💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nesairah wrote:Lara ciężko takiego malucha nie nosić. Musiałabyś mieć pomoc w razie przeciwwskazań. Ale będzie dobrze
Liczę, że teraz obejdzie się bez krwiaka, bo nie ma planu bnesairah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natalia, ja mam zlecone takie badania jak: morfologia, mocz, toksoplazmoza, HIV, HCV, cytomegalia, TSH, grupa krwi, HBS. Chyba niczego nie pominęłam
W ogóle miałam jechać dzisiaj na badania a o 3 w nocy obudziły mnie takie mdłości że myślałam że umieram, musiałam coś zjeść i dopiero przeszło...więc badania zrobię może jutro.
Aseret ja mam Rh- więc też się nastawiam na zastrzyk
Suzi witaj ja w terminie okresu miałam betę około 68, więc podobnie do Twojej. Ona na początku rośnie szybciutko, po 72h było już ponad 280. Nie martw się ibuprofenem, też polecam artykuł który przytoczyła Edyciak. Ja wypiłam w sobotę wieczorem dwa piwa a rano w niedzielę test pozytywny 😊
Nesairah u mnie na mdłości pomaga zimna cola, ale taka że np pół szklanki lodu i dolewasz coli. Albo woda mocno gazowana z cytryną, miętą i imbirem i najlepiej też zimna. Zauważyłam że najgorzej jest jak cukier spada więc staram się pilnować żeby w miarę często coś zjadać ale jest ciężko czasami.
Lara mnie lekarz pozwolił nosić do 10kg
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Rosa wrote:Natalia jak chcesz mogę Ci wysłać zdjęcie karty ciąży 😊 zobaczysz jakie badania będą robione, chociaż nie wiem, może coś się zmieniło ciągle się coś zmienia. Zauważyłam między jedną a drugą ciążą mówili mi co innego o ciąży oraz kp
Martaa trochę bezsensu ale co ciążę trzeba mieć "świeże" badanie krwi 🙄 w końcu grupa krwi się nie zmienia więc trochę bezsensu 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 10:30
12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
natka88 wrote:dziewczyny czy na początku ciazy mialyscie albo ktoras z was ma, lekkie plamienia? pobolewa mnie brzuch, niby to normlane ale tw plamienia, takie brazowe..martwi mnie to12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
_lucky_ wrote:Gosia, Natalia, Suzi - na kiedy macie planowany termin porodu? Wpiszę Was na listę.
I chyba migotka jeszcze czy jakoś tak.12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
Współczuję Wam dziewczyny tych dolegliwości, a z drugiej strony trochę zazdroszczę, bo mi nic nie jest poza spaniem. 😀
Powiedzieliśmy wczoraj moim rodzicom o ciąży. Moja mama miała pięćdziesiąte urodziny i jak się wszyscy już zebrali, to położyłam na środku stolika kopertę, w której było usg i powiedziałam, że mam prezent dla wszystkich i będą musieli się podzielić. Niesamowicie się ucieszyli, wszyscy się rozpłakali ze wzruszenia włącznie z moim bratem. 😀Gosia1234, Kalina555, mimoftwo, Marcelina715, KateHawke, Ewelka85, Mamba91, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Adna wrote:Współczuję Wam dziewczyny tych dolegliwości, a z drugiej strony trochę zazdroszczę, bo mi nic nie jest poza spaniem. 😀
Powiedzieliśmy wczoraj moim rodzicom o ciąży. Moja mama miała pięćdziesiąte urodziny i jak się wszyscy już zebrali, to położyłam na środku stolika kopertę, w której było usg i powiedziałam, że mam prezent dla wszystkich i będą musieli się podzielić. Niesamowicie się ucieszyli, wszyscy się rozpłakali ze wzruszenia włącznie z moim bratem. 😀
wiw! super!! wspomnienia na cale zycie 🥰
hashimoto, letrox 125
pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
15.05.2020 7pdo
⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
18.05.2020 10 dpo
beta HCG 170,6 🎈
20.05.2020 12 dpo
beta HCG 375,3 🎈
TSH 1,211
progesteron 36,9
🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️
pregna start,
14.04.20 II kreski
14.04.20 beta HCG - 45,1
TSH - 0,179
16.04.20 beta HCG 30😭
18.04.20 beta HCG 15😭
Ciaza biochemiczna strata ✨ -
Hej dziewczyny witam tez "nowe" i gratuluję Tyle wątków od rana poruszacie, że nie wiem od czego zacząć Wczoraj robiłam pakiet badań: morfologia, badanie ogólne moczu, osad moczu, glukoza z krwi, TSH, HCV, Kiła, Toxoplasma IgG i IgM, HiV - kazał mi zrobić na wizycie gdy było już serduszko i zarodek a wyniki mam dostarczyć na kolejną - wyniki na szczęście w normie poza bazofilami które mam za niskie ale to pewnie brak żelaza więc zobaczymy co powie na wizycie Wczoraj po raz pierwszy mialam taaki prawdziwy ciążowy obiad <haha> mąż jadł ziemniaczki, kotlecika, ogórka kiszonego i kalafiora panierowanego a ja uwaga same ogórki kiszone! cokolwiek innego poczułam od razu brało mnie na mdłości..
