Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie mam z kim córki zostawić. No teoretycznie może przyjechać moja mama jak się uda wytrzymać do terminu cc ale to i tak tylko po to by mąż mnie na spokojnie bez placzacego dziecka podrzucił zabrał kurtkę buty. Bo nawet gdyby go wpuścili to córka bardzo źle znosi rozłąkę i będzie bardzo płakać więc nie chce dodatkowej traumy jej fundować. Będę sama bez względu na warunki.
A jak się zacznie w nocy to albo taxi albo córka do samochodu i jedziemy. Podrzuca mnie i wrócą. -
krolik wrote:U Nas to chyba w większości cc będzie? Która jeszcze ma w planach sn?
Jutro idę na wizyte😍 kto jeszcze w tym tygodniu wizytuje?
W ogóle od kilku nocy śni mi się poród, nie typowo że rodze ale, że jestem w szpitalu i już jest po😅 często mam tak, że gdy czeka mbis coś ważnego to przed coś mi się śni z tym związane, ale tu do porpdu jeszcze trochę czasu😅 -
Mag_len wrote:Ja! Po dwóch porodach SN nie chciałabym mieć teraz cc.
Jutro idę na wizyte😍 kto jeszcze w tym tygodniu wizytuje?
W ogóle od kilku nocy śni mi się poród, nie typowo że rodze ale, że jestem w szpitalu i już jest po😅 często mam tak, że gdy czeka mbis coś ważnego to przed coś mi się śni z tym związane, ale tu do porpdu jeszcze trochę czasu😅
Ja mam w tym tyg wizyte;)
też mam sny o porodzie . Kilka razy mi się
śniło, że nie mogą mi się wbić igła do znieczulenia przed cc I nie mogą mi zrobić tej cesarki 🙈 albo jadę do szpitala I ciągle cis się dzieje po drodze i nie mogę dojechać🙈😅 -
nick nieaktualnyPodsunelyscie dobry pomysl, że w razie alcji w nocy, sasiad może zawieźć. Bedziemy pewnie rodzic w czasie restrykcji szpitqlnych więc mąż i tak nie będzie za mocno mógł ze mna siedziec...bardzo bym nie chciala sciagac dziadków żeby siedzieli nie wiadomo ile "w razie co", moja mama sie nie nadaje a teście wszedzie razem jeżdżą....
Czy tylko dla mnie noce to koszmar? Na lewym boku nie wygodnie, na prawym zgaga morderca, na plecach sie nie da, z milionem poduszek kark umiera, bez zgaga..do tego bezsenność, ja zanim zasne i sie uloze to jest 1 w nocy. -
Ja dzisiaj na wizytę ale dopiero o 18, zwariuje do tego czasu. W nocy mi się śniło już, że wcale nie urosła
Co do spania to mi najwygodniej na prawym boku na którym nie można na szczęście nie mam zgagi, tylko boli mnie kręgosłup i czasami brzuch. -
Będziecie przygotowywać krocze do porodu? Ja poprzednio nie masowałam i w sumie żałuje teraz. Położna mówiła poprzednio, że to nie ma sensu, a teraz po rozmowach z fizjo, rozpoznaniem lepiej tematu i rozmowie z położną, z którą będę rodzić, to one z kolei mówią, że to jest bardzo ważne i pomocne. Planuję po 36tc zacząć pić olej z wiesiołka, poprzednio też piłam i dzięki temu chyba tak fajnie się szyjka do porodu przygotowała. Ostatnio mi się obiło o uszy, że wiesiołek od wewnątrz też fajnie działa na szyjkę i jestem ciekawa czy jego się wprowadza do środka hmm?
