Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • baby33 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 oo, a w ktorym szpitalu? Chyba, ze jeszcze sie zastanawiasz

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • Nayshea Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Ja całą noc miałam koszmary śniło mi się że poroniłam. Na co dzień aż tak o tym nie myślę, a wiadomo już mamy takie tygodnie że raczej zdarza się to rzadko na tym etapie. Pierwsze co zrobiłam po wstaniu to poszłam zwymiotować i już w rodzinie zaczynają się debaty na temat imion coś czuję że znowu wojna będzie 😂 W lipcu na pewno trochę odetchniemy w związku z prenatalnymi
    Mi się za to śniły jutrzejsze prenatalne 😂 że przyjechałam wcześniej i ona powiedziała że może mnie już przyjąć a ja powiedziałam niee dziękuję poczekam 😂

Kinia197, Buburuza, Jusia92, molierowa, Rosiek, Haven lubią tę wiadomość

FET 22.04
    preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w środę oddawałam krew na Nifty a jakoś naiwnie już wyników wypatruje 😳 w środę prenatalne

Buburuza, molierowa, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    Buburuza, Kinia197 mocno przytulam! 🫂 Buburuza, trzymam mocno kciuki, żeby nifty uspokoiło głowę, bo doskonale wiem, co przeżywasz.

Ja z kolei dzis miałam sen, że urodziłam właśnie dziewczynkę, po tych 10 tygodniach ciąży i ona była już taka 2-3 miesięczna i się zastanawiałam jak ja to teraz ogarnę, przecież nawet nikomu nie mówiłam, że jestem w ciąży. Sen mnie zmartwił dlatego, że rok temu też miałam sen, że urodziłam bobasa i na następnej wizycie się dowiedziałam, że serduszko nie bije. Kolejna wizytę mam za 1,5 tygodnia i już mi chodzi po głowie, że to jakiś zły znak 😔 staram się sobie wmawiać, że to tylko zły sen, ale myśle, że część osób zrozumie, że to nie takie łatwe.
    Wczoraj miałam mega powera, a dzisiaj mega zmęczenie i też mnie pobolewa głowa od paru dni. Przed ciążą baaaardzo rzadko mnie bolała, więc też nie jestem do tego przyzwyczajona. Planuje wieczorem spacer, więc może przewietrzenie głowy pomoże 😊

To na pewno żaden zły znak, za półtora tygodnia zobaczysz swoje dzieciątko machające rączkami i nóżkami i będziesz płakać ze wzruszenia 🌈🤞🏻
    Żadnych więcej złych wiadomości na tym wątku nie będzie, kategorycznie nie i koniec ❌
    Ciążę po stracie albo po długich staraniach są okropnie ciężkie, ale dobrze że mamy tu siebie wzajemnie i możemy zawsze się troszkę „sprowadzić na ziemię” że nie jesteśmy same np w słabnących czy zmieniających się objawach 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 20:27

Buburuza, baby33, Jusia92, _Dysia_, Haven, Karola_90 lubią tę wiadomość

2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵
    09.07▫️prenatalne, 7 cm 🍋
    03.08▫️173 g 🥑

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    A czy są tu mamy które mają starszakami cały czas karmią piersią? Albo karmiły w poprzedniej ciąży? Zastanawiam się czy będę mogła karmić do końca ciąży, czy jak ten temat rozegrać, bo mam na pokładzie rocznego cyckoholika, który za żadne skarby nie wybija ani trochę z butelki, i troszkę przeraża mnie temat odstawienia od piersi, zdecydowanie bardziej widzę już karmienie w tandemie…
    Dajcie znać! I miłej niedzielki ♥️

Ja karmie nadal ale od miesiąca mocno redukuje karmienia i jesteśmy już na 3-4 na dobę. Nie jeat łatwo, ale nie wyobrażam sobie karmienia w tandemie, czuję że to nie dla mnie. Poza tym bardzo bolą mnie sutki w tej ciąży i to kp nie jest już przyjemne. Planuje sukcesywnie schodzić z tych karmień. Łatwo nie jest, bo bobas najchętniej by wisiał na cycu. Musiałam pochować wszystkie bluzki z dekoltem, bo jak tylko widzi za dużo skóry u mnie to mu się włącza cycolenie 😅

I jak coś to nie planuje podawać mu butelki z mm. Nigdy nie chciał pić z butelki, gardził mm i koniec 🙈 zamierzam wprowadzić trochę więcej nabiału i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 21:21

preg.png

age.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Jusia92 oo, a w ktorym szpitalu? Chyba, ze jeszcze sie zastanawiasz

Prawdopodobnie na Polnej, ponieważ mój lekarz tam pracuje, a poza tym jak coś się dzieje, albo nie ma miejsc w innych szpitalach, to i tak kierują na Polną. Słyszałam jeszcze bardzo dużo dobrego o Raszei i coraz więcej dobrych opinii zgarnia Lutycka. A Ty już wiesz gdzie chcesz rodzić?