Gosia1234 lubi tę wiadomość
-
_lucky_ wrote:Ja tak. 20 czerwca robię.
Mój to się kiedyś śmiał że od razu będzie wiedział jak będę w ciąży bo zacznę jeść normalnie. Nie było dla mnie problemem tort truskawkowy zagryzać śledziami w oleju 😂🤦🏾♀️ a w ciąży takie połączenia już nie wchodziły w grę 😂😂Adna, Kinaa, _lucky_ lubią tę wiadomość
21.05.2020 zarodek 3mm ❤️ bije ❤️
14.05.2020 (35dc/18dpo) beta 7560 mlU/ml przyrost 132,7%
5.05.2020 (26 dc/9dpo) beta 171 mlU/ml progesteron 20,10 ng/ml
3.05.2020 - II 🤰
6.11.2019 (*) - 6tc
25.11.2015 👧
6.02.2014 👧
-
Natalia musiałabyś chodzić do dwóch lekarzy, część dziewczyn tak robi. Sama o tym myślałam ale w dobie tej całej pandemii nie chcę siedzieć w przychodniach.
Edyciak ja nie umawiałam USG genetycznego bo mój lekarz ma uprawnienia i robi to na wizycie. Powiedział mi że nie muszę się wcześniej z nim umawiać, mamy ustalić termin na kolejnej wizycieEdyciak lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Witam wszystkie nowe dziewczyny 😁 chciałam się zapytać czy na tym badaniu genetycznym sprawdzają przezierność karku czy coś jeszcze. Zapomniałam już jak to było w pierwszej ciąży...
Gosia1234 lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Natalia musiałabyś chodzić do dwóch lekarzy, część dziewczyn tak robi. Sama o tym myślałam ale w dobie tej całej pandemii nie chcę siedzieć w przychodniach.
Edyciak ja nie umawiałam USG genetycznego bo mój lekarz ma uprawnienia i robi to na wizycie. Powiedział mi że nie muszę się wcześniej z nim umawiać, mamy ustalić termin na kolejnej wizycie12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
nick nieaktualnyWłaśnie miałam pierwsze wymioty...a coz zrobić. Też piłam 2 piwa na grilu w sb ale okazało sie że strasznie boli mnie żołądek po nim jakbym chciała to z siebie wyrzucic.wtedy się poczailam ze coś jest na rzeczy. Nigdy tak nie miałam więc w pon. zrobilam test
-
Kalina555 jeśli to badanie wykonuje ginekolog z certyfikatem FMF to bada też wiele innych parametrów i na tej podstawie i specjalnego porgramu oblicza statystyczne ryzyko wystąpienia wad genetycznych.
Brane pod uwage są:wiek ciąży na podstawie wielkości płodu (CRL),budowa i anatomia płodu
markery aberracji chromosomalnych: przezierność karkową NT, kość nosową – NB, czynność serca płodu – FHR, przepływ przez zastawkę trójdzielną – TV, indeks pulsacji w przewodzie żylnym – DV PIVStarania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Natalia0007 wrote:Rozumiem ale czy informować lekarza NFZ ze chodzę prywatnie i odwrotnie czy nie powinno ich to interesować ogólnie chodzę prywatnie ale na NFZ jestem również zapisana 🙂Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022