💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLara wrote:Planuję wstępnie udać się do mojego hematologa i od niego takie zaświadczenie ogarnąć, ale zastanawiam się czy szpital może je podważyć? Czy zawsze respektują takie dokumenty?
Faktycznie to tak traumatyczne przeżycie,że zdecydowałabym się na poród prywatny, ale w Trójmieście chyba już nie ma szpitala prywatnego.
Dzięki dziewczyny za rady -
Edyciak wrote:Nie zaszkodzi spróbować. Jeszcze lekarz prowadzący mógłby napisać takie zaświadczenie na podstawie kwitu od hematologa.
Zaraz przy pierwszej wizycie będę rozmawiała na ten temat dzięki za sugestieEdyciak lubi tę wiadomość
-
Marta..a wrote:(...)
Jakieś witaminy bierzecie?
W poprzedniej ciąży brałam do 13tc pregne plus a potem femibion z dha. Teraz kupiłam pregne plus i pregne dha, chce brać co drugi dzień, na zmianę z samym kwasem foliowym.. dha też 1 tabletka a nie dwie..
Ja po lekturze wpisu Pana Tabletki poszukałam najlepszego dla mnie i wybrałam Summavit D. Więcej witamin nie trzeba na razie. -
Marta..a wrote:Jakieś witaminy bierzecie?
W poprzedniej ciąży brałam do 13tc pregne plus a potem femibion z dha. Teraz kupiłam pregne plus i pregne dha, chce brać co drugi dzień, na zmianę z samym kwasem foliowym.. dha też 1 tabletka a nie dwie..Starania od 10.2019
06.12.2019 7tc Aniołek (*)
06.2020 poronienie -
Melduję sie i ja dzisiaj Lara tak jak dziewczyny mówią, najlepiej chodzić do takiego lekarza, który pracuje w szpitalu w którym będziesz rodzić, wtedy od razu traktują cię inaczej znam z własnego doświadczenia. Dziewczyny, które przyjeżdzały z poronieniem lub ciążą pozamaciczną nieraz czekały na korytarzu na łóżko, potem męczyły się tabletkami poronnymi do końca lub czekały aż będą w stanie krytycznym (jedna dziewczyna z ciążą obumarłą czekała tydzień aż dostała stan przed zatruciem i dopiero łaskawie ją zabrali na zabieg..) Ja natomiast, że mój lekarz pracuje w szpitalu za każdym razem zanim dojechalam do szpitala miałam już wszystko przygotowane a operacje robili mi raz nawet po 22 żeby było jak najmniej szkód w organiźmie, po za tym raz przyjechał żeby wykonać zabieg na swoim urlopie plus jak miał wolne doglądali mnie jego "znajomi" lekarze z oddziału. Tak samo jest z porodem jak twój lekarz powie, że ma być tak to tak jest Co do witamin mój powiedział, że to co biore w zupełności wystarczy czyli kwas foliowy i witamina D w kroplach oprócz tego oczywiście wszystkie specyfiki na podtrzymanie A co do objawów to też mam czasem tak, że kręci mi się w głowie i słabo mi się robi jak idę a ostatnio nawet jak szukałam na tv jakiegoś fajnego filmu to wyrazy mialam rozmyte także wzrok też płata mi przy tym wszytskim figle
-
Marta..a wrote:Jakieś witaminy bierzecie?
W poprzedniej ciąży brałam do 13tc pregne plus a potem femibion z dha. Teraz kupiłam pregne plus i pregne dha, chce brać co drugi dzień, na zmianę z samym kwasem foliowym.. dha też 1 tabletka a nie dwie.. -
Ja w pierwszej ciąży, jak i terac biorę mama dha premium +. Przy przedwczesnych skurcz ach w 30 tc zalecono mi dodatkowo stosować dha, podobno są jakieś badania, które potwierdzają, że dha zmniejsza ryzyko porodu przedwczesnego.
Umówiłam się do lekarza z pakietu, który przyjmuje w jednym z trójmiejskich szpitali. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej. Chociaż w pierwszej ciąży też chodziłam do Pani dr która przyjmowała w szpitalu, jednak wtedy nie było wskazać do cc. Mojej Pani dr niestety nie było przy porodzie, bo był to długi weekend listopadowy, ale gdy napisałam jej smsa jak wszystko się potoczyło, to przyjechać do szpitala wyjaśniać sytuację. Tylko, że już było za późno. Teraz jest ona sama w ciąży więc inny lekarz będzie prowadził ciążę. -
Kinaa wrote:Lara jeśli masz dobry kontakt ze swoja lekarką i wie, jak było w poprzedniej może sama podała by ci namiary na jakiegoś swojego dobrego znajomego ze szpitala ?
Tak też zrobiła ale tym razem bez szczypania się od razu pytam o cc. Bardzo chciałabym rodzic naturalnie, ale po tym wszystkim już nawet mi siebie nie szkoda, ale dziecka,ktore mogłoby u cierpieć -
Lara jesteś z Trójmiasta? Zdradzisz co to za lekarz? Sama szukam lekarza, który pracowałby w jakimś szpitalu trójmiejskim, a najlepiej w UCK w Gdańsku. 😛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 15:48
-
Adna wrote:Lara jesteś z Trójmiasta? Zdradzisz co to za lekarz? Sama szukam lekarza, który pracowałby w jakimś szpitalu trójmiejskim, a najlepiej w UCK w Gdańsku. 😛
Rodzilam na uck właśnie Kleszczowo warunki super, ale nie wiem czy chce tam wrócić.
Teraz zapisałam się do dr A. Szulc. Niby opinie ok i pracuje na zaspie. Dam znać jak będę po wizycie.
Adna lubi tę wiadomość
-
Lara wrote:Tak też zrobiła ale tym razem bez szczypania się od razu pytam o cc. Bardzo chciałabym rodzic naturalnie, ale po tym wszystkim już nawet mi siebie nie szkoda, ale dziecka,ktore mogłoby u cierpieć
-
Hej hej można dołączyć? Tp 2.01 chociaż BBF wyliczył na 31.12 🤭 jestem po wizycie serducho bije ❤️
Widziałam że rozmawiałyście o witaminach ja biorę femibion jak w poprzednich ciążach dodatkowo luteinęMarcelina715, Marta..a, KateHawke, Mamba91, Suszarka, PatkaPP, Kinaa lubią tę wiadomość
-
Witaj, Mamatrojki! Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa.
Ja oprócz witamin i DHA biorę także magnez. W pierwszej ciąży miałam bardzo duży niedobór i w trzecim trymestrze spędziłam z tego powodu tydzień na patelogii ciąży po tym jak trafiłam na porodówkę z tzw. porodem fałszywym i arytmią u dziecka. Na szczęście po podaniu kroplówek z magnezem i potasem rytm serca Małego wrócił do normy, a skurcze ustały. Ale co się strachu najadłam to mojeListopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
_lucky_ wrote:Ogólnie w porządku. Miły lekarz. Daje numer telefonu i można do niego pisać w razie potrzeby. Ale nie jest jakos bardzo decyzyjny za Zaspie. Rzadko ma dyżury.
A jesteś wstanie jakiegoś dobrego lekarza polecić?Adna lubi tę wiadomość