Dziewczyny, bardzo dziękuję za dobre słowa. Macie rację, wszystko będzie dobrze!! 🤞🏻🍀 czasem te złe myśli wygrywają z dobrymi, ale dobrze, że mam was tutaj ❤️

baby33 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
    08.26 🩷

Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • baby33 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    Prawdopodobnie na Polnej, ponieważ mój lekarz tam pracuje, a poza tym jak coś się dzieje, albo nie ma miejsc w innych szpitalach, to i tak kierują na Polną. Słyszałam jeszcze bardzo dużo dobrego o Raszei i coraz więcej dobrych opinii zgarnia Lutycka. A Ty już wiesz gdzie chcesz rodzić?

Dziewczyny, bardzo dziękuję za dobre słowa. Macie rację, wszystko będzie dobrze!! 🤞🏻🍀 czasem te złe myśli wygrywają z dobrymi, ale dobrze, że mam was tutaj ❤️

Ja właśnie najwięcej dobrego słyszałam o Św Rodizny i Raszei, ale chyba wybiorę Raszei, bo z tego co wiem, to mają największy % znieczuleń zewnatrzoponowych, a na tym bardzo mi zależy. Nie wiedziałam, że jak nie ma miejsc to kierują na Polną, dobrze wiedzieć. Jak już nadejdzie ten magiczny dzień to chyba najlepiej byłoby tam zadzwonić i zapytać, czy faktycznie są miejsca

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Ja właśnie najwięcej dobrego słyszałam o Św Rodizny i Raszei, ale chyba wybiorę Raszei, bo z tego co wiem, to mają największy % znieczuleń zewnatrzoponowych, a na tym bardzo mi zależy. Nie wiedziałam, że jak nie ma miejsc to kierują na Polną, dobrze wiedzieć. Jak już nadejdzie ten magiczny dzień to chyba najlepiej byłoby tam zadzwonić i zapytać, czy faktycznie są miejsca

Mnie w sw. Rodzinie przeraża to, że nadal stosuja kleszcze :/ ale są ponoć fajne, małe sale poporodowe. Dodam Cię do przyjaciółek ☺️

baby33 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
    08.26 🩷

Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • Malinaaa2024 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Ja karmie 15 miesięcznego synka, ale mam nadzieję, że przed porodem się odstawi .. nie wyobrażam sobie tandemu, z resztą karmienie w ciąży sprawia mi ból, narazie szans na odstawienie nie widzę bo do spania cycus musi być a butli ani smoczków nigdy nie chciał ssac. W poprzedniej ciąży karmiłam córkę, odstawiła się po 2 urodzinach, ok 20 tyg ciąży, powiedziała, że mamusia nie ma mleka (widocznie zaczęło zanikać przez hormony tak się zdarza) i zrezygnowała z piersi a wcześniej była dosłownie uzależniona 😆 zaczęła wtedy przesypiać noce na co liczę też z synem gdy zapomni o cycu bo to karmienie nocne to już też jest katorga, nie mogę się wyspać a w ciąży jest mi to potrzebne.

Podziwiam, że rozważasz tandem :)

U nas też kompletnie nie potrafi pić z butelki, wypije max 40 ml i to na tyle i tak chce cyca 😄
    Na szczęście noce przesypia, je żeby zasnąć i rano także taki plus 😅 Ale też nie sądzę żeby to była to była łatwa droga z odstawieniem, smoczka też nigdy nie używaliśmy
    Na szczęście teraz w ciąży, nie odczuwam dyskomfortu podczas karmienia, więc póki co to dla mnie też jest ok

preg.png
  • Malinaaa2024 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Ja dopiero w środę oddawałam krew na Nifty a jakoś naiwnie już wyników wypatruje 😳 w środę prenatalne

Ja w poniedziałek wieczorem, i też dalej cisza 🥹
    Liczę, że niedługo będą, sama nawet nie mam wglądu bo wysyłała moja ginekolog, i nie mam tego kodu żeby zarejestrować na moim koncie i sprawdzić 🥹

Zagadka919 lubi tę wiadomość

preg.png
  • jagodzianka Znajoma

Wysłany: 6 lipca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:

Ja również planuje w Poznaniu! Najlepsze opinie słyszę o św rodziny- tam najwięcej znieczuleń, o raszei słyszałam, że bardziej nastawieni na naturalne rodzenie i nie ma znieczuleń zew., polna też jest opcją ale tam jednak duży przemiał pacjentek, wieloosobowe sale, ale jeśli ciąża skomplikowana/zagrożona to jednak mają 3 stopień referencyjności. Jestem ciekawa jak wypadają szpitale w okolicach/pod Poznaniem jak Śrem.

• tosiekk Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek!

