie na 21 stycznia.
Spodziewaliśmy się, że starania o kolejną dzidzię zajmą równie długo, co o pierwszą ciążę. Wyszło inaczej i mimo obaw, jestem pełna dobrych myśli
Oj. Znajome mi to pierwsza ciąża starania 4 lata, lada dzień miałam wrócić do pracy a tutaj niespodzianka jedynie 2 miesiące 😁
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
_lucky_ wrote:Annja nie o karte ciąży chodzi tylko zaswiadczenie musisz miec. Wiec bedac na dzisiejszej wizycie juz lekarz bedzie mial po porodzie obowiazek wystawic Ci zaswiadczenie ze bylas pod opieką. I to jest podstawa do becikowego. Inna sprawa ze trzeba dosc malo zarabiac zeby to becikowe dostać.
A co do pracy jest jakiś termin kiedy należy zawiadomić szefa ?👩🏻25
🧔🏻 35
💊 kwas foliowy
27.04.20 czułość 10 ⏸
28.04.20 czułość 25 ⏸
29.04.20 beta - 135.11
04.05.20 beta 2 - 3462.00 -
Kalina555 wrote:Lekarz przepisał mi luteine 3 razy dziennie. Nastepna wizyta 3 czerwiec. Ja nie mam mdłości tylko taka słaba jestem że najchętniej to bym z łóżka nie wychodziła jakbym mogła...
Mam to samo. Nie mam siły się ruszać ale zasnąć na drzemke nie mogę 🙄
-
_lucky_ wrote:Odnosnie becikowego nie. U mnie w pracy juz wiedzą. Mam umowe o prace na czas nieokreslony. Na pewno jak bedziesz przechodzila na L4 to trzeba bedzie powiedziec no i jesli z powodu ciąży pracodawca powinien inaczej rozplanowac Ci pracę, a tak to zależy od Ciebie. Ja ze względu na warunki szkodliwe (anestetyki wziewne, rtg, praca powyzej 4h przy monitorze komputera no i koronawirus w tej chwili) musialam pojsc na zwolnienie od razu wiec siłą rzeczy musiałam powiedzieć też w pracy.
Ja pracuje zdalnie w domu przy komputerze aktualnie, bo szkoły są zamknięte a jestem sekretarka
Umowę mam na czas określony która kończy się 1 stycznia xDWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 16:45
👩🏻25
🧔🏻 35
💊 kwas foliowy
27.04.20 czułość 10 ⏸
28.04.20 czułość 25 ⏸
29.04.20 beta - 135.11
04.05.20 beta 2 - 3462.00 -
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy, natomiast są ograniczenia dla ciężarnych i jak się poinformuje to pracodawca ma obowiązek dostosować pod nie stanowisko pracy itp.
Jak się dostanie zwolnienie w ciąży to na nim jest kod B więc w zasadzie pracodawca już się dowie z tego
Przy pracy biurowej to np 5min przerwy co każde 55min pracy przy komputerze
Ja na razie nie mówię i normalnie pracuje.. teraz będę 4dni w pracy 1 zdalnie. Synka wysłałam do żłobka już był 3x
Gratuluję serduszek I nie mogę się doczekać 26 maja już strasznie
Mdłości nie mają litość ja w tej ciąży w zasadzie ich wogole nie mam dlatego liczę na dziewczynkę bo przy chłopcu mdlilo mnie i wymiotowalam jak wyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 17:04
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja w sumie w zadnej ciazy zle sie nie czulam, moze z synkiem chwilami mnie zamdlilo i krecilo mi sie w glowie i na tym koniec , teraz tez jest ok. Za to zachcianki mam w kazdej ciazy a w tej dopiero poczatek
Gabrysia ur. 2010-12-10 Oliwier ur. 2015-09-16 -
Witam się po wizycie serduszko ładnie bije widziałam małego bałwanka choć na zdj na usg jak pokazałam mężowi to stwierdził że nie bałwanek a płotka lub karaś rośnie duży także jest o wiele większy niż w poprzedniej ciąży więc jak to mój gin stwierdził to bardzo dobry znak dostałam kartę ciąży, skierowanie na prenatalne, wykaz badań do zrobienia tych szczegółowych czyli morfologia, toxoplasmoza, hiv, różyczka itp. Zmniejszył mi też dawkę dhupastonu z 3x2 na 2x2 i oczywiście na kolejną wizytę umówiłam się na za 2 tygodnie czyli na 29 maja
Marcelina715, KateHawke, _lucky_, Mika_83, Adna, Mamba91, Lara, Marta..a, nesairah, Suszarka, PatkaPP, Kalina555, Brunetka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny