Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • baby33 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 oo, a w ktorym szpitalu? Chyba, ze jeszcze sie zastanawiasz

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • Nayshea Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Ja całą noc miałam koszmary śniło mi się że poroniłam. Na co dzień aż tak o tym nie myślę, a wiadomo już mamy takie tygodnie że raczej zdarza się to rzadko na tym etapie. Pierwsze co zrobiłam po wstaniu to poszłam zwymiotować i już w rodzinie zaczynają się debaty na temat imion coś czuję że znowu wojna będzie 😂 W lipcu na pewno trochę odetchniemy w związku z prenatalnymi
    Mi się za to śniły jutrzejsze prenatalne 😂 że przyjechałam wcześniej i ona powiedziała że może mnie już przyjąć a ja powiedziałam niee dziękuję poczekam 😂

Kinia197, Buburuza, Jusia92, molierowa lubią tę wiadomość

FET 22.04
    preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w środę oddawałam krew na Nifty a jakoś naiwnie już wyników wypatruje 😳 w środę prenatalne

Buburuza, molierowa, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    Buburuza, Kinia197 mocno przytulam! 🫂 Buburuza, trzymam mocno kciuki, żeby nifty uspokoiło głowę, bo doskonale wiem, co przeżywasz.

Ja z kolei dzis miałam sen, że urodziłam właśnie dziewczynkę, po tych 10 tygodniach ciąży i ona była już taka 2-3 miesięczna i się zastanawiałam jak ja to teraz ogarnę, przecież nawet nikomu nie mówiłam, że jestem w ciąży. Sen mnie zmartwił dlatego, że rok temu też miałam sen, że urodziłam bobasa i na następnej wizycie się dowiedziałam, że serduszko nie bije. Kolejna wizytę mam za 1,5 tygodnia i już mi chodzi po głowie, że to jakiś zły znak 😔 staram się sobie wmawiać, że to tylko zły sen, ale myśle, że część osób zrozumie, że to nie takie łatwe.
    Wczoraj miałam mega powera, a dzisiaj mega zmęczenie i też mnie pobolewa głowa od paru dni. Przed ciążą baaaardzo rzadko mnie bolała, więc też nie jestem do tego przyzwyczajona. Planuje wieczorem spacer, więc może przewietrzenie głowy pomoże 😊

To na pewno żaden zły znak, za półtora tygodnia zobaczysz swoje dzieciątko machające rączkami i nóżkami i będziesz płakać ze wzruszenia 🌈🤞🏻
    Żadnych więcej złych wiadomości na tym wątku nie będzie, kategorycznie nie i koniec ❌
    Ciążę po stracie albo po długich staraniach są okropnie ciężkie, ale dobrze że mamy tu siebie wzajemnie i możemy zawsze się troszkę „sprowadzić na ziemię” że nie jesteśmy same np w słabnących czy zmieniających się objawach 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 20:27

Buburuza, baby33, Jusia92, _Dysia_ lubią tę wiadomość

♀96’ ♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    22.05▫️mamy serduszko 💕
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵🩵

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    A czy są tu mamy które mają starszakami cały czas karmią piersią? Albo karmiły w poprzedniej ciąży? Zastanawiam się czy będę mogła karmić do końca ciąży, czy jak ten temat rozegrać, bo mam na pokładzie rocznego cyckoholika, który za żadne skarby nie wybija ani trochę z butelki, i troszkę przeraża mnie temat odstawienia od piersi, zdecydowanie bardziej widzę już karmienie w tandemie…
    Dajcie znać! I miłej niedzielki ♥️

Ja karmie nadal ale od miesiąca mocno redukuje karmienia i jesteśmy już na 3-4 na dobę. Nie jeat łatwo, ale nie wyobrażam sobie karmienia w tandemie, czuję że to nie dla mnie. Poza tym bardzo bolą mnie sutki w tej ciąży i to kp nie jest już przyjemne. Planuje sukcesywnie schodzić z tych karmień. Łatwo nie jest, bo bobas najchętniej by wisiał na cycu. Musiałam pochować wszystkie bluzki z dekoltem, bo jak tylko widzi za dużo skóry u mnie to mu się włącza cycolenie 😅

I jak coś to nie planuje podawać mu butelki z mm. Nigdy nie chciał pić z butelki, gardził mm i koniec 🙈 zamierzam wprowadzić trochę więcej nabiału i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 21:21

preg.png

age.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Jusia92 oo, a w ktorym szpitalu? Chyba, ze jeszcze sie zastanawiasz

Prawdopodobnie na Polnej, ponieważ mój lekarz tam pracuje, a poza tym jak coś się dzieje, albo nie ma miejsc w innych szpitalach, to i tak kierują na Polną. Słyszałam jeszcze bardzo dużo dobrego o Raszei i coraz więcej dobrych opinii zgarnia Lutycka. A Ty już wiesz gdzie chcesz rodzić?

Dziewczyny, bardzo dziękuję za dobre słowa. Macie rację, wszystko będzie dobrze!! 🤞🏻🍀 czasem te złe myśli wygrywają z dobrymi, ale dobrze, że mam was tutaj ❤️

baby33 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • baby33 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    Prawdopodobnie na Polnej, ponieważ mój lekarz tam pracuje, a poza tym jak coś się dzieje, albo nie ma miejsc w innych szpitalach, to i tak kierują na Polną. Słyszałam jeszcze bardzo dużo dobrego o Raszei i coraz więcej dobrych opinii zgarnia Lutycka. A Ty już wiesz gdzie chcesz rodzić?

Dziewczyny, bardzo dziękuję za dobre słowa. Macie rację, wszystko będzie dobrze!! 🤞🏻🍀 czasem te złe myśli wygrywają z dobrymi, ale dobrze, że mam was tutaj ❤️

Ja właśnie najwięcej dobrego słyszałam o Św Rodizny i Raszei, ale chyba wybiorę Raszei, bo z tego co wiem, to mają największy % znieczuleń zewnatrzoponowych, a na tym bardzo mi zależy. Nie wiedziałam, że jak nie ma miejsc to kierują na Polną, dobrze wiedzieć. Jak już nadejdzie ten magiczny dzień to chyba najlepiej byłoby tam zadzwonić i zapytać, czy faktycznie są miejsca

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Ja właśnie najwięcej dobrego słyszałam o Św Rodizny i Raszei, ale chyba wybiorę Raszei, bo z tego co wiem, to mają największy % znieczuleń zewnatrzoponowych, a na tym bardzo mi zależy. Nie wiedziałam, że jak nie ma miejsc to kierują na Polną, dobrze wiedzieć. Jak już nadejdzie ten magiczny dzień to chyba najlepiej byłoby tam zadzwonić i zapytać, czy faktycznie są miejsca

Mnie w sw. Rodzinie przeraża to, że nadal stosuja kleszcze :/ ale są ponoć fajne, małe sale poporodowe. Dodam Cię do przyjaciółek ☺️

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • Malinaaa2024 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Ja karmie 15 miesięcznego synka, ale mam nadzieję, że przed porodem się odstawi .. nie wyobrażam sobie tandemu, z resztą karmienie w ciąży sprawia mi ból, narazie szans na odstawienie nie widzę bo do spania cycus musi być a butli ani smoczków nigdy nie chciał ssac. W poprzedniej ciąży karmiłam córkę, odstawiła się po 2 urodzinach, ok 20 tyg ciąży, powiedziała, że mamusia nie ma mleka (widocznie zaczęło zanikać przez hormony tak się zdarza) i zrezygnowała z piersi a wcześniej była dosłownie uzależniona 😆 zaczęła wtedy przesypiać noce na co liczę też z synem gdy zapomni o cycu bo to karmienie nocne to już też jest katorga, nie mogę się wyspać a w ciąży jest mi to potrzebne.

Podziwiam, że rozważasz tandem :)

U nas też kompletnie nie potrafi pić z butelki, wypije max 40 ml i to na tyle i tak chce cyca 😄
    Na szczęście noce przesypia, je żeby zasnąć i rano także taki plus 😅 Ale też nie sądzę żeby to była to była łatwa droga z odstawieniem, smoczka też nigdy nie używaliśmy
    Na szczęście teraz w ciąży, nie odczuwam dyskomfortu podczas karmienia, więc póki co to dla mnie też jest ok

preg.png
  • Malinaaa2024 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Ja dopiero w środę oddawałam krew na Nifty a jakoś naiwnie już wyników wypatruje 😳 w środę prenatalne

Ja w poniedziałek wieczorem, i też dalej cisza 🥹
    Liczę, że niedługo będą, sama nawet nie mam wglądu bo wysyłała moja ginekolog, i nie mam tego kodu żeby zarejestrować na moim koncie i sprawdzić 🥹

preg.png
‹‹ 107 108 109 110 111
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