@Esbe - ogromną moc kciuków i dobrych myśli kieruję dziś do Ciebie 🤞🏻🤞🏻🤞🏻❤️ niech ta wizyta dzisiejsza przyniesie dużo spokoju 🙏🏻
    @Buburuza - powodzenia na pobraniu i szybkiego wyniku! 🍀🤞🏻 ja Nifty miałam po 4 dniach, może do piątku już będziesz mogła odetchnąć 😘

Jusia92, yecikowa, _Dysia_, Zagadka919 lubią tę wiadomość

2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵
    09.07▫️prenatalne, 7 cm 🍋
    03.08▫️173 g 🥑

preg.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie. Wszystko ok. Dzidziol 3 cm. Cały czas wiek zgodny z datą z OM. Przez chwilę posłuchaliśmy serduszka 💗

Zaczęłam się zastanawiać czy nie zmienić badań na nifty, bo wyniki szybciej. Na panoramę mi powiedzieli, że się czeka do 2 tygodni 🙄

Haven, Margareetka, tosiekk, molierowa, Zagadka919, yecikowa, baby33, Jusia92, _Dysia_, Karola_90, Rosiek, ANIELKA, dori, BillieJean, monii00, Annette. lubią tę wiadomość

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB 💔

2026 3 x IUI ❌❌❌

5.2026- kwalifikacja do programu in vitro ➡️ start zaplanowany na koniec maja

23.05.2026- dodatni test ciążowy ⏸️
    23.05 beta 11,3
    25.05 beta 36,3; progesteron 41,7
    29.05 beta 264 (ostrożna nadzieja 🙏)
    31.05 beta 694 🍀🍀🍀
    3.06 beta 2600 🍾

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Ja w poniedziałek wieczorem, i też dalej cisza 🥹
    Liczę, że niedługo będą, sama nawet nie mam wglądu bo wysyłała moja ginekolog, i nie mam tego kodu żeby zarejestrować na moim koncie i sprawdzić 🥹
    Ojej to już tydzień 🫢 mi pielęgniarka mówiła że powinniśmy mieć szybciej wynik niż środowe ust prenatalne. Także trzymam się tej myśli 😂

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu ❤️ czekam na same dobre informacje od Was 😊

Widzę że mamy trochę prenatalnych dziś i jutro, więc za to szczególne mocne kciuki 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 10:06

Jusia92, Kinia197, _Dysia_, Karola_90, Zagadka919 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • baby33 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodzianka wrote:
    Ja również planuje w Poznaniu! Najlepsze opinie słyszę o św rodziny- tam najwięcej znieczuleń, o raszei słyszałam, że bardziej nastawieni na naturalne rodzenie i nie ma znieczuleń zew., polna też jest opcją ale tam jednak duży przemiał pacjentek, wieloosobowe sale, ale jeśli ciąża skomplikowana/zagrożona to jednak mają 3 stopień referencyjności. Jestem ciekawa jak wypadają szpitale w okolicach/pod Poznaniem jak Śrem.

Ja właśnie czytałam, że w radzie jest najwięcej znieczuleń, w św rodziny też dużo, ale jednak raszei wygrywa. O Polnej słyszałam dokładnie to samo co Ty.
    Jeśli chodzi o szpitale pod Poznaniem jak np Śrem to jest dużo dobrych opinii jeśli chodzi o sam poród i opiekę, ze znieczuleniem kiepsko. Leszna nie polecam bo tam rodziłam, w Gostyniu zamknęli porodówkę w zeszłym roku

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • Malinaaa2024 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Ojej to już tydzień 🫢 mi pielęgniarka mówiła że powinniśmy mieć szybciej wynik niż środowe ust prenatalne. Także trzymam się tej myśli 😂

Rok temu ponad czekałam 6 dni od pobrania, ale faktycznie mają podane, że najczęściej to 6 dni od dotarcia próbki do laboratorium, także liczę że już dzisiaj jutro będzie ;)
    Daj znać jak też dostaniesz!

Zagadka919 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prenatalnych. Jest 7.1 cm zdrowego bobasa. Wszystkie ryzyka mam niskie 🥰 Na 80% jest chłopiec 🩵

Haven, Margareetka, Rosiek, molierowa, Zagadka919, May-girl, yecikowa, Wiara Nadzieja Miłość, jagodzianka, ANIELKA, _Dysia_, baby33, dori, Annette., Jusia92, Karola_90, BillieJean, monii00, Aga_92, Nayshea, jaskra, asiajoanna lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Jestem po prenatalnych. Jest 7.1 cm zdrowego bobasa. Wszystkie ryzyka mam niskie 🥰 Na 80% jest chłopiec 🩵

To szykuje się parka 🥰 chociaż z tego co pisałaś to wolałabyś drugą córeczkę.

Kinia197 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew na NIFTY spuszczona ✌️

Malinaaa2024, Rosiek, Zagadka919, ANIELKA, _Dysia_, baby33, Jusia92, Karola_90, BillieJean, monii00, Aga_92 lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka - jest ❤️
    17.06 wizyta 🤞CRL 1.63cm
    1.07 wizyta CRL 3.75
    6.07 - krew puszczona na nifty <3
    16.07 prenatalne 7cm zdrowego chłopca <3

preg.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