Co do spania to śpię jak zabita, przestała mnie zgaga męczyć, ostatnio miałam z nią najgorszy epizod, ale mała zeszła chyba z żołądka i jest luz... pewnie do czasu Jedynie jak za długo poleżę w jednej pozycji to czuję spojenie, ale to tak samo w ciągu dnia. Mam ten kurs do porodu Izabeli Dembinskiej, staram się codziennie jakieś ćwiczenia wykonywać, w ciągu dnia kręcić biodrami i mega pomocne na to spojenie. Mam jednak problem z przybieraniem niewskazanych pozycji. Mi tak wygodnie, ale niekoniecznie dobrze to służy ciału i takie błędne koło, ćwiczę, rozluźniam, a potem za długo siedzę pokrzywiona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 09:32
-
No pięknie znowu czakawkę czuję w górnej części brzucha. Już tyle czasu była odczuwalna na samym dole. Akurat na czwartkową wizytę się ponownie przekręciła i tym razem usłyszę, że ma już mało czasu, miejsca. Ale póki co nie zaczęłam jeszcze ćwiczeń na motywowanie do obrotu, bo czułam, że główka na dole, jak się w czwartek moje obawy potwierdzą to będę dziadulca małego przeganiać
-
Może mi któraś z Was powiedzieć dlaczego ta prawa strona taka zakazana? Ja śpię tak jak mi wygodnie częściej na prawej i na brzuchu, w pierwszej ciąży też spałam więcej na prawej stronie
-
Mi tez najwygodniej na prawym boku. Pytałam ostatnio fizjo o to spanie, bo zasypiam na prawym a zawsze budzę się na plecach. Mówiła,że to już dawno zostało obalone,że trzeba spac na lewym boku I jak mi wygodnie to mogę nawet na brzuchu🤷♀️ z kolei ginekolog mówi, że najlepiej spac na lewym.
Mówiła tez o tym masażu krocza że jeśli się chce sn rodzic to warto go wykonywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 10:14
-
Śpię więcej na prawym, poprzednio też tak mi było wygodniej. Nawet na "zakazanych" plecach. Jeśli nie łapią nas duszności itd. to można w każdej pozycji. Mówi się, że na lewym boku mniejszy ucisk na aortę chyba, ale to dużo od budowy, ułożenia dziecka i innych czynników zależy.
-
nick nieaktualnyŻonaMarynarza chodzi o maczynia aorte i zyle, na prawym boku sie je troche zgniata i zmniejsza sie przeplyw krwi, czytaj dotlenienie. Ale tak jak piszą dziewczyny, chyba zaden lekarz już nie karze spac na lewym tylko. Kiedys czytalam, ze wrecz zle tak bo z kolei moze powodowac asymetrie u dziecka. Ogolnie poki nie mdlejesz to mozesz spqc jak chcesz. Chociqz ja pod koniec pierwszej ciazy (wielowodzie i maly koksu) mialam zalecone to spanie na lewym.
Ja na razie staram sie cwiczyc nogi i poslady, rozciaganie i joge ta na zdrowy kregoslup. Masaz krocza planuje, ale nie wiem od kiedy. A ten wiesiolek to nie jest troche na przyspieszenie porpdu tez?
Od kiedy sie hartuje brodawki? -
nick nieaktualnyNoo robin to mialam na mysli🙈
Co ja w ogole sobie zrobilam, od wielu tygodni mialam taka ciemną skore na brodawkach i drapalam to sie luszczylo. Wkurzylam sie, stwierdzilam, że albo cos jest nie tak, albo mam taka warstwę do zluszczenia. I zrobilam delikatny peeling, a pozniej wacikiem sciagalam to, masakra tyle naskorka w zyciu nie widzialam, cycki jak nowe. Nie wiem czemu mi sie tak zrobilo. -
Ja dziś się poryczałam jak pomyślałam że za miesiąc o tej porze będę w szpitalu..sama..i muszę zostawić dziecko..mąż przyszedł na sniadania i tak się biedny wystraszył czemu ja rycze 😂 chyba mam jakąś huśtawke nastrojów
Co do spania to u mnie ciężko..zgaga tak męczy,że nie pamiętam kiedy poszłam spać bez tabletki.
Kurczę czas się zabrać za pranie ubranek -
Nie hartowałam brodawek i raczej już się tego nie praktykuje, ponoć nic nie daje, a może pobudzić macicę do skurczy. Co do wiesiołka to nie poleca się wcześniej jak przed 36tc. Na początku ciąży może wpływać na skurcze macicy, dlatego nie jest wskazany w ciąży. Co do wywołania porodu to sam w sobie tego nie zrobi. Ja jestem świetnym przykładem na działanie zmiękczające szyjki. Tak przynajmniej ki się wydaje, ze to jego zasługa, ale szło książkowo. Zaczęłam pic po 36tc i szyjką powoli się skracała, zmiękczała, robiło się rozwarcie. Na porodówce położona mówiła, że szyjka super do porodu przygotowana. Teraz myślę używać od wewnątrz żeby uelastycznić tkanki, tylko się zastanawiam czy to nie wywoła jakiś infekcji 🤔zapytam ginekolog o globulki mucovagin czy można stosować w ciąży, bo żel też polecany jest do masażu krocza. A ja się o te moje tkanki w środku boję, bo poprzednio popękałam w środku i nie chce żeby teraz też do tego doszło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 10:50